DIY: Sy en sød julenederdel af en retro juleløber
DIY

DIY: Sy en sød julenederdel af en retro juleløber

Louise Trillingsgaard
Louise Trillingsgaard

DIY: Sy en sød julenederdel af en retro juleløber

Jeg er ikke SUPER til at sy. Derfor elsker jeg de projekter, jeg selv kalder for snydeprojekter, fordi de er så overdrevent nemme, at selv en sy-novice kan klare det … HELT SELV!

Jeg fandt denne fine retro løber til blot 15 kr., og jeg kunne STRAKS se en julenederdel til min nisseglade største-datter. Den vil hun få meget sjov ud af i december, og derefter kan hendes lillesøster få lov at arve den. Løberen var 250 cm. lang og 30 cm. høj, så derfor kunne jeg bruge den PRÆCIS, som den var, til min 4-årige

TIP! Sammenlign altid med en nederdel, der passer godt, når du skal bestemme længden!

Sådan gør du

1. Start med at sy enderne sammen (ret imod ret) med stikkesøm.

2. I toppen folder du en kant, der passer til din elastik (jeg brugte elastik på 1 cm., så jeg har cirka foldet 1,5 cm ned).

3. Stryg mens du folder og fæstn med nåle.

4. Fold “ind” i nederdelen – dvs. på vrangsiden.

5. Sy nu på indersiden af folden med almindelige stikkesøm.

6. Jeg lod en lille åbning være til at køre elastikken igennem. Dette ses ikke i brug, fordi nederdelen rynker sådan - men ellers kan man lige lukke hullet til sidst.

7. Brug en sikkerhedsnål til at trække elastikken igennem. Mål dit barn om maven, så du får den bedste længde på elastikken (længden kan justeres senere).

8. Fæstn den ene ende af elastikken i kjolen, så du ikke kommer til at trække den igennem. Der vil være meget stof, og du skal trække meget i elastikken. Når elastikken rynker, får nederdelen den helt rigtige mængde puf!

9. Til sidst samler du elastikken i hullet med sikkerhedsnålene. Kald herefter på dit barn, så du kan finde den korrekte længde på elastikken. Er stoffet tungt, må elstikken fx ikke være løs, så nederdelen ryger ned.

10. Sy nu elastikken sammen og klip overskydende elastik af. Luk eventuelt det lille elastik-hul med stikkesøm ...

Og VUPTI, verdens nemmeste julenederdel er født!

Du kan finde mange fine juleløbere her (vælg gerne en på minimum 2 meter, for mest fylde).

TIP!
Du kan sagtens bruge almindelige juleduge, som du finder her. Her skal du blot klippe lidt til for at opnå de rette mål og sy lidt ekstra kanter, inden du kan starte på min DIY guide. Er dugen ikke kantet med skråbånd, som min var, ser det sødt ud at slutte kanten af med det. Det er ganske nemt og giver en fin finish, og samtidig er du fri for at afslutte kanten pænt, hvis det rækker udover dine sy-evner!

Er du mon på Instagram?
Måske vil du gerne dele et jule-syprojekt med os? Smid hashtagget #dbadk på dit billede - og tag gerne @frktrillingsgaard og @dbadk, så vi kan blive inspireret til nye måder at bruge de fine retro julestoffer på.


Find det på DBA

 1. Den røde tynde linie, Blu-ray, drama, Instruktør Terrence Malick.


Stærkt pacifistisk og nuanceret

  Den røde tynde linie, Blu-ray, drama, Instruktør Terrence Malick. Stærkt pacifistisk og nuanceret fremstilling af den amerikanske invasion af en strategisk vigtig Stillehavsø i kampen mod japanerne.

  60,00 kr.28-09-2023
 2. Oliemaleri, Henning Bullier, Køge gammel Havn, Super flot lavet til min mor i 1979 af Henning Bullie

  Oliemaleri, Henning Bullier, Køge gammel Havn, Super flot lavet til min mor i 1979 af Henning Bullier, afh pris Det er i guld ramme træ Mål H: 76.5cm B: 106.5cm

  1.000,00 kr.28-09-2023
 3. Solbriller herre, Ray Ban

  Solbriller herre, Ray Ban

  550,00 kr.27-09-2023
 4. Nattøj, Edith og Ella , str. Ekstra small, Mener det er silke

  Nattøj, Edith og Ella , str. Ekstra small, Mener det er silke

  90,00 kr.27-09-2023
 5. Lenovo Yoga 510-14isk, I5-6200 GHz, 4 GB ram, 128gb GB harddisk, God, Fin ældre bærbar med Windows

  Lenovo Yoga 510-14isk, I5-6200 GHz, 4 GB ram, 128gb GB harddisk, God, Fin ældre bærbar med Windows 10 Home I5-6200 4gb ddr4 128gb ssd Oplader medfølger

  700,00 kr.27-09-2023
 6. Solbriller dame, D&G

  Solbriller dame, D&G

  600,00 kr.27-09-2023

Relaterede artikler