Verdens værste seng er til salg på DBA netop nu
Bolig

Verdens værste seng er til salg på DBA netop nu

Christine
Christine

Kan man skrive en annoncetekst, der er så vild, at den går viralt? Lukas Ernryd kunne. Få den ulykkelige kærlighedshistorie her, hvor Lukas fortæller, hvorfor han sælger den Wegner-seng, han selv beskriver som 'den værste i verden', med en noget utraditionel annoncetekst.

Forestil dig, at du netop er flyttet til en lille lejlighed. Pladsen er trang, kvadratmeterne små, og du har brug for at udnytte hvert et lille hjørne af dit nye hjem for at få plads til alle møblerne. Det går forholdsvist let med skabe og borde, der kan klappes sammen og hænges på væggen, men det er mere vanskeligt med sengen. Den fylder nemlig en del, så mon ikke også du var faldet pladask for Hans J. Wegners sengeskab, som giver dig lov til at klappe sengen sammen til et skab?

Det gjorde Lukas Ernryd, 37, fra Malmö, men hvad der begyndte som en sød drøm om pladsoptimering endte med et sandt mareridt. Derfor sætter han nu – med sine egne ord – verdens værste seng til salg på DBA. Hvorfor sengen er så forfærdelig, fortæller han her, og det på en sådan måde, at annonceteksten endda er gået viralt.

Find Hans J. Wegner på DBA:

 1. Hans J. Wegner, CH24, Spisebordsstol, Vi ønsker at sælge vores stole, hvis den rette pris byder sig.

  Hans J. Wegner, CH24, Spisebordsstol, Vi ønsker at sælge vores stole, hvis den rette pris byder sig. Modellen er CH24 sort eg, hvid papirflet. Stolene er købt fra nye i 2019 til 6301,- pr stk. Nogl

  30.000,00 kr.04-06-2023
 2. Lænestol, træ, Getama 290a, Håndværkertilbud ;-) Derfor er prisen lav.
Wegner lænestol i eg, som kan

  Lænestol, træ, Getama 290a, Håndværkertilbud ;-) Derfor er prisen lav. Wegner lænestol i eg, som kan blive perfekt, hvis den kommer i rette hænder. Stolen er købt i 1964, én ejer og fra røgfrit hjem.

  7.500,00 kr.04-06-2023
 3. Spisebordsstol, Træ, Hans J. Wegner, CH24 y-stol, Rigtig fin sort lakeret y-stol med lys flet i rigt

  Spisebordsstol, Træ, Hans J. Wegner, CH24 y-stol, Rigtig fin sort lakeret y-stol med lys flet i rigtig fin stand. Stolen har en enkelt skramme i ryglænet (se billedet), som nemt kan neutraliseres, me

  2.800,00 kr.04-06-2023
 4. Wegner, GE-375, Lænestol, Klassisk Wegner lænestol med uldbetræk.

  Wegner, GE-375, Lænestol, Klassisk Wegner lænestol med uldbetræk.

  7.900,00 kr.04-06-2023
 5. Spisebordsstol, Wegner. Lyst egetræ polstret med uldbetræ, Hans J. Wegner Getama79, b: 55, 6 Wegner

  Spisebordsstol, Wegner. Lyst egetræ polstret med uldbetræ, Hans J. Wegner Getama79, b: 55, 6 Wegner spisestuestole. Stel af egetræ med polstrede sæder. To med armlæn, fire uden armlæn. Meget velholdte

  500,00 kr.04-06-2023
 6. Spisebordsstol, Y-stolen, Hans J. Wegner stole.
Står som ny

  Spisebordsstol, Y-stolen, Hans J. Wegner stole. Står som ny

  2.500,00 kr.04-06-2023

Lige nu er der mange flotte designmøbler af Hans J. Wegner til salg på DBA.

Derfor sælger Lukas verdens værste seng

Det er en smågrå novemberdag i 2019, da Lukas Ernryd på en svensk antikvitetshandlers Facebook ser sengeskabet første gang. For den designbegejstrede malmöindbygger var det kærlighed ved første blik, og som alle ved, gør kærlighed blind. Lukas så ikke faresignalerne, men slog til:

- Jeg var lige flyttet fra en større lejlighed til en mindre, så jeg havde brug for en lille seng. Oprindeligt var den en del af en indbygget bogreol, og jeg syntes, det så megafedt ud, men jeg vidste ikke et smæk om skabet, før jeg købte det. Bare, at det var Wegner, og ham elsker jeg, så det var et impulskøb, fortæller Lukas.

