Verdens værste seng er til salg på DBA netop nu
Bolig

Verdens værste seng er til salg på DBA netop nu

Christine
Christine

Kan man skrive en annoncetekst, der er så vild, at den går viralt? Lukas Ernryd kunne. Få den ulykkelige kærlighedshistorie her, hvor Lukas fortæller, hvorfor han sælger den Wegner-seng, han selv beskriver som 'den værste i verden', med en noget utraditionel annoncetekst.

Forestil dig, at du netop er flyttet til en lille lejlighed. Pladsen er trang, kvadratmeterne små, og du har brug for at udnytte hvert et lille hjørne af dit nye hjem for at få plads til alle møblerne. Det går forholdsvist let med skabe og borde, der kan klappes sammen og hænges på væggen, men det er mere vanskeligt med sengen. Den fylder nemlig en del, så mon ikke også du var faldet pladask for Hans J. Wegners sengeskab, som giver dig lov til at klappe sengen sammen til et skab?

Det gjorde Lukas Ernryd, 37, fra Malmö, men hvad der begyndte som en sød drøm om pladsoptimering endte med et sandt mareridt. Derfor sætter han nu – med sine egne ord – verdens værste seng til salg på DBA. Hvorfor sengen er så forfærdelig, fortæller han her, og det på en sådan måde, at annonceteksten endda er gået viralt.

Find Hans J. Wegner på DBA:

 1. Sofa, træ, 3 pers. , Hans Wegner, Sofa GE290 3-personers sofa. Produceret og stemplet Getama. Design

  Sofa, træ, 3 pers. , Hans Wegner, Sofa GE290 3-personers sofa. Produceret og stemplet Getama. Design af Wegner. Den er 180cm lang. Stoffet er Hallingdal 102 lyst gråt. Originale hynder og god stand.

  13.000,00 kr.21-03-2023
 2. Hans J. Wegner, Cirkelstolen PP130, Stol, Som ny. Sæbebehandlet eg. Kvittering og bevis haves. 

Fas

  Hans J. Wegner, Cirkelstolen PP130, Stol, Som ny. Sæbebehandlet eg. Kvittering og bevis haves. Fast pris!

  49.000,00 kr.21-03-2023
 3. Par natborde til ophæng i teaktræ med skuffe

  Par natborde til ophæng i teaktræ med skuffe

  narborde, Dansk design, Flot sæt på 2 natborde i teaktræ til direkte ophæng på væg! Rigtig fint og stilrent sæt på 2 ens natborde i fineret teaktræ, bordene kommer hver især med en skuffe, herpå sidd

  1.800,00 kr.21-03-2023
 4. Wegner, CH24 , Y-stol, 2. stk Y-stole i bøg og sæbehandlet. Der stort set ingen slid, men trænger do

  Wegner, CH24 , Y-stol, 2. stk Y-stole i bøg og sæbehandlet. Der stort set ingen slid, men trænger dog til en vask. Sælges samlet.

  4.900,00 kr.21-03-2023
 5. Pendel, Wegner, Hans Wegners Opala pendel. Diameter 51,5. Lille mærke på siden ellers i fin stand.

  Pendel, Wegner, Hans Wegners Opala pendel. Diameter 51,5. Lille mærke på siden ellers i fin stand.

  600,00 kr.21-03-2023
 6. Høj retro kommode med 6 skuffer i teaktræ

  Høj retro kommode med 6 skuffer i teaktræ

  Kommode, teaktræ, b: 80 d: 40 h: 106, Klassisk kommode i fineret teaktræ! Dejlig kommode i teaktræ med hele 6 skuffer, dette møbel er et godt valg hvis man søger noget i en god mellem størrelse samti

  2.600,00 kr.21-03-2023

Lige nu er der mange flotte designmøbler af Hans J. Wegner til salg på DBA.

Derfor sælger Lukas verdens værste seng

Det er en smågrå novemberdag i 2019, da Lukas Ernryd på en svensk antikvitetshandlers Facebook ser sengeskabet første gang. For den designbegejstrede malmöindbygger var det kærlighed ved første blik, og som alle ved, gør kærlighed blind. Lukas så ikke faresignalerne, men slog til:

- Jeg var lige flyttet fra en større lejlighed til en mindre, så jeg havde brug for en lille seng. Oprindeligt var den en del af en indbygget bogreol, og jeg syntes, det så megafedt ud, men jeg vidste ikke et smæk om skabet, før jeg købte det. Bare, at det var Wegner, og ham elsker jeg, så det var et impulskøb, fortæller Lukas.

