Sådan spotter du musikplakater med værdi
Bolig

Sådan spotter du musikplakater med værdi

Christine
Christine

Det er ikke alt med gulnede kanter, trykt på skrøbeligt pergament, som er penge værd. Ved du, hvordan du spotter en musikplakat med værdi? I samarbejde med en af landets dygtigste plakateksperter får du her en bunke 'insider'-tips til, hvordan du kan kende plakater, som er dyrebare.

Musikplakater er en fast del af indretningen på de fleste teenageværelser, men faktisk behøver plakatkunst ikke kun at være pænt pynt:
Har du guld hængende på væggen? Dine gamle musikplakater kan faktisk være penge værd, men spørgsmålet er bare, hvordan du spotter dem med værdi i mængden af glitrende papir.

Vi har spurgt plakatbutiksejeren Peter W., der har specialiseret sig i gamle musikplakater, hvordan du kan finde ud af, om din musikplakat er penge værd. Vil du vide, hvilke tegn du skal holde øje med? Så læs med her.

Sådan kan du se, om din plakat er original eller genoptryk

Det har afgørende betydning for prisen, om din musikplakat er en original eller et genoptryk. Har du en original plakat mellem hænderne, kan den nemlig være penge værd.

Ved du, hvordan du kan se, om din plakat er original? Peter W. forklarer, hvad du skal kigge efter:

- For det første afslører papirkvaliteten, om du står med en original plakat, som har mange år bag sig. Du kan også kigge på plakatens bagside, i hjørnet eller kanten af papiret, for ofte står der her, om plakaten er et genoptryk, samt hvilket år den er genoptrykt, fortæller han.

Kan du ikke spotte en disclaimer, som siger, at plakaten er et genoptryk? Så må du i gang med at undersøge papirkvaliteten for at finde svar på, om plakaten er original. Hvordan du gør det, ser vi nærmere på nu.

Musikplakater til salg på DBA netop nu:

 1. Musikplakat 1987, b: 66 h: 96, Sinfonia Varsovia World Tour 1987 musik plakat. Med de verdenskendte

  Musikplakat 1987, b: 66 h: 96, Sinfonia Varsovia World Tour 1987 musik plakat. Med de verdenskendte dirigenter Jerzy Maksymiuk, Yehudi Menuhin. Kunstner bag plakaten var Saul Bass. Saul Bass (1929-9

  200,00 kr.10-01-2024
 2. Tryk, motiv: Trompetist, Musikplakat sælges uden ramme.
Mål: 50 x 70 cm.
Sendes ikke. 
Skal hentes B

  Tryk, motiv: Trompetist, Musikplakat sælges uden ramme. Mål: 50 x 70 cm. Sendes ikke. Skal hentes Bramdrupdam, Kolding eller kan leveres i omegn. Spørg ved spørgsmål :)

  100,00 kr.07-01-2024
 3. Plakat - Musikplakat fra Christiania, b: 51 h: 71, Musik plakat fra "Copenhagen Psych Fest" fra Chri

  Plakat - Musikplakat fra Christiania, b: 51 h: 71, Musik plakat fra "Copenhagen Psych Fest" fra Christiania. Pæn velholdt fra ikke-ryger miljø. Er i ramme.... Sender gerne, men det bliver i solidt pap

  400,00 kr.27-12-2023
 4. Plakat, musikplakat, Untamed, Sælger denne super flotte og dekorative musikplakat fra bandet The Unt

  Plakat, musikplakat, Untamed, Sælger denne super flotte og dekorative musikplakat fra bandet The Untamed Plakaten er anderledes og passer rigtig godt ind i det moderne og trendy hjem og falder i smag

  400,00 kr.04-03-2023
 5. Plakat, musikplakat , Anne Linnet, motiv: En Elsker - Anne Linnet & Marquis De Sade, Sælger denne su

  Plakat, musikplakat , Anne Linnet, motiv: En Elsker - Anne Linnet & Marquis De Sade, Sælger denne super flotte og dekorative Anne Linnet & Marquis De Sade plakat fra 1986. Plakaten er angiveligt lavet

  4.500,00 kr.28-01-2023
 6. Plakat, Her er gaven til personen der elsker de gode 1980'ere (og lidt 90er). 

