Sådan sælger du bedst dit interiør på DBA
DBA BrandBolig

Sådan sælger du bedst dit interiør på DBA

Juila Frk Overspringshandling
Juila Frk Overspringshandling

Sådan sælger du bedst dit interiør på DBA

2016 er skudt i gang og jeg har mange nye boligtiltag og indretningsplaner på tegnebrættet herhjemme, for ikke at nævne en masse genbrugsdrømmekøb på hjertet, der på en eller anden måde skal indfries i det igangværende år. De drømmekøb kan I se og læse mere om i mit næste indlæg her på bloggen (Psstt det udkommer d. 15/1). Lige nu skal det handle om, hvordan man bedst sælger sit interiør på DBA, så man NETOP kan få råd til den lange liste af længsels-køb.

Det er ingen hemmelighed, at jeg nok shopper mere på DBA end jeg sælger. Halvdelen af vores hjem er faktisk fundet på DBA og lige præcis dén kendsgerning er jeg overbevist om, gør mig til en ”ekspert” i ”Do’s & Don’ts” når man skal sælge sine ting. Der er helt klart annoncer der lokker mere end andre og det er ingen hemmelighed, at det visuelle er det der lokker mig ind på en given annonce.

Billeder er Alfa & Omega

Jeg er enormt visuelt anlagt, så en annonce med uskarpe, slørede billeder, fra umulige vinkler der til og med enten er mørke eller ”blitzet i stykker”, hopper jeg hurtigt forbi. Jeg går højest tilbage til dem, hvis ingen af de andre annoncer lokker. Med det sagt så har jeg dog bemærket, at annoncer med dårlige billeder ofte også afspejler sælgerens forhold/tilknytning til den vare der sælges. Støvede loft- eller kælderbilleder, hvor varen ikke engang er støvet af signalerer ofte et: ”jeg skal bare af med det…”. Denne lidt nonchalante tilgang til salget udviser ofte også et lidt mere afslappet forhold til salgsprisen. Det erfarede jeg for eksempel, da jeg i oktober købte en Panthella lampe (se den og min DIY her), i forbindelse med at jeg indrettede DBA’s nye lokaler. Men også da jeg købte vores Hans J. Wegner sofaer herhjem til. Man skal absolut ikke lade sig snyde af ucharmerende billeder, fordi der kan sagtens gemme sig en billig skat bag nullermændene og den uforskammede belysning.

Men ønsker man dog et hurtigt salg, så kan det altså godt betale sig at gøre sig en smule umage med sin annonce. Skarpe fuldbilleder, kombineret med detalje billeder er et altså veritabelt must! Særligt er detaljebilleder af eventuelle brugsspor eller mangler ret betydningsfulde og kan være med til at speede et salg op. Fordi man kan være evigt forvisset om, at har man nævnt i teksten, at der brugsspor, så vil potentielle købere gerne se dem. Så spar dig selv for en forespørgelse og upload' billederne med det samme ;)

Fremvis eventuelle skavanker på billederne - det øger troværdigheden og sparer både dig selv og køber for et unødigt tidsspilde.

Billeder hvor varen indgår som en del af indretningen giver altid et bedre helhedsindtryk og kan være med til at fjerne den snert af tvivl, man kan have om et givent møbels fremtoning i en større kontekst.

Billedet her er godt nok ikke taget samme dag, som de øvrige lampebilleder - men det gør bestemt ikke noget. Forskellige billeder giver blot den potentielle køber mulighed for at se lampen indgå i indretningen på forskellige måder.

Og så sørg for guds skyld for at fjerne rod, skidt, opvask og sure sokker! Som køber får man lynhurtigt en ”AD-fornemmelse” og man kan af hygiejniske årsager, komme i tvivl om hvorvidt man har mod på at adoptere et møbel, der har stået et SÅ usandsynligt ulækkert et sted. Er man bare halvt så dømmende som undertegnede, så tegner det altså ikke godt for salget. Så væk med skidtet ;)

En anden vigtigt deltalje når du gerne vil sælge dit interiør på DBA: lad være med udelukkende at bruge reklamebilleder af varen fra producenten. Det er i orden at kombinere dem med dine egne billeder – men det skal udelukkende ske for at understøtte og evt. give et mere rent look af det du sælger.

Billeder der fremviser et label eller andet der understøtter, at det drejer sig om et bestemt design produkt eller anden form for originalt produkt er også gode at huske.

Mål

En vigtig detalje som folk ofte undgår er målene på det de sælger! Mål er så særdeles vigtige og kan også være med til at speede et salg op. Så husk dem - fordi det er altså mægtigt rart at kunne udelukke / tilvælge et møbel på baggrund af dets størrelse.

