Verdens værste seng er til salg på DBA netop nu
Bolig

Verdens værste seng er til salg på DBA netop nu

Christine
Christine

Kan man skrive en annoncetekst, der er så vild, at den går viralt? Lukas Ernryd kunne. Få den ulykkelige kærlighedshistorie her, hvor Lukas fortæller, hvorfor han sælger den Wegner-seng, han selv beskriver som 'den værste i verden', med en noget utraditionel annoncetekst.

Forestil dig, at du netop er flyttet til en lille lejlighed. Pladsen er trang, kvadratmeterne små, og du har brug for at udnytte hvert et lille hjørne af dit nye hjem for at få plads til alle møblerne. Det går forholdsvist let med skabe og borde, der kan klappes sammen og hænges på væggen, men det er mere vanskeligt med sengen. Den fylder nemlig en del, så mon ikke også du var faldet pladask for Hans J. Wegners sengeskab, som giver dig lov til at klappe sengen sammen til et skab?

Det gjorde Lukas Ernryd, 37, fra Malmö, men hvad der begyndte som en sød drøm om pladsoptimering endte med et sandt mareridt. Derfor sætter han nu – med sine egne ord – verdens værste seng til salg på DBA. Hvorfor sengen er så forfærdelig, fortæller han her, og det på en sådan måde, at annonceteksten endda er gået viralt.

Find Hans J. Wegner på DBA:

 1. Lænestol, andet, Hans wegner, Hans j wegner ch 22 olieret eg, flet er rigtig flot, den er i flot sta

  Lænestol, andet, Hans wegner, Hans j wegner ch 22 olieret eg, flet er rigtig flot, den er i flot stand ingen løshed i stellet kan reserveres og ses mod depositum. Evt fragtes

  6.500,00 kr.21-03-2023
 2. Loungestol, læder, Wegner, CH07 Skalstol valnød olie m/Thor Thor 301
Carl Hansen

Nypris 19.000
Desi

  Loungestol, læder, Wegner, CH07 Skalstol valnød olie m/Thor Thor 301 Carl Hansen Nypris 19.000 Designer: Hans J. Wegner Producent: Carl Hansen & Søn Materialer: Valnød Finér, Thor Læder, Skum Farve:

  12.500,00 kr.21-03-2023
 3. Y stole , Hynder , Hans J. Wegner, 6 stk. Wegner y stole hynder i tyk og kraftig classic okselæder,

  Y stole , Hynder , Hans J. Wegner, 6 stk. Wegner y stole hynder i tyk og kraftig classic okselæder, med ekstra tyk komfortskum 3,5 cm. lavet hos professionel polstrer i DK. Siddekomforten og levetiden

  2.995,00 kr.04-02-2019
 4. Y stole , hynder , Hans J. Wegner, 6 stk. Wegner y stole hynder i tyk og kraftig classic okselæder,

  Y stole , hynder , Hans J. Wegner, 6 stk. Wegner y stole hynder i tyk og kraftig classic okselæder, med ekstra tyk komfortskum 3,5 cm. De er lavet hos professionel polstrer i DK. Siddekomforten og lev

  2.995,00 kr.04-02-2019
 5. Ompolstring af GE290 Wegner stole

  Ompolstring af GE290 Wegner stole

  Andet, Ompolstring af GE290 lænestol, Hans J. Wegner. Sort classic læder. Ompolstring fra: 3800kr. Vi har flere stole stående af Hans J. Wegner. Kom ind i vores butik. Københavnsvej 67, Roskild

  3.800,00 kr.21-12-2020
 6. Hans J. Wegner. Tre-pers. sofa af eg, model GE-236/3

  Hans J. Wegner. Tre-pers. sofa af eg, model GE-236/3

  Hans J. Wegner, Model 236/3, Tre personers sofa, Hans J. Wegner. Tre-pers. sofa, med stel af egetræ, løse springhynder betrukket med divina uldstof af 100 % New Zealandsk uld, L. 210 cm. D. 80 cm. H.

  19.000,00 kr.21-03-2020

Lige nu er der mange flotte designmøbler af Hans J. Wegner til salg på DBA.

Derfor sælger Lukas verdens værste seng

Det er en smågrå novemberdag i 2019, da Lukas Ernryd på en svensk antikvitetshandlers Facebook ser sengeskabet første gang. For den designbegejstrede malmöindbygger var det kærlighed ved første blik, og som alle ved, gør kærlighed blind. Lukas så ikke faresignalerne, men slog til:

- Jeg var lige flyttet fra en større lejlighed til en mindre, så jeg havde brug for en lille seng. Oprindeligt var den en del af en indbygget bogreol, og jeg syntes, det så megafedt ud, men jeg vidste ikke et smæk om skabet, før jeg købte det. Bare, at det var Wegner, og ham elsker jeg, så det var et impulskøb, fortæller Lukas.

