Natasha gør yt til nyt: Sådan gør hun
DIYBolig

Natasha gør yt til nyt: Sådan gør hun

Sophie Schou Jensen
Sophie Schou Jensen

Selv den allergrimmeste sag kan gå hen og blive den allersmukkeste. Det er Natasha ekspert i. Hun renoverer aflagte ting og sælger dem på ingen tid. Læs med her og få tips og tricks til, hvordan du kan gå i hendes fodspor.

’Fordi nyt-brugt er bedre end nyt-nyt’

Sådan lyder 22-årige Natashas motto. Hun brænder både for genbrug og bæredygtighed, og hun vil generelt gerne have, at folk bliver bedre til at bruge, det de har frem for at smide ud og købe nyt.

- Jeg har også et stille hint, som er ’lad vær med at gå i Ikea – du kan få noget ligeså smukt her, som er genbrugt’, siger hun.

Natasha Witzels store passion og kærlighed til at genbruge ting har ført til, at hun i dag sætter gamle, aflagte ting i stand, så de på den måde kan få et nyt liv og blive interessante at have i hjemmet igen.

- Det der med, at andre har sorteret det fra, og at jeg så kan få nogle nye til at værdsætte det, er super fedt. Det er fedt at bruge noget, der allerede er skabt, og så skabe det på ny, siger Natasha.

På dagligbasis gennemtrævler Natasha enten diverse genbrugsbutikker i Aalborg, hvor hun bor, eller søger efter ting på onlinesider som DBA og Facebook. I weekenderne sætter hun tingene i stand, og til sidst sætter hun dem til salg på diverse sider.

Hun er især på jagt efter loftlamper, bordlamper og gulvlamper, men hun opkøber også vaser, lysestager, billeder, keramik og andets nips.

Natasha køber især brugte lamper i forskellige afskygninger og sætter dem efterfølgende i stand:

 1. Væglampe, INFARØD VARMELAMPE, Har disse 250 watt IR lamper med tilhørende keramisk sokkel der kan kl

  Væglampe, INFARØD VARMELAMPE, Har disse 250 watt IR lamper med tilhørende keramisk sokkel der kan klare varmen. 5 3 meter ledning med stik medfølger. Pærer 4 stk Fatning og ledning 5 stk Foretrækker

  300,00 kr.24-06-2024
 2. Væglampe, Paolo-Rizzatto, Smukkeste designer væglampe sælges. Den er tidløs og kåret til flere prise

  Væglampe, Paolo-Rizzatto, Smukkeste designer væglampe sælges. Den er tidløs og kåret til flere priser. Nypris er DKK 9.100. Er i meget fin stand - enkelt skramme på lampehovedet, men intet man kan s

  3.500,00 kr.24-06-2024
 3. Væglampe, Retro, Funky retro væglampe...måske hjemmelavet men det gør den ikke mindre fede...alm sti

  Væglampe, Retro, Funky retro væglampe...måske hjemmelavet men det gør den ikke mindre fede...alm stik og afbryder på ledningen 22x26x9

  175,00 kr.24-06-2024
 4. Væglampe, Abo Kugle lampe., Retro

  Væglampe, Abo Kugle lampe., Retro

  125,00 kr.24-06-2024
 5. Væglampe, RETRO, Flot Gul Plast Lampe.,,,

  Væglampe, RETRO, Flot Gul Plast Lampe.,,,

  150,00 kr.24-06-2024
 6. Væglampe, Böhlmarks Lampfabrik, "Stil-Novo" Atom age Space age ,Svensk væglampe. Böhlmarks Lampfabri

  Væglampe, Böhlmarks Lampfabrik, "Stil-Novo" Atom age Space age ,Svensk væglampe. Böhlmarks Lampfabrik, 1950'erne. Sortlakerede metalreflektorer på messing skellet H 22cm D 23cm Ø14cm forsendelse + emb

  1.300,00 kr.24-06-2024

På DBA er der lige nu 26.642 lamper til salg. 253 af dem er loftlamper, mens 11.788 er bordlamper.

Den her ting er køberne vilde med

Natasha har altid været vild med selve genbrugskonceptet, men det er kun to måneder siden, hun kastede sig ud i at renovere ting og efterfølgende sælge dem videre.

