10 oplagte eksklusive second hand-gaver
Livsstil

10 oplagte eksklusive second hand-gaver

Louise Guldager
Louise Guldager

Nogle gaver ER bare bedre at købe brugte. Fordi de slet og ret ikke kan findes fra ny eller fordi, det netop er patinaen og tidens gang, der gør dem interessante. Ting, du ikke kan gå ind i en butik og købe, men som har lige så stor - muligvis højere - attraktionsværdi, som nyindkøbte ting. Her får du ti bud på gaver, der faktisk er bedst at købe brugte. Måske et par oplagte bryllupsgaver eller gaven til én, du holder særligt meget af?

Mangler du en oplagt og personlig, lækker og helt outstanding gaveide? Måske er I flere, der kan slå jer sammen? Det kan også være, modtageren er din ægtefælle eller dig selv, som fortjener lidt ekstra forkælelse. Så kig lige med her.

For kan brugte gaver være rendyrket eksklusive? Kan du tillade dig at give brugte gaver til store mærkedage eller et bryllup? Svaret er ja. Her er vi klar med 10 bud på virkelig gode gaver, der måske faktisk er bedre, end selv de fleste nyindkøbte luksusgaver. Nej vent. Det ER de!

1. Arkitekttegnede møbler

Arkitekttegnede møbler har alle dage været populære, og her giver det især god mening at kigge brugt. Dels fordi, du kan spare en god del af nyprisen, uden at du skal gå på kompromis med holdbarhed eller kvalitet. For disse møbler er nemlig ofte kendetegnet ved, at de er lavet, så de kan holde i mange år. Og også gør det rent design-mæssigt. Men også fordi, du kan finde nogle af de originale møbler, der ikke længere produceres, brugte.

Nogle er sat i gen-produktion, men typisk er det de gamle, originale modeller, der er særligt populære og eftertragtede. Tilmed vil de som oftest kun blive flottere med lidt patina.

Tager man et møbel som eksempelvis Wegners populære Y-stole, kan du ofte finde dem på DBA til et sted mellem 1.500 – 2.800 kroner. Fra ny koster de omkring 3.400 kroner, så her kan man spare en god bid af prisen – på en stol, der typisk kun bliver flottere med tiden, når træet er patineret.

Tilmed produceres stolen i dag i andre mål, end de oprindelige gjorde, hvorfor det i særlig grad er attraktivt, hvis man ligger inde med y-stole i den gamle sædehøjde på 43 centimeter.

Børge Mogensen-møbler, gerne i original stand, med originale hynder eller stof er ligeledes meget populære, ligesom tilfældet er det med Finn Juhl- og Poul Kjærholm-møbler.

Finn Juhl-møbler til salg på DBA:

 1. Finn Juhl, Diplomat, Stol, Et sæt af 2 unikke diplomat armstole 
Tegnet af: Finn Juhl 
Model: Diplom

  Finn Juhl, Diplomat, Stol, Et sæt af 2 unikke diplomat armstole Tegnet af: Finn Juhl Model: Diplomat stol 209 Fremstillet af: France & Søn - CADO 1963 Udført i lækker massiv palisander og stof af gr

  12.000,00 kr.29-03-2023
 2. Finn Juhl, Vendebakke, Meget velholdt vendebakke sort/rød med teak ramme, design Finn Juhl. Med mini

  Finn Juhl, Vendebakke, Meget velholdt vendebakke sort/rød med teak ramme, design Finn Juhl. Med minimale brugsspor i form af et par meget små ridser på den sorte side. Røde side fejlfri. Mål : 38x51 (

  900,00 kr.26-03-2023
 3. Finn Juhl lænestol teak

  Finn Juhl lænestol teak

  196 teak, Finn Juhl, Finn Juhl lænestol/armstol med stel af massivt teaktræ, sæde og ryg ny-betrukket med sort anilin læder, H. 80 cm x B. 64 cm. Siddehøjde 47 cm. Formgivet 1961. Fremstillet hos Fran

  7.000,00 kr.05-05-2022
 4. Finn Juhl, Japan, Stol, Sælger denne næsten helt nye Finn Juhl Japan stol uden brugsspor. Der medføl

  Finn Juhl, Japan, Stol, Sælger denne næsten helt nye Finn Juhl Japan stol uden brugsspor. Der medfølger certifikat og kvittering. Er åben for seriøst bud.

