På besøg hos genbrugselskeren, Carina
Bolig

På besøg hos genbrugselskeren, Carina

Cindie Hiort
Cindie Hiort

Det kan betale sig at vente på, at det helt rigtige kommer til salg på DBA. Det fandt Carina Vester Olsen ud af, da hun skulle finde drømmereolen – hun fik den nemlig ubrugt og stadig i den originale indpakning - og så endda til en mega god pris. I denne artikel får du svar på, præcis hvor billigt hun kunne købe den smukke HAY-reol for, og så giver Carina dig tips og tricks til, hvordan du kan forbedre dine chancer for at gøre et lige så heldigt scoop som hende.

Her får du historien om en helt ny HAY-reol, der skulle findes hele to gange på DBA, før den blev Carinas. Den står nu sammen med utallige gode genbrugsfund i en lejlighed i Københavns Nordvest-kvarter, som 28-årige Carina Vester Olsen har indrettet stilfuldt med genbrug, der tæller både nyt design og klassikere.

Er du også vild med møbler og designdetaljer fra HAY? Så kan du med fordel tjekke annoncerne på DBA:

HAY på DBA:

 1. Hay Dot sengetæpper og puder

  Hay Dot sengetæpper og puder

  Sengetæpper og puder, Hay, 2 stk Mega dot Hay senge tæpper 195 x 245 235x245 samt 4 puder i forskellige farver og str. se foto Sælges samlet eller hver for sig - kom med et bud :-)

  1.000,00 kr.27-02-2024
 2. Barstol, HAY, 2 stk. nye HAY barstole. Stel af sortlakeret egetræsfiner med polstret sæde og mørk br

  Barstol, HAY, 2 stk. nye HAY barstole. Stel af sortlakeret egetræsfiner med polstret sæde og mørk brun betræk. Bemærk! Prisen er 3.000 kroner pr. stol, altså begge stole for 6.000 kroner. Materiale:

  6.000,00 kr.27-02-2024
 3. Puder, Hay, 3 stk. Hay puder i farven purple, sælges kun samlet. Måler 45x60cm, meget velholdte fra

  Puder, Hay, 3 stk. Hay puder i farven purple, sælges kun samlet. Måler 45x60cm, meget velholdte fra ikke ryger hjem og ingen husdyr. Prisen er for alle 3 puder. Kan sendes for købers regning.

  600,00 kr.27-02-2024
 4. Barstol, HAY Neu12 Low, Helt nye, stadig i kasse.
Low Soft black water-based lacquered oak
w. black

  Barstol, HAY Neu12 Low, Helt nye, stadig i kasse. Low Soft black water-based lacquered oak w. black steel footrest H65/101 Soft black shell 1 stk. 1595,- 4 stk 6000,- Nypris pr stk 2999,- Stolene står

  1.595,00 kr.27-02-2024
 5. DLM (XL) don’t leave me sidebord, HAY, HAY DLM XL Don't Leave Me Side Table Ø: 48 cm - mint grøn

D

  DLM (XL) don’t leave me sidebord, HAY, HAY DLM XL Don't Leave Me Side Table Ø: 48 cm - mint grøn Don't Leave Me er det fulde navn, der angiver funktionen af dette metal sidebord. Bordet giver dig mu

  850,00 kr.27-02-2024
 6. Sofapuder 2 stk, Hay, De skønneste blå dot puder fra Hay
(Steelcut trio) - den runde og den rektangu

  Sofapuder 2 stk, Hay, De skønneste blå dot puder fra Hay (Steelcut trio) - den runde og den rektangulære med knap i midten. Samlet pris 650 kr eller hver for sig 350 kr pr stk. Super kvalitet i rigt

  650,00 kr.27-02-2024
Den første HAT-reol, som Carina fandt, endte hun alligevel ikke med at købe - herunder kan du læse, hvorfor
Den første HAT-reol, som Carina fandt, endte hun alligevel ikke med at købe - herunder kan du læse, hvorfor

Derfor gik det galt, første gang Carina fandt sin drømme reol på DBA

Carina havde længe ledt efter en reol til stuen uden at være helt sikker på, hvordan den skulle se ud. Efter både at have kigget på muligheder fra Paul Cadovius, reoler i teaktræ og i palisander, måtte hun erkende, at de både var over hendes budget og for mørke i farven. Men så så hun den perfekte reol.