Det hele begyndte, da hun skulle rydde op i sine ting. Hun havde en bordlampe til at ligge, som hun ikke brugte, og hun vidste ikke rigtig, hvad hun skulle stille op med den.

- Jeg tænkte, hvis nu jeg up-cykler den, bliver den måske flottere, og så kan det være, jeg vil bruge den, siger Natasha.

Hun gav den meget almindelige og traditionelle bordlampe med hvid fod og hvid lampeskærm en makeover. Ved hjælp af en grå malerrest og havesnor fik lampen et helt nyt udtryk.

Natasha havde dog stadig ikke rigtig plads til lampen, så hun valgte at sætte den til salg. Det viste sig, at der var rigtig mange, der snildt kunne finde plads til den up-cyklede bordlampe i deres hjem.

Der var så mange, der skrev på lampen, og da den var solgt, blev jeg ved med at få henvendelser på den. Det var helt vildt
siger Natasha.

Det blev starten på en ny æra i Natashas liv, og siden da har hun opkøbt gamle ting og givet dem ny værdi.

LÆS OGSÅ: DIY: Giv den gamle lædersofa en opfrisker 

Havesnor. det var alt, hvad der skulle til, for at forny denne lampeskærm
Havesnor. det var alt, hvad der skulle til, for at forny denne lampeskærm

Alt undtagen to ting genbruges

Natasha går så meget op i at genbruge aflagte ting, at hun stort set ikke køber noget nyt, når hun skal istandsætte sine nyerhvervede fund.

- Det, synes jeg, er sjovest, og selve ideen med at genbruge ting vil gå af det, hvis jeg erstattede alt på de brugte ting med helt nye ting, siger Natasha.

Der er dog to ting, som hun endnu ikke har kunne finde i genbrugsbutikker eller på diverse sider, hvor der sælges ting, som folk ikke vil have mere. Disse to ting er lak og tekstillim, som hun bruger, når hun sætter loftlamper, bordlamper og gulvlamper i stand.

Her kan du finde gamle, billige bordlamper, som du kan sætte i stand:

 1. Sengelampe, &Tradition, &Tradition Milk NA1 
Fin sengebordslampe i god stand. Med lysdæmper. Lille m

  Sengelampe, &Tradition, &Tradition Milk NA1 Fin sengebordslampe i god stand. Med lysdæmper. Lille misfarvning ved den ene fod.

  400,00 kr.24-06-2024
 2. Bordlampe Dog Golden 40 W 220-240 V 25 x 15 x 29 cm

  Bordlampe Dog Golden 40 W 220-240 V 25 x 15 x 29 cm

  Anden bordlampe, Produktbeskrivelse Type: Lampe Kategori: Skrivebordslampe Design: Hund Produkt med søm: Ja Stiktype: EU-stik Pærer: 1 (ikke inkluderet) Samling påkrævet: Nej Kabellængde

  753,00 kr.24-06-2024
 3. Anden bordlampe, NY HVID skærm
- skræmdiameter 50 cm
- lampehøjde med skærm 56 cm
- lampefoden er fr

  Anden bordlampe, NY HVID skærm - skræmdiameter 50 cm - lampehøjde med skærm 56 cm - lampefoden er fremstillet i naturmateriale - fra ikke ryger hjem Afhentningspris 395,- ------ PRIVAT SALG -----

  395,00 kr.24-06-2024
 4. Bordlampe blå/brun H 46 cm NEIRA

  Bordlampe blå/brun H 46 cm NEIRA

  Bordlampe blå/brun H 46 cm NEIRA, Beliani, Få 10% rabat på dit køb ved at benytte koden: DBA10DK (Giver 10% rabat). Koden kan ikke kombineres eller bruges sammen med andre rabatkoder. Med tænd-/slukkn

  749,00 kr.01-12-2023
 5. Bordlampe blå/hvid H 53 cm MARCELINI

  Bordlampe blå/hvid H 53 cm MARCELINI

  Bordlampe blå/hvid H 53 cm MARCELINI, Beliani, Få 10% rabat på dit køb ved at benytte koden: DBA10DK (Giver 10% rabat). Koden kan ikke kombineres eller bruges sammen med andre rabatkoder. Med tænd-/sl