  14.000,00 kr.25-03-2023
 5. Finn Juhl

  Finn Juhl

  Sofabord, Finn Juhl, Finn Juhl’s smukke Cocktailbordet er udført valnød med bordplade i højglans laminat i sort. mål L160 x B78 x H50 cm. Bordplade har få brugspor i form af ridser. Levering kan tilk

  18.500,00 kr.29-01-2023
 6. Finn Juhl

  Finn Juhl

  Pelikan bord, Finn Juhl, Et par smukke Finn Juhl pelikan bord, begge to udgået modeller. Pris Sort malet egetræ 9500,- Massiv teaktræ 10.500,- Levering kan tilkøbes

  9.500,00 kr.08-02-2023

Lige nu er der 101 annoncer på DBA med Finn Juhl-møbler til salg (i brugt tilstand, hvis du var i tvivl). Der er flest i Jylland, hvor de 60 af dem befinder sig. 

2. Vintage herre-ur

Det er ofte en meget populær ”andendags-gave” blandt nygifte. Et vintage herreur er uanset en rigtig god investering. Faktisk ofte bedre, end hvis du køber et nyt ur. Det skyldes, at mange ure kun bliver mere interessante og eftertragtede af at få nogle år på bagen og fordi, at forrige tiders måde at lave urværk på anses som noget af det ypperste inden for ur-verdenen. Og det behøver ikke være en gave, der kun passer til en mand. Faktisk er herreure ligeså populære hos kvinder.

Hvis du søger i en lidt dyrere kategori, kan du være heldig at finde ægte genbrugsguld. Eksperter mener, at når du køber et ur brugt i ordentlig stand til cirka 25.000 kroner eller mere, kan du stort set altid sælge det til samme pris igen.

Kig eksempelvis efter mærker som Rolex, Omega eller Cartier, Victorinox, Patek Philippe og Tag Heuer.  

Det er naturligvis en gave eller et forkælelseskøb i den dyre ende, men er du/I alligevel ude i overvejelserne om et lækkert ur, bør du begynde med at kigge brugt. Du kan nemlig finde nogle langt mere interessante modeller og versioner her end hos din lokale urmager.

Er du ny i ur-køb og lidt usikker på, hvordan du tjekker uret, kan du bede om referencer fra tidligere handler. Spørg for eksempel efter navne og kontaktinfo på personer, som sælgeren tidligere har solgt til eller købt af.

LÆS OGSÅ: Færre end hver tredje har noget imod brugte gaver

Lars fra Kastrup sælger dette Rolex-herreur Submariner med boks plus diverse. Der er lettere slidmærker, skriver han. Det koster 45.000 kroner. Omega-uret er et Tank Automatic i 18 karat guld med ny, original Omegarem. Det koster 3.500 kroner hos Adam fra Charlottenlund. Cartier-herreuret er model Santos i 18 karat guld og stål. Der er hvid urskive med sorte romertal og Cartier kalveskindsrem. Det koster 7.500 kroner og kan hentes hos Simon på Frederiksberg i København
Lars fra Kastrup sælger dette Rolex-herreur Submariner med boks plus diverse. Der er lettere slidmærker, skriver han. Det koster 45.000 kroner. Omega-uret er et Tank Automatic i 18 karat guld med ny, original Omegarem. Det koster 3.500 kroner hos Adam fra Charlottenlund. Cartier-herreuret er model Santos i 18 karat guld og stål. Der er hvid urskive med sorte romertal og Cartier kalveskindsrem. Det koster 7.500 kroner og kan hentes hos Simon på Frederiksberg i København

3. Designer lamper

Designer-lamper er en anden rigtig oplagt gave, som du kan kigge efter brugt. De er evigtgyldigt populære, og de store anerkendte navne taber ikke værdi eller interesse, heller ikke selvom de er brugte. Du kan spare lidt penge fra nyprisen, men først og fremmest, kan du finde nogle af de modeller, der er blevet samlerobjekter hos mange, og som er klassisk smukke, uanset hvordan moden og tendenserne ellers går.

Især de klassiske lamper fra dansk designs storhedstid – det vil sige 1950’erne og 60’erne – og også meget gerne før - er utroligt populære. Nogle af dem er sat i ny-produktion igen, simpelthen på grund af den massive efterspørgsel. Ligesom med arkitektmøbler er det dog i særlig grad de gamle, originale modeller, der er efterstræbte og interessante.

