Sådan spotter du musikplakater med værdi
Bolig

Sådan spotter du musikplakater med værdi

Christine
Christine

Det er ikke alt med gulnede kanter, trykt på skrøbeligt pergament, som er penge værd. Ved du, hvordan du spotter en musikplakat med værdi? I samarbejde med en af landets dygtigste plakateksperter får du her en bunke 'insider'-tips til, hvordan du kan kende plakater, som er dyrebare.

Musikplakater er en fast del af indretningen på de fleste teenageværelser, men faktisk behøver plakatkunst ikke kun at være pænt pynt:
Har du guld hængende på væggen? Dine gamle musikplakater kan faktisk være penge værd, men spørgsmålet er bare, hvordan du spotter dem med værdi i mængden af glitrende papir.

Vi har spurgt plakatbutiksejeren Peter W., der har specialiseret sig i gamle musikplakater, hvordan du kan finde ud af, om din musikplakat er penge værd. Vil du vide, hvilke tegn du skal holde øje med? Så læs med her.

Sådan kan du se, om din plakat er original eller genoptryk

Det har afgørende betydning for prisen, om din musikplakat er en original eller et genoptryk. Har du en original plakat mellem hænderne, kan den nemlig være penge værd.

Ved du, hvordan du kan se, om din plakat er original? Peter W. forklarer, hvad du skal kigge efter:

- For det første afslører papirkvaliteten, om du står med en original plakat, som har mange år bag sig. Du kan også kigge på plakatens bagside, i hjørnet eller kanten af papiret, for ofte står der her, om plakaten er et genoptryk, samt hvilket år den er genoptrykt, fortæller han.

Kan du ikke spotte en disclaimer, som siger, at plakaten er et genoptryk? Så må du i gang med at undersøge papirkvaliteten for at finde svar på, om plakaten er original. Hvordan du gør det, ser vi nærmere på nu.

Musikplakater til salg på DBA netop nu:

 1. Plakat, musikplakat, Untamed, Sælger denne super flotte og dekorative musikplakat fra bandet The Unt

  Plakat, musikplakat, Untamed, Sælger denne super flotte og dekorative musikplakat fra bandet The Untamed Plakaten er anderledes og passer rigtig godt ind i det moderne og trendy hjem og falder i smag

  400,00 kr.04-03-2023
 2. Plakat, musikplakat , Anne Linnet, motiv: En Elsker - Anne Linnet & Marquis De Sade, Sælger denne su

  Plakat, musikplakat , Anne Linnet, motiv: En Elsker - Anne Linnet & Marquis De Sade, Sælger denne super flotte og dekorative Anne Linnet & Marquis De Sade plakat fra 1986. Plakaten er angiveligt lavet

  4.500,00 kr.28-01-2023
 3. Musikplakat, Blues Brothers Musical , motiv: 2001, b: 59 h: 84, Blues Brother Musical plakat fra Ros

  Musikplakat, Blues Brothers Musical , motiv: 2001, b: 59 h: 84, Blues Brother Musical plakat fra Rosengård Ungdomsskole i Odense Magasinet 2001 Med brugsspor 59x84cm Kan sendes for 42

  150,00 kr.07-09-2022
 4. Musikplakat, motiv: Skagen Visefestival 84, b: 32,5 h: 64,5, Indrammet plakat fra Skagen Visefestiva

  Musikplakat, motiv: Skagen Visefestival 84, b: 32,5 h: 64,5, Indrammet plakat fra Skagen Visefestival 84. Mål 32,5x67,5 cm Kan sendes

  250,00 kr.17-06-2022
 5. Kunstplakat, Carl Henning Pedersen, motiv: Abstrakt , b: 42 h: 59, Farverig musikplakat af kunstner

  Kunstplakat, Carl Henning Pedersen, motiv: Abstrakt , b: 42 h: 59, Farverig musikplakat af kunstner Carl Henning Pedersen fra 1994. Perfekt stand, har aldrig været ophængt.

