DIY snow globe med gamle glasbeholdere.

DIY snow globe med gamle glasbeholdere.

2. december 2016

Her er det ultimative DIY projekt, som du kan lave sammen med dine børn eller alene, når du har en hyggelig stund i julen. De små dekorative sne-kupler, kan pryde både børneværelset og reolen hele december, og de kan laves både med og uden vand.

Du kan finde et hav af fine opbevaringsglas, sylteglas og andre dekorative glaskupler på DBA, som er geniale til dette formål. Du kan som skrevet ovenfor, både lave dem med og uden vand – det er helt op til dig, hvilken effekt de skal have. Vi har lavet en guide til begge versionerJ

Alt du skal bruge er:

  • En form for glas med låg – syleglas i forskellige størrelser er at foretrække.
  • Vandfast lim – vigtigt med VANDFAST!
  • Glitter – gerne lidt grov
  • Vandtætte figurer – enten juletræer af plast eller glaskugler i fine former
  • Glycerin (købes i Panduro Hobby eller Matas)
  • Kunstigt sne (kan købes i Søstrene Grene)
  • Træbrikker (kan købes i Søstrene Grene)
lav din egen snowglobe - DBA Guide
Her er hvad du skal bruge....

SNOW GLOBE MED VAND

Start med at rengøre det glas du nu gerne vil bruge – altså skal det være fri for gamle madrester eller kalkringe. Dette vil give det pæneste og lækreste finish til den færdige snekuppel.

Vi laver i første omgang en enkelt snekuppel med et juletræ og 2 forskellige slags glitter i vand.

Følg dernæst nedenstående steps:

STEP 1

Start med at skrue låget af dit glas og kom en god klat lim på bunden af låget og placer din træbrik eller ”bund” til din opstilling i limklatten.

Lav din egen snowglobe 2 - DBA Guide
Sørg for at figurene er godt limet fast, og at limen er tør.

STEP 2:

Fastgør dernæst dine figurer på ”bunden” af din dekoration – i vores tilfælde er det et lille juletræ. Placer en god klar lim på træbrikken og lad det tørre godt.

Du kan her placere så mange figurer du har lyst til, MEN du skal være opmærksom på at glasset skal kunne komme ned over. Derfor er det en god idé at lave en tester inden du limer alt fast.

DIY snowglobe - DBA Guide
Start med at sætte figurer fast i midten af låget...

STEP 3:

Fyld nu dit glas op med vand  - næsten helt op til toppen, da der lige skal være plads til både Glycerin, Figur og glimmer. Du kan altid toppe ekstra op med vand efterfølgende.

Lav din egen snowglobe 4 - DBA Guide
Ikke fylde glasset helt op, det kan du gøre til sidst...

Kom derefter ren Glycerin i vandet – gerne en stor spsk med top på til dette glas. Glycerin gør at glitteren i vandet ”svæver” rundt i stedet for at falde helt til bunds med det samme.

DIY snowglobe 3 - DBA Guide

Rør rundt i vand og glycerin indtil vandet bliver helt klart – det ser du nemt efter 30 sek.

Lav din egen snowglobe 4 - DBA Guide
Glimmeret skal fordeles efterfølgende...

STEP 4:

Det er nu tid til at komme glimmer i vandet og her må du godt bruge en lidt grov glimmer, da det giver den bedste effekt. Vi blander to slags – en sølv og hvid, men du kan gøre som du lyster og kombinere de farver du finder smukke!

Vi kommer en lille teske glitter i, men det afhænger af glassets størrelse. Kom hellere for lidt i en for meget, da du altid kan tilføje mere glitter.

Rør derefter med en ske, så glitteren fordeles og skilles ad i vandet.

DIY snowglobe 5 - DBA Guide
DIY snowglobe 6 - DBA Guide
Lav din egen snowglobe 5 - DBA Guide
Fordel glimmer i HELE glasset med skeen...

STEP 5:

Når du kan se at glitteren har skilt sig ad og juletræets lim er 100% tørret, så kan du skrue låget på – HUSK at glasset helst skal være helt fuldt, så du undgår luftbobler i glassets top.

Du har nu den fineste lille snow globe, som glitrer fint i julelystet, når du ryster den. Det er svært at fange effekten på billeder, men når du selv begiver dig ud i det, så vil du se at den er ligeså god som den du køberJ

DIY snowglobe 7 - DBA Guide
Snowglobes er fine for sig, men bestemt også festlige når der er flere...

SNOW GLOBE UDEN VAND

Hvis du ikke rigtig orker at fifle med vand, så kan du faktisk lave nogle rigtig fine snow globes uden vand. De har ikke helt samme effekt, når du ryster dem, men de er ganske dekorative og stadig et skønt juleprojekt.

STEP 1:

Start med at finde et rent glas, hvor låget skrues af og du finder de figurer frem, som du gerne vil dekorere din snekuppel med – vi har valgt to fine juletræer og en nissemand i glaskugle-version. Igen skal du huske, at du selv bestemmer hvor mange figurer du kommer på, men vigtigt er, at figurerne kan komme ned igennem glassets åbning.

Kom en god klat lim på bunden af låget og lim din træbrik på – dette gøres ligesom ved Step 1 i guiden til Snow Globe med vand.

Lav din egen snowglobe 8 - DBA Guide

STEP 2:

Kom dernæst kunstig sne i din glasbeholder – måske 1-2 cm alt afhængig hvor meget sne du gerne vil have skal dække dine figurer.

Lav din egen snowglobe 9 - DBA Guide
Kunstig sne skal der til i julen!

STEP3:

Når limen er 100% tørret under dine figurer, så kan du nemt glide figuret ned i glasset og skrue låget på plads.

Lav din egen snowglobe 10 - DBA Guide

Du kan nu lave et hav af varianter, som fint kan pynte i stuen eller børneværelset hele december!

DIY snowglobe 11 - DBA Guide