Du kan tilmed være heldig at finde dem til en god pris, hvis du er hurtig på tasterne. Andre modeller KAN kun findes brugte, idet de slet ikke laves mere.

Af navne, som kan være gode investeringer og gode gaveideer, eksempelvis til et skønt brudepar, er lamper fra Christian Dell, Arne Jacobsen, Poul Henningsen og Verner Panton. 

Typisk bliver de klassiske designlamper kun mere værd med tiden. Så det er på mange måder en rigtig god investering.

PH-lamper / Poul Henningsen-lamper til salg på DBA:

 1. PH, PH80 BORDLAMPE , skrivebordslampe, Designer Poul Henningsen. Produceret af Louis Poulsen. 

Lamp

  PH, PH80 BORDLAMPE , skrivebordslampe, Designer Poul Henningsen. Produceret af Louis Poulsen. Lampen er i perfekt stand.

  3.800,00 kr.30-03-2023
 2. PH, 3-2, bordlampe, Poul Henningsen 3-2 Crome bordlampe med hvide opal skærme. Pæn fin og uden skår

  PH, 3-2, bordlampe, Poul Henningsen 3-2 Crome bordlampe med hvide opal skærme. Pæn fin og uden skår osv Kan ses i Århus/Horsens Nej den bliver ikke solgt for 3000.-

  4.000,00 kr.30-03-2023
 3. PH, U2 1 LAGS OPAL, bordlampe, PH U2 1 LAGS OPAL I GOD STAND DOG MED SMUDS .
INGEN REVNER ELLER SKÅR

  PH, U2 1 LAGS OPAL, bordlampe, PH U2 1 LAGS OPAL I GOD STAND DOG MED SMUDS . INGEN REVNER ELLER SKÅR PRIS 3000 KR FAST PRIS GRATIS LEVERING I HELE LANDET JEG ER NEMID VALIDERET KIG FORBI

  3.000,00 kr.30-03-2023
 4. Poul Henningsen / Louis Poulsen PH4/3 bordlampe hvid i original fin stand

  Poul Henningsen / Louis Poulsen PH4/3 bordlampe hvid i original fin stand

  PH, ph 4/3, bordlampe, Poul Henningsen / Louis Poulsen PH4/3 bordlampe hvid i original fin stand. Med helt ny overskærm. Mål: Ø45cm H54cm. NB: Sendes ikke, skal afhentes på Østerbro.

  3.900,00 kr.21-01-2023
 5. PH, SNOWBALL, loftslampe, Piet Hein super elipse spisebord ( 180 x 120 x 72 ) + PH Snowball loftslam

  PH, SNOWBALL, loftslampe, Piet Hein super elipse spisebord ( 180 x 120 x 72 ) + PH Snowball loftslampe - kan købes for 12.000 kr. - bud, der er lavere, besvares ikke. Se bord - https://www.dba.dk/pie

  12.000,00 kr.30-03-2023
 6. PH, PH-5/ PH5/ PH 5, pendel, Jeg sælger her en meget smuk istandsat PH-5 loftslampe. Det er den alle

  PH, PH-5/ PH5/ PH 5, pendel, Jeg sælger her en meget smuk istandsat PH-5 loftslampe. Det er den allerførste modeltype der blev produceret af PH-5 modellen i midt 70èrne. Den er relativ sjælden. Farvek

  2.900,00 kr.29-03-2023

Lige nu er der 326 annoncer med gamle, brugte PH-lamper til salg på DBA. Ud af disse ligger 113 af dem til under 799 kroner.

4. Keramik

Keramik er en både praktisk, æstetisk, overkommelig og personlig gave. Og selvom der findes et hav af muligheder, er det én af de ting, der ofte bedre kan svare sig at finde brugt. For rigtig meget af det fine keramik, som har lang design-holdbarhed, og som hitter stort, kan slet ikke købes fra ny. For det laves ikke mere. Det er præcist derfor, at det er så populært.

Det behøver ikke betyde, at det dermed er regulære samlerobjekter til flere tusinde kroner. Det kan det også betyde. Men der findes masser af smuk og eftertragtet keramik, der er til at betale – som ikke produceres mere - og som kun kan findes brugt i de oplag, de er lavet i.

For tidens gang har noget at sige. Det er typisk de ældre ting, der bliver populære og nogle gange mange penge værd. Dels fordi de ikke produceres mere, men også fordi, der for eksempel er anvendt en glasur, der ikke laves mere eller fordi, pågældende keramiker ikke længere lever.

