Guide: Dæk bryllupsbordet med genbrug
Bolig

Guide: Dæk bryllupsbordet med genbrug

DBA Guide
DBA Guide

Hvis din bryllupsopdækning skal være 100 procent genbrug, så kan du kombinerere fund fra DBA, med hvad du selv har i skabet og kan låne hos familie og venner. Hvis du bare holder dig inden for én stilart, så gør det bordet ekstra personligt, at du mikser forskellige glas og tallerkener.

Er du til klassiske linjer, romantiske elementer eller farver, så kig med her, hvor vi har lavet tre, forskellige opdækninger, med brugt-fund. Når man dækker bryllupsbordet med genbrug, er det nemlig nemmere at få et unikt og personligt bord, end hvis du blot lejer servicet eller køber det fra nyt.

TIP: Vil du se et cool eksempel på et bryllup i fuld genbrugs-stil, så se billederne fra Emelie og Fredriks bryllup her

Det klassiske bord

Er du til et clean look, hvide roser og enkle detaljer, så er dette lige et bord for dig. Serveret på en sprød, hvid dug, er det klassiske bord baseret på rene linjer og simple løsninger.

Smukke vinglas er der masser af på DBA – mere end 1.400 annoncer!
Smukke vinglas er der masser af på DBA – mere end 1.400 annoncer!

Glas: Glas er en stor del af bordækningen, og her kan du virkelig gøre en forskel. Denne opdækning har meget klassiske glas – vandglas, hvidvinsglas og rødvinsglas – alle i simpelt design og uden større detaljer. Se om du ikke kan skaffe nogenlunde ens glas, da det støtter op om det minimalistske look.

Tallerkener: Til et klassisk bord hører hvide tallerkener, og vi har valgt cremen af cremen fra Royal Copenhagen. Deres hvidriflede tallerkener giver et cool og minimalistisk look, som går perfekt til de rene linjer. Du behøver selvfølgelig ikke at vælge kongeligt porcelæn, så længe de er hvide, passer de perfekt ind i denne opsætning.

Find dine hvide tallerkener på DBA!

 1. Richard Ginori - Bordservice (57) - oro zecchinio 24kt e blu cobalto - Porcelæn

  Richard Ginori - Bordservice (57) - oro zecchinio 24kt e blu cobalto - Porcelæn

  Tableware, Richard Ginori - Bordservice (57) - oro zecchinio , Richard Ginori, luksus linje ekstrafine porcelæn middagsservice til 12 personer, 24kt rent guld, i alt 57 stykker. Fint porcelæn, meget e

  9.313,00 kr.23-09-2023
 2. KPM Berlin - Kop og underkop (3) - Neuzierat kop og 2 tallerkener

  KPM Berlin - Kop og underkop (3) - Neuzierat kop og 2 tallerkener

  Ceramics & Glass, KPM Berlin - Kop og underkop (3) - Neuzierat kop o, Bellisimo KPM Berlin Porcelæn Neuzierat Blomster & præget guldplade Designet hedder Neuzierat og dette er versionen med mellemrumm

  3.278,00 kr.23-09-2023
 3. Porcelæn, Tallerkener, Arabia, Helt hvidt Arabia stel.
4 middagstallerkener, 23 cm
4 frokoststallerk

  Porcelæn, Tallerkener, Arabia, Helt hvidt Arabia stel. 4 middagstallerkener, 23 cm 4 frokoststallerkener, 21,5 cm Perfekt stand uden skår. Sælges samlet for 75 kr. Kan sendes for 56 kr.

  75,00 kr.23-09-2023
 4. Porcelæn, Sovseskål, serveringsskål og 11 tallerkener, Royal Copenhagen Hvid Magnolia Classic, Med u

  Porcelæn, Sovseskål, serveringsskål og 11 tallerkener, Royal Copenhagen Hvid Magnolia Classic, Med uglaseret blomst. 11 tallerkener, heraf én med et enkelt skår. Skålen har et par skår i kanten. Talle

  900,00 kr.23-09-2023
 5. Porcelæn, Hvid riflet med platinkant, Kongelig porcelæn, 6 flotte Hvid Riflet Porcelæn tallerkener m

  Porcelæn, Hvid riflet med platinkant, Kongelig porcelæn, 6 flotte Hvid Riflet Porcelæn tallerkener med platinkant. I original æske, og aldrig brugt. Købspris ca. 400kr pr stk.