  200,00 kr.18-01-2021
 6. Musikplakat., motiv: BONEY M.DISCO FEVER:, b: 60 cm h: 85 cm, Venligst bedøm standen ud fra billedet

  Musikplakat., motiv: BONEY M.DISCO FEVER:, b: 60 cm h: 85 cm, Venligst bedøm standen ud fra billedet. Den originale filmplakat bliver sendt foldet ,som den også engang blev leveret til biografen. .Fr

  995,00 kr.16-05-2020

Du finder mere end 200 flotte musikplakater på DBA lige nu, og for under 100 kroner kan du vælge, hvilken af de 96, der skal hænge hjemme ved dig. 

Denne papirkvalitet kendetegner en original plakat

Når du vender bunden i vejret på keramik og kopper, kan du hurtigt spotte, om du står med en værdifuld ting i hænderne. Stempler afslører straks, om du har gjort et scoop eller ej. Sådan er det ikke nødvendigvis med musikplakater, forklarer Peter W., for her finder du ikke altid stempler, der indikerer plakatens værdi. I stedet må du nærstudere papirkvaliteten:

- Plakater, som har værdi, er ofte trykt før 1970. I dag er plakater trykt på blankt papir, men de gamle plakater fra før 1970 er trykt på mat papir. Papiret føles også meget tyndt sammenlignet med moderne plakater, fortæller Peter W.

Er papiret mat og føles det tyndt? Det kan det være første tegn på, at plakaten er guld værd. De gamle plakater fra før 1970 er meget sjældne i dag, og det er ikke ofte, at de genoptrykkes. Derfor er disse musikplakater ofte værdifulde. 

LÆS OGSÅ: Disse gamle plakater er penge værd

Du skal til Maribo, hvis du vil hente denne plakat med Boney M., men den kan også sendes til din adresse, hvis du betaler fragten. Lige nu er den til salg på DBA
Du skal til Maribo, hvis du vil hente denne plakat med Boney M., men den kan også sendes til din adresse, hvis du betaler fragten. Lige nu er den til salg på DBA

Det her har stor betydning for den samlede vurdering

Passer du godt på dine plakater? Det kan være en god idé at behandle plakater pænt og hænge dem op i en ramme, hvis de er penge værd. Det er nemlig ikke helt lige meget, hvilken stand musikplakaten er i, når den skal prissættes:

- Plakaten skal selvfølgelig være i god stand, hvis den skal have en høj værdi. Der må ikke mangle noget af motivet og afriv tæller selvfølgelig ned. Det er heller ikke optimalt, hvis plakaten har folder, som slører motivet, siger Peter W.

Kan du spotte huller fra knappenålshoveder og et bøjet hjørne på plakaten? Der er faktisk undtagelser, hvor din plakat kan have værdi, selvom den ser lidt medtaget ud. Peter W. løfter lige stemningen en smule med denne bemærkning:

 - Musikplakater og koncertplakater generelt har ofte et par huller, fordi de har været hængt op. Det er en del af deres historie, og netop derfor gælder der nogle lidt andre ”regler” for den type plakater. I nogle tilfælde kan rifter også repareres, så værdien ikke sænkes, siger han.

LÆS OGSÅ: Højttalere, der pynter

Du skal ikke betale mere end 50 kroner for plakaten med Justin Bieber, som Jesper i København har til salg på DBA
Du skal ikke betale mere end 50 kroner for plakaten med Justin Bieber, som Jesper i København har til salg på DBA

Det her tip er vigtigt, hvis du ikke hænger plakaten op med det samme

Heldigvis kan gamle skader kan rettes op, men du må stadig passe godt på din musikplakat, så den ikke taber værdi, når du får den hjem.

- Hvis ikke du hænger plakaten op i en ramme, skal den rulles sammen i et rør eller ligge fladt i et chartek. Gammelt papir suger nemt fugt til sig og begynder at krølle, så undgå at lægge plakaten i en fugtig kælder eller på loftet, guider Peter W.

Skal din plakat ikke tabe værdi? Det er dit ansvar, at plakatens stand forbliver god, og med Peter W.s tip in mente ved du nu, hvordan du bedst passer på den.