Det er især stentøj og keramik fra danske keramikere fra 1950erne og 1960erne, der er populære nu. Hvis du er usikker på, hvem der står bag, kan du kigge efter navneinitialer i bunden.

Et eksempel på en keramiker fra 1050érne er Axel Brüel. Men også navne som eksempelvis Saxbo, Royal Copenhagen, Arne Bang og Palshus har længe været populære.  

LÆS OGSÅ: Susan køber kun gaver, der brugt

Stentøjsvasen af Eva Stæhr-Nielsen fra Saxbo har en meget sjælden glasur og kan afhentes hos Martin i Lyngby. Den er i perfekt stand og koster 3.500 kroner. Det flotte Arne Bang art deco-fad har også sjælden glasur og koster 1.000 kroner hos Claus I København V. Vasen fra Royal Copenhagen er en udgået model, der ikke længere laves, og som derfor er svær at skaffe. Den koster 800 kroner hos Birgit i Nærum
Stentøjsvasen af Eva Stæhr-Nielsen fra Saxbo har en meget sjælden glasur og kan afhentes hos Martin i Lyngby. Den er i perfekt stand og koster 3.500 kroner. Det flotte Arne Bang art deco-fad har også sjælden glasur og koster 1.000 kroner hos Claus I København V. Vasen fra Royal Copenhagen er en udgået model, der ikke længere laves, og som derfor er svær at skaffe. Den koster 800 kroner hos Birgit i Nærum

5. Fodboldtrøjer

En anden oplagt gaveide, måske til én, du ved går op i fodbold, er en fodboldtrøje.

Kigger du brugt, kan du nemlig finde nogle af de rigtig interessante, det vil sige dem, der er gamle og sjældne og måske endda nogle med en autograf på.

De er ikke billige, hvis du finder én sjælden trøje fra en stor stjerne med autograf på – men til gengæld er det en unik gave, du ingen andre steder kan finde end ved at kigge på brugtsites som DBA. Og din modtager vil helt sikkert blive lykkelig, hvis du lykkedes med at finde en af de mere sjældne slags.

Lige nu er der på DBA 613 annoncer med fodboldtrøjer til salg.

Fodboldtrøjer til salg på DBA:

 1. Andre samleobjekter, Celtic fodboldtrøje, Celtic udebane trøje sæson 2007/2008.
Størrelse large

  Andre samleobjekter, Celtic fodboldtrøje, Celtic udebane trøje sæson 2007/2008. Størrelse large

  100,00 kr.02-02-2023
 2. Andre samleobjekter, Dortmund fodboldtrøje, Hjemmebane trøje sæson 2006/2007
Størrelse small

  Andre samleobjekter, Dortmund fodboldtrøje, Hjemmebane trøje sæson 2006/2007 Størrelse small

  150,00 kr.02-02-2023
 3. Andre samleobjekter, SØREN RIEKS, EfB, 31, Matchworn fodboldtrøje. Størrelse L.

Player information:

  Andre samleobjekter, SØREN RIEKS, EfB, 31, Matchworn fodboldtrøje. Størrelse L. Player information: Full name: Søren Krucov Rieks Date of birth: 7 April 1987 (age 34) Place of birth: Esbjerg, Denmark

  1.000,00 kr.10-12-2022
 4. Andre samleobjekter, FILA FAREWELL HOMENAJE A DIEGO MARADONA, FILA FAREWELL HOMENAJE A DIEGO MARADON

  Andre samleobjekter, FILA FAREWELL HOMENAJE A DIEGO MARADONA, FILA FAREWELL HOMENAJE A DIEGO MARADONA Fodboldtrøje, 100 % autentisk. Et must for enhver D.A.M. fan. I virkelig god stand. Kun seriøse b

  2.000,00 kr.12-11-2022
 5. Andre samleobjekter, Fodboldtrøje, Børne fodboldtrøje str. M
Aston Villa hjemmebanetrøje fra 1983-19

  Andre samleobjekter, Fodboldtrøje, Børne fodboldtrøje str. M Aston Villa hjemmebanetrøje fra 1983-1985 Vintage, samleobjekt, spilletrøje, fodboldbluse

  1.000,00 kr.19-03-2022
 6. Autografer, Fodboldtrøje / Landsholdet, I 2001 havde Fodbold-Danmark kun store forventninger at se

  Autografer, Fodboldtrøje / Landsholdet, I 2001 havde Fodbold-Danmark kun store forventninger at se frem til året efter ved slutrunden i Japan / Sydkorea på baggrund af den fortsatte spillemæssige fre

  3.000,00 kr.11-04-2020

Lige nu er der på DBA 613 annoncer med fodboldtrøjer til salgUd af disse er der 450 af dem, der har en autograf på. Og laver du en prissortering, så er der 5 trøjer, der ligger til mellem 1.600 – 3.900 kroner – og altså er at betegne som nogle af de rigtig sjældne.