I alle kærlighedsforhold skal der files en del kanter, før kemien kører i sin vante gænge, men affæren mellem Lukas og sengeskabet krævede mere et lidt fileri. Det krævede en decideret amputation, for lige så hed nyforelskelsen var, lige så hurtigt aftog den igen. Sengen viste sig at være umulig at sove i:

- Det er simpelthen ikke muligt at sove i den. Madrassen er for hård. Kun en gang sov jeg en hel nat, men det var efter en rigtig brandert, forklarer Lukas fortvivlet.

Der var ingen anden mulighed end at gå hvert til sit. Forholdet var forbi, før det foldede sig rigtigt ud. Lukas oprettede derfor en annonce på DBA, satte sengen til salg og ventede. Stilhed. Ingenting skete. Ingen interesserede kunder. Derfor besluttede han sig for at gøre noget drastisk: at fortælle, hvor rædselsfuld sengen var. Det viste sig at være et klogt træk, for nu kom der skub i sagerne, og det gik først rigtig stærkt, da annonceteksten gik viralt.

LÆS OGSÅ: Sådan sælger du bedst dit interiør på DBA

Hvad billedet ikke viser, er, at skabet er meget tungt. I annonceteksten forklarer Lukas, hvor tungt skabet er: ”Skulle du flytte, kan to voksne mænd måske ordne det. Men så skal du tilbyde noget rigtig godt bagefter. Sandsynligvis rehabilitering.”
Hvad billedet ikke viser, er, at skabet er meget tungt. I annonceteksten forklarer Lukas, hvor tungt skabet er: ”Skulle du flytte, kan to voksne mænd måske ordne det. Men så skal du tilbyde noget rigtig godt bagefter. Sandsynligvis rehabilitering.”

Annonceteksten gik viralt

Hvis du har prøvet at bo med en partner, efter I er gået fra hinanden, ved du sikkert, hvordan Lukas havde det, da han første gang satte sengeskabet til salg på DBA. Det kunne ikke gå hurtigt nok, før den besværlige "eks" flyttede ud. Imidlertid virkede det til, at sengeskabet ikke var helt så let at komme af med:

- Jeg havde forsøgt at sælge sengen med en normal annonce fem gange i 2020, men intet virkede. Til gengæld fik jeg tusind spørgsmål om alt muligt ved sengen: 'Kan min søster og jeg bære den?', 'Kan du arrangere forsendelse til Göteborg?'. Jeg svarede på alt, men blev altid ghosted, fortæller Lukas og fortsætter:

- Så vågnede jeg en morgen efter endnu et forfærdeligt mareridt i sengen og tænkte, 'nu bliver verden nødt til at se på en ærlig salgstekst.'

Lukas har derfor heller ikke lagt fingre imellem, når han i detaljer beskriver alle sengens fejl. Tag bare de første linjer i annoncen, der begynder sådan her:

Sælger mit Hans Wegner sengeskab, fordi det er et mareridt. Kalder det sarkofagen, fordi det føles sådan. En kiste. Du vågner hver morgen mere død end i live. Næsten alt er lort med det.

Ærlighed kommer man længst med, lyder et gammelt ordsprog, og du er ikke i tvivl om, hvad du får, hvis du køber sengeskabet. Det viste sig at være en icebreaker, for pludselig begyndte interessen for skabet at stige. Stilheden var brudt:

- En mand skrev, at han og hans kone lo så meget, at de glemte, hvor dårligt hele coronaåret havde været. Han takkede mig. Jeg sagde værsågod, fortæller Lukas.

Det kan altså godt betale sig at spille med åbne kort, og fortællingen om det forliste kærlighedsforhold nåde nye højder, da annonceteksten gik viralt:

- En stor svensk Instagram-konto opdagede sengen og postede et billede af min annonce. Hun fortalte mig, at hendes opdatering er et af ​​hendes mest virale nogensinde, og det har nået en halv million mennesker. Jeg vidste ikke selv, at sengen endte der, så det var en ven, der skrev til mig 'du, din seng er på Instagram.' Jeg gik ind og tjekkede det og så, at folk var ved at dø af latter, og at der var over 1.000 kommentarer, melder Lukas.

Man skulle tro, at den store interesse for sengeskabet, har sendt flokke af folk mod Lukas’ adresse for at hente skabet. Om køen foran hoveddøren er lang, afslører han under annoncen her.