- Da jeg for et par uger siden sad og kiggede i kategorien 'reoler' på DBA, stødte jeg på en reol fra HAY. Jeg forelskede mig i den med det samme og vidste, at det var den jeg havde drømt om, fortæller genbrugselskeren.

Den var enkel i sit udtryk, i lys eg og med et moderne, skandinavisk twist.

Desværre befandt reolen sig langt væk fra Carina. Ejeren boede i Haderslev.

- Da jeg hverken har netværk i Jylland eller egen bil, måtte jeg tvinge mig selv til at glemme den. Men det var svært! Så jeg blev ved med at søge på den samme reol cirka hver anden dag, og det gav pote.

LÆS OGSÅ: Sådan sætter du DBA til at holde øje med, om de ting, du leder efter, bliver sat til salg på DBA

Ikke bare var det en reol i den samme model, som nu stod i København - der var også noget andet virkelig godt ved den:

- Den var stadig i indpakningen og kostede 3.000 kroner! Så jeg skrev til sælger med det samme. Jeg måtte bare eje den! Derfor købte jeg den også bare, uden at have arrangeret hjælp til fragt, fortæller Carina.

HAY-reoler på DBA:

 1. Reol, HAY, b: 75 d: 43 h: 200, HAY shelving Unit reol i dusty blue. 

Den er cirka 1 år gammel og fr

  Reol, HAY, b: 75 d: 43 h: 200, HAY shelving Unit reol i dusty blue. Den er cirka 1 år gammel og fremstår i superfin stand. #HAY #Hay #Shelvingunit #shelving #designer Sendes ikke :)

  999,00 kr.26-02-2024
 2. Reol, Hay, Hay Issue Reol 
Mål 90*90 cm (str s) Farve Sky Grey
Er stadig i kasse 
Nypris 1899kr ca

  Reol, Hay, Hay Issue Reol Mål 90*90 cm (str s) Farve Sky Grey Er stadig i kasse Nypris 1899kr ca

  850,00 kr.26-02-2024
 3. Reol, Hay, Hay reol Standart Issue
Med 3 hylder 120*120 (str M) i Sky Grey
Er stadig i kasse.
Nypris

  Reol, Hay, Hay reol Standart Issue Med 3 hylder 120*120 (str M) i Sky Grey Er stadig i kasse. Nypris ca 2399kr

  1.000,00 kr.26-02-2024
 4. Reol, Hay, Super flot Hay reol med få brugsspor, hvor reolen har været samlet. Samtidig har den ene

  Reol, Hay, Super flot Hay reol med få brugsspor, hvor reolen har været samlet. Samtidig har den ene hylde et par buler. Afhentes adskilt på 3. sal på Amager :-) Materiale: Pulverlakeret stål Mål: H

  800,00 kr.26-02-2024
 5. Reol, Hay, b: 90 d: 20 h: 20, Jeg har en ny stadig indpakket flot skygrå Hay L900 væg reol i stål ti

  Reol, Hay, b: 90 d: 20 h: 20, Jeg har en ny stadig indpakket flot skygrå Hay L900 væg reol i stål til overs. Den har tre hylder, som du kan montere i den afstand du selv ønsker. Varen er i to pakker,

  1.000,00 kr.25-02-2024
 6. Reol, HAY, b: 75 d: 44 h: 196, Har 3 stk. Afhentes i Herlev - pris pr. stk eller kom med bud!

HAY W

  Reol, HAY, b: 75 d: 44 h: 196, Har 3 stk. Afhentes i Herlev - pris pr. stk eller kom med bud! HAY Woody Column Høj B:75,5 x D:44,5 x H196,5 cm - Natur/hvid HAY's Woody reoler er lavet som den tradi

  1.000,00 kr.20-02-2024

Vil du også have den flotte reol hjemme hos dig? Så se om ikke du kan finde den blandt annoncerne her.