100% originale vinta

  Plakat, Her er gaven til personen der elsker de gode 1980'ere (og lidt 90er). 100% originale vintage musik plakater. Eller gem dem som en sjov ting der går hen og bliver mere værd med tiden. Jeg h

  200,00 kr.07-11-2022

Du finder mere end 200 flotte musikplakater på DBA lige nu, og for under 100 kroner kan du vælge, hvilken af de 96, der skal hænge hjemme ved dig. 

Denne papirkvalitet kendetegner en original plakat

Når du vender bunden i vejret på keramik og kopper, kan du hurtigt spotte, om du står med en værdifuld ting i hænderne. Stempler afslører straks, om du har gjort et scoop eller ej. Sådan er det ikke nødvendigvis med musikplakater, forklarer Peter W., for her finder du ikke altid stempler, der indikerer plakatens værdi. I stedet må du nærstudere papirkvaliteten:

- Plakater, som har værdi, er ofte trykt før 1970. I dag er plakater trykt på blankt papir, men de gamle plakater fra før 1970 er trykt på mat papir. Papiret føles også meget tyndt sammenlignet med moderne plakater, fortæller Peter W.

Er papiret mat og føles det tyndt? Det kan det være første tegn på, at plakaten er guld værd. De gamle plakater fra før 1970 er meget sjældne i dag, og det er ikke ofte, at de genoptrykkes. Derfor er disse musikplakater ofte værdifulde. 

LÆS OGSÅ: Disse gamle plakater er penge værd

Du skal til Maribo, hvis du vil hente denne plakat med Boney M., men den kan også sendes til din adresse, hvis du betaler fragten. Lige nu er den til salg på DBA
Du skal til Maribo, hvis du vil hente denne plakat med Boney M., men den kan også sendes til din adresse, hvis du betaler fragten. Lige nu er den til salg på DBA

Det her har stor betydning for den samlede vurdering

Passer du godt på dine plakater? Det kan være en god idé at behandle plakater pænt og hænge dem op i en ramme, hvis de er penge værd. Det er nemlig ikke helt lige meget, hvilken stand musikplakaten er i, når den skal prissættes:

- Plakaten skal selvfølgelig være i god stand, hvis den skal have en høj værdi. Der må ikke mangle noget af motivet og afriv tæller selvfølgelig ned. Det er heller ikke optimalt, hvis plakaten har folder, som slører motivet, siger Peter W.

Kan du spotte huller fra knappenålshoveder og et bøjet hjørne på plakaten? Der er faktisk undtagelser, hvor din plakat kan have værdi, selvom den ser lidt medtaget ud. Peter W. løfter lige stemningen en smule med denne bemærkning:

 - Musikplakater og koncertplakater generelt har ofte et par huller, fordi de har været hængt op. Det er en del af deres historie, og netop derfor gælder der nogle lidt andre ”regler” for den type plakater. I nogle tilfælde kan rifter også repareres, så værdien ikke sænkes, siger han.

LÆS OGSÅ: Højttalere, der pynter

Du skal ikke betale mere end 50 kroner for plakaten med Justin Bieber, som Jesper i København har til salg på DBA
Du skal ikke betale mere end 50 kroner for plakaten med Justin Bieber, som Jesper i København har til salg på DBA

Det her tip er vigtigt, hvis du ikke hænger plakaten op med det samme

Heldigvis kan gamle skader kan rettes op, men du må stadig passe godt på din musikplakat, så den ikke taber værdi, når du får den hjem.

- Hvis ikke du hænger plakaten op i en ramme, skal den rulles sammen i et rør eller ligge fladt i et chartek. Gammelt papir suger nemt fugt til sig og begynder at krølle, så undgå at lægge plakaten i en fugtig kælder eller på loftet, guider Peter W.

Skal din plakat ikke tabe værdi? Det er dit ansvar, at plakatens stand forbliver god, og med Peter W.s tip in mente ved du nu, hvordan du bedst passer på den.

