På besøg hos en genbrugselsker: Kirstine
Bolig

På besøg hos en genbrugselsker: Kirstine

Julie Schoen
Julie Schoen

Hun giver maksimum halvdelen af, hvad tingene har kostet fra nye. Det er et af de principper, Kirstine har, når hun shopper brugt. Og det gør hun tit. 95 procent af hendes hjem består af genbrug, og i artiklen og videoen her kan du læse mere om hendes genbrugsvaner.

Hvad ville du gøre, hvis du flyttede til Danmark efter 18 år i udlandet og skulle indrette et helt nyt hjem for en familie på 6 uden penge på lommen?

Det var situationen, som 43-årige Kirstine Chege fra Brønshøj i København og hendes familie stod i for to år siden. Løsningen blev at gå på DBA.

I dag er cirka 95 procent af familiens ting købt brugt: Alt fra køkkenting, håndklæder, sengetøj, møbler, duge, bøger og planter. En riskoger, brødrister, legetøj, spil og spejderudstyr er noget af det eneste, som familien har købt fra ny eller fået i gave fra ny.

I videoen herunder kan du se, hvordan Kirstine bor, og i artiklen herunder kan du blandt andet læse, hvad der er hendes favoritfund, og hvilke ting hun helst ikke køber brugte.

Kirstine viser rundt i sit hjem. Nærmest alt er købt brugt. I begyndelsen var det på grund af nød
Kirstine viser rundt i sit hjem. Nærmest alt er købt brugt. I begyndelsen var det på grund af nød

Hvilket genbrugsfund har du sparet flest penge på?

Sikkert cyklerne til børnene, som jeg har fået til få hundrede kroner.

Eller også er det min KitchenAid, som jeg fik til 1.700 kroner inklusiv ekstraudstyr, hvor nyprisen er cirka 5.000 plus udstyr.

Det kunne også være børnenes køjesenge, som koster flere tusinde kroner fra nye, men som jeg fik til få hundrede kroner.
   

Har du sat dig et mål med, at du maks vil give for en ting på brugtmarkedet?

Nej, men jeg vil som udgangspunkt aldrig give mere end maksimum 50 procent af nyprisen.

KitchenAid til salg på DBA:

 1. KitchenAid Artisan K400 blender 5KSB4026EBK (smedejernssort)

  KitchenAid Artisan K400 blender 5KSB4026EBK (smedejernssort)

  Blender, Kitchenaid, Takket være denne KitchenAid Artisan K400 blender 5KSB4026EBK med en kraftig motor, asymmetriske skær i rustfrit stål og den rillede glaskande kan du med lethed tilberede lækre su

  2.699,00 kr.29-09-2023
 2. KitchenAid Artisan køkkenmaskine 5KSM156HBEGR

  KitchenAid Artisan køkkenmaskine 5KSM156HBEGR

  Kitchen machine, Kitchenaid, KitchenAid Artisan Kitchen Machine 5KSM156HBEGR er en kombination af effektivitet og traditionelt design med en 4,8 liter stor skål og 10 hastighedsindstillinger. Stand:

  3.077,00 kr.11-10-2023
 3. Elkedel 1,25 liter (HELT NY), KitchenAid, Helt ny og aldrig åbnet elkoger fra KitchenAid
https://www

  Elkedel 1,25 liter (HELT NY), KitchenAid, Helt ny og aldrig åbnet elkoger fra KitchenAid https://www.magasin.dk/elkedel-sort-1-25-liter/S00252944.html?dfw_tracker=88077-S00252944&gad_source=1&gclid=Cj

  600,00 kr.02-12-2023
 4. KitchenAid blender 5KSB1325EAC (Almond Cream)

  KitchenAid blender 5KSB1325EAC (Almond Cream)

  Blender, Kitchenaid, Lav lækre, forfriskende smoothies af frugter, grøntsager og nødder med KitchenAid blenderen 5KSB1325EAC, som har asymmetriske knivblade af rustfrit stål, en stor BPA-fri beholder,

  1.427,00 kr.09-09-2023
 5. Piskeris, Kitchenaid Artisan, Brugt men i ok stand.

