Nostalgi på mode: 5 ting, der ikke er gået i glemmebogen
Bolig

Nostalgi på mode: 5 ting, der ikke er gået i glemmebogen

Christine
Christine

Der var engang, hvor alle havde en discman i lommen eller var klar til at kaste laser caps i skolegården. Findes de ting virkelig endnu? Vi er dykket ned i de nostalgiske gemmer og har fundet fem ting på DBA, som du måske ikke troede, du stadig kunne være heldig at købe.

Kan du huske det? Dengang Diddl-papir og Pokemonkort blev byttet i skolegården med en alvor, som gjaldt det nationens overlevelse, og har du helt glemt de dage, hvor man som det mest naturlige smækkede en VHS i videomaskinen?

Glemmer du, så husker vi, for mange af fortidens minder kan stadig købes på DBA. Vi har søgt fem fund fra fortiden frem, som er lige til at blive nostalgisk over. Vil du med på en tidsrejse? Læn dig godt tilbage, for nu begynder turen.

Du finder mange nostalgiske ting fra fortiden, når du klikker dig rundt på DBA.
Du finder mange nostalgiske ting fra fortiden, når du klikker dig rundt på DBA.

Kan du huske, hvad du gjorde før Spotify?

Har du købt dig en Walkman? I dag, hvor Spotify og Itunes kan tages med i lommen og fodre vores ører med millioner af monsterhits og populære podcasts, er det de færreste, der hænger en Walkman i bæltet.

Det er da også mere end 40 år siden, at den lille lommeafspiller så dagens lys, og selvom kassettebånd virker klodsede i dag, var en Walkman faktisk en revolution. Den slap musikken løs i ørerne på dig, når du bevægede dig væk fra hjemmet!

I årene efter fulgte minidiscs og iPods, og de gjorde det muligt at tage endnu flere numre med på farten. I dag er det jo nærmest utænkeligt at tage af sted uden musik til at forsøde turen med – og tænk, det hele startede med en Walkman.

Walkman til salg på DBA:

 1. Walkman, Philips, AQ652 , God, Philips kassette walkman med radio. Spiller fint uden ulden eller rul

  Walkman, Philips, AQ652 , God, Philips kassette walkman med radio. Spiller fint uden ulden eller rullen I lyden. Spoler også fint. Radio virker også fint. Med bælteclip. Kan sendes med GLS for 49 kr.

  249,00 kr.18-02-2024
 2. Båndoptager, Sony, Walkman wm-fx12 , God, Sony walkman cassette afspiller med am-fm radio. Fejler in

  Båndoptager, Sony, Walkman wm-fx12 , God, Sony walkman cassette afspiller med am-fm radio. Fejler intet. Prisen er fast!

  400,00 kr.17-02-2024
 3. Walkman, Sony, Wm-32 , God, Sony walkman wm-32, den brummer når man trykker play, men den trækker ik

  Walkman, Sony, Wm-32 , God, Sony walkman wm-32, den brummer når man trykker play, men den trækker ikke pindene rundt, så cassette båndene kører ikke. Vil ikke afspille. Muligvis nogle defekte tandhjul

  150,00 kr.17-02-2024
 4. Højttaler, Sony, SRS-GU10iP iPhone/iPod/AUX, aktiv, God, Fremragende aktiv højttalersystem, med AU

  Højttaler, Sony, SRS-GU10iP iPhone/iPod/AUX, aktiv, God, Fremragende aktiv højttalersystem, med AUX (mini-jack) indgang så alt med et høretelefonstik kan tilsluttes (Hvis du vil høre din gamle Walkm

  100,00 kr.17-02-2024
 5. Diktafon, Andet, Sanyo 2550 executive talk-book , God, Sanyo 2550 executive talk-book in perfect co

  Diktafon, Andet, Sanyo 2550 executive talk-book , God, Sanyo 2550 executive talk-book in perfect condition. Used to work, now doesn't.. Exactly as seen in the pictures Diktafon, Flash recorder, Bånd

  200,00 kr.17-02-2024
 6. Diktafon, Andet, sanyo 2550 executive talk-book , Perfekt, Sanyo 2550 executive talk-book in perfect

  Diktafon, Andet, sanyo 2550 executive talk-book , Perfekt, Sanyo 2550 executive talk-book in perfect condition. Used to work, now doesn't.. Exactly as seen in the pictures Diktafon, Flash recorder,

  200,00 kr.13-02-2024

Lige nu kan du på DBA finde 64 Walkmans, og lige her kan du finde dem, der koster mindre end 500 kroner.