I alle kærlighedsforhold skal der files en del kanter, før kemien kører i sin vante gænge, men affæren mellem Lukas og sengeskabet krævede mere et lidt fileri. Det krævede en decideret amputation, for lige så hed nyforelskelsen var, lige så hurtigt aftog den igen. Sengen viste sig at være umulig at sove i:

- Det er simpelthen ikke muligt at sove i den. Madrassen er for hård. Kun en gang sov jeg en hel nat, men det var efter en rigtig brandert, forklarer Lukas fortvivlet.

Der var ingen anden mulighed end at gå hvert til sit. Forholdet var forbi, før det foldede sig rigtigt ud. Lukas oprettede derfor en annonce på DBA, satte sengen til salg og ventede. Stilhed. Ingenting skete. Ingen interesserede kunder. Derfor besluttede han sig for at gøre noget drastisk: at fortælle, hvor rædselsfuld sengen var. Det viste sig at være et klogt træk, for nu kom der skub i sagerne, og det gik først rigtig stærkt, da annonceteksten gik viralt.

LÆS OGSÅ: Sådan sælger du bedst dit interiør på DBA

Hvad billedet ikke viser, er, at skabet er meget tungt. I annonceteksten forklarer Lukas, hvor tungt skabet er: ”Skulle du flytte, kan to voksne mænd måske ordne det. Men så skal du tilbyde noget rigtig godt bagefter. Sandsynligvis rehabilitering.”
Hvad billedet ikke viser, er, at skabet er meget tungt. I annonceteksten forklarer Lukas, hvor tungt skabet er: ”Skulle du flytte, kan to voksne mænd måske ordne det. Men så skal du tilbyde noget rigtig godt bagefter. Sandsynligvis rehabilitering.”

Annonceteksten gik viralt

Hvis du har prøvet at bo med en partner, efter I er gået fra hinanden, ved du sikkert, hvordan Lukas havde det, da han første gang satte sengeskabet til salg på DBA. Det kunne ikke gå hurtigt nok, før den besværlige "eks" flyttede ud. Imidlertid virkede det til, at sengeskabet ikke var helt så let at komme af med:

- Jeg havde forsøgt at sælge sengen med en normal annonce fem gange i 2020, men intet virkede. Til gengæld fik jeg tusind spørgsmål om alt muligt ved sengen: 'Kan min søster og jeg bære den?', 'Kan du arrangere forsendelse til Göteborg?'. Jeg svarede på alt, men blev altid ghosted, fortæller Lukas og fortsætter:

- Så vågnede jeg en morgen efter endnu et forfærdeligt mareridt i sengen og tænkte, 'nu bliver verden nødt til at se på en ærlig salgstekst.'

Lukas har derfor heller ikke lagt fingre imellem, når han i detaljer beskriver alle sengens fejl. Tag bare de første linjer i annoncen, der begynder sådan her:

Sælger mit Hans Wegner sengeskab, fordi det er et mareridt. Kalder det sarkofagen, fordi det føles sådan. En kiste. Du vågner hver morgen mere død end i live. Næsten alt er lort med det.

Ærlighed kommer man længst med, lyder et gammelt ordsprog, og du er ikke i tvivl om, hvad du får, hvis du køber sengeskabet. Det viste sig at være en icebreaker, for pludselig begyndte interessen for skabet at stige. Stilheden var brudt:

- En mand skrev, at han og hans kone lo så meget, at de glemte, hvor dårligt hele coronaåret havde været. Han takkede mig. Jeg sagde værsågod, fortæller Lukas.

Det kan altså godt betale sig at spille med åbne kort, og fortællingen om det forliste kærlighedsforhold nåde nye højder, da annonceteksten gik viralt:

- En stor svensk Instagram-konto opdagede sengen og postede et billede af min annonce. Hun fortalte mig, at hendes opdatering er et af ​​hendes mest virale nogensinde, og det har nået en halv million mennesker. Jeg vidste ikke selv, at sengen endte der, så det var en ven, der skrev til mig 'du, din seng er på Instagram.' Jeg gik ind og tjekkede det og så, at folk var ved at dø af latter, og at der var over 1.000 kommentarer, melder Lukas.

Man skulle tro, at den store interesse for sengeskabet, har sendt flokke af folk mod Lukas’ adresse for at hente skabet. Om køen foran hoveddøren er lang, afslører han under annoncen her.

