Verdens værste seng er til salg på DBA netop nu
Bolig

Verdens værste seng er til salg på DBA netop nu

Christine
Christine

Kan man skrive en annoncetekst, der er så vild, at den går viralt? Lukas Ernryd kunne. Få den ulykkelige kærlighedshistorie her, hvor Lukas fortæller, hvorfor han sælger den Wegner-seng, han selv beskriver som 'den værste i verden', med en noget utraditionel annoncetekst.

Forestil dig, at du netop er flyttet til en lille lejlighed. Pladsen er trang, kvadratmeterne små, og du har brug for at udnytte hvert et lille hjørne af dit nye hjem for at få plads til alle møblerne. Det går forholdsvist let med skabe og borde, der kan klappes sammen og hænges på væggen, men det er mere vanskeligt med sengen. Den fylder nemlig en del, så mon ikke også du var faldet pladask for Hans J. Wegners sengeskab, som giver dig lov til at klappe sengen sammen til et skab?

Det gjorde Lukas Ernryd, 37, fra Malmö, men hvad der begyndte som en sød drøm om pladsoptimering endte med et sandt mareridt. Derfor sætter han nu – med sine egne ord – verdens værste seng til salg på DBA. Hvorfor sengen er så forfærdelig, fortæller han her, og det på en sådan måde, at annonceteksten endda er gået viralt.

Find Hans J. Wegner på DBA:

 1. Wegner W2 spisebordsstole

  Wegner W2 spisebordsstole

  Hans J. Wegner, stol, W2, 8 meget velholdte Wegner W2 spisebordsstole sælges. Stolene er i eg med sorte lædersæder. Højde 76cm. De 8 stole sælges kun samlet og for en samlet pris som angivet.

  48.000,00 kr.20-02-2024
 2. Hans J. Wegner, JH 603, Foldestol, Sjælden Wegner foldestol/lænestol fra 1962. Kun én ejer. Velholdt

  Hans J. Wegner, JH 603, Foldestol, Sjælden Wegner foldestol/lænestol fra 1962. Kun én ejer. Velholdt,men med brugsmærker. Kun seriøse bud modtages.

  123.456,00 kr.20-02-2024
 3. Anden arkitekt, bord, Spisebord i egetræ med 3 udtræksplader. 

Træsort: Egetræ
Mål: H 73 L 114 B 11

  Anden arkitekt, bord, Spisebord i egetræ med 3 udtræksplader. 
Træsort: Egetræ
Mål: H 73 L 114 B 114 cm
Tillægsplader: 3 
Mål pr tillægsplade: L 55 B 114 cm På billederne her måler bordet 169 cm, da

  3.900,00 kr.20-02-2024
 4. Hans J. Wegner, CH20 Elbow chair, Spisebordsstol, Wegners CH20 Elbow Chair fra Carl Hansen & Søn. Ud

  Hans J. Wegner, CH20 Elbow chair, Spisebordsstol, Wegners CH20 Elbow Chair fra Carl Hansen & Søn. Udført i olieret eg med sædepolstring i sort læder. Fremstår pæn med få brugsspor. Mål: B54 x H73 x D

  4.000,00 kr.20-02-2024
 5. Hans J. Wegner, 1788, Lænestole, 2 stk. Hans J Wegner 1788, Fritz Hansen Lænestole i god stand.

  Hans J. Wegner, 1788, Lænestole, 2 stk. Hans J Wegner 1788, Fritz Hansen Lænestole i god stand.

  7.500,00 kr.20-02-2024
 6. Hans J. Wegner Getama stol

  Hans J. Wegner Getama stol

  Hans J. Wegner, Hans J. Wegner fra Getama. Har fået den helt store tur og står utrolig lækker og er virkelig blevet en lækker stol 😍. Pris 7000kr Instagram gammeltguld_aalborg Facebook gammelt gul

  7.000,00 kr.26-09-2023

Lige nu er der mange flotte designmøbler af Hans J. Wegner til salg på DBA.

Derfor sælger Lukas verdens værste seng

Det er en smågrå novemberdag i 2019, da Lukas Ernryd på en svensk antikvitetshandlers Facebook ser sengeskabet første gang. For den designbegejstrede malmöindbygger var det kærlighed ved første blik, og som alle ved, gør kærlighed blind. Lukas så ikke faresignalerne, men slog til:

- Jeg var lige flyttet fra en større lejlighed til en mindre, så jeg havde brug for en lille seng. Oprindeligt var den en del af en indbygget bogreol, og jeg syntes, det så megafedt ud, men jeg vidste ikke et smæk om skabet, før jeg købte det. Bare, at det var Wegner, og ham elsker jeg, så det var et impulskøb, fortæller Lukas.