Koncertplakater til salg lige nu på DBA:

 1. Koncertplakat, b: 59 h: 84, Total retro plakat fra 1989 med Nikolaj & De Nye Piloter. Fra en legenda

  Koncertplakat, b: 59 h: 84, Total retro plakat fra 1989 med Nikolaj & De Nye Piloter. Fra en legendarisk koncert i Schweizerhalle, Tønder.

  50,00 kr.20-02-2024
 2. Plakat, offset., Per Kristensen, motiv: Per Kristensen Band, koncertplakat., b: 59,4 h: 84, Koncertp

  Plakat, offset., Per Kristensen, motiv: Per Kristensen Band, koncertplakat., b: 59,4 h: 84, Koncertplakat, Per Kristensen Band. Sælges uden ramme. (Kun 1 stk. tilbage). Afhentes. Kan evt. leveres i pa

  500,00 kr.02-02-2024
 3. Plakat, b: 72 h: 52, Smuk og farverig koncertplakat i klare farver, flot og enkelt design, trykt på

  Plakat, b: 72 h: 52, Smuk og farverig koncertplakat i klare farver, flot og enkelt design, trykt på godt og solidt papir. Mål uden ramme: 60 x 45 cm. Plakaten stammer fra en koncert med ’Roskilde B

  325,00 kr.28-01-2024
 4. Plakat, motiv: Depeche mode, b: 63 h: 89, Koncertplakat med Depeche mode. Rammen følger med og måler

  Plakat, motiv: Depeche mode, b: 63 h: 89, Koncertplakat med Depeche mode. Rammen følger med og måler ca 70x100 cm.

  500,00 kr.23-01-2024
 5. Koncertplakat, motiv: Paul Simon, Graceland 1987, original, Okay … denne her er da virkelig fed. Om

  Koncertplakat, motiv: Paul Simon, Graceland 1987, original, Okay … denne her er da virkelig fed. Om du ææææælsker Paul Simon (som virkelig mange gør), var ung i 1987 eller bare er vild med originale p

  250,00 kr.09-01-2024
 6. plakat, Uriah Heep, motiv: Koncertplakat, Original koncertplakant fra Heeps koncert i 1976. God stan

  plakat, Uriah Heep, motiv: Koncertplakat, Original koncertplakant fra Heeps koncert i 1976. God stand med små tegnestift huller.

  1.500,00 kr.08-01-2024

Lige nu finder du et stort udvalg af koncertplakater på DBA. Du kan for eksempel finde plakater med Justin Bieber og Jimi Hendrix.

Det er et sikkert hit, hvis de her bands er på plakaten

Spørger vi vores ekspert, om der er nogle bands, der er særligt populære på plakaten, er han hurtig til at svare:

- Jo mere kendt et band er, jo dyrere er plakaten som regel, konstaterer han og fortsætter:

- Beatles, Rolling Stones og The Doors er super eftertragtede kunstnere. Generelt er plakater for psykedelisk musik fra 1960’erne steget meget i værdi de sidste år, fordi der ikke er trykt så mange af dem. Det var jo en musikperiode, der definerede eftertiden, og særligt de amerikanske plakater fra den tid er i høj kurs, fortæller Peter W. entusiastisk.

I den mere moderne ende af skalaen er plakater fra Copenhagen Jazz Festival efterspurgte, men fælles for alle plakater er én ting, afslører han:

- Autografer øger naturligvis altid værdien på en plakat, fortæller Peter W.

LÆS OGSÅ: Lyt med – Retrotoner og vinyl

Der er autografer på plakaten med Caroline Henderson, som Peter på Vesterbro har til salg på DBA for kun 150 kroner.
Der er autografer på plakaten med Caroline Henderson, som Peter på Vesterbro har til salg på DBA for kun 150 kroner.

Så meget kan du forvente, at din musikplakat er værd

Forventer du, at prisen på din musikplakat når sensationelle højder, må vi desværre skuffe dig. Musikplakater ikke er lige så efterspurgte som filmplakater og kunsttryk, og derfor ryger prisen heller ikke helt i vejret.

