Sådan spotter du musikplakater med værdi
Bolig

Sådan spotter du musikplakater med værdi

Christine
Christine

Det er ikke alt med gulnede kanter, trykt på skrøbeligt pergament, som er penge værd. Ved du, hvordan du spotter en musikplakat med værdi? I samarbejde med en af landets dygtigste plakateksperter får du her en bunke 'insider'-tips til, hvordan du kan kende plakater, som er dyrebare.

Musikplakater er en fast del af indretningen på de fleste teenageværelser, men faktisk behøver plakatkunst ikke kun at være pænt pynt:
Har du guld hængende på væggen? Dine gamle musikplakater kan faktisk være penge værd, men spørgsmålet er bare, hvordan du spotter dem med værdi i mængden af glitrende papir.

Vi har spurgt plakatbutiksejeren Peter W., der har specialiseret sig i gamle musikplakater, hvordan du kan finde ud af, om din musikplakat er penge værd. Vil du vide, hvilke tegn du skal holde øje med? Så læs med her.

Sådan kan du se, om din plakat er original eller genoptryk

Det har afgørende betydning for prisen, om din musikplakat er en original eller et genoptryk. Har du en original plakat mellem hænderne, kan den nemlig være penge værd.

Ved du, hvordan du kan se, om din plakat er original? Peter W. forklarer, hvad du skal kigge efter:

- For det første afslører papirkvaliteten, om du står med en original plakat, som har mange år bag sig. Du kan også kigge på plakatens bagside, i hjørnet eller kanten af papiret, for ofte står der her, om plakaten er et genoptryk, samt hvilket år den er genoptrykt, fortæller han.

Kan du ikke spotte en disclaimer, som siger, at plakaten er et genoptryk? Så må du i gang med at undersøge papirkvaliteten for at finde svar på, om plakaten er original. Hvordan du gør det, ser vi nærmere på nu.

Musikplakater til salg på DBA netop nu:

 1. Plakat, motiv: U2, b: 60 h: 90, Fed plakat med U2 fra deres Vertigo tour i 2005 og koncert i Berlin.

  Plakat, motiv: U2, b: 60 h: 90, Fed plakat med U2 fra deres Vertigo tour i 2005 og koncert i Berlin. I alu ramme. Sender kun uden ramme. Musikplakat 24h

  125,00 kr.23-04-2023
 2. Plakat, b: 44 cm h: 61 cm, Fed plakat fra 1973, hvor NHØP indspillede en lp med Kenny Drew hos Steep

  Plakat, b: 44 cm h: 61 cm, Fed plakat fra 1973, hvor NHØP indspillede en lp med Kenny Drew hos Steeple Chase Records i København. I meget fin stand, de 50 år taget i betragtning. Vintage poster, jazz,

  500,00 kr.28-03-2023
 3. Plakat, musikplakat, Untamed, Sælger denne super flotte og dekorative musikplakat fra bandet The Unt

  Plakat, musikplakat, Untamed, Sælger denne super flotte og dekorative musikplakat fra bandet The Untamed Plakaten er anderledes og passer rigtig godt ind i det moderne og trendy hjem og falder i smag

  400,00 kr.04-03-2023
 4. Plakat, musikplakat , Anne Linnet, motiv: En Elsker - Anne Linnet & Marquis De Sade, Sælger denne su

  Plakat, musikplakat , Anne Linnet, motiv: En Elsker - Anne Linnet & Marquis De Sade, Sælger denne super flotte og dekorative Anne Linnet & Marquis De Sade plakat fra 1986. Plakaten er angiveligt lavet

  5.500,00 kr.28-01-2023
 5. Musikplakat, The Gaslight Anthem, b: 48 h: 63, Signeret plakat fra The Gaslight Anthem

Fra albummet

  Musikplakat, The Gaslight Anthem, b: 48 h: 63, Signeret plakat fra The Gaslight Anthem Fra albummet ‘Handwritten’ Så god som ny :) Bud velkomne Vh

  500,00 kr.11-01-2023
 6. Plakat, Her er gaven til personen der elsker de gode 1980'ere (og lidt 90er). 