6. Karlekammerskab

Karlekammerskabe har længe været populære i indretningen. De emmer af nostalgi og charme – og sjovt nok, er det netop de følelser, som de vækker, der gør dem populære brugt. For det KAN et nyt skab ikke give. De minder os om Emil fra Lønneberg, om vores bedsteforældre og om godt, gedigent håndværk.

Nogle foretrækker dem i rå træ, andre maler dem i en moderigtig farve. De bruges i de fleste moderne indretninger både som afsætter-skab i køkkenet til tallerkner og glas, som klædeskab til tøjet og på børneværelser til legetøj og opbevaring. De er rummelige – og kender du én, der elsker stilen, vil vedkommende helt sikkert hellere have et brugt, patineret af slagsen end et ny-produceret.

SE OGSÅ: Video: Denne daybed er blevet skabt af en gammel dør

Karlekammerskabet, som Maj-Britt fra Slagelse sælger, har 4 hylder og original dør. Det er gammelt, men er pænt og velholdt, skriver hun. Det koster 3.500 kroner. Kim fra København SV sælger sit klassiske karlekammerskab, som er indrettet som salgsmøbel med indbygget lys. Det koster 1.000 kroner. Det ekstrabrede karlekammerskab med glasruder i fyrretræ har små udskæringer og krummelureben. Det koster 1.200 kroner hos Åge fra Haslev
Karlekammerskabet, som Maj-Britt fra Slagelse sælger, har 4 hylder og original dør. Det er gammelt, men er pænt og velholdt, skriver hun. Det koster 3.500 kroner. Kim fra København SV sælger sit klassiske karlekammerskab, som er indrettet som salgsmøbel med indbygget lys. Det koster 1.000 kroner. Det ekstrabrede karlekammerskab med glasruder i fyrretræ har små udskæringer og krummelureben. Det koster 1.200 kroner hos Åge fra Haslev

7. Royal Copenhagen samle-serier

Et andet køb, der rent faktisk bliver bedre af at være købt brugt, er de særlige Royal Copenhagen samle-serier. Fordi de efter forholdsvist kort tid udgår igen. Derved bliver de samlerobjekter og kan altså kun findes ved at kigge på brugtsites. Det kan for eksempel være deres årsfigurer eller deres juleplatter.

Hvert år laver de en ny med årstal på, og ofte vil mange synes, det er en ret fin gestus af få en platte eller årsfigur med eksempelvis deres fødeår, det år, de blev gift, året, hvor de blev forældre eller den slags. Og er der tale om årstal, der går længere end 5-6 år tilbage, så du skal søge brugt for at kunne finde dem.

Royal Copenhagen årsfigur til salg på DBA:

 1. Porcelæn, Royal Copenhagen, 

Årsfigur af H.C. Andersen med mange fine detaljer.
Hans høje hat, den

  Porcelæn, Royal Copenhagen, Årsfigur af H.C. Andersen med mange fine detaljer. Hans høje hat, den lige næse og hans klæder er alle velkendt for os, i hånden har han en af sine bøger. H.C. Andersen

  900,00 kr.21-03-2023
 2. Porcelæn, Royal Copenhagen, 

Årsfigur af Den Lille Havfrue hvor hun fra havet spejder efter prinsen

  Porcelæn, Royal Copenhagen, Årsfigur af Den Lille Havfrue hvor hun fra havet spejder efter prinsen og længes efter at blive en del af menneskenes verden! • Mål: 11 cm høj • 1. Sortering • På bunden

  1.500,00 kr.21-03-2023
 3. Royal Copenhagen årsfigur

Ophelia fra 2006

  Royal Copenhagen årsfigur Ophelia fra 2006

  Porcelæn, Royal Copenhagen årsfigur Ophelia fra 2006, Royal Copenhagen årsfigur Ophelia fra 2006, Royal Copenhagen årsfigur, Ophelia fra 2006. Dekorationsnummer 301. 3. sortering/medarbejdersalg -