  2.000,00 kr.22-09-2023
 6. Andet, Underkop , Japansk antikvitet, vintage blå & hvid chinoiserie porcelæn tallerkener, phoenix f

  Andet, Underkop , Japansk antikvitet, vintage blå & hvid chinoiserie porcelæn tallerkener, phoenix fugl håndmalet Japan. Den har en diameter på 6 diameter 1921-1940 underkoppen har et dybt koboltb

  149,00 kr.22-09-2023

Detaljer: Bestikket er en mindre detalje, men alligevel prikken over i’et, hvis man vil være 100 procent gennemført. Vi har valgt et design-bestik fra Arne Jacobsen for Georg Jensen, men mindre kan også gøre det, bare du går efter bestik med et meget rent design.

Blomster: Sæt den sidste og vigtige detalje på bordet ved at bruge store, hvide rosenhoveder, som du kan sætte i for eksempel gamle cognacglas, snapseglas eller andre små glas, som kan rumme de fine rosenhoveder. De giver en super smuk effekt, og du kan nemt blande de små glas – bare husk kun at gå efter glas uden farve!

TIP! Til at holde bordkortet har vi brugt en gammel bordkortsholder i form af en sølvfugl – dem, og mange andre fine bordkortsholdere, kan man godt være heldige at finde på DBA.

Det romantiske bord

Skal brylluppet stå i en gammel lade, og bruden have blomster i håret, så er det romantiske bord måske den rette løsning. Her er der fokus på mønstrede tallerkener, vilde blomster og et generelt rustikt og feminint look.

Det perfekte vintagebord, hvor der meget gerne må blandes stel på kryds og tværs. Find for eksempel forskellige vinglas i krystal på DBA
Det perfekte vintagebord, hvor der meget gerne må blandes stel på kryds og tværs. Find for eksempel forskellige vinglas i krystal på DBA

Tallerkener: Her må man godt skeje lidt ud på tallerkenerne, så både print og blomster, er ganske velkommen – og gerne blandet på kryds og tværs. Det behøver ikke at være Royal Copenhagen eller blå musselmalet, som vi har brugt her. Hvad du kan få fingrene i af forskellige tallerkener med fint mønster, er super godt.

Glas: Da der sker ret meget på tallerkenerne, holder vi ro på farverne på glas-fronten. Dog må man gerne finde de lidt ”specielle” former frem – altså er det super sejt at mikse forskellige glas på kryds og tværs i modsætning til det ”klassiske bord”. Brug gerne et gammelt champagneglas til hvidvin, et hvidvinsglas som vandglas og så videre.

Blomster: Få fingrene i alle de små glasvaser, glasflasker eller gamle medicinflasker, du kan – til denne opdækning skal du bruge en del. De vilde blomster gør sig rigtig fint i små bundter og skaber en fantastisk effekt, når de er i forskellige højder. Gå efter blomster som tidsler, eukalyptus, strå, valmuer, bonderoser og lignende.

Detaljer: For at holde den rustikke ånd, så lad bestikket stå i en lille tinspand, urtepotte eller glasvase på bordet. Vi anbefaler, at du samler bestik til minimum fire personer i hver, så det ikke fylder for meget på bordet.

Find vandflasker til dine blomsterbuketter lige her

 1. Glasflaske , Pernille Bülow, Flot stand

Kun afhentning.

  Glasflaske , Pernille Bülow, Flot stand Kun afhentning.

  100,00 kr.23-09-2023
 2. Glasvase, Vase (75 cm.), tiliters glasflaske og glaskrukke.

  Glasvase, Vase (75 cm.), tiliters glasflaske og glaskrukke.