Herunder kan du læse, hvilket designermøbel, som Carina fik gratis via DBA - og også hvorfor sælger lige pludselig ville forære møblet væk helt gratis
Herunder kan du læse, hvilket designermøbel, som Carina fik gratis via DBA - og også hvorfor sælger lige pludselig ville forære møblet væk helt gratis

Netop fragt kan være en udfordring og kan gøre et ellers billigt køb dyrt, hvis man ikke selv har adgang til en bil. Men her blev Carina virkelig overrasket.

- Jeg var så heldig, at sælgeren af reolen var helt vildt sød og tilbød at fragte den lige til min dør! Det er sjældent, at man oplever det, så det gjorde mig virkelig glad, samtidig med at det på en eller anden måde gik op i en højere enhed. Nu står reolen i min stue, og jeg bliver gladere og gladere for den, for hver dag der går.

Dette designer-møbel fandt hun GRATIS på DBA

Reolen er langt fra det første DBA-køb, Carina har gjort. Carina er nemlig vild med genbrug.

- Jeg elsker genbrug og har stort set købt alle mine møbler på DBA - også ældre møbler, som jeg har solgt videre igen. Jeg kan godt lide ideén om at genbruge ting i stedet for at smide ud og købe nyt hele tiden. Det er også lidt hyggeligt, at tingene har en historie med sig, og jeg synes, at specielt træmøbler kun bliver smukkere med tiden, fortæller hun.

LÆS OGSÅ: På Besøg Hos En Genbrugselsker - Anne

Det er både store ting, som en Børge Mogensen stol og en sofa fra Illums Bolighus og mindre pyntegenstande, Carina har været god til at finde på DBA. Et af købene endte endda med at være ganske gratis!

- Jeg har ”købt” min store, grå uldsofa fra Illums bolighus på DBA. Den kostede kun 200 kroner, men var gratis, da jeg kom frem til sælger for at hente den, så det var altså et ganske godt kup, fortæller Carina.

For Carina er det vigtigt, at møblerne i hjemmet har forskellige træsorter. Det synes hun siger hygge, varme og et skandinavisk udtryk
For Carina er det vigtigt, at møblerne i hjemmet har forskellige træsorter. Det synes hun siger hygge, varme og et skandinavisk udtryk

Hun forklarer, at hun fik sofaen gratis, fordi hun kunne hente den så hurtigt. Det ville sælger gerne belønne hende for. Sælger ville nemlig bare AF med sofaen så hurtigt som muligt.

- Sofaen var kun et par år gammel, men de havde ikke plads til den. Det er en modulsofa, så de beholdte den ene halvdel, og jeg fik den anden. Det er derfor der mangler et armlæn i den ene side. Det synes jeg dog ikke gør noget, men kun giver den lidt kant, som jeg så godt kan lide, siger Carina.

Jeg har også købt min teaktræs-skænk på DBA
. Den er stor og smuk, og jeg er rigtig glad for den, siger Carina og fortsætter:

Ud over mine møbler, køber jeg også småting engang imellem. Små pyntegenstande - æsker, keramik, vaser, rammer og så videre. Senest har jeg i tirsdags vundet en DBA-auktion på en Bernt Petersen kludestol, som jeg venter spændt på at få hjem i næste uge. Den bliver helt sikkert også et af mine favoritkøb.