Koncertplakater til salg lige nu på DBA:

 1. Litografi, Bob Marley, motiv: Koncertplakat 1980, b: 60 h: 80, Flot original koncertplakat fra Europ

  Litografi, Bob Marley, motiv: Koncertplakat 1980, b: 60 h: 80, Flot original koncertplakat fra Europabesøg i 1980. Bob Marley & The Wailers on tour Mama Concerts, Ariola Dimensions: 84 x 60 cm Ari

  750,00 kr.20-10-2023
 2. Plakat , Depeche Mode, motiv: Global Spirit Tour, b: 48 h: 63, Professionelt indrammet koncertplakat

  Plakat , Depeche Mode, motiv: Global Spirit Tour, b: 48 h: 63, Professionelt indrammet koncertplakat plakat med syrefri baggrund/ UV Glas (den helt dyre). Rammen er 48cm bred og 63cm høj. Indrammet på

  1.400,00 kr.26-08-2023
 3. Koncertplakat, Alice Heldon, motiv: Koncertplakat, b: 42 h: 59,4, Fra Alice Heldons koncert på Nørre

  Koncertplakat, Alice Heldon, motiv: Koncertplakat, b: 42 h: 59,4, Fra Alice Heldons koncert på Nørrebro i 2018. Professionelt opklæbet på Frederiksberg.

  150,00 kr.22-07-2023
 4. Koncertplakat, motiv: Michael Falch, b: 43 h: 86, Se billeder for stand. 

Gratis fragt ved køb af o

  Koncertplakat, motiv: Michael Falch, b: 43 h: 86, Se billeder for stand. Gratis fragt ved køb af over 500 kr.

  200,00 kr.05-03-2023
 5. Plakat, koncertplakat , Bruce Springsteen, Sælger denne super flotte og dekorative Bruce Springsteen

  Plakat, koncertplakat , Bruce Springsteen, Sælger denne super flotte og dekorative Bruce Springsteen koncert plakat fr hans Wrecking Ball World Tour i 2013. Plakaten er anderledes og passer rigtig

  200,00 kr.22-01-2023
 6. plakat, l.o.c., motiv: l.o.c., b: 50 h: 70, koncertplakat fra 2016. l.o.c. gulddreng m.m. den har væ

  plakat, l.o.c., motiv: l.o.c., b: 50 h: 70, koncertplakat fra 2016. l.o.c. gulddreng m.m. den har været hængt op på et gymnasium, men hullerne kan skjules med passepartout. kan sendes med gls for 45,-

  75,00 kr.24-10-2022

Lige nu finder du et stort udvalg af koncertplakater på DBA. Du kan for eksempel finde plakater med Justin Bieber og Jimi Hendrix.

Det er et sikkert hit, hvis de her bands er på plakaten

Spørger vi vores ekspert, om der er nogle bands, der er særligt populære på plakaten, er han hurtig til at svare:

- Jo mere kendt et band er, jo dyrere er plakaten som regel, konstaterer han og fortsætter:

- Beatles, Rolling Stones og The Doors er super eftertragtede kunstnere. Generelt er plakater for psykedelisk musik fra 1960’erne steget meget i værdi de sidste år, fordi der ikke er trykt så mange af dem. Det var jo en musikperiode, der definerede eftertiden, og særligt de amerikanske plakater fra den tid er i høj kurs, fortæller Peter W. entusiastisk.

I den mere moderne ende af skalaen er plakater fra Copenhagen Jazz Festival efterspurgte, men fælles for alle plakater er én ting, afslører han:

- Autografer øger naturligvis altid værdien på en plakat, fortæller Peter W.

LÆS OGSÅ: Lyt med – Retrotoner og vinyl

Der er autografer på plakaten med Caroline Henderson, som Peter på Vesterbro har til salg på DBA for kun 150 kroner.
Der er autografer på plakaten med Caroline Henderson, som Peter på Vesterbro har til salg på DBA for kun 150 kroner.

Så meget kan du forvente, at din musikplakat er værd

Forventer du, at prisen på din musikplakat når sensationelle højder, må vi desværre skuffe dig. Musikplakater ikke er lige så efterspurgte som filmplakater og kunsttryk, og derfor ryger prisen heller ikke helt i vejret.