I alle kærlighedsforhold skal der files en del kanter, før kemien kører i sin vante gænge, men affæren mellem Lukas og sengeskabet krævede mere et lidt fileri. Det krævede en decideret amputation, for lige så hed nyforelskelsen var, lige så hurtigt aftog den igen. Sengen viste sig at være umulig at sove i:

- Det er simpelthen ikke muligt at sove i den. Madrassen er for hård. Kun en gang sov jeg en hel nat, men det var efter en rigtig brandert, forklarer Lukas fortvivlet.

Der var ingen anden mulighed end at gå hvert til sit. Forholdet var forbi, før det foldede sig rigtigt ud. Lukas oprettede derfor en annonce på DBA, satte sengen til salg og ventede. Stilhed. Ingenting skete. Ingen interesserede kunder. Derfor besluttede han sig for at gøre noget drastisk: at fortælle, hvor rædselsfuld sengen var. Det viste sig at være et klogt træk, for nu kom der skub i sagerne, og det gik først rigtig stærkt, da annonceteksten gik viralt.

LÆS OGSÅ: Sådan sælger du bedst dit interiør på DBA

Hvad billedet ikke viser, er, at skabet er meget tungt. I annonceteksten forklarer Lukas, hvor tungt skabet er: ”Skulle du flytte, kan to voksne mænd måske ordne det. Men så skal du tilbyde noget rigtig godt bagefter. Sandsynligvis rehabilitering.”
Hvad billedet ikke viser, er, at skabet er meget tungt. I annonceteksten forklarer Lukas, hvor tungt skabet er: ”Skulle du flytte, kan to voksne mænd måske ordne det. Men så skal du tilbyde noget rigtig godt bagefter. Sandsynligvis rehabilitering.”

Annonceteksten gik viralt

Hvis du har prøvet at bo med en partner, efter I er gået fra hinanden, ved du sikkert, hvordan Lukas havde det, da han første gang satte sengeskabet til salg på DBA. Det kunne ikke gå hurtigt nok, før den besværlige "eks" flyttede ud. Imidlertid virkede det til, at sengeskabet ikke var helt så let at komme af med:

- Jeg havde forsøgt at sælge sengen med en normal annonce fem gange i 2020, men intet virkede. Til gengæld fik jeg tusind spørgsmål om alt muligt ved sengen: 'Kan min søster og jeg bære den?', 'Kan du arrangere forsendelse til Göteborg?'. Jeg svarede på alt, men blev altid ghosted, fortæller Lukas og fortsætter:

- Så vågnede jeg en morgen efter endnu et forfærdeligt mareridt i sengen og tænkte, 'nu bliver verden nødt til at se på en ærlig salgstekst.'

Lukas har derfor heller ikke lagt fingre imellem, når han i detaljer beskriver alle sengens fejl. Tag bare de første linjer i annoncen, der begynder sådan her:

Sælger mit Hans Wegner sengeskab, fordi det er et mareridt. Kalder det sarkofagen, fordi det føles sådan. En kiste. Du vågner hver morgen mere død end i live. Næsten alt er lort med det.

Ærlighed kommer man længst med, lyder et gammelt ordsprog, og du er ikke i tvivl om, hvad du får, hvis du køber sengeskabet. Det viste sig at være en icebreaker, for pludselig begyndte interessen for skabet at stige. Stilheden var brudt:

- En mand skrev, at han og hans kone lo så meget, at de glemte, hvor dårligt hele coronaåret havde været. Han takkede mig. Jeg sagde værsågod, fortæller Lukas.

Det kan altså godt betale sig at spille med åbne kort, og fortællingen om det forliste kærlighedsforhold nåde nye højder, da annonceteksten gik viralt:

- En stor svensk Instagram-konto opdagede sengen og postede et billede af min annonce. Hun fortalte mig, at hendes opdatering er et af ​​hendes mest virale nogensinde, og det har nået en halv million mennesker. Jeg vidste ikke selv, at sengen endte der, så det var en ven, der skrev til mig 'du, din seng er på Instagram.' Jeg gik ind og tjekkede det og så, at folk var ved at dø af latter, og at der var over 1.000 kommentarer, melder Lukas.