  200,00 kr.23-09-2023
 3. Trækasse med mælkeflasker, Lys kasse af træ, fuldstændig som ny. Kassen måler ca.18x28cm.
Inkl. 15 s

  Trækasse med mælkeflasker, Lys kasse af træ, fuldstændig som ny. Kassen måler ca.18x28cm. Inkl. 15 stk. glasflasker i tykt glas med skruelåg. Flaskerne er 16cm høje og indeholder ca. 200ml. Vi har se

  200,00 kr.23-09-2023
 4. Jule olielampe, 60cm høj glasflaske med olie og julemotiver indeni, til julemåneden. Den er køb på e

  Jule olielampe, 60cm høj glasflaske med olie og julemotiver indeni, til julemåneden. Den er køb på et julemarked, og brænder meget godt, og der er massere af væge tilbage. Den har brændt max en time.

  100,00 kr.23-09-2023
 5. Flasker, Retro, Smukke gamle glasflasker som er fundet på et loppemarked i øst Berlin.
Højde grøn: 3

  Flasker, Retro, Smukke gamle glasflasker som er fundet på et loppemarked i øst Berlin. Højde grøn: 37 pris 175kr Højde brun: 34 pris 150kr

  150,00 kr.23-09-2023
 6. retro patentflasker, gamle Glasflasker (str. 30 cm)

  retro patentflasker, gamle Glasflasker (str. 30 cm)

  retro patentflasker, gamle Glasflasker (str. 30 cm, 7 STK. vintage flasker (en enkelt af nyere dato) med patentlukning. de har brug for en ny gummiring i toppen) Brand: Ukendt Farve: Glas Størrel

  99,00 kr.21-09-2023

Medicinflasker til salg på DBA

 1. Kande (3)

  Kande (3)

  Furniture & Works of Art, Kande (3), Meget lyst og unikt Uran / Vaseline / Depression glas kande / kande sæt. I meget god stand. Skønheden gløder bogstaveligt talt, selv med naturlig belysning såvel s

  596,00 kr.22-09-2023
 2. Glas, Medicinflaske, Ukendt, Sælger denne håndlavet medicinflaske. Den rummer 1 liter. Disse er ikke

  Glas, Medicinflaske, Ukendt, Sælger denne håndlavet medicinflaske. Den rummer 1 liter. Disse er ikke til at få fat på længere og er af netop denne grund meget sjældne.

  300,00 kr.10-09-2023
 3. Glas, Glasflasker, 3 stk gamle mælke- og medicinflasker
 
Sælges samlet.

  Glas, Glasflasker, 3 stk gamle mælke- og medicinflasker Sælges samlet.

  30,00 kr.03-08-2023
 4. Glas, medicinflasker, medicin flasker

Jeg har 7 stk
65 kr stk


Se alle mine annoncer. Jeg har rigt

  Glas, medicinflasker, medicin flasker Jeg har 7 stk 65 kr stk Se alle mine annoncer. Jeg har rigtig mange ting. Jeg har så mange annoncer, da vi er nogle familier der har ryddet op og jeg har fået

  65,00 kr.13-06-2023
 5. Glas, medicin flaske, Glas, Medicinflaske

medicin flaske
Jeg har en Hvor der er en lille tap nækket

  Glas, medicin flaske, Glas, Medicinflaske medicin flaske Jeg har en Hvor der er en lille tap nækket af også 15 cm Sender mest med gls. op til 1 kg forsikret for 43 kr. Porto udregnes endeligt ved e

  50,00 kr.13-06-2023
 6. Glas, Gamle medicinflasker, i klart glas, 14 cm høje med glaspropper. Husk at se mine andre annoncer

  Glas, Gamle medicinflasker, i klart glas, 14 cm høje med glaspropper. Husk at se mine andre annoncer med spændende effekter fra oprydning i hjemmet.

  50,00 kr.17-08-2015

TIP! Bordkortet har vi valgt at placere på et lille træspyd i et vandglas med vilde blomster. En lidt anderledes og romantisk måde at gøre det på.

Det farverige bord

Er du ikke bange for farver, så er denne opdækning lige noget for dig. I total kontrast til det ”klassiske bord” er denne opdækning fuld af farver, og reglerne er få, når det kommer til sammensætningerne. Pangfarver er sommerens store trend, så vil du have årets hotteste bryllup, skal du satse på farver som turkis, gul, grøn og ikke mindst lyserød. Her er vores bud på en farverig opdækning, som vi håber, at du vil blive inspireret af!