  375,00 kr.20-11-2021
 4. Royal Copenhagen årsfigur

Hamlet fra 2006

  Royal Copenhagen årsfigur Hamlet fra 2006

  Porcelæn, Royal Copenhagen årsfigur Hamlet fra 2006, Royal Copenhagen årsfigur Hamlet fra 2006, Royal Copenhagen årsfigur, Hamlet fra 2006. Dekorationsnummer 300. 3. sortering/medarbejdersalg - me

  375,00 kr.20-11-2021
 5. Porcelæn, Hamlet og Ophelia, Royal Copenhagen, Årsfigur 2006, perfekt stand, 12 cm høj.
Hamlet nr 30

  Porcelæn, Hamlet og Ophelia, Royal Copenhagen, Årsfigur 2006, perfekt stand, 12 cm høj. Hamlet nr 300 Ophelia nr 301 Sælges samlet.

  300,00 kr.06-12-2022
 6. Porcelæn, Årsfigur, 2006, Hamlet & Ophella, RC, To fine 2006 Royal Copenhagen årsfigurer.

Ofelia, Å

  Porcelæn, Årsfigur, 2006, Hamlet & Ophella, RC, To fine 2006 Royal Copenhagen årsfigurer. Ofelia, Årsfigur, Royal Copenhagen, 2006 Nr. 301. Højde 12 cm. Hamlet, Årsfigur, Royal Copenhagen, 2006 Nr.

  500,00 kr.04-10-2021

Lige nu er der 12 annoncer med årsfigurer fra Royal Copenhagen på DBA. Og der er 4.100 annoncer med RC-platter, hvor der blandt andet er årstals-platterne imellem.  

8. Prisme lysekroner

Prisme lysekroner/ lamper har længe hittet på boligfronten og jo mere vintage, de er – jo bedre. Stort set alle de store boligbrands laver nyfortolkninger af de gamle, originale, og derfor er det også en smuk gave at give, hvis du finder én brugt. De behøver ikke være vanvittig dyre. De findes i mange prisklasser, og jo mere de ligner noget, din oldemor kunne have haft hængende, desto bedre.

De må gerne have patina, og de må også meget gerne ose lidt af art deco. Kender du én, der sværger til dekadent, underspillet boligstil, og som kan lide nostalgisk kvalitet, så er det på mange måder en oplagt gave.

LÆS OGSÅ: Her er de ti tech-gaver, det er coolest at købe brugt  

Den romantiske prismelysekrone er 24 centimeter i diameter, og alle prismerne er intakte, skriver Kristine fra Holte, der skal have 1.000 kroner for den. Prismelysekronen med aflang pære har mere end 300 rigtige prismer i forskellige størrelser og er med forgyld metalfarve. Den kan hentes for 3.000 kroner hos Lene i København SV. Den originale Palwa lysekrone er en sjælden designerlampe fra 70erne med krystal prismer. Den koster 1.000 kroner hos Poul fra Varde
Den romantiske prismelysekrone er 24 centimeter i diameter, og alle prismerne er intakte, skriver Kristine fra Holte, der skal have 1.000 kroner for den. Prismelysekronen med aflang pære har mere end 300 rigtige prismer i forskellige størrelser og er med forgyld metalfarve. Den kan hentes for 3.000 kroner hos Lene i København SV. Den originale Palwa lysekrone er en sjælden designerlampe fra 70erne med krystal prismer. Den koster 1.000 kroner hos Poul fra Varde

9. Pels

Indrømmet; det er ikke for alle. Men hvis du er til pels – eller kender nogen, der er, er det én af de ting, som det giver allerbedst mening at kigge efter brugt.

Dels er her rigtig mange penge at spare, da brugtprisen ofte afviger en stor del fra nypris. Og da pels kan holde i mange, mange år, vil man ofte slet ikke kunne se, at de har været brugt. De skal virkelig slides op. og det tager mange år og solidt brug at gøre det.

Spørg eventuelt sælger, hvordan pelsen har været opbevaret. Det kan have betydning for pelsens stand. Den skal gerne have været opbevaret køligt, da det skulle afhjælpe, at den ikke udtørrer eller bliver angrebet af møl. Hvis du opdager, at du har møl i pelsen, kan du putte pelsen i en pose og putte den i fryseren i 3-4 døgn ved -18 grader. Så undgår du, at mølangrebet breder sig, og bagefter kan du sende den til rens. Hvis du oplever lugtgener, kan du hænge den udenfor i et døgn, det kan afhjælpe det. 