Bernt Petersen på DBA:

 1. Bernt Petersen, Flipper, Stol, Sælger 70’er stol designet af Bernt Petersen- i fyr. 
Stol som har go

  Bernt Petersen, Flipper, Stol, Sælger 70’er stol designet af Bernt Petersen- i fyr. Stol som har god siddekomfort og sjældent udbudt. Kan afhentes ved Skanderborg eller leveres i Aarhus

  1.050,00 kr.26-02-2024
 2. Bernt Petersen, Kludestol, Lænestol, 2 stk. Kludestole i massiv oregon pine - med velholdt grå uld t

  Bernt Petersen, Kludestol, Lænestol, 2 stk. Kludestole i massiv oregon pine - med velholdt grå uld tekstil og læderknapper. Stolene er designet Bernt Petersen og første gang vist på Snedkerlaugets Møb

  5.500,00 kr.25-02-2024
 3. Bernt Petersen, Slidsestolen, 2 stole med brugsspor. 
Sælges samlet til 2800

  Bernt Petersen, Slidsestolen, 2 stole med brugsspor. Sælges samlet til 2800

  2.800,00 kr.25-02-2024
 4. Bernt Petersen, Kludestol, Lænestol / Loungestol, 4 stk. Kludestole i massiv oregon pine - alle ny p

  Bernt Petersen, Kludestol, Lænestol / Loungestol, 4 stk. Kludestole i massiv oregon pine - alle ny polstret i en mørkegrå/sort kraftig møbelkanvas. Stolene er designet Bernt Petersen og første gang vi

  4.900,00 kr.25-02-2024
 5. Bernt Petersen, Fyrretræsstole, Trænger til nyt betræk . Træet er blevet behandlet med hvidpigment .

  Bernt Petersen, Fyrretræsstole, Trænger til nyt betræk . Træet er blevet behandlet med hvidpigment . Man kan give d en tur mere eller rense det af. Prisen er ialt

  700,00 kr.22-02-2024
 6. Bernt Petersen, Kludestol/The Rag Chair, Lænestol, Vi har to kludestole, som vi desværre ikke har pl

  Bernt Petersen, Kludestol/The Rag Chair, Lænestol, Vi har to kludestole, som vi desværre ikke har plads til længere, sælges til 3800 kr pr stk. Designet af Bernt Pedersen, og internationalt kendt som

  3.800,00 kr.13-01-2024

Var det noget med en kludestol? Eller et af de andre møbler fra Bernt Petersen? Du finder det her på DBA.

Carina er stadig ved at skabe lige den indretning og den stemning, hun gerne vil have i sit hjem - du kan se detaljer fra lejligheden på hendes Instagram-profil.

En af de ting, hun går op i, når det kommer til indretning, er blandingen af forskellige slags træ, og det kan være en rigtig god inspiration til dig.

- Jeg trives bedst i hjem, som har personlighed og varme, og det er mit eget så småt også begyndt at få. Min lejlighed er et varmt, hyggeligt og skandinavisk hjem, hvor jeg har blandet forskellige farver og træsorter. For eksempel har jeg et spisebord i patineret eg, der fremstår lidt mørkere end normalt, min nye reol er også i eg, men helt nyt så derfor lysere og så min skænk i teaktræ.

Læs også: Studielejlighed med cool genbrugsfund på SU-budget

Carinas hjem er langt fra færdigindrettet. Hun går og drømmer om en del møbler, og herunder kan du læse, hvilke
Carinas hjem er langt fra færdigindrettet. Hun går og drømmer om en del møbler, og herunder kan du læse, hvilke

Disse stole mangler Carina for at fuldende sin spisestue

En ting, Carina har på listen over kommende genbrugskøb, er forskellige spisestuestole. De kan nemlig understrege en personlig stil, og du kan sagtens gøre hende kunsten efter med lige dine favoritstole.

- Ligesom jeg har blandet træsorter, har jeg også valgt at blande mine spisebordsstole. Det er for at få en varm og hyggelig stemning, og ikke mindst personlig stil i stedet for at have fire ens. Her har jeg blandt andet FDB pindestole og en Børge Mogensen. Nu leder jeg efter en wiener-stol, Wegners Y-stol i eg, Dråben i en smuk pastelfarve eller Grand Prix-stolen. Og så en fra Charles Eames. Så vil mit spisebordsarrangement se rigtig cool ud. Men jeg tager lige en ting ad gangen, hvilket tager lidt tid, men det er okay og værd at vente på.

