Teak kærlighed - En DIY guide
DIYBolig

Teak kærlighed - En DIY guide

Trine // Lortemor.dk
Trine // Lortemor.dk

Det var næsten en umulig opgave, synes jeg, at finde en pæn teaktræskommode til en ordentlig pris. 

Det er åbenbart blevet sådan, at man i diverse genbrugsforretninger i København sammenligner teaktræ med guld, og derfor fastsætter prisen efter vægt. Det var rent ud sagt så latterligt dyrt, hvis jeg endelig fandt en der passede til vores behov.

Vi skulle bruge den til Alfreds tøj, og derfor skulle vi også have en med minimum 5-6 skuffer. Min evige jagt føltes som en lang og kedelig affære, indtil jeg besluttede mig for at gå på kompromis med standen.

Jeg var heldig at finde et lig, der bogstaveligt talt skulle vækkes til live igen på dba.

Og det er så det, der er dejligt ved teaktræ. Man kan faktisk redde det meget godt, selvom det ligner noget der er løgn. Dog havde den jeg købte nogle grimme slag på skufferne, deaf den billige pris på 150 kr. Så beslutningen lød:

Jeg ville male skufferne – og gerne i forskellige toner.

Så efter jeg havde vasket, slebet og aet det fine træværk, gik jeg ned i den lokale farvehandel og valgte noget maling. Tricket her var at købe 3 farver, selvom jeg havde 6 skuffer der skulle males.

Fordi jeg havde valgt at male dem alle i blå eller hvid, så kunne jeg selv blande 6 forskellige toner af blå, for at skabe den effekt jeg gerne ville have.

Jeg købte også grunder – über vigtigt, især til teaktræ.

Teaktræ er nemlig ret forfærdeligt at male, da det oftest indeholder rigtig meget olie og derfor har tendens til at trænge igennem malingen efter et stykke tid.

 

Fremgangsmåden var sådan her:

Vask alle overflader GRUNDIGT, og gerne ad flere omgange.

Slib de overflader der skal males GRUNDIGT.

Fyr grunderen på, og lad det tørre HELT.

Bland de 5-6 toner du vil have – og sørg for at der er rigeligt. Det er nemlig hagen ved selv at blande farven – du er nødt til at have nok af det hele, da teaktræ skal have 3-4 lag før det dækker helt. Dette gælder især lyse farver.

Lad alle lag tørre længe – også selvom du er rigtig utålmodig, og mega gerne vil dele dit nye vidunder på Instagram!

Og her er resultatet så:

Relaterede artikler