Vægdekorationer: Sådan finder og styler du dem
Bolig

Vægdekorationer: Sådan finder og styler du dem

Christina - My Wonderful Finds
Christina - My Wonderful Finds

Vægdekorationer er højeste mode, men det er dog ikke hot at hænge dem på én lang lige linje, som det var i gamle dage. Læs her, hvordan vægdekorationer udvælges og hænges op, så det bliver moderne og samtidig personligt.

De hitter stort i indretningen - både alene på væggen og som del af en billedvæg. Vægdekorationer.

Unikke vægdekorationer, såsom keramikrelieffer, platter og vægfugle giver hjemmet charme og personlighed, især hvis de er fundet brugt i genbrugsbutikker eller på loppemarkeder. Når du finder dine vægdekorationer brugt, får du nemlig noget ganske særligt og helt unikt, som vil sikre, at din boligindretning skiller sig ud.

Platter: Sådan var det moderne en gang

Før i tiden var platter den helt store ting, og noget du ofte så hjemme i folks stuer. Man er jo heller ikke i tvivl om, at husets beboere med stor sandsynlighed er 70+, når man kigger på boligannoncer og ser en stue med platter fra den ene ende af stuen til den anden. Det er ofte en samling af de klassiske blå årstalsplatter fra Bing & Grøndahl med en platte for hvert år. Det er dog ikke en trend, vi ser i boligindretningen længere, MEN platter er tilbage – nu i en ny og mere moderne styling.

Platter til væggen på DBA;

 1. 4 stk Wiinblad platter / platte, Bjørn Wiinblad for Nymølle Denmark, 4 skønne Bjørn Wiinblad platter

  4 stk Wiinblad platter / platte, Bjørn Wiinblad for Nymølle Denmark, 4 skønne Bjørn Wiinblad platter: Juni, Juli, August og September. Fin stand med de typiske alderskrakeleringer af glasuren, som de

  85,00 kr.24-02-2024
 2. Antik Eichwald porcelænsplatte m clematis

  Antik Eichwald porcelænsplatte m clematis

  Antik Eichwald porcelænsplatte m clematis, Smuk, antik platte fra tyske Eichwald, lige til at hænge op på væggen. Dateret 1900-1913 Ca. Ø19 cm PRISEN ER FAST TRYK PÅ KNAPPEN ”GÅ TIL VAREN” FOR AT KØ

  95,00 kr.20-12-2023
 3. Antik Eichwald porcelænsplatte m rose

  Antik Eichwald porcelænsplatte m rose

  Antik Eichwald porcelænsplatte m rose, Smuk, antik platte fra tyske Eichwald, lige til at hænge op på væggen. Dateret 1900-1913 Ca. Ø19 cm PRISEN ER FAST TRYK PÅ KNAPPEN ”GÅ TIL VAREN” FOR AT KØBE

  95,00 kr.20-12-2023
 4. Keramik væg dekoration, Flot væg keramik platte ca 50 cm i diameter. 

Kan hentes i Nivå, Herlev, 15

  Keramik væg dekoration, Flot væg keramik platte ca 50 cm i diameter. Kan hentes i Nivå, Herlev, 1553 København eller Kalundborg. Sendes ikke.

  500,00 kr.23-02-2024
 5. Juleplatte, Aluminia, 1927, 

Juleplatte fra Aluminia 1927 - på bagkanten er der desværre bitte små

  Juleplatte, Aluminia, 1927, Juleplatte fra Aluminia 1927 - på bagkanten er der desværre bitte små mærker efter platteophæng . kan anes på foto OG SES PÅ PRISEN. Ses IKKE når platten står på bordet e

  135,00 kr.23-02-2024
 6. Egyptisk farao gips buste

  Egyptisk farao gips buste

  Egyptisk farao, Skøn farverig egyprisk farao, Tutankhamun konge gips buste til ophæng i fin stand. Højde 16 cm Bredde 11 cm Dybde 6,5 cm Vægt 750g Kan sendes med GLS for 41 oveni Egyptisk farao væg

  150,00 kr.09-02-2024

Sådan finder, styler og udvælger du vægdekorationer

Hvis du vil hoppe med på plattetrenden, skal du først og fremmest kigge efter en platte, som du kan lide! Måske er det farverne, mønstrene eller et særligt motiv, som taler til dig? Det kan være en god idé at vælge nogle farver og mønstre, som harmonerer med resten af din boligindretning; det skaber et mere harmonisk helhedsindtryk.

Platten må gerne have lidt patina eller et lille nag i den ene side – det er brugt, og det er det, som giver den personlighed og charme, hvis du spørger mig! Platten har en historie, og det må gerne ses.

Du kan style platten alene, så den bliver væggens blikfang, og det må gerne være for eksempel over en kommode, hvor du har sat en vase med tørrede blomster og andre yndlingsnips, så du skaber et stort stilleben.

En anden måde, du kan style platter på, er ved at finde en masse fine platter, som gerne må være forskellige i stil og størrelse, men som harmonerer i mønstre og farver. Du hænger dem alle op på den samme væg, men ikke som før i tiden, hvor det var i én lang lige række, men mere spredt og tilfældigt (tilfældigt, men gennemtænkt, naturligvis). Det skal være lidt som, når du laver en billedvæg med plakater. Det skaber det flotteste blikfang og tilfører en helt unik vintagestemning til indretningen.

Platter kan også styles i køkkenet, for eksempel i en gammel, rustik tallerkenrække i træ – mix igen forskellige platter og skab dit eget kunstværk på væggen.