Sendes for 44kr med GLS.

  Piskeris, Kitchenaid Artisan, Brugt men i ok stand. Sendes for 44kr med GLS.

  120,00 kr.02-12-2023
 6. Elkedel, Kitchenaid, Virker fint, men der er brugsspor. 
Kan afhentes efter 11. December.

  Elkedel, Kitchenaid, Virker fint, men der er brugsspor. Kan afhentes efter 11. December.

  200,00 kr.02-12-2023

Klik her og find KitchenAid-maskiner på DBA.
   

Hvilken af jeres genbrugsfund er du mest glad for?

Nok mit bestik. Her er historien om det.

Da jeg flyttede hjemmefra som 16-årig købte/fik jeg noget bestik. ’Gense Oxford frokostbestik’, hedder det. Det har fulgt mig lige siden og er blevet brugt hver eneste dag, og jeg har været rigtig glad for det. Det er sådan noget bestik, som faktisk ligner sølvtøj, men som ”bare” er rustfrit stål.  Jeg havde samlet et fuldt sæt til 12 personer og med nu 6 personer i huset, er det også et minimum.

Da vi boede i Kenya, blev en del af sættet stjålet, og jeg havde for eksempel ikke længere 6 gafler, så vi alle kunne spise middag sammen med det stel. Jeg smed resterne af stellet i kufferten, da vi forlod Kenya, men har ikke rigtigt brugt det de seneste 2 år, efter vi kom til Danmark, og det har irriteret mig. Samtidig var det en uoverkommelig økonomisk opgave at købe tingene fra nye af. Alene én (ny) kniv koster 250 kroner.

I stedet har vi brugt ”en kælling fra hver by” af bestik, som vi har fået forærende, og det er jo vældig fint, men det har virkelig irriteret mig, at det her sæt manglede. Jeg har ledt efter det på DBA, men det har været svært at finde - især fordi jeg har frokoststellet og ikke det mere almindelige middagsbestik. Frokoststellet er en anelse mindre, hvor middagsstellet er MEGET stort. Men endelig fandt jeg en, som solgte det på DBA, og nu har jeg næsten et helt sæt igen. Og det gør mig faktisk super glad inden i, hver gang jeg bruger det.

LÆS OGSÅ: Sådan får du besked, når der er gratis ting på DBA nær dig

Bestik er ikke bare bestik. Det kan Kirstine tale med om
Bestik er ikke bare bestik. Det kan Kirstine tale med om

Leder du lige for tiden efter et specifikt genbrugsfund?

Ja, jeg leder efter følgende ting:

- En keramisk dejskål
- En støbejernsgryde til at bage brød i
- De sidste Gense Oxford kagegafler
- En VW Touran bezinmodel til 7 personer

- Hotelporcelæn fra Bing og Grøndahl ’Blå Nuance,’ som jeg er begyndt at samle, fordi vores arvede IKEA-tallerkener er ved at gå i stykker. Der er Bing og Grøndahl-stellet mere holdbart, fordi det er lavet til hotelbrug. Dertil er det smukt og kan fås til rimelige priser, brugt. Jeg kunne ikke drømme om at købe en Royal Copenhagen-tallerken til 400-500 kroner stykket! Til gengæld har jeg købt 10 Royal Copenhagen-’Contrast krus’ til 600 kroner brugte!
     

Er der noget genbrug, du aldrig kunne finde på at købe?

Undertøj, sokker og sko.
  

Præger dine genbrugsvaner det dine børn?

Ja, de undrer sig meget over alle de ting, folk smider ud, som er perfekte, og vi taler en del om klimaaftryk. Lige nu mangler den ene en ny telefon, og vi har talt meget om, at det ville være tåbeligt at købe en fra ny af, og det er hun helt med på fornuften i!