Ud over en stor prisbesparelse, er hele fidusen ved at købe en pels brugt, at den helst skal ose af vintage og fordumstid. Samtidig er det en mere bæredygtig tilgang til mode, at lade generationers gamle pelsjakker få nyt liv.

Vintagepels til salg på DBA:

 1. Pels, str. One size, Intet, Mink?, God men brugt, Sælger nu min mors smukke vintage pelsfor til en

  Pels, str. One size, Intet, Mink?, God men brugt, Sælger nu min mors smukke vintage pelsfor til en lang frakke. Efter sigende er det mink. Bredde under armhuler er 57 cm. Længden er 121 cm. Hent e

  500,00 kr.28-03-2023
 2. Pels, str. 38, Vintage, Mink pelsjakke vintage pels i mørkebrun, har lommer fortil og lukkes med hæg

  Pels, str. 38, Vintage, Mink pelsjakke vintage pels i mørkebrun, har lommer fortil og lukkes med hægter. Kan afhentes 2450 Kbh sv eller sendes med dao.

  700,00 kr.28-03-2023
 3. Pels, str. 40, Ukendt, Sand, Ræv, Slidt, Super flot vintage pelsfrakke med fine detaljer ved ærme

  Pels, str. 40, Ukendt, Sand, Ræv, Slidt, Super flot vintage pelsfrakke med fine detaljer ved ærmerne; lidt pufærmer og kant nederst på ærmet. Skal sys nogle steder og mangler to knapper. Svarer ca

  550,00 kr.26-03-2023
 4. Pels, str. 38, Ukendt, Søløve, Vintage søløve pels fra ‘50’erne.
Unik og i perfekt stand

  Pels, str. 38, Ukendt, Søløve, Vintage søløve pels fra ‘50’erne. Unik og i perfekt stand

  800,00 kr.24-03-2023
 5. Pels, str. One size, Ukendt, Brun, Mink, God men brugt, Købt vintage i Sverige. Ingen størrelse a

  Pels, str. One size, Ukendt, Brun, Mink, God men brugt, Købt vintage i Sverige. Ingen størrelse angivet. Jeg er en medium og den falder fint - kalder den onesize. To lukninger foran.

  500,00 kr.24-03-2023
 6. Pels, str. 38, Bundtmager Kirsten Nickelsen , Brun, Pels og skind, God men brugt, Meget fin vinta

  Pels, str. 38, Bundtmager Kirsten Nickelsen , Brun, Pels og skind, God men brugt, Meget fin vintage frakke med fine detaljer. Rigtig fin stand. Fra røg og dyrefrit hjem.

  300,00 kr.23-03-2023

Lige nu er der 1.449 annoncer med pels til salg på DBA. 660 af disse ligger til under 799 kroner, hvilket er under halv pris af de fleste pelses nypris.

10. amerikanerbiler

Okay, vi kan godt blive enige om, at gamle amerikanerbiler måske ikke er noget, som de fleste bare sådan lige går rundt og impulskøber. Det er måske en af de mere ekstravagante gaveideer. Men den slags skal der også være plads til en gang imellem, ikke? Måske det bare er gaven til dig selv?

Og essensen med gamle amerikanerbiler er, at de er gamle. Derfor er de også kun at finde brugt. Det betyder ikke, at de ikke kan findes i upåklagelig god stand, for mange ejere passer usigeligt godt på dem. Men de kan ikke sådan lige købes hos den lokale bilforhandler. De er ofte samlerobjekter, og de er unikke, fordi de er fra en tid, hvor man producerede biler, der i dag har fået næsten kultstatus.

De SKAL være gamle. De SKAL ligne noget fra en gammel film. De SKAL have manuelt gear og lugte lidt af gammelt læder. Det er hele pointen.

De gamle amerikanerbiler er særligt eftertragtede i de originale, gamle modeller, fordi de selvsagt ikke produceres mere og dermed kun med årene bliver mere og mere sjældne. Det er ikke kun et spørgsmål om hestekræfter, motorlyd og drømmen om frihed med vind i håret. Det handler også om velbevaret nostalgi og historie. Den slags, man skal opsøge i fortiden og passe på, fordi den ikke findes mere.