I alle kærlighedsforhold skal der files en del kanter, før kemien kører i sin vante gænge, men affæren mellem Lukas og sengeskabet krævede mere et lidt fileri. Det krævede en decideret amputation, for lige så hed nyforelskelsen var, lige så hurtigt aftog den igen. Sengen viste sig at være umulig at sove i:

- Det er simpelthen ikke muligt at sove i den. Madrassen er for hård. Kun en gang sov jeg en hel nat, men det var efter en rigtig brandert, forklarer Lukas fortvivlet.

Der var ingen anden mulighed end at gå hvert til sit. Forholdet var forbi, før det foldede sig rigtigt ud. Lukas oprettede derfor en annonce på DBA, satte sengen til salg og ventede. Stilhed. Ingenting skete. Ingen interesserede kunder. Derfor besluttede han sig for at gøre noget drastisk: at fortælle, hvor rædselsfuld sengen var. Det viste sig at være et klogt træk, for nu kom der skub i sagerne, og det gik først rigtig stærkt, da annonceteksten gik viralt.

LÆS OGSÅ: Sådan sælger du bedst dit interiør på DBA

Hvad billedet ikke viser, er, at skabet er meget tungt. I annonceteksten forklarer Lukas, hvor tungt skabet er: ”Skulle du flytte, kan to voksne mænd måske ordne det. Men så skal du tilbyde noget rigtig godt bagefter. Sandsynligvis rehabilitering.”
Hvad billedet ikke viser, er, at skabet er meget tungt. I annonceteksten forklarer Lukas, hvor tungt skabet er: ”Skulle du flytte, kan to voksne mænd måske ordne det. Men så skal du tilbyde noget rigtig godt bagefter. Sandsynligvis rehabilitering.”

Annonceteksten gik viralt

Hvis du har prøvet at bo med en partner, efter I er gået fra hinanden, ved du sikkert, hvordan Lukas havde det, da han første gang satte sengeskabet til salg på DBA. Det kunne ikke gå hurtigt nok, før den besværlige "eks" flyttede ud. Imidlertid virkede det til, at sengeskabet ikke var helt så let at komme af med:

- Jeg havde forsøgt at sælge sengen med en normal annonce fem gange i 2020, men intet virkede. Til gengæld fik jeg tusind spørgsmål om alt muligt ved sengen: 'Kan min søster og jeg bære den?', 'Kan du arrangere forsendelse til Göteborg?'. Jeg svarede på alt, men blev altid ghosted, fortæller Lukas og fortsætter:

- Så vågnede jeg en morgen efter endnu et forfærdeligt mareridt i sengen og tænkte, 'nu bliver verden nødt til at se på en ærlig salgstekst.'

Lukas har derfor heller ikke lagt fingre imellem, når han i detaljer beskriver alle sengens fejl. Tag bare de første linjer i annoncen, der begynder sådan her:

Sælger mit Hans Wegner sengeskab, fordi det er et mareridt. Kalder det sarkofagen, fordi det føles sådan. En kiste. Du vågner hver morgen mere død end i live. Næsten alt er lort med det.

Ærlighed kommer man længst med, lyder et gammelt ordsprog, og du er ikke i tvivl om, hvad du får, hvis du køber sengeskabet. Det viste sig at være en icebreaker, for pludselig begyndte interessen for skabet at stige. Stilheden var brudt:

- En mand skrev, at han og hans kone lo så meget, at de glemte, hvor dårligt hele coronaåret havde været. Han takkede mig. Jeg sagde værsågod, fortæller Lukas.

Det kan altså godt betale sig at spille med åbne kort, og fortællingen om det forliste kærlighedsforhold nåde nye højder, da annonceteksten gik viralt:

- En stor svensk Instagram-konto opdagede sengen og postede et billede af min annonce. Hun fortalte mig, at hendes opdatering er et af ​​hendes mest virale nogensinde, og det har nået en halv million mennesker. Jeg vidste ikke selv, at sengen endte der, så det var en ven, der skrev til mig 'du, din seng er på Instagram.' Jeg gik ind og tjekkede det og så, at folk var ved at dø af latter, og at der var over 1.000 kommentarer, melder Lukas.

Man skulle tro, at den store interesse for sengeskabet, har sendt flokke af folk mod Lukas’ adresse for at hente skabet. Om køen foran hoveddøren er lang, afslører han under annoncen her.

