Slå enden i sædet
Bolig

Slå enden i sædet

DBA Guide
DBA Guide

Retro stole - Slå enden i sædet

Jeg er næsten altid frisk på en lille udfordring, når det kommer til istandsættelse af møbler. Jeg er hverken håndværker, specielt handy eller ved ret meget om hvad jeg laver. Men jeg ved dog hvor langt man kan komme med brun sæbe, sandpapir og en klat maling!

Og det er rætti, rætti langt!!

Jeg kan næppe være den eneste i Kongeriget, der har et godt øje til FDB stole?

De bliver i hvert fald revet hurtigere væk, end gær under storkonflikten i 1998! Men de er altså også rigtig flotte - og igen varmer det mit hjerte, at det er lækkert dansk design!

Sådan her kan de jo komme til at se ud, efter en kærlig og bestemt omgang knofedt.

På DBA kan man både finde pindestole i rigtig god stand, men man kan også finde dem, hvor man virkelig får muligheden for at sætte sit eget præg på dem. Jeg drømmer virkelig om den fine, brede og nærmest perfekte Ejvind A. Johansson stol. Så jeg tjekker jævnligt DBA, i håb om at den helt rigtige en dag dukker op :)

Indtil videre har jeg kun spottet et par stykker, men de har desværre været out of reach, både rent prismæssigt og geografisk. Men jeg lader mig ikke slå ud! Den skal nok dukke op!

 

Gode råd, til dig der gerne vil finde ældre stole til dit hjem:

Lad dig ikke skræmme af slitage eller afskrællet maling! Gammel maling kan gradvist fjernes ved hjælp af brun sæbe og husholdningsfilm! 

- Hav sandpapir klar, og lidt tålmodighed. Slib det sidste maling af og lad stolene tørre. 

- Dernæst kan man jo overveje om de overhovedet skal males igen? Hvis ikke, så giv dem lidt olie. 

- Man kan klare meget med lim, men vær sikker på at især benene ikke er i stykker. Det er aldrig sjovt at slå måsen i et sæde, for så at ramme gulvet med et brag!

- Mix dine stole i både farver, træsorter og former. Det er helt sikkert noget, der kan gå hen og blive en virkelig fin samling :)

 


Find det på DBA

 1. Lotte/Totte bøger, Gunilla Wolde, Lotte hos Tandlægen bog 3
Lottes første dag i børnehaven bog 9
Lot

  Lotte/Totte bøger, Gunilla Wolde, Lotte hos Tandlægen bog 3 Lottes første dag i børnehaven bog 9 Lottes børnehavevenner bog 10 Totte bader bog 2 Totte bygger bog 4 Totte og Malene bog 5 Prisen er pr

  12,00 kr.28-09-2023
 2. Britta rider hubertusja, Jenni Drømmen om en hest,  Britta og Silver på rideskole, Carlottes heste,

  Britta rider hubertusja, Jenni Drømmen om en hest, Britta og Silver på rideskole, Carlottes heste, Pris 20 kr pr stk 4 stk rigtig gode hestebøger Nr. 1. Charlottes hestesommer Nr. 2.Britta rider

  20,00 kr.28-09-2023
 3. Cykelhjelm, 
mg4901 Fin cykelhjelm fra Bell. Str. 50-57cm

  Cykelhjelm, mg4901 Fin cykelhjelm fra Bell. Str. 50-57cm

  20,00 kr.28-09-2023
 4. 9 skønne soldaterpostkort, 9 sjove soldaterkort fra indkaldelse til lørdag, rigtig sjove illustratio

  9 skønne soldaterpostkort, 9 sjove soldaterkort fra indkaldelse til lørdag, rigtig sjove illustrationer( fra ca 1950’erne)

  100,00 kr.28-09-2023
 5. Andre samleobjekter, 9 skønne soldater postkort, 9 sjove soldaterkort fra indkaldelse til lørdag, ri

  Andre samleobjekter, 9 skønne soldater postkort, 9 sjove soldaterkort fra indkaldelse til lørdag, rigtig sjove illustrationer( fra ca 1950’erne)

  100,00 kr.28-09-2023
 6. Tilbehør, Pengeh-cat til kort, papir og pas, Penge-cat i sort nylon, til opbevaring af kort, pas og

  Tilbehør, Pengeh-cat til kort, papir og pas, Penge-cat i sort nylon, til opbevaring af kort, pas og kontanter. Har justerbar snor, til opbevaring om hals og under bluse. Uundværlig når du vil opbevare

  60,00 kr.28-09-2023

Relaterede artikler