Spisestuestole på DBA:

 1. Spisebordsstol, Læder, Ilva, 6 spisestuestole i ægte læder. Stolene fremstår i god stand uden mange

  Spisebordsstol, Læder, Ilva, 6 spisestuestole i ægte læder. Stolene fremstår i god stand uden mange brugsspor. De er fra Ilva og modellen hedder Cicano.

  2.500,00 kr.25-02-2024
 2. Sæt med 2 spisestuestole transparent KENWOOD

  Sæt med 2 spisestuestole transparent KENWOOD

  Sæt med 2 spisestuestole transparent KENWOOD, Polycarbonat, Beliani, Få 10% rabat på dit køb ved at benytte koden: DBA10DK (Giver 10% rabat). Koden kan ikke kombineres eller bruges sammen med andre ra

  3.749,00 kr.05-06-2023
 3. Sæt med 4 sorte spisestuestole GUBBIO

  Sæt med 4 sorte spisestuestole GUBBIO

  Sæt med 4 sorte spisestuestole GUBBIO, Polypropylen, Beliani, Få 10% rabat på dit køb ved at benytte koden: DBA10DK (Giver 10% rabat). Koden kan ikke kombineres eller bruges sammen med andre rabatkode

  3.269,00 kr.06-04-2023
 4. Sæt med 4 spisestuestole beige GUBBIO

  Sæt med 4 spisestuestole beige GUBBIO

  Sæt med 4 spisestuestole beige GUBBIO, Polypropylen, Beliani, Få 10% rabat på dit køb ved at benytte koden: DBA10DK (Giver 10% rabat). Koden kan ikke kombineres eller bruges sammen med andre rabatkode

  2.559,00 kr.06-04-2023
 5. Sæt med 4 spisestuestole hvid GUBBIO

  Sæt med 4 spisestuestole hvid GUBBIO

  Sæt med 4 spisestuestole hvid GUBBIO, Polypropylen, Beliani, Få 10% rabat på dit køb ved at benytte koden: DBA10DK (Giver 10% rabat). Koden kan ikke kombineres eller bruges sammen med andre rabatkoder

  2.559,00 kr.06-04-2023
 6. Perugia spisestuestol natur, sort.

  Perugia spisestuestol natur, sort.

  Perugia Spisebordsstol natur, sort., Teak, Læder., b: 53 cm, Førpris: 2761 kr. Tilbudspris: 2071 kr. ∙ Gratis fragt og hurtig levering ∙ Personlig kundeservice ∙ Individuel leveringsaftale ∙ Læs mer

  2.071,00 kr.05-01-2023

Vil du gøre som Carina? Se de mange annoncer med spisestuestole på DBA, og gør et godt køb.

Er du blevet inspireret til at gå på jagt efter dine drømmemøbler på DBA? Så læs Carinas bedste råd til at få det meste ud af DBA og finde lige det, du gerne vil have:

Carinas bedste genbrugstips

Mit bedste tip er at bruge og udfylde de forskellige søgekriterier DBA har opstillet, for eksempel hvad du leder efter, hvorhenne i landet må det befinde sig, hvor meget må det koste og så videre. Så er det også virkelig en stor hjælp, hvis du har mulighed for selv at hente eller kender nogle, der gerne vil hjælpe forskellige steder i landet. Så får du et meget større udvalg at vælge imellem, hvilket gør det nemmere at finde drømmekøbet - og ofte er tingene bare billigere i Jylland,
synes jeg.

Carinas andet råd er, at du ikke skal opgive håbet, hvis du leder efter noget særligt. 

- Det gjorde jeg jo ikke, på trods af at jeg forelskede mig i reolen, som stod i Jylland. Jeg var vedholdende og søgte flere gange i den efterfølgende uge på samme møbel. Måske jeg bare var heldig, men det møbel, som man leder efter, skal nok komme, netop fordi folk er blevet meget bedre i forhold til genbrug. Det bliver sat til salg før eller siden i stedet for bare smidt ud.