Børnesko til salg på DBA:

 1. Sneakers, str. 24, Adidas , unisex, Ikke brugte meget
Købte i zalando til 499

  Sneakers, str. 24, Adidas , unisex, Ikke brugte meget Købte i zalando til 499

  175,00 kr.02-12-2023
 2. Gummistøvler, str. 35, VIKING * NÆSTEN NYE *, piger, Superflotte gummistøvler med stil.
NÆSTEN SOM N

  Gummistøvler, str. 35, VIKING * NÆSTEN NYE *, piger, Superflotte gummistøvler med stil. NÆSTEN SOM NYE! Nypris 599,- kun brugt få gange - jvf. indersål. Indersål 23 cm. Solid kvalitet med god krafti

  210,00 kr.02-12-2023
 3. Kondisko, str. 32, ., piger, Kan lyses. Helt ny

  Kondisko, str. 32, ., piger, Kan lyses. Helt ny

  70,00 kr.02-12-2023
 4. Sneakers, str. 37, Nike , unisex, Brugt 5 gange

  Sneakers, str. 37, Nike , unisex, Brugt 5 gange

  150,00 kr.02-12-2023
 5. Vinterstøvler, str. 28, Primigi Goretex, piger, Super fine Primigi Goretex støvler, velcro fungerer

  Vinterstøvler, str. 28, Primigi Goretex, piger, Super fine Primigi Goretex støvler, velcro fungerer som de skal. Brugt en sæson.

  50,00 kr.02-12-2023
 6. Vinterstøvler, str. 31, Ecco Goretex, unisex, Super fine Ecco Goretex støvler men snørresystem. Brug

  Vinterstøvler, str. 31, Ecco Goretex, unisex, Super fine Ecco Goretex støvler men snørresystem. Brugt en sæson.

  55,00 kr.02-12-2023

26.605 børnesko er lige nu til salg på DBA. 2.647 af skoene er vintersko.

   
Siger du højt, at du køber genbrug?

Jeg reklamerer på Instagram for vores ”vintage hjem”, fordi jeg synes, det er fantastisk at tænke på, at alle de her ting er blevet givet eller købt af venlige mennesker. Da vi lige var landet i Danmark, fik vi faktisk en masse ting helt gratis af venlige sjæle, som selv havde prøvet at miste alt tidligere i livet. Der er en masse kærlighed i det. Der er også en masse historie.

For eksempel er der nok fortalt mange røverhistorier omkring vores genbrugs-spisebord, og der er sikkert bagt mange kager med vores gamle køkkenvægt, vi har købt brugt. Det, synes jeg, er sjovt at tænke på, og det er med til at give vores hjem ”sjæl.”

LÆS OGSÅ: Her de de mærkeligste ting, der har været til salg på DBA

Dette bord, som er Kirstine og familiens spisebord, er også købt brugt
Dette bord, som er Kirstine og familiens spisebord, er også købt brugt

Hvor mange penge bruger du om året på at handle på brugtmarkedet?

Det er svært at sige. De sidste to år har jeg brugt måske 10.000 kroner udover min VW Polo, som jeg købte brugt til 20.000 kroner, men jeg forventer jo, at beløbet falder en del, som jeg får fyldt op med de ting, vi konkret mangler, efter vi er flyttet tilbage til Danmark fra Kenya. Det har jo været mit alternativ til at købe i butikker.
Når jeg finder ud af, at vi mangler en bestemt ting, starter jeg altid med at lede på DBA. Hvis jeg så ikke kan finde noget der, begynder jeg efter et stykke tid at overveje, om jeg skal købe det fra nyt.

Jeg forventer for eksempel at bruge en del mindre næste år. Dog håber jeg på at købe en ny (brugt) bil, som passer lidt bedre til familiens størrelse, og så bliver det jo noget højere!

’Cykel’ er et af de ord, der bliver indtastet flest gange i DBAs søgefelt:

 1. Damecykel, Rocky, 50 cm stel, 1 gear, stelnr. Oplyst ved køb, Sælger denne her fine Rocky damecykel

  Damecykel, Rocky, 50 cm stel, 1 gear, stelnr. Oplyst ved køb, Sælger denne her fine Rocky damecykel uden gear. Cyklen har nogle ridser hist og pist men ellers er den i fin stand. Kvittering medfølge

  900,00 kr.02-12-2023
 2. Damecykel, Viva, Classic Edition, 48 cm stel, 7 gear, Rigtig fin cykel i god stand.
Købs hos cykelh