Designmøbler på DBA:

 1. Spisebordsstol, Plast, Kartell Victoria Ghost, 4 stk. flotte designer stole sælges grundet flytning.

  Spisebordsstol, Plast, Kartell Victoria Ghost, 4 stk. flotte designer stole sælges grundet flytning. De er brugte så de har naturligvis almindelige brugsspor - men står ganske fint! Prisen er for al

  3.500,00 kr.20-02-2024
 2. Loungestol, læder, Artifort, Sælger 2 Hanna Lounge stole designet af danske René Holten. 
Stolene er

  Loungestol, læder, Artifort, Sælger 2 Hanna Lounge stole designet af danske René Holten. Stolene er i god stand uden tydelig tegn på brug. Stolene kan købes samlet eller hver for sig. Billigste net

  6.000,00 kr.20-02-2024
 3. Sofa, stof, 3 pers. , Wendelbo Design, Højkvalitets sofa i klassisk stil fra Wendelbo Møbel Design s

  Sofa, stof, 3 pers. , Wendelbo Design, Højkvalitets sofa i klassisk stil fra Wendelbo Møbel Design sælges. Sofaen er købt i Trøjborg Bolighus. 3 personers sofa. Fremstår flot med få brugsspor.. Fa

  3.000,00 kr.20-02-2024
 4. Sofa, stof, 2 pers. , Wendelbo Design, Højkvalitets sofa i klassisk stil fra Wendelbo Møbel Design s

  Sofa, stof, 2 pers. , Wendelbo Design, Højkvalitets sofa i klassisk stil fra Wendelbo Møbel Design sælges. Sofaen er købt i Trøjborg Bolighus. 2. personers sofa. Fremstår flot med få brugsspor. Fa

  2.000,00 kr.20-02-2024
 5. Sofa, polyester, 3 pers. , Sofacompany, Vera: En 50'er inspireret retrosofa
Enkelt, lækkert design i

  Sofa, polyester, 3 pers. , Sofacompany, Vera: En 50'er inspireret retrosofa Enkelt, lækkert design inspireret af 1950'erne. Vera er et klassisk møbel med enkelte knapper i ryghynderne, vinklede armlæn

  1.500,00 kr.20-02-2024
 6. Spisebord, Melamin/glas, Italiensk design, b: 150 l: 150, Meget stort spisebord. Rundt bord (italien

  Spisebord, Melamin/glas, Italiensk design, b: 150 l: 150, Meget stort spisebord. Rundt bord (italiensk design) af 3 cm melamin plade, mener jeg, med sort glasplade af 7mm. 150 cm i Dia. 77 cm højde, m

  3.900,00 kr.20-02-2024

Du sparer mange penge, hvis du køber designmøblerne brugt. Her kan du se dem, der koster under 5.000 kroner.

Her er prisen på designersengen

Er du den perfekte partner, der matcher sengeskabet? Så er der godt nyt, for Lukas har stadig møblet til salg:

- Min indbakke er eksploderet, men ingen skriver, at de vil købe det, fortæller han ærgerligt.

Derfor kan du blive den næste ejer, der kan sove i en ægte designerseng. Spørgsmålet er bare, hvad koster sengen? Lukas gav 12.500 svenske kroner for møblet, og med en hurtig hovedregning svarer det til 9.000 danske kroner. Her – godt et år senere – sætter han det til salg for 6.500 danske kroner, og som han skriver i annoncen, er du mere end velkommen til at 'komme med et rigtigt skambud':

- Jeg er åben for alle bud, og ingen behøver at skamme sig. Kvitteringen har jeg stadig, så den får man med i købet, fortæller han.

Men hvad skal der så ske, når du har hentet ”sarkofagen”? Hvilken ny soulmate skal nu udfylde tomrummet efter Wegners sengeskab? Det afslører Lukas under annoncen.

LÆS OGSÅ: Spar 100.000 kroner på disse fem møbelklassikere

Om målene på skabet skriver Lukas: ”Den er ret kort, så du kan ikke være lang, hvis du skal sove i det (du kan stadig ikke sove i det). Det er også ret smalt, 80 cm. Hvordan så folk ud før? Den samlede bredde er stadig 99 cm, så på nogen måde har de skrabet 20 cm væk for at sove på.”
Om målene på skabet skriver Lukas: ”Den er ret kort, så du kan ikke være lang, hvis du skal sove i det (du kan stadig ikke sove i det). Det er også ret smalt, 80 cm. Hvordan så folk ud før? Den samlede bredde er stadig 99 cm, så på nogen måde har de skrabet 20 cm væk for at sove på.”