Vi har brugt underkopper som lysestager – og du kan finde mange forskellige lige her. Helt præcist er der lige nu 4761 underkopper til salg på DBA
Vi har brugt underkopper som lysestager – og du kan finde mange forskellige lige her. Helt præcist er der lige nu 4761 underkopper til salg på DBA

Tallerkener: Vi har valgt farvede tallerkener, men i et simpelt design, da vi gerne vil give vores smukke glas opmærksomheden i denne opdækning. Dog kan du sagtens bruge tallerkener med mønster, blomster eller lignende, hvis de passer til farvetemaet på bordet – og også blande dem på kryds og tværs. Du kan også vælge at holde hovedrets-tallerkenen i hvid og have en farvet forrets-tallerken, hvis du ikke vil skeje helt ud.

Glas: I denne opdækning betyder glassene utroligt meget  - det er her, du skal sætte alle kræfter ind! Vi har valgt en super cool kombination af gamle, farvede glas, som virkelig giver en flot effekt. Kombiner gerne to nuancer - hvis muligt - og gå efter forskellige looks og typer.
Der er ingen regler, så miks på kryds og tværs. Især de bøhmiske glas er elegante og kan fås mange steder brugt på DBA og loppemarkeder landet over. De er dyre - omkring 100-200 kroner stykket -, men kan også sælges for samme pris igen – og måske endda højere, hvis du sælgere flere samlet.

Bøhmiske glas

 1. Glas, Karaffel, Bøhmisk krystal i fejlfri stand.

  Glas, Karaffel, Bøhmisk krystal i fejlfri stand.

  300,00 kr.23-09-2023
 2. Glas, i blå krystal, Bøhmiske, 6 stk. unikke glas i blå krystal med guldindgraveret mønster. Gravere

  Glas, i blå krystal, Bøhmiske, 6 stk. unikke glas i blå krystal med guldindgraveret mønster. Graveret og skåret i hånd, meget smukt håndværk. Ca. 60 år gamle. Intakte. Pris er pr. stk.

  185,00 kr.23-09-2023
 3. Glas, Vinglas, Vinglas: Gul 19,5cm høj. Brun 17,7cm høj. Intakte.
Pris pr. stk 130kr. Begge glas: 20

  Glas, Vinglas, Vinglas: Gul 19,5cm høj. Brun 17,7cm høj. Intakte. Pris pr. stk 130kr. Begge glas: 200kr. Fast pris. Rømer vinglas Bøhmisk krystal Sendes gerne med gls, på købers regning.

  130,00 kr.23-09-2023
 4. Glas, Glasklokke, Smuk Bøhmisk krystal klokke 

Hentes i Åbyen (9850) eller sendes for købers regnin

  Glas, Glasklokke, Smuk Bøhmisk krystal klokke Hentes i Åbyen (9850) eller sendes for købers regning Se også vores andre annoncer

  175,00 kr.21-09-2023
 5. Glas, Bøhmisk vase, Vintage, Fin gammel krystal vase i blå meget gedigen 

Ingen skår - har et par b

  Glas, Bøhmisk vase, Vintage, Fin gammel krystal vase i blå meget gedigen Ingen skår - har et par brugsridser på den ene side - ikke skæmmende H 16 cm Bøhmisk

  150,00 kr.21-09-2023
 6. Glas, Kunst / Skulptur, Zelezny Brod Sklo / ZBS, Superflot gult tjekkisk glas - med al sandsynlighed

  Glas, Kunst / Skulptur, Zelezny Brod Sklo / ZBS, Superflot gult tjekkisk glas - med al sandsynlighed fra det tjekkoslovakiske glasværk, Zelezny Brod Sklo, og designet af Miroslav Klinger. Gul glaskun

  300,00 kr.19-09-2023

Detaljer:  Stofservietter er prikken over i’et og en rigtig fin detalje på bordet. Bind et lille bånd om servietten og fastsæt bordkortet sammen med en blomst. Køb eventuelt gamle duge i stedet for nye servietter og klip dem op i kvadrater, det er et billigere alternativ. Sådan giver du en gammel dug nyt liv.