Man skulle tro, at den store interesse for sengeskabet, har sendt flokke af folk mod Lukas’ adresse for at hente skabet. Om køen foran hoveddøren er lang, afslører han under annoncen her.

Designmøbler på DBA:

 1. Lænestol, læder, Skalma, Super fin klassisk design lænestol fra Skalma i ægte læder.

  Lænestol, læder, Skalma, Super fin klassisk design lænestol fra Skalma i ægte læder.

  500,00 kr.21-03-2023
 2. Lænestol, stof, Dansk design stol

Mærke ukendt.

Rigtig flot i stoffet.
Brugsmærker på armlæn


Mål

  Lænestol, stof, Dansk design stol Mærke ukendt. Rigtig flot i stoffet. Brugsmærker på armlæn Mål : H: 98 cm B: 71 cm D: 80 cm Pris 1400 kr. KUN HENVENDELSE PÅ TLF ELLER SMS

  1.400,00 kr.21-03-2023
 3. Spisebordsstol, DRABERT, Skøn Retro DRABERT ergonomisk luxus kontorstol i elegant design 

Kvalitets

  Spisebordsstol, DRABERT, Skøn Retro DRABERT ergonomisk luxus kontorstol i elegant design Kvalitetsdragt og mærke Stol på 6 ben med hjul Nyp var 2500 HURTIGT SALG - DERFOR KUN 200 Med den kendte

  200,00 kr.21-03-2023
 4. Sofabord, Gubi, marmor, b: 55, Nypris 7.995 kr
Marmor sort
Steel sort

Marmor har to ringe, som kan

  Sofabord, Gubi, marmor, b: 55, Nypris 7.995 kr Marmor sort Steel sort Marmor har to ringe, som kan ordnes med marmor rens. Gubi TS sofabordet blev oprindeligt designet til restauranten The Standard

  2.000,00 kr.21-03-2023
 5. Palisander Spisebordsstole - Johannes Andersen

  Palisander Spisebordsstole - Johannes Andersen

  Spisebordsstol, Johannes Andersen ✍️ Seks smukke spisebordsstole i massiv Palisander af danske møbel arkitekt Johannes Andersen. Sæder betrukket med uld i højeste kvalitet fra Kvadrat. Elegant design

  15.000,00 kr.21-03-2023
 6. Spisebordsstol, Teaktræ spisestole 4 stk 

Trænger til en kærlig hånd 

Teak palisander retro design

  Spisebordsstol, Teaktræ spisestole 4 stk Trænger til en kærlig hånd Teak palisander retro design

  1.000,00 kr.21-03-2023

Du sparer mange penge, hvis du køber designmøblerne brugt. Her kan du se dem, der koster under 5.000 kroner.

Her er prisen på designersengen

Er du den perfekte partner, der matcher sengeskabet? Så er der godt nyt, for Lukas har stadig møblet til salg:

- Min indbakke er eksploderet, men ingen skriver, at de vil købe det, fortæller han ærgerligt.

Derfor kan du blive den næste ejer, der kan sove i en ægte designerseng. Spørgsmålet er bare, hvad koster sengen? Lukas gav 12.500 svenske kroner for møblet, og med en hurtig hovedregning svarer det til 9.000 danske kroner. Her – godt et år senere – sætter han det til salg for 6.500 danske kroner, og som han skriver i annoncen, er du mere end velkommen til at 'komme med et rigtigt skambud':

- Jeg er åben for alle bud, og ingen behøver at skamme sig. Kvitteringen har jeg stadig, så den får man med i købet, fortæller han.

Men hvad skal der så ske, når du har hentet ”sarkofagen”? Hvilken ny soulmate skal nu udfylde tomrummet efter Wegners sengeskab? Det afslører Lukas under annoncen.

LÆS OGSÅ: Spar 100.000 kroner på disse fem møbelklassikere

Om målene på skabet skriver Lukas: ”Den er ret kort, så du kan ikke være lang, hvis du skal sove i det (du kan stadig ikke sove i det). Det er også ret smalt, 80 cm. Hvordan så folk ud før? Den samlede bredde er stadig 99 cm, så på nogen måde har de skrabet 20 cm væk for at sove på.”
Om målene på skabet skriver Lukas: ”Den er ret kort, så du kan ikke være lang, hvis du skal sove i det (du kan stadig ikke sove i det). Det er også ret smalt, 80 cm. Hvordan så folk ud før? Den samlede bredde er stadig 99 cm, så på nogen måde har de skrabet 20 cm væk for at sove på.”