Du kan imidlertid opleve, at nogle musikplakater gør udslag i prisen:

- Der findes meget få, tidlige koncertplakater med for eksempel Jimi Hendrix, og en første udgave af sådan en plakat er meget sjælden. Er den i pæn stand, kan den koste 20.000 kroner, fortæller Peter W. og tilføjer hurtigt:

- I Danmark oplever vi slet ikke så høje priser. Her er det tidlige, danske koncertplakater med Skousen og Ingemann, Makers, Gasolin eller Peter Belli og Rivalerne, der koster mest. En god Gasolinplakat kan koste op til 3.000 kroner, forklarer Peter W.

I langt de fleste tilfælde overstiger en musikplakat ikke en vurdering på 1.500 kroner, fortæller Peter W. Derfor anbefaler han, at du ikke køber musikplakater med fortjeneste som eneste mål:

- Du skal kun vælge en plakat, du synes, er flot. Motivet er altid det vigtigste, slutter han.

De her billedrammer er til salg på DBA netop nu:

 1. Billedramme, Ikea, Nyttja ikea billedramme i udgående farver.
Målene er 13x18 cm.

Prisen er samlet.

  Billedramme, Ikea, Nyttja ikea billedramme i udgående farver. Målene er 13x18 cm. Prisen er samlet. Der er 7 billedrammer :) 2x Rød 2x Blå 2x Grøn 1x Gul Kan sendes på købers regning. Rammer, b

  149,00 kr.24-02-2024
 2. Billedrammer gamle, Gamle billedrammer 3 stk. 2 af nyere dato. Mål: 25 x19 - 17 x 12 - 9 x 13 og

  Billedrammer gamle, Gamle billedrammer 3 stk. 2 af nyere dato. Mål: 25 x19 - 17 x 12 - 9 x 13 og 2 a 20 x 15. Samlet salg kr. 75,-

  75,00 kr.24-02-2024
 3. 38 ens billedrammer, Fiskbo Ikea, Sort kant 10*15 cm. Let brugt men som ny. Kan bruges til at lave e

  38 ens billedrammer, Fiskbo Ikea, Sort kant 10*15 cm. Let brugt men som ny. Kan bruges til at lave en ensartet billedvæg. Sælges helst samlet. Nypris 456 kr

  100,00 kr.24-02-2024
 4. Billedrammer, 9 tegninger/billeder af gamle sejlskibe i sølv-rammer - med brugsspor.
De er ca. 38 c

  Billedrammer, 9 tegninger/billeder af gamle sejlskibe i sølv-rammer - med brugsspor. De er ca. 38 cm brede og ca. 31 cm høje. I hjørnet står der 'Chronik der Seefahrt - Verlaug Egon Heinemann - Ham

  250,00 kr.23-02-2024
 5. Antikke billedrammer, 5 stk antikke trærammer sælges samlet
To ovale, højde ca 34 cm og 3 firkantede

  Antikke billedrammer, 5 stk antikke trærammer sælges samlet To ovale, højde ca 34 cm og 3 firkantede, højde ca 32 cm I pæn stand set i relation til alder Kan sendes mod betaling af fragt

  250,00 kr.23-02-2024
 6. Billedramme med bamser, Ca 17 x 12 cm
Fremstår som ny
Ikke ryger
Sender hvis modtager betaler Porto

  Billedramme med bamser, Ca 17 x 12 cm Fremstår som ny Ikke ryger Sender hvis modtager betaler Porto Afhentningspris

  15,00 kr.23-02-2024

Peter W. anbefaler, at du hænger din musikplakat op i en ramme for at passe bedst på den. Du kan få en ramme til din plakat på DBA for under 200 kroner.

Musik har en helt særlig betydning for de fleste af os, og netop derfor hænger vi musikplakater på væggene. Lytter du til musik på den old school måde? Det er super populært at lade tonerne flyde i stuen fra et retroanlæg. Er du på udkig efter sådan et, kan du her blive klogere på, hvad du skal være opmærksom på, før du køber.

Samler du på noget særligt? Søs samler på Mågestellet fra Royal Copenhagen, og det har vist sig at være en god forretning. Prisen på nogle af delene er nemlig steget med mere end 50 procent! I videoen viser Søs dig, hvilke dele, som pludselig blev mange penge værd.

Relaterede artikler