Du kan imidlertid opleve, at nogle musikplakater gør udslag i prisen:

- Der findes meget få, tidlige koncertplakater med for eksempel Jimi Hendrix, og en første udgave af sådan en plakat er meget sjælden. Er den i pæn stand, kan den koste 20.000 kroner, fortæller Peter W. og tilføjer hurtigt:

- I Danmark oplever vi slet ikke så høje priser. Her er det tidlige, danske koncertplakater med Skousen og Ingemann, Makers, Gasolin eller Peter Belli og Rivalerne, der koster mest. En god Gasolinplakat kan koste op til 3.000 kroner, forklarer Peter W.

I langt de fleste tilfælde overstiger en musikplakat ikke en vurdering på 1.500 kroner, fortæller Peter W. Derfor anbefaler han, at du ikke køber musikplakater med fortjeneste som eneste mål:

- Du skal kun vælge en plakat, du synes, er flot. Motivet er altid det vigtigste, slutter han.

De her billedrammer er til salg på DBA netop nu:

 1. Gamle fotoramme, Billedrammer, Gamle metal billedrammer de fleste med originale buet glas, afhentnin

  Gamle fotoramme, Billedrammer, Gamle metal billedrammer de fleste med originale buet glas, afhentning i Bagsværd mod a conto beløb, samlet pris Se også mine andre annoncer

  200,00 kr.03-12-2023
 2. Antik ramme m facetteret glas, NB

  Antik ramme m facetteret glas, NB

  Antik ramme m facetteret glas, NB, Antik billedramme med tykt, facetteret kant og patineret guldkant på indersiden Foden er der ikke mere, men placer den op ad noget, eller hæng den på væggen. 11 x 7,

  185,00 kr.26-10-2023
 3. Billedramme, Ældre guld, 76, 5 cm 
højde eller bredde gange 47,5 cm alt efter hvordan man hænger de

  Billedramme, Ældre guld, 76, 5 cm højde eller bredde gange 47,5 cm alt efter hvordan man hænger det med ophæng af træ. Som kan ses på billedet af noget af guld faldet af.

  50,00 kr.03-12-2023
 4. Billederammer alu, Alu billedrammer. Flere forskellige størrelser
2stk 16,5x11 cm
1stk 14x19cm
3stk

  Billederammer alu, Alu billedrammer. Flere forskellige størrelser 2stk 16,5x11 cm 1stk 14x19cm 3stk 19x25cm 3stk 21x26 cm 1stk 20x25cm 1stk 31x25cm Sender gerne på købers regning.

  100,00 kr.03-12-2023
 5. Billedrammer i træ, Ukendt, Fem (5) billedrammer med trækant.
Ingen slidmærker
Glas intakt. 

Mål :

  Billedrammer i træ, Ukendt, Fem (5) billedrammer med trækant. Ingen slidmærker Glas intakt. Mål : 15 x 20 cm Kommer fra et røgfrit og dyrefrit hjem. Pris pr. stk. 10, og samlet pris for alle fem k

  10,00 kr.03-12-2023
 6. 2 kvindeportrætter i billedrammer i træ (str. 32 x 23 cm)

  2 kvindeportrætter i billedrammer i træ (str. 32 x 23 cm)

  2 kvindeportrætter i billedrammer i træ (str. 32 x, 2 STK Brand: Ukendt Farve: Hvid og brun Størrelse: 32 x 23 cm Klik på knappen "Gå til varen" for at se den i vores webshop: www.orderly.shop.

  142,00 kr.04-11-2023

Peter W. anbefaler, at du hænger din musikplakat op i en ramme for at passe bedst på den. Du kan få en ramme til din plakat på DBA for under 200 kroner.

Musik har en helt særlig betydning for de fleste af os, og netop derfor hænger vi musikplakater på væggene. Lytter du til musik på den old school måde? Det er super populært at lade tonerne flyde i stuen fra et retroanlæg. Er du på udkig efter sådan et, kan du her blive klogere på, hvad du skal være opmærksom på, før du køber.

Samler du på noget særligt? Søs samler på Mågestellet fra Royal Copenhagen, og det har vist sig at være en god forretning. Prisen på nogle af delene er nemlig steget med mere end 50 procent! I videoen viser Søs dig, hvilke dele, som pludselig blev mange penge værd.

Relaterede artikler