DIY: Sy en sød julenederdel af en retro juleløber
DIY

DIY: Sy en sød julenederdel af en retro juleløber

Louise Trillingsgaard
Louise Trillingsgaard

DIY: Sy en sød julenederdel af en retro juleløber

Jeg er ikke SUPER til at sy. Derfor elsker jeg de projekter, jeg selv kalder for snydeprojekter, fordi de er så overdrevent nemme, at selv en sy-novice kan klare det … HELT SELV!

Jeg fandt denne fine retro løber til blot 15 kr., og jeg kunne STRAKS se en julenederdel til min nisseglade største-datter. Den vil hun få meget sjov ud af i december, og derefter kan hendes lillesøster få lov at arve den. Løberen var 250 cm. lang og 30 cm. høj, så derfor kunne jeg bruge den PRÆCIS, som den var, til min 4-årige

TIP! Sammenlign altid med en nederdel, der passer godt, når du skal bestemme længden!

Sådan gør du

1. Start med at sy enderne sammen (ret imod ret) med stikkesøm.

2. I toppen folder du en kant, der passer til din elastik (jeg brugte elastik på 1 cm., så jeg har cirka foldet 1,5 cm ned).

3. Stryg mens du folder og fæstn med nåle.

4. Fold “ind” i nederdelen – dvs. på vrangsiden.

5. Sy nu på indersiden af folden med almindelige stikkesøm.

6. Jeg lod en lille åbning være til at køre elastikken igennem. Dette ses ikke i brug, fordi nederdelen rynker sådan - men ellers kan man lige lukke hullet til sidst.

7. Brug en sikkerhedsnål til at trække elastikken igennem. Mål dit barn om maven, så du får den bedste længde på elastikken (længden kan justeres senere).

8. Fæstn den ene ende af elastikken i kjolen, så du ikke kommer til at trække den igennem. Der vil være meget stof, og du skal trække meget i elastikken. Når elastikken rynker, får nederdelen den helt rigtige mængde puf!

9. Til sidst samler du elastikken i hullet med sikkerhedsnålene. Kald herefter på dit barn, så du kan finde den korrekte længde på elastikken. Er stoffet tungt, må elstikken fx ikke være løs, så nederdelen ryger ned.

10. Sy nu elastikken sammen og klip overskydende elastik af. Luk eventuelt det lille elastik-hul med stikkesøm ...

Og VUPTI, verdens nemmeste julenederdel er født!

Du kan finde mange fine juleløbere her (vælg gerne en på minimum 2 meter, for mest fylde).

TIP!
Du kan sagtens bruge almindelige juleduge, som du finder her. Her skal du blot klippe lidt til for at opnå de rette mål og sy lidt ekstra kanter, inden du kan starte på min DIY guide. Er dugen ikke kantet med skråbånd, som min var, ser det sødt ud at slutte kanten af med det. Det er ganske nemt og giver en fin finish, og samtidig er du fri for at afslutte kanten pænt, hvis det rækker udover dine sy-evner!

Er du mon på Instagram?
Måske vil du gerne dele et jule-syprojekt med os? Smid hashtagget #dbadk på dit billede - og tag gerne @frktrillingsgaard og @dbadk, så vi kan blive inspireret til nye måder at bruge de fine retro julestoffer på.


Find det på DBA

 1. Andet skab, Ikea komplement , b: 96 d: 56, 2 stk Udtræksskinne IKEA KOMPLEMENT med 32 skoholdere pas

  Andet skab, Ikea komplement , b: 96 d: 56, 2 stk Udtræksskinne IKEA KOMPLEMENT med 32 skoholdere passer til Pax skabe bredde 96,5cm dybde 56cm. L 150kr stk. 1 stk. udtræksskinne 16 skoholdere 100kr st

  150,00 kr.24-03-2023
 2. Litografi, Heerup, motiv: Nøgen stærk mand, b: 80 h: 60, Fandt dette billede i min fars gemmer, håbe

  Litografi, Heerup, motiv: Nøgen stærk mand, b: 80 h: 60, Fandt dette billede i min fars gemmer, håber nogen vil give det nyt liv, det fortjener det. Der står 150 kr bagpå men det er vist længe siden.

  475,00 kr.24-03-2023
 3. Voksipose, Voksipose, Voksipose, Lun, lækker voksipose med uld vinterdyne 
Priside 200kr

  Voksipose, Voksipose, Voksipose, Lun, lækker voksipose med uld vinterdyne Priside 200kr

  200,00 kr.24-03-2023
 4. My First Movie – Twenty Celebrated Directors Talk, Stephen Lowenstein (red.), emne: film og foto, Me

  My First Movie – Twenty Celebrated Directors Talk, Stephen Lowenstein (red.), emne: film og foto, Meget fin stand – næsten som ny. ”My First Movie – Twenty Celebrated Directors Talk about Their First

  90,00 kr.24-03-2023
 5. Radiohead: Amnesiac, rock, CD : Fin stand
Cover : Lidt ridset.
-----
Venligst ingen personlig afhent

  Radiohead: Amnesiac, rock, CD : Fin stand Cover : Lidt ridset. ----- Venligst ingen personlig afhentning. Portoen inklusiv emballage er Kr. 29,- MobilePay eller PayPal

  80,00 kr.24-03-2023
 6. Knickers, Cassiopeia, str. 50, Næsten som ny, Sommerbuks tyndt stof

  Knickers, Cassiopeia, str. 50, Næsten som ny, Sommerbuks tyndt stof

  25,00 kr.24-03-2023

Relaterede artikler