Designmøbler på DBA:

 1. Sidebord, Erik Bagger, valnød, Dansk design 

2 stk. Erik Bagger jazz table 50 ( pris pr stk.)

Perf

  Sidebord, Erik Bagger, valnød, Dansk design 2 stk. Erik Bagger jazz table 50 ( pris pr stk.) Perfekt stand Ca 3 år gamle

  550,00 kr.05-03-2023
 2. Fletstol

  Fletstol

  Spisebordsstol, Fin fletstol med lædersæde. Kan bruges som skrivebordsstol mv. Stolens mål er H 84 B 44 D 44 Siddehøjde 44.Henvendelser besvares hurtigt alle dage. Møblet er til salg så længe det er p

  550,00 kr.01-09-2021
 3. Sofa, træ, 3 pers. , Hans Wegner, Sofa GE290 3-personers sofa. Produceret og stemplet Getama. Design

  Sofa, træ, 3 pers. , Hans Wegner, Sofa GE290 3-personers sofa. Produceret og stemplet Getama. Design af Wegner. Den er 180cm lang. Stoffet er Hallingdal 102 lyst gråt. Originale hynder og god stand.

  13.000,00 kr.21-03-2023
 4. 70erne, Dansk design lænestol med knapper, total renoveret, kvalitets møbeluld,

  70erne, Dansk design lænestol med knapper, total renoveret, kvalitets møbeluld,

  Lænestol, stof, 70erne, Dansk design lænestole med knapper. Total renoveret, kvalitets møbeluld, to forskellige farver: grå og koks grå. Ben og negle af olieret teaktræ. Helt ny polstring med naturlig

  8.400,00 kr.10-10-2022
 5. Spisebordsstol, 2 stk Teaktræ spisestole 

Teak palisander retro design stol stole

  Spisebordsstol, 2 stk Teaktræ spisestole Teak palisander retro design stol stole

  600,00 kr.21-03-2023
 6. FDB Jørgen Bækmark Loungestol - J82 - Sort/natur - Lænestole Hos Coop

  FDB Jørgen Bækmark Loungestol - J82 - Sort/natur - Lænestole Hos Coop

  FDB Jørgen Bækmark Loungestol - J82 - Sort/natur -, FDB Jørgen Bækmark Loungestol - J82 - Sort/natur -, FDB, J82 loungestol Ikonisk loungestol designet i 1960'erne af Jørgen Bækmark - og stadig aktuel

  6.499,00 kr.26-10-2022

Du sparer mange penge, hvis du køber designmøblerne brugt. Her kan du se dem, der koster under 5.000 kroner.

Her er prisen på designersengen

Er du den perfekte partner, der matcher sengeskabet? Så er der godt nyt, for Lukas har stadig møblet til salg:

- Min indbakke er eksploderet, men ingen skriver, at de vil købe det, fortæller han ærgerligt.

Derfor kan du blive den næste ejer, der kan sove i en ægte designerseng. Spørgsmålet er bare, hvad koster sengen? Lukas gav 12.500 svenske kroner for møblet, og med en hurtig hovedregning svarer det til 9.000 danske kroner. Her – godt et år senere – sætter han det til salg for 6.500 danske kroner, og som han skriver i annoncen, er du mere end velkommen til at 'komme med et rigtigt skambud':

- Jeg er åben for alle bud, og ingen behøver at skamme sig. Kvitteringen har jeg stadig, så den får man med i købet, fortæller han.

Men hvad skal der så ske, når du har hentet ”sarkofagen”? Hvilken ny soulmate skal nu udfylde tomrummet efter Wegners sengeskab? Det afslører Lukas under annoncen.

LÆS OGSÅ: Spar 100.000 kroner på disse fem møbelklassikere

Om målene på skabet skriver Lukas: ”Den er ret kort, så du kan ikke være lang, hvis du skal sove i det (du kan stadig ikke sove i det). Det er også ret smalt, 80 cm. Hvordan så folk ud før? Den samlede bredde er stadig 99 cm, så på nogen måde har de skrabet 20 cm væk for at sove på.”
Om målene på skabet skriver Lukas: ”Den er ret kort, så du kan ikke være lang, hvis du skal sove i det (du kan stadig ikke sove i det). Det er også ret smalt, 80 cm. Hvordan så folk ud før? Den samlede bredde er stadig 99 cm, så på nogen måde har de skrabet 20 cm væk for at sove på.”