Designmøbler på DBA:

 1. Lænestol, træ, Flot klassisk lænestol udført af egetræ. Behageligt komfort og elegant design.

B 62,

  Lænestol, træ, Flot klassisk lænestol udført af egetræ. Behageligt komfort og elegant design. B 62, D 65, H 105 cm SH 38 cm. Jeg svarer hurtigst på henvendelser vedrørende denne annonce på telefon:

  1.200,00 kr.19-01-2023
 2. Kakkelbord, Special lavet, andet materiale, b: 63 l: 75 h: 76, Special lavet kakkelbord på et gammel

  Kakkelbord, Special lavet, andet materiale, b: 63 l: 75 h: 76, Special lavet kakkelbord på et gammel sybord Jeg fik det special designet med gamle franske kakkel hos Luberon i Hørsholm.

  2.500,00 kr.04-06-2023
 3. Sofabord, marmor, b: 50 l: 50 h: 42, Super fint grønt marmor sofabord med stålstel i god stand. Sælg

  Sofabord, marmor, b: 50 l: 50 h: 42, Super fint grønt marmor sofabord med stålstel i god stand. Sælges da det ikke passer i vores stue. Hurtig afhentning foretrækkes så sælges efter først til mølle pr

  800,00 kr.04-06-2023
 4. Fletstol, flet, Sika design, Flotte nye stole fra Sika Design 
Kan evt leveres mod betaling 
Nypris

  Fletstol, flet, Sika design, Flotte nye stole fra Sika Design Kan evt leveres mod betaling Nypris 3800kr pr stk Sælges samlet til 1500

  1.500,00 kr.04-06-2023
 5. Spisebordsstol, Dansk designet stol produceret hos sorø stolefabrik. Armlænene minder om erik buch's

  Spisebordsstol, Dansk designet stol produceret hos sorø stolefabrik. Armlænene minder om erik buch's "captains chair" samt semi svævende sæde. Stolen har flotte egetræsåre og ses mest i teaktræ/bøgetr

  450,00 kr.04-06-2023
 6. Spisebordsstol, 5 stk ikoniske n.o møller stole model 71 i massiv teaktræ. Stolene er faste i stelle

  Spisebordsstol, 5 stk ikoniske n.o møller stole model 71 i massiv teaktræ. Stolene er faste i stellet og står stort set uden brugsspor. Stoffet er brunt og uden tegn på brug. Prisen er angivet pr stk.

  2.000,00 kr.04-06-2023

Du sparer mange penge, hvis du køber designmøblerne brugt. Her kan du se dem, der koster under 5.000 kroner.

Her er prisen på designersengen

Er du den perfekte partner, der matcher sengeskabet? Så er der godt nyt, for Lukas har stadig møblet til salg:

- Min indbakke er eksploderet, men ingen skriver, at de vil købe det, fortæller han ærgerligt.

Derfor kan du blive den næste ejer, der kan sove i en ægte designerseng. Spørgsmålet er bare, hvad koster sengen? Lukas gav 12.500 svenske kroner for møblet, og med en hurtig hovedregning svarer det til 9.000 danske kroner. Her – godt et år senere – sætter han det til salg for 6.500 danske kroner, og som han skriver i annoncen, er du mere end velkommen til at 'komme med et rigtigt skambud':

- Jeg er åben for alle bud, og ingen behøver at skamme sig. Kvitteringen har jeg stadig, så den får man med i købet, fortæller han.

Men hvad skal der så ske, når du har hentet ”sarkofagen”? Hvilken ny soulmate skal nu udfylde tomrummet efter Wegners sengeskab? Det afslører Lukas under annoncen.

LÆS OGSÅ: Spar 100.000 kroner på disse fem møbelklassikere

Om målene på skabet skriver Lukas: ”Den er ret kort, så du kan ikke være lang, hvis du skal sove i det (du kan stadig ikke sove i det). Det er også ret smalt, 80 cm. Hvordan så folk ud før? Den samlede bredde er stadig 99 cm, så på nogen måde har de skrabet 20 cm væk for at sove på.”
Om målene på skabet skriver Lukas: ”Den er ret kort, så du kan ikke være lang, hvis du skal sove i det (du kan stadig ikke sove i det). Det er også ret smalt, 80 cm. Hvordan så folk ud før? Den samlede bredde er stadig 99 cm, så på nogen måde har de skrabet 20 cm væk for at sove på.”

