Wiinblad-Crush
Bolig

Wiinblad-Crush

Trine // Lortemor.dk
Trine // Lortemor.dk

Wiinblad-Crush

Som enhver anden retro-dulle elsker jeg det nostalgiske og det velkendte. Og det kan godt være at Bjørn Wiinblad skriger '80'er og 90'er look, og at man som oftest associerer hans streg med platter og tilhørende mørk sommerhusstemning med alt hvad det indebærer af kakkelborde og filterkaffe på termokanden.

Jeg elsker det, hans værker tilfører et nutidigt hjem!

Jeg husker ikke hvornår forelskelsen ramte, jeg ved blot at den stadig er der - og at det altid er noget jeg kigger efter når jeg besøger loppemarkeder, genbrugsforretninger eller shopper på DBA.

For nogle år siden, så jeg at Bjørn Wiinblads Blå Hus var til salg. Mener at prisen lå på små 11 millioner, og havde jeg lige haft dem ved hånden, så var jeg godt nok slået til.

Huset er smukt og beliggende nord for København, og huser værker fra ende til anden. Efter hans død i 2006 var det hans ønske at huset skulle leve videre som det kunstnerhjem han siden 1966 havde brugt som bolig, værksted og som base for forskellige udstillinger.

Hvad jeg husker var, at fonden bag 'Det Blå Hus' var på udkig efter en mæcen, der var interesseret i at drive drømmen om kunstnerhjemmet videre, således at Wiinbalds eget ønske om at hans hjem fortsat skulle være et åbent kunstnerhjem samt et levende værksted for keramikere.

Huset indeholder det mest fantastiske interiør, en stor og alsidig kunstsamling og vidner om en folkekær multikunstner, der på sin egen finurlige måde ønskede at gøre folk glade.

Eftertiden skulle have mulighed for at komme tæt på kunstneren og livsnyderen Bjørn Wiinblad, og det gøres jo bedst i det hjem, hvor han boede og havde sit værksted.

Og det virker til, at det er lykkedes, for der tilbydes i hvert fald rundture derude, og stedet er åbent for offentligheden. Jeg har skrevet en tur derop på min to-do liste i nærmeste fremtid!

Herhjemme er min ydmyge Wiinblad samling omdrejningspunktet i mine dekorative hjørner, og jeg elsker det, hans motiver tilfører mit hjem.

Listen over Bjørn Wiinblad keramik og andre kreationer er laaaaaaaaang inde på DBA - benyt linket her, hvis du vil på udkig :)


Find det på DBA

 1. Russisk stage, Messing, 100 år gl.

  Russisk stage, Messing, 100 år gl.

  650,00 kr.05-12-2022
 2. Elevationsseng, b: 180 l: 200 h: 45, Flot sengeramme i lamineret egetræ, der medfølger elevationsbun

  Elevationsseng, b: 180 l: 200 h: 45, Flot sengeramme i lamineret egetræ, der medfølger elevationsbunde og madrasser, uden pletter med

  1.000,00 kr.05-12-2022
 3. Rat & Pedaler, Playstation 4, PLAYSEAT / Playstation / Logitech, God, Fuldt racing gaming setup
Inde

  Rat & Pedaler, Playstation 4, PLAYSEAT / Playstation / Logitech, God, Fuldt racing gaming setup Indeholder: PLAYSEAT EVOLUTION - Alcantara sort Logitech G920 Driving Force Playstation 4 slim inkl.

  5.400,00 kr.05-12-2022
 4. Dameparfume, Eau de parfume, Lancome, La nuit Treson
Flasken er købt med 75 ml, brugt ca 20 ml

  Dameparfume, Eau de parfume, Lancome, La nuit Treson Flasken er købt med 75 ml, brugt ca 20 ml

  300,00 kr.05-12-2022
 5. Dukkehus-møbler, Juletid, 2 stk små nisse skabe i træ til nissebo med pynt du kan tag pynten af låge

  Dukkehus-møbler, Juletid, 2 stk små nisse skabe i træ til nissebo med pynt du kan tag pynten af lågerne hvis du vil bruge dem i dukkehuset sælges samlet pris 30 kr køber betaler Porto

  30,00 kr.05-12-2022
 6. Affugter, Woods, Affugter fra Woods, ideel til mindre rum. Så god som ny. Kun anvendt få gange. Virk

  Affugter, Woods, Affugter fra Woods, ideel til mindre rum. Så god som ny. Kun anvendt få gange. Virker upåklageligt og fjerner fugt meget effektivt. Vi har været meget tilfredse. Nypris 2600 kr. Mod

  1.800,00 kr.05-12-2022

Relaterede artikler