Kærligheden til Ikea

Lukas er vild med design, og i hjemmet står både Kaare Klints safaristol, Arne Jacobsens myre og flere arkitektlamper. For der er noget ganske særligt over smukke designermøbler, forklarer Lukas:

 - Form er et udtryk for kærlighed. Nogen tager en idé og forsøger at gøre den til et fysisk objekt. Når det lykkes - og det ved de aldrig - opstår poesi. En rigtig designer er frem for alt en digter, fortæller han.

Derfor var det naturligvis også et hårdt slag for journalisten fra Malmö, at affæren med Wegners sengeskab kun var et flygtigt, forfejlet bekendtskab. Men Lukas kommer ikke kun ud af forholdet med et forsømt sovehjerte og ømme led. Han er også blevet klogere på, hvilken seng kan skal have nu:

 - En almindelig Ikea-seng – 140 centimeter bred. Nogle gange er det kedelige perfektion, siger han.          

 Om du er til perfektion eller har mod på et sengeeventyr ud over det sædvanlige, lader vi være op til dig at vurdere. Vil du vide mere om sengeskabet, kan du finde alle detaljerne her, hvor Lukas uden omsvøb, fortæller dig, hvad du går glip af. For du går faktisk glip af noget, siger han, og sender afslutningsvist et par rosende ord mod sin gamle flamme:

-  Det er i utrolig god stand, og det er utroligt smukt. Meget hipster og perfekt som gæsteseng, især til din svigermor, slutter Lukas.

Senge til salg på DBA i dag:

 1. Futon, Ikea Lycksele, b: 140 l: 190 h: 40, Ældre, men pæn. 
Har været brugt som gæsteseng. 
Lækker n

  Futon, Ikea Lycksele, b: 140 l: 190 h: 40, Ældre, men pæn. Har været brugt som gæsteseng. Lækker næsten ny foam topmadras (nypris 1200) kan tilkøbes. Den er 140 x 200 dvs den hænger lidt ud i fodend

  250,00 kr.21-03-2023
 2. Elevationsseng, b: 90 l: 180

  Elevationsseng, b: 90 l: 180

  400,00 kr.21-03-2023
 3. Boxmadras, Ikea, b: 120 l: 200, Seng / boxmadras med ben. Måler 200 x 120. Topmadras og rullemadras

  Boxmadras, Ikea, b: 120 l: 200, Seng / boxmadras med ben. Måler 200 x 120. Topmadras og rullemadras kan medfølge gratis, hvis det ønskes.

  1.000,00 kr.21-03-2023
 4. Gæsteseng, Boconcept Xtra, Her sælges 2 stk - model - Xtra sofa/puf med sovefunktion fra BoConcept.

  Gæsteseng, Boconcept Xtra, Her sælges 2 stk - model - Xtra sofa/puf med sovefunktion fra BoConcept. Nypris i dag hos BoConcept 10.658 kr for sættet. "Det er ikke lige til at se det, men Xtra puffen

  3.200,00 kr.21-03-2023
 5. Sengetøj, 2 sæt superblødt stribet dyne- og pudebetræk. 140x200 cm. Er I 100% bomuld. 
Se også mine

  Sengetøj, 2 sæt superblødt stribet dyne- og pudebetræk. 140x200 cm. Er I 100% bomuld. Se også mine andre annoncer. Giver gerne mængderabat. Sender meget gerne hvis du betaler forsendelse

  150,00 kr.21-03-2023
 6. Gæsteseng, Boconcept, Her sælges 2 stk - model - Xtra sofa/puf med sovefunktion fra BoConcept.

Nypr

  Gæsteseng, Boconcept, Her sælges 2 stk - model - Xtra sofa/puf med sovefunktion fra BoConcept. Nypris i dag hos BoConcept 10.658 kr for sættet. "Det er ikke lige til at se det, men Xtra puffen er fa

  3.200,00 kr.21-03-2023

Er du på udkig efter en ny seng, finder du lige nu mere end 7.000 modeller på DBA. Her kan du se dem, der er fra Ikea.

Her kan du læse hele Lukas' salgsannonce.
Her kan du læse hele Lukas' salgsannonce.

Det er ikke kun Wegner, Mogensen, Jacobsen og Klint, der er populære designere i de danske hjemme. Der findes også en række ukendte designklassikere, som vil pynte i stuen. Læs med her og find ud af, hvilke møbelklassikere du bare må eje.

Har du nogensinde set så vild en gamerstol? I videoen herunder viser vi dig, at det ikke kun er designmøbler, der kan få dig til at spærre øjnene op. Brian har den vildeste gamerstol stående derhjemme, og lige nu er den faktisk til salg.

Relaterede artikler