Kærligheden til Ikea

Lukas er vild med design, og i hjemmet står både Kaare Klints safaristol, Arne Jacobsens myre og flere arkitektlamper. For der er noget ganske særligt over smukke designermøbler, forklarer Lukas:

 - Form er et udtryk for kærlighed. Nogen tager en idé og forsøger at gøre den til et fysisk objekt. Når det lykkes - og det ved de aldrig - opstår poesi. En rigtig designer er frem for alt en digter, fortæller han.

Derfor var det naturligvis også et hårdt slag for journalisten fra Malmö, at affæren med Wegners sengeskab kun var et flygtigt, forfejlet bekendtskab. Men Lukas kommer ikke kun ud af forholdet med et forsømt sovehjerte og ømme led. Han er også blevet klogere på, hvilken seng kan skal have nu:

 - En almindelig Ikea-seng – 140 centimeter bred. Nogle gange er det kedelige perfektion, siger han.          

 Om du er til perfektion eller har mod på et sengeeventyr ud over det sædvanlige, lader vi være op til dig at vurdere. Vil du vide mere om sengeskabet, kan du finde alle detaljerne her, hvor Lukas uden omsvøb, fortæller dig, hvad du går glip af. For du går faktisk glip af noget, siger han, og sender afslutningsvist et par rosende ord mod sin gamle flamme:

-  Det er i utrolig god stand, og det er utroligt smukt. Meget hipster og perfekt som gæsteseng, især til din svigermor, slutter Lukas.

Senge til salg på DBA i dag:

 1. Elevationsseng, b: 180 l: 200, Sengeramme fra Daells bolighus og 2 elevationdbunde (90*200) fra Jysk

  Elevationsseng, b: 180 l: 200, Sengeramme fra Daells bolighus og 2 elevationdbunde (90*200) fra Jysk. Fungerer upåklageligt. Sælges grundet flytning.

  1.000,00 kr.04-06-2023
 2. Dobbeltseng, Hästens, b: 180 l: 200 h: 56, Hästens seng, 14 år gammel, Nypris 55.000,- farve Silver

  Dobbeltseng, Hästens, b: 180 l: 200 h: 56, Hästens seng, 14 år gammel, Nypris 55.000,- farve Silver Grey Check. Lidt falmet i farven, spændstighed og kvalitet intakt.

  10.000,00 kr.04-06-2023
 3. Elevationsseng, Ukendt, b: 200 l: 90 h: 60, Kan købes sammen eller hver for sig. 
1) Madrasser Gold

  Elevationsseng, Ukendt, b: 200 l: 90 h: 60, Kan købes sammen eller hver for sig. 1) Madrasser Gold S60, 2 x 90x200 (nypris 6000,-) Stadig 15 års garanti. Sælges for 3000,- 2) Topmadras Gold T25, 180x

  5.000,00 kr.04-06-2023
 4. Dobbeltseng, Værløsesenge, b: 140, Topmadres og sengegavl medfølger hvis ønskes!

  Dobbeltseng, Værløsesenge, b: 140, Topmadres og sengegavl medfølger hvis ønskes!

  3.000,00 kr.04-06-2023
 5. Enkeltseng, Innovation, b: 140 l: 200 h: 30, Kollegiesend med magasin. Kan slås op til en sofa (til

  Enkeltseng, Innovation, b: 140 l: 200 h: 30, Kollegiesend med magasin. Kan slås op til en sofa (til afhetning)

  500,00 kr.04-06-2023
 6. Gavl, Ikea, b: 180, Sengegavl fra Ikea, som passer til “ESPEVÄR” sengestel - som er en del af sengen

  Gavl, Ikea, b: 180, Sengegavl fra Ikea, som passer til “ESPEVÄR” sengestel - som er en del af sengen der hedder “DUNVIK”. Vi flytter rundt på vores møbler og har ikke længere plads til sengegavlen. De

  200,00 kr.04-06-2023

Er du på udkig efter en ny seng, finder du lige nu mere end 7.000 modeller på DBA. Her kan du se dem, der er fra Ikea.

Her kan du læse hele Lukas' salgsannonce.
Her kan du læse hele Lukas' salgsannonce.

Det er ikke kun Wegner, Mogensen, Jacobsen og Klint, der er populære designere i de danske hjemme. Der findes også en række ukendte designklassikere, som vil pynte i stuen. Læs med her og find ud af, hvilke møbelklassikere du bare må eje.

Har du nogensinde set så vild en gamerstol? I videoen herunder viser vi dig, at det ikke kun er designmøbler, der kan få dig til at spærre øjnene op. Brian har den vildeste gamerstol stående derhjemme, og lige nu er den faktisk til salg.

Relaterede artikler