Kærligheden til Ikea

Lukas er vild med design, og i hjemmet står både Kaare Klints safaristol, Arne Jacobsens myre og flere arkitektlamper. For der er noget ganske særligt over smukke designermøbler, forklarer Lukas:

 - Form er et udtryk for kærlighed. Nogen tager en idé og forsøger at gøre den til et fysisk objekt. Når det lykkes - og det ved de aldrig - opstår poesi. En rigtig designer er frem for alt en digter, fortæller han.

Derfor var det naturligvis også et hårdt slag for journalisten fra Malmö, at affæren med Wegners sengeskab kun var et flygtigt, forfejlet bekendtskab. Men Lukas kommer ikke kun ud af forholdet med et forsømt sovehjerte og ømme led. Han er også blevet klogere på, hvilken seng kan skal have nu:

 - En almindelig Ikea-seng – 140 centimeter bred. Nogle gange er det kedelige perfektion, siger han.          

 Om du er til perfektion eller har mod på et sengeeventyr ud over det sædvanlige, lader vi være op til dig at vurdere. Vil du vide mere om sengeskabet, kan du finde alle detaljerne her, hvor Lukas uden omsvøb, fortæller dig, hvad du går glip af. For du går faktisk glip af noget, siger han, og sender afslutningsvist et par rosende ord mod sin gamle flamme:

-  Det er i utrolig god stand, og det er utroligt smukt. Meget hipster og perfekt som gæsteseng, især til din svigermor, slutter Lukas.

Senge til salg på DBA i dag:

 1. Boxmadras, IKEA , b: 160 l: 200, Brugt, men i OK stand. Altid været brugt med topmadras i ikke-ryger

  Boxmadras, IKEA , b: 160 l: 200, Brugt, men i OK stand. Altid været brugt med topmadras i ikke-ryger hjem.

  350,00 kr.20-02-2024
 2. Sengebord, Sengeborde 1 for 400kr 2 for 600kr

H 67
B 50,5
D 45

De er brugte, så maling er faldet l

  Sengebord, Sengeborde 1 for 400kr 2 for 600kr H 67 B 50,5 D 45 De er brugte, så maling er faldet lidt af i nogle af kanterne. Lidt ridser på toppen. Se billeder. Det er intet lidt maling ikke kan fi

  400,00 kr.20-02-2024
 3. Sengeramme, IKEA BRIMNES, b: 166 l: 234 h: 47, Sengestel med opbevaring og gavl sælges. lille kosmet

  Sengeramme, IKEA BRIMNES, b: 166 l: 234 h: 47, Sengestel med opbevaring og gavl sælges. lille kosmetisk skade i det ene hjørne (billed 4), ellers perfekt. Under et år gammelt. Gavlen er 111 cm høj. De

  2.500,00 kr.20-02-2024
 4. Sovesofa, b: 170 l: 90, Fin og velholdt ) pænere end på billede 
Som sofa ydre mål 90x 170
Som seng

  Sovesofa, b: 170 l: 90, Fin og velholdt ) pænere end på billede Som sofa ydre mål 90x 170 Som seng 140x200

  500,00 kr.20-02-2024
 5. Madras, Ikea hokkåsen, b: 90 l: 200 h: 30, Super god springmadras med memoryskum på toppen. Har alti

  Madras, Ikea hokkåsen, b: 90 l: 200 h: 30, Super god springmadras med memoryskum på toppen. Har altid været brugt med rullemadras på, fremstår meget pæn. Dyre og røgfrit hjem. Om madrassen: Uafhæn

  700,00 kr.20-02-2024
 6. Sengebund, Flyttesalg.   (. Brugt. )
2 stk Senge bund  90 x 200
Brugt i gæsteseng i 3/4 år
Nypris

  Sengebund, Flyttesalg. (. Brugt. ) 2 stk Senge bund 90 x 200 Brugt i gæsteseng i 3/4 år Nypris 588,00. Pr stk Nu 200,00. Pr stk Sendes ikke

  200,00 kr.20-02-2024

Er du på udkig efter en ny seng, finder du lige nu mere end 7.000 modeller på DBA. Her kan du se dem, der er fra Ikea.

Her kan du læse hele Lukas' salgsannonce.
Her kan du læse hele Lukas' salgsannonce.

Det er ikke kun Wegner, Mogensen, Jacobsen og Klint, der er populære designere i de danske hjemme. Der findes også en række ukendte designklassikere, som vil pynte i stuen. Læs med her og find ud af, hvilke møbelklassikere du bare må eje.

Har du nogensinde set så vild en gamerstol? I videoen herunder viser vi dig, at det ikke kun er designmøbler, der kan få dig til at spærre øjnene op. Brian har den vildeste gamerstol stående derhjemme, og lige nu er den faktisk til salg.

Relaterede artikler