  Damecykel, Viva, Classic Edition, 48 cm stel, 7 gear, Rigtig fin cykel i god stand. Købs hos cykelhandler for 6000 kr. 26" hjul. Nexus gear med håndskifte. Kæde i rustfri stål. Lås med nøgle. Lys for

  1.100,00 kr.02-12-2023
 3. Damecykel, Raleigh, 48 cm stel, 7 gear, stelnr. oplyst ved salg, Rigtig pæn damecykel med 7 indvend

  Damecykel, Raleigh, 48 cm stel, 7 gear, stelnr. oplyst ved salg, Rigtig pæn damecykel med 7 indvendig gear. Cyklen er i rigtig pæn stand som det kan ses på billederne. Kvittering medfølger ikke. Cykl

  1.100,00 kr.02-12-2023
 4. Ebsen Habana damecykel

  Ebsen Habana damecykel

  Damecykel, Ebsen, Habana, cm stel 55, gear 7, stelnr. WIC75285P, Ebsen Habana er en klassisk cykel med gennemført design med stilsikre detaljer, der understreger det lidt nostalgiske udtryk kombinere

  5.999,00 kr.04-08-2023
 5. Raleigh Yate

  Raleigh Yate

  Damecykel, Raleigh, Yate, cm stel 52, gear 7, stelnr. WN02653S, Rigtig god, velkørende og velholdt cykel, som er som ny, med 7 indvendige Shimano gear, alu. stel, justerbar frempind, alu. kædeskærm,

  5.200,00 kr.23-10-2023
 6. Cannondale Speed

  Cannondale Speed

  Damecykel, Cannondale, Speed, cm stel 53, gear 9, stelnr. HADYGD5740, Super let, velkørende og velholdt cykel, som er som ny, med 9 udvendige Shimano Deore gear, alu. stel og 6 mdr. garanti. Cyklen e

  5.500,00 kr.23-10-2023

15.043 cykler er lige nu til salg på DBA, 5.841 af dem er børnecykler.
 

Hvor meget tid bruger du på at lede efter genbrugsfund om ugen?

Det afhænger meget af, om jeg leder efter nogle bestemte ting, eller om jeg bare scroller lidt igennem. I gennemsnit måske 15 minutter om ugen, men leder jeg efter noget bestemt, kan jeg bruge timer. Det er faktisk lidt hyggeligt.
      

Hvorfor køber du genbrug?

Dybest set har det i vores konkrete situation været et spørgsmål om økonomi. Vi har ikke haft pengene til at købe nye ting for, og vi stod jo og manglede alt! Vi manglede ”et helt hjem.”

Men nu er det ligesom blevet en livsstil, og jeg har svært ved at forestille mig, at jeg i fremtiden – heller ikke selvom vi skulle få mange penge – ville gå ud og købe nye ting bare sådan lige. Jeg synes simpelthen, at ting for eksempel til hjemmet er for dyre! Jeg vil nok altid som udgangspunkt først søge på tingene brugt og så først købe dem som nye, hvis jeg ikke kan finde dem brugte og stadig ønsker at prioritere den ting.

HØR OGSÅ: PODCAST: Marianne lykkedes med at sælge denne mærkelige ting

Nu kan Kirstine byde familie og venner på te og kaffe - takket være genbrugsmarkedet
Nu kan Kirstine byde familie og venner på te og kaffe - takket være genbrugsmarkedet
Elsker du også genbrug?
Hvis du har indrettet dit hjem med flere genbrugsfund, og du er frisk på at vise billeder af - og fortælle om – dit hjem, så skriv til os på dbaguide@ebay.com. Så kan det være, det er dit hjem, vi bringer en artikel om næste gang. Skriv gerne i mailen, hvis du også er frisk på, at vi kommer hjem til dig og filmer en lille video med dig og dit hjem.
Selv blomsterne har Kirstine ikke givet penge for - dem har hun på en måde også fundet brugte
Selv blomsterne har Kirstine ikke givet penge for - dem har hun på en måde også fundet brugte

Hvad siger din omgangskreds til dine genbrugsmøbler?