  749,00 kr.01-12-2023
 6. Bordlampe blå/hvid H 55 cm MAGROS

  Bordlampe blå/hvid H 55 cm MAGROS

  Bordlampe blå/hvid H 55 cm MAGROS, Beliani, Få 10% rabat på dit køb ved at benytte koden: DBA10DK (Giver 10% rabat). Koden kan ikke kombineres eller bruges sammen med andre rabatkoder. Med tænd-/slukk

  909,00 kr.01-12-2023

9.804. Så mange bordlamper kan lige nu findes på DBA, og 2.509 af dem koster mindre end 100 kroner.

Sådan gør hun – Maling og limen

Når Natasha giver lamperne en makeover, bruger hun gamle malerrester, som hun har til at ligge derhjemme i forvejen. Efter hun har givet tingene en tur med penslen, lakerer hun , så hun er sikker på, at malingen holder og ikke skralder af.

Lakken, som hun lakerer med, køber hun i Harald Nyborg. Det er nemlig det sted, hun har kunne finde den billigste.

Tekstillimen bruger Natasha, når hun skal sætte en lampeskærm i stand. Oftest ombetrækker hun dem nemlig med noget andet og lidt anderledes stof med sjove mønstre, så de på den måde får et helt nyt udtryk.

LÆS OGSÅ: På besøg hos en genbrugselsker, Carina Vester Olsen

Der er 9.804 bordlamper til salg på DBA, så der er altid nogen at vælge imellem og shine op. Her er en lampefod, som Natasha har haft i sine kærlige hænder
Der er 9.804 bordlamper til salg på DBA, så der er altid nogen at vælge imellem og shine op. Her er en lampefod, som Natasha har haft i sine kærlige hænder

Sådan gør hun – Stof og fatning

Stoffet er enten noget, hun har derhjemme i forvejen, men det kan også være aflagt sengetøj, viskestykker, duge eller andet stof, som hun køber brugt på nettet eller i genbrugsforretninger.

Jeg synes, autentiteten ville gå af det, hvis jeg gik i Stof 2000 og købte noget nyt
siger Natasha.

Hvis fatningen på lampen ikke virker, erstatter hun den med en anden, som hun også har købt brugt. I genbrugsbutikker er der nemlig ofte en teknikafdeling, hvor der ligger gamle fatninger og ledninger i kasser.

- Jeg kan godt lide at mikse brugte ting, så hr. Jensens lampe og fru Hansens dug pludselig bliver forenet i én og samme ting, siger hun.

Den havesnor, som Natasha har viklet omkring de populære lampeskærme, er heller ikke noget, hun har været ude at købe. Hun fandt en rulle i sin kælder.

Natasha køber også brugte nipsting, som hun sælger videre:

 1. 7stk lysestage, 7stk lysestage sælges samlet 

Pris: 69kr

Sender gerne med GLS for 46kr.

  7stk lysestage, 7stk lysestage sælges samlet Pris: 69kr Sender gerne med GLS for 46kr.

  69,00 kr.24-06-2024
 2. Lysestager, 2 stk pæne velholdte lysestager sælges sammen 
Prisen er fast 
Kan afhentes I Stege Kont

  Lysestager, 2 stk pæne velholdte lysestager sælges sammen Prisen er fast Kan afhentes I Stege Kontant betaling ved afhentning Ikke Mobile Pay

  100,00 kr.24-06-2024
 3. Lysestage, En smuk meget velholdt lysestage I stål med messing kugler sælges 
H- 60 cm
Prisen er fas

  Lysestage, En smuk meget velholdt lysestage I stål med messing kugler sælges H- 60 cm Prisen er fast Kan afhentes I Stege Kontant betaling ved afhentning Ikke Mobile Pay

  150,00 kr.24-06-2024
 4. Lysestage, Sælger 2 fyrfadsstager også til bloklys er med farvet glad
45kr for begge

  Lysestage, Sælger 2 fyrfadsstager også til bloklys er med farvet glad 45kr for begge

  45,00 kr.24-06-2024
 5. Holmegaard Harlekin Lysestager, 3 stk. Holmegaard Harlekin lysestager i blå/turkis. Prisen er for de

  Holmegaard Harlekin Lysestager, 3 stk. Holmegaard Harlekin lysestager i blå/turkis. Prisen er for dem alle 3. Højden er: 29,5 cm 25 cm 19,5 cm

  350,00 kr.24-06-2024
 6. Lene Bjerre lysestager

  Lene Bjerre lysestager

  100,00 kr.24-06-2024

På DBA er der lige nu 692 annoncer, der hører under kategorien nips.