100% originale vinta

  Plakat, Her er gaven til personen der elsker de gode 1980'ere (og lidt 90er). 100% originale vintage musik plakater. Eller gem dem som en sjov ting der går hen og bliver mere værd med tiden. Jeg h

  200,00 kr.07-11-2022

Du finder mere end 200 flotte musikplakater på DBA lige nu, og for under 100 kroner kan du vælge, hvilken af de 96, der skal hænge hjemme ved dig. 

Denne papirkvalitet kendetegner en original plakat

Når du vender bunden i vejret på keramik og kopper, kan du hurtigt spotte, om du står med en værdifuld ting i hænderne. Stempler afslører straks, om du har gjort et scoop eller ej. Sådan er det ikke nødvendigvis med musikplakater, forklarer Peter W., for her finder du ikke altid stempler, der indikerer plakatens værdi. I stedet må du nærstudere papirkvaliteten:

- Plakater, som har værdi, er ofte trykt før 1970. I dag er plakater trykt på blankt papir, men de gamle plakater fra før 1970 er trykt på mat papir. Papiret føles også meget tyndt sammenlignet med moderne plakater, fortæller Peter W.

Er papiret mat og føles det tyndt? Det kan det være første tegn på, at plakaten er guld værd. De gamle plakater fra før 1970 er meget sjældne i dag, og det er ikke ofte, at de genoptrykkes. Derfor er disse musikplakater ofte værdifulde. 

LÆS OGSÅ: Disse gamle plakater er penge værd

Du skal til Maribo, hvis du vil hente denne plakat med Boney M., men den kan også sendes til din adresse, hvis du betaler fragten. Lige nu er den til salg på DBA
Du skal til Maribo, hvis du vil hente denne plakat med Boney M., men den kan også sendes til din adresse, hvis du betaler fragten. Lige nu er den til salg på DBA

Det her har stor betydning for den samlede vurdering

Passer du godt på dine plakater? Det kan være en god idé at behandle plakater pænt og hænge dem op i en ramme, hvis de er penge værd. Det er nemlig ikke helt lige meget, hvilken stand musikplakaten er i, når den skal prissættes:

- Plakaten skal selvfølgelig være i god stand, hvis den skal have en høj værdi. Der må ikke mangle noget af motivet og afriv tæller selvfølgelig ned. Det er heller ikke optimalt, hvis plakaten har folder, som slører motivet, siger Peter W.

Kan du spotte huller fra knappenålshoveder og et bøjet hjørne på plakaten? Der er faktisk undtagelser, hvor din plakat kan have værdi, selvom den ser lidt medtaget ud. Peter W. løfter lige stemningen en smule med denne bemærkning:

 - Musikplakater og koncertplakater generelt har ofte et par huller, fordi de har været hængt op. Det er en del af deres historie, og netop derfor gælder der nogle lidt andre ”regler” for den type plakater. I nogle tilfælde kan rifter også repareres, så værdien ikke sænkes, siger han.

LÆS OGSÅ: Højttalere, der pynter

Du skal ikke betale mere end 50 kroner for plakaten med Justin Bieber, som Jesper i København har til salg på DBA
Du skal ikke betale mere end 50 kroner for plakaten med Justin Bieber, som Jesper i København har til salg på DBA

Det her tip er vigtigt, hvis du ikke hænger plakaten op med det samme

Heldigvis kan gamle skader kan rettes op, men du må stadig passe godt på din musikplakat, så den ikke taber værdi, når du får den hjem.

- Hvis ikke du hænger plakaten op i en ramme, skal den rulles sammen i et rør eller ligge fladt i et chartek. Gammelt papir suger nemt fugt til sig og begynder at krølle, så undgå at lægge plakaten i en fugtig kælder eller på loftet, guider Peter W.

Skal din plakat ikke tabe værdi? Det er dit ansvar, at plakatens stand forbliver god, og med Peter W.s tip in mente ved du nu, hvordan du bedst passer på den.