Det er gerne mærker som Chervolet, Cadillac, Ford, Buick og Corvette, Mustang og Thunderbird, der er populære. Jo ældre, jo bedre. Visse ting er bare bedre brugt. Fordi de emmer af historiens vingesus og næsten lugter lidt af barndom. Sådan er det med amerikanerbilerne.

Amerikanerbiler til salg på DBA:

 1. Ford Mustang, 4,7 V8 Cabriolet aut., Benzin, 1967, lysblåmetal, 2-dørs

  Ford Mustang, 4,7 V8 Cabriolet aut., Benzin, 1967, lysblåmetal, 2-dørs

  249.000,00 kr.28-03-2023
 2. Dodge RAM 1500, 5,7 V8 Hemi Quad Cab aut., Benzin, aut. 2005, km 259200, orange, træk, aircondition,

  Dodge RAM 1500, 5,7 V8 Hemi Quad Cab aut., Benzin, aut. 2005, km 259200, orange, træk, aircondition, ABS, airbag, alarm, 4-dørs, centrallås, 20 alufælge servostyring, DODGE RAM DAYTONA Utrolig velhold

  185.000,00 kr.26-03-2023
 3. Buick Skylark, Benzin, 1971, gulmetal, Buick Skylark 71. GS (GSX clone)
Smallblock 350 cui. 5,7 L.
F

  Buick Skylark, Benzin, 1971, gulmetal, Buick Skylark 71. GS (GSX clone) Smallblock 350 cui. 5,7 L. Farve: Cortez Gold Starter hver gang, og kører rigtigt godt. Og den lyder himmelsk. Den er holdt så o

  220.000,00 kr.19-03-2023
 4. Plymouth Fury, 6,3 Commando Coupé aut., Benzin, aut. 1966, km 130000, sort, 2-dørs, servostyring,

  Plymouth Fury, 6,3 Commando Coupé aut., Benzin, aut. 1966, km 130000, sort, 2-dørs, servostyring, Plymouth Sport Fury 1966 BigBlock 383 Commando, 727 Torqueflite gearkasse som blev checket og skifte

  165.000,00 kr.12-03-2023
 5. Lincoln Town Car, Benzin, aut. 1976, km 56000, grønmetal, træk, nysynet, aircondition, 4-dørs, centr

  Lincoln Town Car, Benzin, aut. 1976, km 56000, grønmetal, træk, nysynet, aircondition, 4-dørs, centrallås, service ok, servostyring, Utrolig flot Lincoln Continental Town Car fra 1976 står fuldstændig

  179.500,00 kr.09-02-2023
 6. Ford Mustang, 5,7 V8 351cui. Cabriolet aut., Benzin, aut. 1973, rød, 2-dørs, servostyring, super flo

  Ford Mustang, 5,7 V8 351cui. Cabriolet aut., Benzin, aut. 1973, rød, 2-dørs, servostyring, super flot rustfri Mustang cab. fra 1973 med lækker lys kabine hvor alt virker, starter og køre perfekt der e

  229.500,00 kr.09-02-2023

Lige nu er der 24 annoncer med amerikanerbiler til salg på DBA. Langt de fleste ligger til en pris på mellem 100.000 og 200.000 kroner.

Pssst:

Måske det er en lidt mærkelig ting at give andre mennesker i gave: Så følgende gode brugtkøb kommer i kategori for sig selv. Men ikke desto mindre er fyldningsdøre et virkelig godt brugt køb.

Gamle fyldningsdøre i massivt træ er nemlig langt mere holdbare end de nye, formpressede døre. De er skåret på en anden måde, end ny-producerede døre er og derfor mere solide. De produceres ikke mere, så man skal finde dem brugt. Ofte er de gamle døre tilmed billigere end de nye. Så det er en ren win-win.

Brugte gaver er også ret oplagte til børn. Nogle endda i særlig grad. Her får du 8 bud på oplagte gaver til børn, du med fordel kan købe brugt.

Skal du holde bryllup eller kender du nogen, der skal? Følger du disse ni nemme råd, sparer du rigtig mange penge på en dag, der ellers nemt bliver meget dyr.

Hvordan tror du, din kusine ville have det med at modtage en gave, der var købt brugt? Kig med i videoen herunder, hvor vi spørger danskerne om, hvordan de ville have det med at modtage en second hand-gave. Vi spørger dem også, om de selv har foræret noget brugt væk i gave.

Læs mere om undersøgelsen, der nævnes i videoen, her.

Relaterede artikler