Det her skal du kigge efter, hvis du vil gøre det samme

Hvis du kunne tænke dig at gøre Natasha kunsten efter, er der især en væsentlig ting, du skal holde øje med, når du er på jagt efter brugte sager.

Når man skal købe noget brugt, som man vil sætte i stand, er det godt at kigge efter de skæve ting. Det er ofte de ting, der ser kedelige ud og de ting, der er lige til storeskrald, der kan gå hen og blive de allerfedeste
siger Natasha.

Hun slår også fast, at en stor fordel ved at gå efter de umiddelbart kedelige sager, er, at de sjældent koster særlig meget. Ofte giver Natasha helt ned til 5 til 10 kroner for en lampeskærm, mens hun ofte giver omkring 30 kroner for en lampefod.

LÆS OGSÅ: Så meget sparer du på at købe designertasken brugt

Natasha har altid været meget kreativ, og derfor har hun også valgt at studere grafisk design. Alt hvad hun renoverer, har hun dog lært af sig selv
Natasha har altid været meget kreativ, og derfor har hun også valgt at studere grafisk design. Alt hvad hun renoverer, har hun dog lært af sig selv

Sundhedsskadeligt - Gør det udenfor

Når du så har spottet de allerkedeligste ting og skal i gang med at gøre dem til de allerfedeste, skal du huske at dække ordentligt af, hvis du skal bruge maling. Og hvis du lakerer dem, hvilket ifølge Natasha er en rigtig god idé, skal du huske at gøre det udenfor.

- Lakeringen skal absolut foregå udenfor. Det lugter så skrapt, så jeg tror, det er ret sundhedsskadeligt at gøre indenfor, siger Natasha.

Inden Natasha kaster sig ud i at male og lakere lamperne, vasker hun dem grundigt, så der ikke sidder noget snavs.

LÆS OGSÅ: Se hvordan denne lampe blev sød og sjov til børneværelset

Det er den her lampe, som startede det hele. Lampeskærmen er dækket af brunt havesnor, mens foden har fået en tur med en grålig maling
Det er den her lampe, som startede det hele. Lampeskærmen er dækket af brunt havesnor, mens foden har fået en tur med en grålig maling

Sådan prissætter Natasha sine ting

Natasha er vild med at sætte gamle ting i stand, og det er glæden ved hendes to måneder gamle hobby, der er nøgleordet. Indtjeningen på produkterne kommer nemlig i sidste række.

Hun har så meget fokus på at bruge brugte ting til at istandsætte sagerne med, og derfor bruger hun oftest omkring 50 kroner på hvert produkt – i hvert fald når det gælder lamperne.

Hun sætter prisen ved at gange det beløb, hun har brugt på produktet med 2 eller 3 og en sjældengang med 4. Oftest tager hun omkring 125-150 kroner for lamperne.

- Det er ikke så vigtigt for mig at tjene penge på det, men det er klart en bonus. Og jeg kan ikke lide at tage røven på folk, så jeg vil hellere sælge tingene billigt, siger Natasha.

Hun har dog flere gange fået af vide, at hun snildt kan tage flere penge for lamperne – især for de populære lamper, som har havesnor viklet omkring lampeskærmen.

Jeg bruger omkring 2 timer på de lampeskærme, så det er en meget lav timeløn, men man skal også huske på, at det er ’no-label-produkter’, og jeg bliver bare så glad for, at folk kan lide de ting, jeg laver
siger hun.

Natasha sælger sine ting på sin Instagram-profil ’genbrug_og_andet_godt’. Hvor længe hun vil blive ved med at sætte ting i stand og sælge dem videre, ved hun ikke, men hun ved, at hun ikke stopper foreløbigt.

