Lav et shelter i haven - og forlæng sommeren

Lav et shelter i haven - og forlæng sommeren

24. august 2016

Først, lad mig begynde med at forklare hvad et shelter overhovedet er. Hvis du googler lidt på shelter, så vil du læse, at grundudformningen i princippet består af 3 lukkede sider med et halvtag, gerne med et stort udhæng. På den måde har du et sted, hvor der er ly for regn og blæst samtidig med du kan overnatte her. Et shelter er bygget ca. 15-30 cm over jorden, så fugtigheden ikke når gulvet.

Ideen med halvåbne huse til overnatning stammer fra Sverige, hvor bønderne i tidligere tider brugte shelters til overnatning, når man slog hø på sæteren, og der var for langt hjem til gården. I løbet af de seneste år er shelters blevet en stor den af det danske friluftsliv også.

Shelter i haven - DBA Guide

Her i foråret besluttede vi selv at bygge et shelter i vores lille bitte have. Vi har en meget lille grund, så hvert et hjørne skal benyttes fornuftigt, i de seneste år havde vi legetårn i samme hjørne, som var integreret i det store træ, men eftersom vores piger ikke rigtig bruger den slags mere, så valgte vi at nytænke den her krog i haven.

Der er 5 gode grunde til at bygge et shelter:

  • Du forlænger din ude sæson virkelig meget. Med et par tæpper kan du allerede starte her ude tidligt i foråret, og samme langt ind i efteråret.
  • Med et shelter placeret med aftensol og læ vil du få næsten samme funktion som en udestue, du er bare lidt mere ude i det fri.
  • Placer et bålsted tæt på, på den måde har du varmen fra bålet som også er med til at skabe både hygge og varme på de kølige aftener
  • Gør dit shelter til elektronikfri zone. På den måde er det et sted hvor du har mulighed for virkelig at være sammen som familie, snakke, spille og læse bøger. Kun med lyd fra vinden i træerne og dine børn der fortæller
  • Hvis du søger for de rigtige madrasser på dine siddepladser, så er det altså et helt fantastisk sted at sove, du har en helt særlig naturoplevelse i egen have
Shelter i haven - DBA Guide

Som man nok kan læse, så er vi stor fan af det her shelterbyg i vores have. Med den sommer vi har haft i år, har det bestemt være godt for os at kunne krybe i ly i vores shelter. På den måde har vi stadig fået dejlig frisk luft, også selvom det har regnet og blæst. Vi overvejer lidt, om man måske skal finde en opvarmer vi kan medbringe på de dage hvor det regner en del, her er det lidt svært at holde gang i bålet nemlig. Men det er super hyggeligt at sidde i vores shelter når regnen pisker ned, så det tænker vi kunne være et godt køb.

Et shelter kan du bygge for ca. 10.000 kr. det var i hvert fald vores budget, og jeg har læst mig frem til, at det ca. er det beløb de fleste bruger. Du må ikke gå for meget på kompromis med materialerne, da det gerne skal kunne holde i mange år.

Louise - MorTilMernee.dk

Men står man ikke lige med en håndværksmæssig baggrund, så kan man være kreativ, og fx prøve at finde en gammel togvogn eller ombygge ungernes legehus, og så alligevel få et shelter i haven.
Der er ingen opskrift på hvordan dit shelter skal se ud. Det kan bygges præcis som man ønsker, og som ens have nu tillader det. På DBA kan du også finde samlesæt hvor du har det hele i en pakke, og alle materialer er iberegnet.

Shelter i haven - DBA Guide

Ideen er hermed givet videre, og jeg sender mine varmeste anbefalinger afsted til shelter i haven. Her er vi virkelig glade for vores.

Louise - MorTilMernee.dk

Mange hilsner

//Louise