Guitar med antik opdatering

Guitar med antik opdatering

Af Daniel Vandborg / 27. maj 2016

Fra loftsrum til væggen.

Det er jo ingen hemmelighed at vi her hos DBA Guide er ganske optagede af, at få folk til at sælge ud af gemmerne og købe noget som de har brug for i stedet.

Men alligevel viste det sig, at en af de ting jeg fandt frem fra loftet, endte med at få en ganske anderledes skæbne!?

Jeg har, som så mange andre på min alder der var ung sammen med Guns’n’Roses og Metallica, på et tidspunkt ment at der lå en uundgåelig rockstjernekarriere foran mig. Det resulterede i indkøbet af 1 stk. rød Fender Stratocaster kopi, og en tilmelding til guitarlektioner efter skole. Alt på baggrund af en musikbutiks stand på den lokale købstandsmesse.

DBA Guide rød Guitar

Jeg var naturligvis skudsikker det næste halve år, alt imens jeg sad og spillede starten på ”Enter Sandman” og de første 4 akkorder til Claptons tears in heaven, men efter det første halve år viste det sig hurtigt at det måske var udsigten til stjernelivet der bar interessen fremfor talentet.

Ambitionen om at kunne noder eller tablatur blev heller ikke decideret indfriet, og langsomt men sikkert bevægede guitaren sig tættere og tættere på loftsrummet, hvor den så efterfølgende residerede de næste mange år.

Så for ikke så længe siden, var jeg en tur på loftet, og fandt min gamle Chuck Berry røde Johnny Be Good guitar, og blev helt overvældet af minder og om en tid hvor min største bekymring var hvilken fest jeg skulle til i weekenden, og om der var leverpostej i køleskabet når jeg kom hjem fra skole.

Dekadent for nogle, men ”Just right” for andre.

Daniel, Redaktør

Som indledningsvist skrevet, er vi jo optagede af på DBA Guide at få folk til at ”veksle” ting de ikke bruger til noget brugbart, men i dette tilfælde må jeg sige at jeg simpelthen ikke mente den økonomiske gevinst var lige så høj som de minder jeg forbandt med guitaren.

Den havde kostet 1000DKK i sin tid, sammen med en forstærker og var nu defekt.

Jeg besluttede mig derfor for at prøve at opdatere den til et møbel, eller en installation, der kunne placeres et sted, med netop den funktion. At minde mig om en simplere tid.

Jeg besluttede også at hvis der skulle laves noget, så skulle den have hvad den kunne trække og besluttede mig derfor for at lave en guldguitar med sort faceplate og guld detaljer!

Dekadent for nogle, men ”Just right” for andre.

DBA Guide Guitar body
Skilt ad, men før spray...

Det er vel cirka heromkring at jeg skal løfte sløret for at jeg har det man ville kalde ”keyboard fingre” eller det lidt mere kendte, men aldrende, ”10 tommelfingre”, der sammen med min detaljeorienterede natur skaber en hel del udfordringer for mig!?

Jeg kan ikke slå et søm i, men samtidigt heller ikke leve med et skævt søm, så det ender som regel med en ”call the guy” tilgang, men denne gang skulle det være løgn!

Jeg gik selvsikkert en tur til isenkræmmeren og købte spraymaling da jeg ikke mente der var grund til at udfordre mig selv yderligere ved at smide en pensel in the mix!? Jeg kunne allerede se striberne i malingen for mit indre øje, og kunne fornemme mit stressniveau stige, så spraydåser var løsningen.

DBA Guide guld guitar
DBA Guide spray cans
De sprayflasker jeg brugte...

Jeg fandt et par dåser til mellem 90DKK og 60DKK som den søde dame sagde ville blive siddende på hvad som helst, og kastede mig hjem og fik guitaren skruet fra hinanden.

Man kunne sikkert have sprayet den i et stykke og dækket af med tape, men jeg ville vide at den var rød inden under, og det kan jeg bare ikke leve med!?

Efter den havde fået et par gange med både guld på kroppen og den sorte på faceplate’n, kunne jeg give den en gang med sandpapiret og lige få de værste ansamlinger af maling reduceret, men også for at ridse delene lidt så de næste omgange maling bandt lidt bedre.

DBA Guide Guld guitar
Guitarkrop efter et par gange med guldmaling...
DBA Guide guitar faceplate
Faceplate efter sort maling...

Da delene var blevet malet hver for sig var det tid til at samle guitaren igen.

Den var jo defekt, så jeg benyttede lejligheden til at få pillet det meste af mekanikken ud af den, så der ikke var de store problemer med at få plads til delene da den skulle sættes sammen igen.

Jeg var rigtigt glad for at jeg havde tænkt på at male de skruer der holder faceplate’n sorte, så de ikke stod ud da de blev skruet fast igen. 

Halsen er med vilje ikke blevet malet, da den gerne måtte beholde det originale guitar udtryk.

Guitaren fik 4 omgange med guldmaling og Faceplate’n fik ca. det samme og der var nok maling i en enkelt dåse med hver farve til hele guitaren.

Færdig Guitar
Færdig guitar i fuld figur...
DBA Guide - Færdig guitar
Færdig guitar, up close and personal...
DBA Guide - færdig guitar perspektiv
Resultatet...

Men jeg synes faktisk at resultatet blev ganske ok, og det har da heller ikke decideret afskrækket mig fra at kaste mig ud i den slags en anden gang!

Også selvom man har keyboard fingre!!! ;o)

//Daniel