Tip: Sørg for at have en til to hovedfarver, som de dominerende på bordet. Tilpas derefter de andre farver til hovedfarverne, da det skaber et mere harmonisk indtryk. I vores tilfælde har vi valgt pink og turkis til hovedfarver, og de sekundære nuancer er grøn og gul, som er med i mindre proportioner.

Blomster: Vi har lavet tætte buketter af pink pæoner, samlet i bundter af 4-5 blomster i en glasvase og placeret en ved hver plads. De fylder meget på bordet og giver en skøn effekt! Når det kommer til valget af blomster, kan du sagtens skeje mere ud og mikse store og små blomster i kontrast-farver. Både solsikker, bonderoser, tulipaner, roser og kornblomster er geniale valg til en opdækning som denne. Til vaser kan du bruge syltetøjsglas, gamle krystalvaser eller blot almindelige vaser, og de behøver ikke være ens – der er masser af muligheder!

Syltetøjsglas sat til salg på DBA

 1. Val Saint Lambert - Fad - Confituurpot severina - Glas

  Val Saint Lambert - Fad - Confituurpot severina - Glas

  Tableware, Val Saint Lambert - Fad - Confituurpot severina - , Meget smukt og sjældent syltetøjsglas lavet af presset glas. Dette syltetøjsglas er en del af Severina servicet fra Luxval kollektionen o

  596,00 kr.22-09-2023
 2. franklin mint - 1988 - Gryde(r), Syltetøjsglas på trævægstativ (13) - Realist...

  franklin mint - 1988 - Gryde(r), Syltetøjsglas på trævægstativ (13) - Realist...

  Kitchenware & Appliances, franklin mint - 1988 - Gryde(r), Syltetøjsglas på , Franklin Mint - 12 smukke 'Le Cordon Bleu' porcelænssyltetøjsglas. Franklin Mint i 1988. Le cordon bleu syltetøjsglas med

  1.118,00 kr.22-09-2023
 3. Glas, Sukkerskål, syltetøjsglas???, Skøn lille glaskrukke med metal udformet som tromme. Den er enge

  Glas, Sukkerskål, syltetøjsglas???, Skøn lille glaskrukke med metal udformet som tromme. Den er engelsk produceret i Hongkong. Så gammel.

  450,00 kr.20-09-2023
 4. Andet, Syltetøjsglas, 6 stk små og 2 stk store syltetøjsglas med skruelåg sælges. 

Fejler ingenting

  Andet, Syltetøjsglas, 6 stk små og 2 stk store syltetøjsglas med skruelåg sælges. Fejler ingenting. Alle 8 stk. 100 kr. Afhentes i Ølstykke

  100,00 kr.17-09-2023
 5. Andet, syltetøjsglas med låg i pap kasse, 14 styk syltetøjsglas med låg i pap kasse + 7 ekstra låg
D

  Andet, syltetøjsglas med låg i pap kasse, 14 styk syltetøjsglas med låg i pap kasse + 7 ekstra låg Der er ekstra syltetøjsglas med låg som er ikke på billedet Sylteglas

  50,00 kr.07-09-2023
 6. Georg Jensen Syltetøjsglas med Sterling Sølv Låg No 900 og Magnolia Marmeladeske

  Georg Jensen Syltetøjsglas med Sterling Sølv Låg No 900 og Magnolia Marmeladeske

  Georg Jensen Syltetøjsglas med Sterling Sølv Låg N, Georg Jensen Syltetøjsglas med Sterling Sølv Låg N, Georg Jensen, Der er 1 varer på lager. Georg Jensen Syltetøjsglas med Sterling Sølv Låg No 900 o

  15.000,00 kr.11-05-2023

Vil du have mere inspiration til brylluppet? Så læs vores helt nye guides til genbrugsbrylluppet:

- Fire ting du bør vide, inden du køber brudekjolen brugt. Læs guiden her.

- Fredrik og Emelies bryllup var lavet af genbrug. Se billederne her og læs, hvordan de gjorde det.

- Vi kan også hjælpe dig med fif til at spare penge på de lidt større, praktiske ting ved brylluppet. Vi har nemlig lavet en guide til, hvordan du køber brugt til konfirmationsfesten, og den kan sagtens oversættes til bryllupper. 

Relaterede artikler