Vil du gerne kombinere nyt design med de helt rigtige retro-fund, så læs også med i denne artikel, hvor du får tips og tricks til det. Du kan også hente råd til, hvordan du kan skaffe de nyeste boligtendenser, på budget i denne artikel.

Hay-reoler til salg på DBA:

 1. Reol, HAY, Hay New Order reol. 
Skydedør i grålakeret træ. 
Fejler intet. 
Nypris: ca. 10.000 kr.

F

  Reol, HAY, Hay New Order reol. Skydedør i grålakeret træ. Fejler intet. Nypris: ca. 10.000 kr. Flere billeder kan sendes ved interesse.

  3.000,00 kr.24-02-2024
 2. Reol, HAY new order, b: 100 d: 34 h: 76, HAY New Order reol system 3 layer

100 x 76
Dybde 34

  Reol, HAY new order, b: 100 d: 34 h: 76, HAY New Order reol system 3 layer 100 x 76 Dybde 34

  1.900,00 kr.20-02-2024
 3. Reol, Hay, b: 207 d: 45 h: 197, Hay Woody reolsystem m. 18 hylder, minimalistisk og tidløst design i

  Reol, Hay, b: 207 d: 45 h: 197, Hay Woody reolsystem m. 18 hylder, minimalistisk og tidløst design i meget høj kvalitet. Stel af egetræ, metalhylder, reolen sælges inkl. magnetiske bogstøtter. Nypris

  3.500,00 kr.17-02-2024
 4. Reol, Hay Woody Lav, b: 251 d: 47 h: 49, Flot reol i 3 sektioner, som ny.
Sæbebehandlet egetræ og 6

  Reol, Hay Woody Lav, b: 251 d: 47 h: 49, Flot reol i 3 sektioner, som ny. Sæbebehandlet egetræ og 6 hvide metalhylder. Hylderne måler 75 cm x 37,5 cm. Let at samle og adskille. Mulighed for at betale

  1.800,00 kr.17-02-2024
 5. Reol, Hay, b: 207 d: 45 h: 197, Woody, Høj inkl. 18 hylder - H 196.5 x D 44.5 x B 206.5 cm, 12 hvide

  Reol, Hay, b: 207 d: 45 h: 197, Woody, Høj inkl. 18 hylder - H 196.5 x D 44.5 x B 206.5 cm, 12 hvide hylder, 2 lysegrå, 2 grå og 2 mørkegrå. Reolen er brugt, men super lækker. Der er mindre ridser på

  3.000,00 kr.12-02-2024
 6. Reol, Hay, b: 75 d: 43 h: 200, Reol fra hay. 

Reolen har været skilt ad og samlet én gang. Der er e

  Reol, Hay, b: 75 d: 43 h: 200, Reol fra hay. Reolen har været skilt ad og samlet én gang. Der er en enkelt ujævnhed på en af hylderne. Farve: Dusty blue Ny pris: 2100,- Afhentes på Nørrebro, Køb

  1.300,00 kr.12-02-2024

Er det dig, vi skal besøge næste gang?

Hvis du elsker at se genbrugshjem, så kom indenfor hos Karina og Brian, der har renoveret deres gamle gård med genbrugsmaterialer, og som blandt andet ejer en gammel scooter, som der kun findes tre af i Danmark. En af scooterne ejer kongehuset.

Du kan også slå et smut forbi genbrugselskeren Rie, der er SÅ vild med genbrug, at selv hendes hund er købt brugt. I videoen her viser Rie sit fine, fine hjem frem.

Elsker du også genbrug?
Hvis du har indrettet dit hjem med flere genbrugsfund, og du er frisk på at vise billeder af - og fortælle om – dit hjem, så skriv til os på dbaguide@ebay.com. Så kan det være, det er dit hjem, vi bringer en artikel om næste gang. Skriv gerne i mailen, hvis du også er frisk på, at vi kommer hjem til dig og filmer en lille video med dig og dit hjem.

Relaterede artikler