De synes, det er helt utroligt, at det kan lade sig gøre. Min søster har for eksempel bakket mig meget op. Og helt generelt får jeg kommentarer om, at jeg har et vildt hyggeligt, særpræget hjem med ”sjæl”.
   

Har du nogle gode råd til folk, der ikke helt ved, hvordan man gør sig de gode fund, når de skal købe brugt?

Opret specifikke annonceagenter.

Hvis du vil vide, hvordan du opretter annonceagenter på DBA, og hvad det er, kan du læse mere om det, her.

Mobiltelefonen er den ting, som flest har liggende i skuffen og samle støv:

 1. iPhone 14, 64 GB, God, Hej sælger min iPhone 14, har haft den i 5 måneder. Den har altid være i cove

  iPhone 14, 64 GB, God, Hej sælger min iPhone 14, har haft den i 5 måneder. Den har altid være i cover. Har altid passet på den. Den har panser glas på, også fungere den som den skal.

  2.900,00 kr.02-12-2023
 2. iPhone 12 Mini, 64 GB, Perfekt, iPhone 12 mini med 64 gb i perfekt stand! Det ikke muligt at finde e

  iPhone 12 Mini, 64 GB, Perfekt, iPhone 12 mini med 64 gb i perfekt stand! Det ikke muligt at finde en eneste skræmme på telefonen, den er som ny. Alt er originalt og alt virker 100% inklusiv Face ID

  2.200,00 kr.02-12-2023
 3. iPhone 11 Pro, 64 GB, Perfekt, iPhone 11 pro med 64 gb i perfekt stand! Meget få brugstegn kan næste

  iPhone 11 Pro, 64 GB, Perfekt, iPhone 11 pro med 64 gb i perfekt stand! Meget få brugstegn kan næsten ikke ses at den har været brugt, den er næsten ikke brugt batteri stadig på 98%! Alt er originalt

  2.300,00 kr.02-12-2023
 4. iPhone 14 Pro Max 5G smartphone 128 GB Deep Purple

  iPhone 14 Pro Max 5G smartphone 128 GB Deep Purple

  iPhone iPhone 14 Pro Max, GB 128, Brugt - tegn på brug, iPhone 14 Pro Max smartphonen tilbyder en fabelagtig 6,7 OLED-touchskærm med en variabel 120 Hz opdateringshastighed, en kraftfuld A16 Bionic-pr

  8.414,00 kr.22-09-2023
 5. iPhone 14 Pro Max 5G smartphone 128 GB Deep Purple

  iPhone 14 Pro Max 5G smartphone 128 GB Deep Purple

  iPhone iPhone 14 Pro Max, GB 128, Brugt - lidt brugsridser kan forekomme, iPhone 14 Pro Max smartphonen tilbyder en fabelagtig 6,7 OLED-touchskærm med en variabel 120 Hz opdateringshastighed, en kraft

  8.711,00 kr.22-09-2023
 6. iPhone XS, 64 GB, guld, Perfekt, Sælges iphone xs som ny uden ridser eller skade 64gb guld

  iPhone XS, 64 GB, guld, Perfekt, Sælges iphone xs som ny uden ridser eller skade 64gb guld

  1.000,00 kr.02-12-2023

Klik her og se alle de mobiltelefoner, du kan finde lige nu på DBA. 4.269 af dem er iphones.

Genbrug er også i højsædet hos Channe, der glædeligt inviterer dig indenfor i sit hjem i denne artikel, hvor du blandt andet kan se hendes seje, hjemmedesignet lampe. Den er lavet ud af fjer og hønsenet, og den er genbrug.

Hvis du kun køber genbrug, bør du overveje også at sælge, for det kan faktisk berige dig en hel del. Ikke kun med gode salgsoplevelser, men også bogstavligtalt. 10.100 kroner vil du kunne tjene på at sælge alle de ting, du ikke bruger i dit hjem. Det viser vores undersøgelse.

Gitte vil også gerne vise dig, hvordan hendes genbrugshjem ser ud, og det kan du se i videoen herunder:

Se mere til Gittes bolig i artiklen, her.

Relaterede artikler