Pro tip: Når du er på udkig efter vintageplatter i genbrugsbutikker eller på loppemarkeder, skal du ikke lade dig begrænse. Finder du en smuk tallerken, som du måske normalt var gået forbi, fordi den er ene og alene. Løft den op på en væg.
Det gør en verden til forskel; den bliver pludselig til en platte, og du kan tilkøbe små klister-vægophæng, som nemt og hurtigt kan få den op på væggen. Voilà!

Louise S. fra Karise sælger denne smukke platte med fuglemotiver til 125 kroner
Louise S. fra Karise sælger denne smukke platte med fuglemotiver til 125 kroner

Sådan bryder du de lige linjer

Vi ønsker det alle sammen! At skille os ud, at være unikke og have en personlig og cool boligstil. Det er en trend at mikse nyt og gammelt i indretningen, fordi det skaber en fin kontrast og tilfører så meget personlighed.

Det kan du opnå med unikke, vintage vægdekorationer, såsom lækre keramikrelieffer eller vægfisk og -fugle. En billedvæg bliver bare så meget mere spændende at gå på opdagelse i, når der lige sniger sig en lille vægfisk ind i opsætningen. Det er samtidig med til at bryde de lige linjer, så det hele ikke bliver så stringent og kvadratisk.

Keramik relief på DBA:

 1. Bing og Grøndahl, relief i stentøj. Designet af Karl Otto Johansen i en serie med forskellige erhver

  Bing og Grøndahl, relief i stentøj. Designet af Karl Otto Johansen i en serie med forskellige erhverv. Dette er blikkenslager tror jeg. Karl Otto Johansen var tilknyttet B & G i perioden fra 1960-1983

  700,00 kr.24-02-2024
 2. Stentøj, Lille relief, abstrakt fuglemotiv, 1958-67, Ulla Winblad-Hjelmqvist / Alingsås Keramik, ca.

  Stentøj, Lille relief, abstrakt fuglemotiv, 1958-67, Ulla Winblad-Hjelmqvist / Alingsås Keramik, ca. 13 x 11,5 cm. Med lædersnor til ophæng. Mærket bagpå med nummer, "UWinblad", "Alingsås Keramik" og

  260,00 kr.24-02-2024
 3. Keramik, Vase med heste i relief, Michael Andersen, Flot Michael Andersen keramik vase med relief af

  Keramik, Vase med heste i relief, Michael Andersen, Flot Michael Andersen keramik vase med relief af heste med nr. 6424 sælges. Den er 17 cm høj, hel og fin uden skader.

  250,00 kr.24-02-2024
 4. 60'er keramik relief, Retro, 60'er keramik relief fra Ketty Keramik 
23x16

  60'er keramik relief, Retro, 60'er keramik relief fra Ketty Keramik 23x16

  145,00 kr.24-02-2024
 5. Vintage relief i keramik med 2 fugle, Søholm Stentøj - Noomi Backhausen - nr. 3594, 

Virkeligt lækk

  Vintage relief i keramik med 2 fugle, Søholm Stentøj - Noomi Backhausen - nr. 3594, Virkeligt lækkert vintage relief i stentøj med 2 fugle på grene med blade. Relieffet er med glasur i gyldne og blå

  550,00 kr.24-02-2024
 6. Keramik relief / vægophæng med margueritter og alf, Valeria Geduscheff-Törnberg ved Vallis Keramik,

  Keramik relief / vægophæng med margueritter og alf, Valeria Geduscheff-Törnberg ved Vallis Keramik, Ældre keramik relief med margueritter samt en alf / pige af Valeria Geduscheff-Törnberg ved Vallis

  150,00 kr.24-02-2024

Disse ting kigger jeg selv efter, når jeg er på loppejagt efter vægdekorationer

I min tid som loppejæger har jeg været heldig at finde mange skønne vægdekorationer, og det er noget af det, som jeg altid er på jagt efter, og som gang på gang begejstrer, når jeg falder over en fin vægdekoration.

Jeg er særligt vild med de håndlavede vægdekorationer, hvor man tydeligt kan se, at de er skabt af en privatperson, som med sine kreative evner har skabt et unikt, lille fund.

Måske er der en signatur bagpå med navn og årstal; det gør det bare endnu mere særligt. Det må og skal reddes, bevares og styles i en indretning, hvor det kan få en ny og særlig betydning.

Håndlavede blomster eller dyr i keramik, det kan være en skøn vægfisk, en maske, sommerfugl eller noget helt andet, eller måske abstrakt - man ved aldrig, hvad man lige pludselig falder over. Det er det spændende og sjove ved genbrugsjagten!

Men det er en tendens, som virkelig hitter i indretningen, så det er om at komme ud på jagt, for de virkelig fine og unikke fund; dem er der altså rift om.

Keramikrelief med blomst kan hentes i Hvalsø til 350 kroner og det store hanerelief af Marianne Starck befinder sig i Roskilde og koster 550 kroner
Keramikrelief med blomst kan hentes i Hvalsø til 350 kroner og det store hanerelief af Marianne Starck befinder sig i Roskilde og koster 550 kroner

Mit DBA-tip til at finde unikke vægdekorationer

I jagten på de unikke fund kan jeg virkelig anbefale en annonceagent på DBA. En annonceagent på DBA sikrer dig at komme først, fordi du modtager en e-mail og/eller sms i samme øjeblik nye annoncer sættes online. Det er smart, det er nemt og et must for alle os ihærdige genbrugsjægere.

Se, hvordan du opretter en annonceagent lige her.

Relaterede artikler