Kærligheden til Ikea

Lukas er vild med design, og i hjemmet står både Kaare Klints safaristol, Arne Jacobsens myre og flere arkitektlamper. For der er noget ganske særligt over smukke designermøbler, forklarer Lukas:

 - Form er et udtryk for kærlighed. Nogen tager en idé og forsøger at gøre den til et fysisk objekt. Når det lykkes - og det ved de aldrig - opstår poesi. En rigtig designer er frem for alt en digter, fortæller han.

Derfor var det naturligvis også et hårdt slag for journalisten fra Malmö, at affæren med Wegners sengeskab kun var et flygtigt, forfejlet bekendtskab. Men Lukas kommer ikke kun ud af forholdet med et forsømt sovehjerte og ømme led. Han er også blevet klogere på, hvilken seng kan skal have nu:

 - En almindelig Ikea-seng – 140 centimeter bred. Nogle gange er det kedelige perfektion, siger han.          

 Om du er til perfektion eller har mod på et sengeeventyr ud over det sædvanlige, lader vi være op til dig at vurdere. Vil du vide mere om sengeskabet, kan du finde alle detaljerne her, hvor Lukas uden omsvøb, fortæller dig, hvad du går glip af. For du går faktisk glip af noget, siger han, og sender afslutningsvist et par rosende ord mod sin gamle flamme:

-  Det er i utrolig god stand, og det er utroligt smukt. Meget hipster og perfekt som gæsteseng, især til din svigermor, slutter Lukas.

Senge til salg på DBA i dag:

 1. Pude, Hovedpude fra Ikea- ingen brugtes bor og betrækket er lige blevet vasket nyvasket og få to sty

  Pude, Hovedpude fra Ikea- ingen brugtes bor og betrækket er lige blevet vasket nyvasket og få to stykker koste Ny pris 718 Og sælges for

  450,00 kr.21-03-2023
 2. Lameller, IKEA LÖNSET Lamelbund, 140x200 cm

28 lamellimede lameller tilpasser sig efter din kropsvæ

  Lameller, IKEA LÖNSET Lamelbund, 140x200 cm 28 lamellimede lameller tilpasser sig efter din kropsvægt og gør madrassen ekstra fleksibel. Komfortzoner tilpasser sig din kropsform.

  500,00 kr.21-03-2023
 3. Sovesofa, b: 140 l: 70, Fin sovesofa i rigtig fin stand. Ingen slid på stoffet. Udslået måler den 14

  Sovesofa, b: 140 l: 70, Fin sovesofa i rigtig fin stand. Ingen slid på stoffet. Udslået måler den 140 x 185. Kan ses og hentes i Juelsminde.

  500,00 kr.21-03-2023
 4. Sengeramme, Flexa, b: 100 l: 210, Fin hvid Flexa seng til 200 x 90 madras. Der følger en bred sengeh

  Sengeramme, Flexa, b: 100 l: 210, Fin hvid Flexa seng til 200 x 90 madras. Der følger en bred sengehest med. Den har brugsspor, men er ellers i fin stand. Sælges uden madras. Skuffer under sengen fø

  350,00 kr.06-03-2023
 5. Springmadras, IKEA, b: 160 l: 200, HASTER!
Købt i 2019, men i pæn stand. 
Sælges med springmadras +

  Springmadras, IKEA, b: 160 l: 200, HASTER! Købt i 2019, men i pæn stand. Sælges med springmadras + topmadras. Nypris var omkring 7500kr. Model Dunvik fra IKEA. Til afhentning i Rødovre. Billeder

  2.500,00 kr.21-03-2023
 6. Sengeramme, Ikea, b: 140 l: 200, Rigtig fin seng incl madras.

  Sengeramme, Ikea, b: 140 l: 200, Rigtig fin seng incl madras.

  1.000,00 kr.21-03-2023

Er du på udkig efter en ny seng, finder du lige nu mere end 7.000 modeller på DBA. Her kan du se dem, der er fra Ikea.

Her kan du læse hele Lukas' salgsannonce.
Her kan du læse hele Lukas' salgsannonce.

Det er ikke kun Wegner, Mogensen, Jacobsen og Klint, der er populære designere i de danske hjemme. Der findes også en række ukendte designklassikere, som vil pynte i stuen. Læs med her og find ud af, hvilke møbelklassikere du bare må eje.

Har du nogensinde set så vild en gamerstol? I videoen herunder viser vi dig, at det ikke kun er designmøbler, der kan få dig til at spærre øjnene op. Brian har den vildeste gamerstol stående derhjemme, og lige nu er den faktisk til salg.

Relaterede artikler