Koncertplakater til salg lige nu på DBA:

 1. Belgisk plakat, 'Wishbone Ash', 1980

  Belgisk plakat, 'Wishbone Ash', 1980

  Grafik og fotografi, LotID: 6266523 Klik på den røde "Gå til varen"-knap, for at købe denne vare. Original, belgisk koncertplakat, 'Wishbone Ash', serigrafisk trykt hos Dictus, 1980. 102 x 72 cm. Ude

  400,00 kr.30-04-2023
 2. Koncertplakat, motiv: Golden days in Copenhagen, b: 60 h: 84, Fed koncertplakat fra 2008.
Josephine

  Koncertplakat, motiv: Golden days in Copenhagen, b: 60 h: 84, Fed koncertplakat fra 2008. Josephine Baker/Golden days in Copenhagen 2008. Golden Days festival førte København tilbage til 1920'erne og

  60,00 kr.20-05-2023
 3. Koncertplakat, Tangerine Dream, Neu & Harmonia (krautrock) , b: 60 h: 83

  Koncertplakat, Tangerine Dream, Neu & Harmonia (krautrock) , b: 60 h: 83

  150,00 kr.07-05-2023
 4. Koncertplakat, motiv: Golden days in Copenhagen, b: 60 h: 84, Super flot, ubrugt, og original koncer

  Koncertplakat, motiv: Golden days in Copenhagen, b: 60 h: 84, Super flot, ubrugt, og original koncertplakat fra 2008. Josephine Baker/Golden days in Copenhagen 2008. Golden Days festival førte Københa

  60,00 kr.24-03-2023
 5. Koncertplakat, motiv: Michael Falch, b: 43 h: 86, Se billeder for stand. 

Gratis fragt ved køb af o

  Koncertplakat, motiv: Michael Falch, b: 43 h: 86, Se billeder for stand. Gratis fragt ved køb af over 500 kr.

  200,00 kr.05-03-2023
 6. Plakat, koncertplakat , Bruce Springsteen, Sælger denne super flotte og dekorative Bruce Springsteen

  Plakat, koncertplakat , Bruce Springsteen, Sælger denne super flotte og dekorative Bruce Springsteen koncert plakat fr hans Wrecking Ball World Tour i 2013. Plakaten er anderledes og passer rigtig

  300,00 kr.22-01-2023

Lige nu finder du et stort udvalg af koncertplakater på DBA. Du kan for eksempel finde plakater med Justin Bieber og Jimi Hendrix.

Det er et sikkert hit, hvis de her bands er på plakaten

Spørger vi vores ekspert, om der er nogle bands, der er særligt populære på plakaten, er han hurtig til at svare:

- Jo mere kendt et band er, jo dyrere er plakaten som regel, konstaterer han og fortsætter:

- Beatles, Rolling Stones og The Doors er super eftertragtede kunstnere. Generelt er plakater for psykedelisk musik fra 1960’erne steget meget i værdi de sidste år, fordi der ikke er trykt så mange af dem. Det var jo en musikperiode, der definerede eftertiden, og særligt de amerikanske plakater fra den tid er i høj kurs, fortæller Peter W. entusiastisk.

I den mere moderne ende af skalaen er plakater fra Copenhagen Jazz Festival efterspurgte, men fælles for alle plakater er én ting, afslører han:

- Autografer øger naturligvis altid værdien på en plakat, fortæller Peter W.

LÆS OGSÅ: Lyt med – Retrotoner og vinyl

Der er autografer på plakaten med Caroline Henderson, som Peter på Vesterbro har til salg på DBA for kun 150 kroner.
Der er autografer på plakaten med Caroline Henderson, som Peter på Vesterbro har til salg på DBA for kun 150 kroner.

Så meget kan du forvente, at din musikplakat er værd

Forventer du, at prisen på din musikplakat når sensationelle højder, må vi desværre skuffe dig. Musikplakater ikke er lige så efterspurgte som filmplakater og kunsttryk, og derfor ryger prisen heller ikke helt i vejret.