- Lige nu er jeg bare spændt på at se, om det er en vedvarende interesse for både mig og for mine købere. Men jeg fortsætter med at gøre, som jeg gør nu, og så må jeg se, hvordan interessen er fremadrettet, siger hun.

Til sommer vil Natasha  tage rundt på forskellige loppemarkeder i landet og se, om der også er interesse for hendes ting der.

LÆS OGSÅ: Podcast: Lyt til Jeanette fra Allerød, der har 463 ting til salg på DBA

Nogle gange er det bare en klat maling i en anden farve, der skal til for, at lampen bliver optimal
Nogle gange er det bare en klat maling i en anden farve, der skal til for, at lampen bliver optimal

Natasha køber altid sine produkter så billigt som muligt, men på DBA er der også massevis af designlamper til salg:

 1. Louis Poulsen, Billard/16524, pendel, 

Loftslamper fra 1960'erne, der trænger til en sprøjtelarkeri

  Louis Poulsen, Billard/16524, pendel, Loftslamper fra 1960'erne, der trænger til en sprøjtelarkering. De har en diameter på 41 cm og er 35 cm høje. Der medfølger to originale porcelænsfatninger, o

  600,00 kr.24-06-2024
 2. Flos, Parentesi, gulvlampe, Ubrugt Flos Parentesi med dæmper i stål (uden pære). 

Sælges pga flytni

  Flos, Parentesi, gulvlampe, Ubrugt Flos Parentesi med dæmper i stål (uden pære). Sælges pga flytning. Står pt til 2.200 hos Paustian hvor den også er købt (kvittering haves hvis du skulle have brug

  1.800,00 kr.24-06-2024
 3. Illumina, 5 stk. lampeudtag til pendel, enkelte brugsspor, men super flot stand.
Man må selv købe al

  Illumina, 5 stk. lampeudtag til pendel, enkelte brugsspor, men super flot stand. Man må selv købe alm. små skruer. Samlet pris 1100 kr. Hvert udhæng har 2 meter rød “stofledning”. Arkitekt design: Ill

  1.000,00 kr.24-06-2024
 4. Luxo, PL-85, arkitektlampe, Brun Luxo, LUXO PL-85 arkitektlampe til reservedele da der mangler lidt

  Luxo, PL-85, arkitektlampe, Brun Luxo, LUXO PL-85 arkitektlampe til reservedele da der mangler lidt på den, se alle billeder. Der er her tale om en af de mere sjældne Luxo model PL-85 arkitektlamper

  35,00 kr.24-06-2024
 5. Le Klint, Sakselampe, væglampe, Sakselampen 223-2 i lys eg

En designklassiker!

Byd løs

  Le Klint, Sakselampe, væglampe, Sakselampen 223-2 i lys eg En designklassiker! Byd løs

  3.699,00 kr.24-06-2024
 6. Herman A. Kähler bordlampe af stentøj

  Herman A. Kähler bordlampe af stentøj

  Anden arkitekt, Herman A. Kähler, bordlampe, Herman A. Kähler bordlampe af glaseret stentøj. Signeret HAK. H. 26/33 Ø. 9 cm.

  1.500,00 kr.23-03-2022

Lige nu er der 5.173 designerlamper til salg, og her kan du se de billigste.

I modsætning til Natasha er der rigtig mange danskere, der smider aflagte ting i skraldespanden fremfor at forsøge at sælge dem videre og lade andre få glæde af tingene. Det viser en ny statistik. Her kan du læse meget mere om denne tendens og få tips til, hvordan du kan tjene penge på dine aflagte sager frem for blot at kyle dem i skraldespanden.

Statistikken viser også, at antallet af genbrugsjægere er steget for tredje år i træk, så der er stor sandsynlighed for, at dit skrald kan blive en andens guld. Der er særligt én bestemt ting, som er meget populær at købe brugt.

I videoen herunder kan du se med, når vi tager hjem og besøger Pia, der har en kælder fyldt med ting, hun er i tvivl om har værdi. Det vurderer vi for hende. Se med i videoen og læs med i artiklen her!

Relaterede artikler