DIY: Sy en sød julenederdel af en retro juleløber
DIY

DIY: Sy en sød julenederdel af en retro juleløber

Louise Trillingsgaard
Louise Trillingsgaard

DIY: Sy en sød julenederdel af en retro juleløber

Jeg er ikke SUPER til at sy. Derfor elsker jeg de projekter, jeg selv kalder for snydeprojekter, fordi de er så overdrevent nemme, at selv en sy-novice kan klare det … HELT SELV!

Jeg fandt denne fine retro løber til blot 15 kr., og jeg kunne STRAKS se en julenederdel til min nisseglade største-datter. Den vil hun få meget sjov ud af i december, og derefter kan hendes lillesøster få lov at arve den. Løberen var 250 cm. lang og 30 cm. høj, så derfor kunne jeg bruge den PRÆCIS, som den var, til min 4-årige

TIP! Sammenlign altid med en nederdel, der passer godt, når du skal bestemme længden!

Sådan gør du

1. Start med at sy enderne sammen (ret imod ret) med stikkesøm.

2. I toppen folder du en kant, der passer til din elastik (jeg brugte elastik på 1 cm., så jeg har cirka foldet 1,5 cm ned).

3. Stryg mens du folder og fæstn med nåle.

4. Fold “ind” i nederdelen – dvs. på vrangsiden.

5. Sy nu på indersiden af folden med almindelige stikkesøm.

6. Jeg lod en lille åbning være til at køre elastikken igennem. Dette ses ikke i brug, fordi nederdelen rynker sådan - men ellers kan man lige lukke hullet til sidst.

7. Brug en sikkerhedsnål til at trække elastikken igennem. Mål dit barn om maven, så du får den bedste længde på elastikken (længden kan justeres senere).

8. Fæstn den ene ende af elastikken i kjolen, så du ikke kommer til at trække den igennem. Der vil være meget stof, og du skal trække meget i elastikken. Når elastikken rynker, får nederdelen den helt rigtige mængde puf!

9. Til sidst samler du elastikken i hullet med sikkerhedsnålene. Kald herefter på dit barn, så du kan finde den korrekte længde på elastikken. Er stoffet tungt, må elstikken fx ikke være løs, så nederdelen ryger ned.

10. Sy nu elastikken sammen og klip overskydende elastik af. Luk eventuelt det lille elastik-hul med stikkesøm ...

Og VUPTI, verdens nemmeste julenederdel er født!

Du kan finde mange fine juleløbere her (vælg gerne en på minimum 2 meter, for mest fylde).

TIP!
Du kan sagtens bruge almindelige juleduge, som du finder her. Her skal du blot klippe lidt til for at opnå de rette mål og sy lidt ekstra kanter, inden du kan starte på min DIY guide. Er dugen ikke kantet med skråbånd, som min var, ser det sødt ud at slutte kanten af med det. Det er ganske nemt og giver en fin finish, og samtidig er du fri for at afslutte kanten pænt, hvis det rækker udover dine sy-evner!

Er du mon på Instagram?
Måske vil du gerne dele et jule-syprojekt med os? Smid hashtagget #dbadk på dit billede - og tag gerne @frktrillingsgaard og @dbadk, så vi kan blive inspireret til nye måder at bruge de fine retro julestoffer på.


Find det på DBA

 1. Lighter, Ronson Whirlwind, Ronson Whirlwind - benzin lighter.

Ved ikke om den virker - benzin light

  Lighter, Ronson Whirlwind, Ronson Whirlwind - benzin lighter. Ved ikke om den virker - benzin lightere har ingen interesse for mig. Fast pris. Kan sendes med DAO for 40,- kr. til nærmeste pakkeshop

  1.150,00 kr.24-02-2024
 2. Legetøj, Polly Pocket Pizzaria

  Legetøj, Polly Pocket Pizzaria

  400,00 kr.24-02-2024
 3. Pendel, Excel, To styk inklusive ledning og svanehalse. Ledningen er cirka 130 cm. lang - det bør væ

  Pendel, Excel, To styk inklusive ledning og svanehalse. Ledningen er cirka 130 cm. lang - det bør være nok til de flestes behov. Meget lette, så de kan også bruges til et lidt "skrøbeligt" loft. Mat

  300,00 kr.24-02-2024
 4. Madras, Babymadras/helsemadras, b: 60 cm. l: 120 cm., Helsemadras sælges, brugt meget lidt, da min m

  Madras, Babymadras/helsemadras, b: 60 cm. l: 120 cm., Helsemadras sælges, brugt meget lidt, da min min baby voksede hurtigt. Rigtig fint stand. Helsemadrassen er madrassen der kombinerer førende skum

  1,00 kr.24-02-2024
 5. Arne Jacobsen, stol, Grand Prix, 4 Arne Jacobsen Grand Prix / AJ 3130 stole i original gullakeret as

  Arne Jacobsen, stol, Grand Prix, 4 Arne Jacobsen Grand Prix / AJ 3130 stole i original gullakeret ask og sortlakerede ben. Fra 2021, udgivet af Fritz Hansen. Sidehøjde på 46 cm. Står nærmest uden bru

  6.400,00 kr.24-02-2024
 6. Gyngestol, stof

  Gyngestol, stof

  700,00 kr.24-02-2024

Relaterede artikler