Nostalgi til tech-nørden, der går op i detaljerne

Ingen tur ned gennem nostalgiens glidebane uden at dvæle ved 1980’erne! Så lad os lige stoppe op her ved ’brødkassen’, som verdens første hjemmecomputer blev kaldt. Den kendte Commodore 64 satte hjerter i brand hos tech-nørder og digitale frontløbere, og sådan er det stadig. 8-bit-computeren er nemlig den mest solgte nogensinde, og i dag er den et samlerobjekt på lige fod med Nintendo 64 og Playstation 1.

Kan du huske, hvorfor vi faldt for Commodore 64 den gang i de permanentede og farverige 1980’ere? Computerspillene. Nu kunne man pludselig sidde hjemme i stuen og game i stedet for at tage turen til den lokale spillehal. På disketten eller kassettebåndet var der fri adgang til spil som Hugo, Oswald og Labyrinth.

Er du klar til old school gaming? På DBA er der lige nu 129 Commodore 64 til salg – endda med spil. Så mangler du bare at købe Jolly Cola, før du er klar til at rejse tilbage til fortiden.

LÆS OGSÅ: Derfor bør du købe konsolspillerne brugte

Commodore 64 så dagens lys i begyndelsen af 1980’erne og blev hurtigt en populær computer i hjemmene.
Commodore 64 så dagens lys i begyndelsen af 1980’erne og blev hurtigt en populær computer i hjemmene.

Kendte klassiske fra mormors køkken kan stadig købes brugt

Er der kaffe på kanden? Når mormor miksede mokka i de gode, gamle dage, var det på en ægte Madam Blå. Det gjorde hun indtil 1966, hvor producenten Glud og Marstrand stoppede med at fremstille de populære emaljeredskaber.

Duften af kaffe stoppede dog ikke med at sive fra de danske komfurer, og Madam Blå er stadig i høj kurs hos danskerne. Det er nemlig også duften af nostalgi, der hænger ved Madam Blå, som også tæller en serie af andre køkkenredskaber fra sæbeholdere til sier og forme.

Madam Blå til salg på DBA:

 1. Andre samleobjekter, Madam blå Randform, Madam blå Randform i perfekt stand. Mål: diameter 21, højde

  Andre samleobjekter, Madam blå Randform, Madam blå Randform i perfekt stand. Mål: diameter 21, højde 6 cm. Pris: 50 kr kontant ved afhentning. Har mere med madam blå. Se mine andre annoncer - sender f

  50,00 kr.20-02-2024
 2. Andre samleobjekter, Madam Blå, 41 forskellige Madam Blå produkter.
Bl.a. låg, gryder, rande, dørsla

  Andre samleobjekter, Madam Blå, 41 forskellige Madam Blå produkter. Bl.a. låg, gryder, rande, dørslag, øsere, tragte, m.m. Køb samlet for 600kr

  600,00 kr.19-02-2024
 3. Legetøj, Gammelt mini madam blå, Måske TECNO 
Samlet salg 
Stand se Bill 
Har måske en ting mere

  Legetøj, Gammelt mini madam blå, Måske TECNO Samlet salg Stand se Bill Har måske en ting mere

  75,00 kr.19-02-2024
 4. Andre samleobjekter, Madam blå, Madam blå emalje kande.

Sælgeskun kontant ved personlig fremmøde.

  Andre samleobjekter, Madam blå, Madam blå emalje kande. Sælgeskun kontant ved personlig fremmøde.