En beskrivende og ærlig tekst

Mange annoncer indledes med ”sælges desværre pga. pladsmangel” eller ”pga. flytning”. Jeg har altid undret mig lidt over denne detalje. Jeg har dog, i mit stille indre, analyseret mig frem til, at det må bunde i et behov for, indirekte, at få gjort det tydeligt overfor potentielle købere at: ”Det er ikke fordi jeg ikke vil have det mere – jeg KAN bare ikke have det mere. Du er IKKE utrendy, hvis du køber mit gamle Ikea bord fra midt 90’erne – jeg ville gerne selv have beholdt det hvis jeg kunne”. Umiddelbart tænker jeg, at det bunder i frygten for at ”tale varen ned” når den ikke er ønskværdig i privaten længere? Anyways, så vil jeg gerne skråle et slag for, at det er SKISME ligegyldigt, hvorfor man ønsker at skille sig af med sine ting. Det der er vigtigt er, at få beskrevet i teksten: hvad det er som sælges, hvor det er fra, hvornår det er fra, hvem der har lavet det, hvad er det lavet af, hvad måler det og har det nogen skavanker eller nogle bonus features, som f.eks. en hel ny lak, nye ledninger eller noget helt tredje?

Det aller vigtigste i teksten er altså ærlighed! Jeg har prøvet at bese et sofabord, hvor teksten til det overeksponerede billede lød på ”lille overfladisk ridse i højre side af bordpladen”. Ridsen vidste sig at gå fra det ene hjørne af bordet tværs over pladen til det modsatte hjørne og den var dyb! Øv!

En anden vigtig detalje – særligt hvis man ikke lade sig begrænse af geografiske afstande når man kigger på møbler er, at pointere om man er villig til at være behjælpelig med at sende varen via DBA. Yderligere er det et bonus, hvis man nævner betalingsformen: Mobile Pay / Swipp, bank overførsel, Pay Pal eller kontanter ligesom det kan være en god ide at lade sig Nem ide validere, da dette øger ens troværdighed.

Prisen

Prisen skal være fair og afspejle produktets stand og reelle værdi. Det kan her være en god ide, at undersøge hvad et lignende produkt bliver solgt for på DBA. Typisk er priserne en smule højere omkring storbyerne.

Øg synligheden af dine annoncer

Tilkøb af diverse annonce opgraderinger kan også være en rigtig god ide for at øge synligheden af det du sælger. Her har DBA 3 forskellige pakker, som er tilpasset nogle forskellige behov, alt efter hvor ivrig man er for at få solgt sin varer. Jeg vælger pakker ud fra princippet om varens salgsværdi – typisk vil jeg vælge ”Premium Pakken” til de lidt mere kostbare ting jeg sælger.

Del dine annoncer

Når din annonce er oppe, så sørg for at dele den på alle dine sociale medier: Facebook, Instagram eller din blog, hvis du har sådan én. Desto flere der ser den og liker, desto mere øges sandsynligheden for at få tingene solgt. Et anden godt tip er at "tease" lidt til de andre annoncer man har liggende på DBA i bunden af teksten - særligt hvis det er noget i samme kategori eller stilart, som måske kunne friste køberen yderligere :)

Herunder kan I se en af mine annoncer som, hvis jeg skulle sige det, lever op til mine egne krav for en "god annonce". I kan se annoncen og de billeder jeg har udvalgt hér.


Find det på DBA

 1. Spisebordsstol, Træ, Sælger disse fire smukke træstole, som er perfekte til et hjem med sans for kla

  Spisebordsstol, Træ, Sælger disse fire smukke træstole, som er perfekte til et hjem med sans for klassisk indretning. Stolene er robuste og har charmerende detaljer, der tilføjer karakter til ethvert

  450,00 kr.24-06-2024
 2. Sofabord, egetræ, b: 76 l: 133 h: 51, Flot massivt egetræsbord

  Sofabord, egetræ, b: 76 l: 133 h: 51, Flot massivt egetræsbord

  1.300,00 kr.24-06-2024
 3. Væglampe, Louis Poulsen, 2 Skot lamper fra Louis Poulsen. Begge to for 150kr.

  Væglampe, Louis Poulsen, 2 Skot lamper fra Louis Poulsen. Begge to for 150kr.

  150,00 kr.24-06-2024
 4. Slagbænk, Slagbænk med påsat pianohængsel og læderhåndtag. Fin stand.

  Slagbænk, Slagbænk med påsat pianohængsel og læderhåndtag. Fin stand.

  2.000,00 kr.24-06-2024
 5. Hyacintvase, Riihimäen Lasi, Hyacintvase i klart glas fra finske Riihimäen Lasi, designet af Tamara

  Hyacintvase, Riihimäen Lasi, Hyacintvase i klart glas fra finske Riihimäen Lasi, designet af Tamara Aladin. Smukt dekoreret med bær.

  110,00 kr.24-06-2024
 6. billedrammer, 3 stk. kan hænge og har fod bagpå til at stå på bord.

Skriver kun herinde på dba.
Sen

  billedrammer, 3 stk. kan hænge og har fod bagpå til at stå på bord. Skriver kun herinde på dba. Sender ikke, kun afhentning. Annonce slettes først når vare er solgt.

  40,00 kr.24-06-2024

Relaterede artikler