Sådan kommer du igang med at male dine vægge...
BoligDIY

Sådan kommer du igang med at male dine vægge...

Louise // Mortilmernee.dk
Louise // Mortilmernee.dk

Jeg har fået sat skamlen for døren, og blevet bedt om, at forsøge guide Jer i, at ramme den perfekte vægfarve.... Først synes jeg det var lidt sjovt at spørge MIG om det, for I som kender mig, ved nok godt, at jeg faktisk har en tendens til, at male ret hurtigt over igen....

Men det der også er ved mig er, at jeg TØR, at jeg ikke sådan tænker ret længe over om jeg skal male en væg. Når først jeg er begyndt at spekulere på en vægfarve, så går der som udgangspunkt meget få timer, førend jeg har sat det første pensel strøg på væggen. Det er naturligvis også derfor, at jeg tit og ofte rammer forkert, at farven IKKE ramte det ønskede, at jeg fik valgt en væg der var alt for dominerende, eller at det bare ikke fungerede med maling generelt.

Jeg har været igennem mange farveskaler i vores stue og vores spisestue. Jeg maler dog altid KUN  en væg pr. rum. Ikke en hel stue. Nu jeg sidder og skriver det, så tænker jeg faktisk, at det kunne måske også være meget flot. (Måske jeg skal prøve det.... ha ha....)

Men det jeg altid anbefaler, (hvis man ikke rigtig har kastet sig over malede vægge før) er at starte med 'en væg ad gangen.

Det er meget moderne med farvede vægge, jeg kan ikke åbne et eneste boligmagasin, uden der er malede vægge og forskellige farvekoder fra malerforretninger, det er mode at male vægge, og det er fedt.

Det er en rigtig god måde, at skabe stor forandring i et rum på. Uden den helt store budgetudskrivning.

 Og faktisk, så er DBA et meget stort marked for maling. Jeg troede det heller ikke selv, men der er faktisk over 4.000 annoncer for maling. Så jeg tror ikke, der er en farve man ikke kan finde. Bare søg på "maling .... og så den farve du ønsker".

Faktisk spottede jeg også, under min søgning til det her indlæg, at man også kan købe epoxy på DBA. Vores gulve er malet i grå epoxy, og jeg er ret sikker på, at det nok er det mest stillede spørgsmål på min Instagram, hvad vores gulve er malet med. Det er som sagt grå epoxy - og med kyndig vejledning, så kan man faktisk godt gøre det selv... Endda til billigere penge. Find fx epoxy lige HER 

Gulvmalingen var lige en sidebemærkning, fordi jeg blot ville gøre opmærksom på, at KAN man spare penge - så skal man da spare penge.

Med hensyn til at vælge den rigtige farve, så er det naturligvis meget individuelt. Er man mest til dusede nuancer, er man til farver med skrald på eller vil man bare gerne prøve at indføre lidt mere kulør i sit hjem. De ting skal man lige overveje først. 

Billederne her i indlægget, de viser de farver vi har på væggene lige i øjeblikket. Eller det vil sige, på fotoet hvor I ser væggen bag spisebordet, den har jeg malet hvid igen, og så har jeg malet samme farve, på en lidt mindre væg istedet. Det er det jeg mener med, at nogle vægge bare godt kan blive FOR dominerende med farve på.

Jeg er dog ikke bange for at bruge farve i vores hjem. Men min erfaring har sagt mig, at jeg fungerer bedst med at vælge vægge, som ikke er dem jeg ser på hele tiden, på den måde kan jeg nemlig godt blive hurtigere træt af det, hvor dem som er i rum vi går mere igennem, eller hos børnene, de holder simpelthen længere.

Mit råd er: BARE KAST JER UD I DET.... Det er så sjovt at lege med farver, det skaber stor forandring for få penge, og kun fantasien sætter grænser. Den rigtige farve er meget svær for mig at rådgive dig om - for det er en meget individuel beslutning

SIDSTE TIP!: Sørg for lige at have en stor hvid bøtte maling ..... Hvis nu det alligevel bliver for skørt..... Du kan finde billig hvid maling lige HER 

 Rigtig go Malerlyst :-)

Relaterede artikler