  75,00 kr.19-02-2024
 5. Andre samleobjekter, Madam Blå, Div Madam Blå 17 dele i alt
Sælges samlet

  Andre samleobjekter, Madam Blå, Div Madam Blå 17 dele i alt Sælges samlet

  350,00 kr.09-02-2024
 6. Andre samleobjekter, Madam blå grydelåg, Stort flot grydelåg fra G & M. Udvendig diameter: 30,5, ind

  Andre samleobjekter, Madam blå grydelåg, Stort flot grydelåg fra G & M. Udvendig diameter: 30,5, indv. 26,5 cm. Pris: 50 kr kontant ved afhentning. Vil passe fint til den Copco gryde, som jeg også har

  50,00 kr.18-02-2024

At Madam Blå er den mest ikoniske kaffekande, er der nok ikke mange, som er uenige i. På DBA finder du lige nu mere end 800 ting fra Madam Blå-serien, og for under 200 kroner kan du købe 600 af dem.

Trendy teknik fra teenageværelset er stadig populært

Der var engang, hvor Donkey Kong og Super Mario kørte på repeat, så det var et must med ekstra batterier, når den gode Gameboy løb tør for strøm.

Det var Nintendo, der i 1989 lancerede den håndholdte spillekonsol, og allerede året efter bed trenden sig fast i Danmark. I dag har PlayStation, Xbox og andre maskiner for længst overhalet Gameboys. Alligevel finder du på DBA mere end 20 styks, som kan vække magien fra dengang, hvor grynet grafik og karakteristiske bliplyde kunne få selv den mest tålmodige til at råbe højt.

Var du en af dem, der ikke nåede at få en Gameboy i 1990’erne? Du kan nå det endnu. På DBA kan du få en Gameboy til under 500 kroner.

LÆS OGSÅ: Sådan tjekker du om dine gamle computerspil er noget værd

Donkey Kong, Super Mario og Tetris var populære spil til Gameboy.
Donkey Kong, Super Mario og Tetris var populære spil til Gameboy.

Genopliv skolegårdens mest populære konkurrence

Vi slutter vores 'trip down memory lane' i 1990’erne, hvor Jojo’s var skolegårdens hit nummer ét. Har du glemt, hvad de små plastikansigter egentlig blev brugt til? Bouncing Boneheads eller Dragon Heads, som figurerne oprindeligt hed, blev brugt i spil, hvor man skød hinandens figurer ned. Ramte du? Tillykke! Du har nu vundet en ny Jojo til din samling, mens modstanderen må tage turen til Fætter BR for at finde en ny.

Jojos til salg på DBA:

 1. Figurer, Jojos, Jojos, Stort parti af jojos sælges alt samlet

  Figurer, Jojos, Jojos, Stort parti af jojos sælges alt samlet

  2.900,00 kr.19-02-2024
 2. Andet legetøj, Jojo's bouncing boneheads serie 1

Yderst sjældent udbudt!!!

Komplet blå samling

Sæ

  Andet legetøj, Jojo's bouncing boneheads serie 1 Yderst sjældent udbudt!!! Komplet blå samling Sælges selvfølgelig kun samlet. Prisen kan forhandles ved seriøse henvendelser. Giv et bud. Jojos fi

  2.100,00 kr.15-02-2024
 3. Andet legetøj, Crazy jojos, Andet, 6 stk crazy jojos

  Andet legetøj, Crazy jojos, Andet, 6 stk crazy jojos

  30,00 kr.29-11-2022
 4. Plastfigurer, 63 plasfigurer ala jo-jos
Sælges kun samlet

  Plastfigurer, 63 plasfigurer ala jo-jos Sælges kun samlet

  100,00 kr.04-07-2021

I dag får du størst succes, hvis du klikker forbi DBA for at finde nye Jojos. Lige nu er der 27 aktive annoncer, og skriver du 'GoGo' i stedet, får du 16 muligheder at vælge imellem.

Kneb du en tåre på turen ned gennem nostalgiens kringlede kroge, eller fik du lyst til at gå på opdagelse i flere fortidsminder? Dyk ned i artiklen om ting, vi legede med i 1990’erne, måske du har glemt et par af klassikerne fra dengang.

Du kan også finde guld i gemmerne lige som Anne Sophie, der fandt en ikonisk PH-lampe, da hun rydde op på loftet. Du kan se mere til det i videoen, herunder:

Relaterede artikler