Du kan imidlertid opleve, at nogle musikplakater gør udslag i prisen:

- Der findes meget få, tidlige koncertplakater med for eksempel Jimi Hendrix, og en første udgave af sådan en plakat er meget sjælden. Er den i pæn stand, kan den koste 20.000 kroner, fortæller Peter W. og tilføjer hurtigt:

- I Danmark oplever vi slet ikke så høje priser. Her er det tidlige, danske koncertplakater med Skousen og Ingemann, Makers, Gasolin eller Peter Belli og Rivalerne, der koster mest. En god Gasolinplakat kan koste op til 3.000 kroner, forklarer Peter W.

I langt de fleste tilfælde overstiger en musikplakat ikke en vurdering på 1.500 kroner, fortæller Peter W. Derfor anbefaler han, at du ikke køber musikplakater med fortjeneste som eneste mål:

- Du skal kun vælge en plakat, du synes, er flot. Motivet er altid det vigtigste, slutter han.

De her billedrammer er til salg på DBA netop nu:

 1. Billedramme, Jeg sælger tre sorte billedrammer inklusivt de tre viste plakater på billedet. 
Mål: 50

  Billedramme, Jeg sælger tre sorte billedrammer inklusivt de tre viste plakater på billedet. Mål: 50*70 150kr pr ramme inklusivt plakat Henvendelse kun via sms tak.

  150,00 kr.29-05-2023
 2. Billedramme, Meget flot ramme med plads til flere billeder.
Fremstår som ny.
Købte den for 300 kr.
S

  Billedramme, Meget flot ramme med plads til flere billeder. Fremstår som ny. Købte den for 300 kr. Sælges til 125 kr.

  125,00 kr.29-05-2023
 3. Billedrammer, Billedrammer, 15 cm x 10 cm. 8 stk

  Billedrammer, Billedrammer, 15 cm x 10 cm. 8 stk

  75,00 kr.28-05-2023
 4. Billedramme fra Legoland, Lego dublo billedramme m næsehorn ca 12x8
Ramme fra Legoland til foto bi

  Billedramme fra Legoland, Lego dublo billedramme m næsehorn ca 12x8 Ramme fra Legoland til foto billede. Ramme fororamme Rigtig sjov hvis man er legofan og elsker at lege med de skønne legoklodser

  65,00 kr.28-05-2023
 5. Billederamme, Ikea - KNOPPÄNG, KNOPPÄNG
Ramme, sort, 10x15 cm

Denne ramme har en tynd kant med en p

  Billederamme, Ikea - KNOPPÄNG, KNOPPÄNG Ramme, sort, 10x15 cm Denne ramme har en tynd kant med en profil, som giver et traditionelt udtryk. PH-neutral passepartout. Misfarver ikke motivet. Frontbesk

  20,00 kr.28-05-2023
 6. Billederamme, Ikea - KNOPPÄNG, KNOPPÄNG
Ramme, sort, 13x18 cm

Denne ramme har en tynd kant med en p

  Billederamme, Ikea - KNOPPÄNG, KNOPPÄNG Ramme, sort, 13x18 cm Denne ramme har en tynd kant med en profil, som giver et traditionelt udtryk. PH-neutral passepartout. Misfarver ikke motivet. Frontbesk

  15,00 kr.28-05-2023

Peter W. anbefaler, at du hænger din musikplakat op i en ramme for at passe bedst på den. Du kan få en ramme til din plakat på DBA for under 200 kroner.

Musik har en helt særlig betydning for de fleste af os, og netop derfor hænger vi musikplakater på væggene. Lytter du til musik på den old school måde? Det er super populært at lade tonerne flyde i stuen fra et retroanlæg. Er du på udkig efter sådan et, kan du her blive klogere på, hvad du skal være opmærksom på, før du køber.

Samler du på noget særligt? Søs samler på Mågestellet fra Royal Copenhagen, og det har vist sig at være en god forretning. Prisen på nogle af delene er nemlig steget med mere end 50 procent! I videoen viser Søs dig, hvilke dele, som pludselig blev mange penge værd.

Relaterede artikler