Nostalgi på mode: 5 ting, der ikke er gået i glemmebogen
Bolig

Nostalgi på mode: 5 ting, der ikke er gået i glemmebogen

Christine
Christine

Der var engang, hvor alle havde en discman i lommen eller var klar til at kaste laser caps i skolegården. Findes de ting virkelig endnu? Vi er dykket ned i de nostalgiske gemmer og har fundet fem ting på DBA, som du måske ikke troede, du stadig kunne være heldig at købe.

Kan du huske det? Dengang Diddl-papir og Pokemonkort blev byttet i skolegården med en alvor, som gjaldt det nationens overlevelse, og har du helt glemt de dage, hvor man som det mest naturlige smækkede en VHS i videomaskinen?

Glemmer du, så husker vi, for mange af fortidens minder kan stadig købes på DBA. Vi har søgt fem fund fra fortiden frem, som er lige til at blive nostalgisk over. Vil du med på en tidsrejse? Læn dig godt tilbage, for nu begynder turen.

Du finder mange nostalgiske ting fra fortiden, når du klikker dig rundt på DBA.
Du finder mange nostalgiske ting fra fortiden, når du klikker dig rundt på DBA.

Kan du huske, hvad du gjorde før Spotify?

Har du købt dig en Walkman? I dag, hvor Spotify og Itunes kan tages med i lommen og fodre vores ører med millioner af monsterhits og populære podcasts, er det de færreste, der hænger en Walkman i bæltet.

Det er da også mere end 40 år siden, at den lille lommeafspiller så dagens lys, og selvom kassettebånd virker klodsede i dag, var en Walkman faktisk en revolution. Den slap musikken løs i ørerne på dig, når du bevægede dig væk fra hjemmet!

I årene efter fulgte minidiscs og iPods, og de gjorde det muligt at tage endnu flere numre med på farten. I dag er det jo nærmest utænkeligt at tage af sted uden musik til at forsøde turen med – og tænk, det hele startede med en Walkman.

Walkman til salg på DBA:

 1. Diktafon, Panasonic, RQ-341 , God, Vintage elegant 80'er transportabel båndoptager som også kan fung

  Diktafon, Panasonic, RQ-341 , God, Vintage elegant 80'er transportabel båndoptager som også kan fungerer som walkman og diktafon. Specifikationer: Country: Japan Manufacturer / Brand: Panasonic, M

  1.000,00 kr.17-06-2024
 2. Walkman, Andet, Hypertech autoreverse cassette , God, Fin tynd lille "walkman" med autoreverse og ba

  Walkman, Andet, Hypertech autoreverse cassette , God, Fin tynd lille "walkman" med autoreverse og bass boost. Virker, spiller i begge retninger, og spoler i begge retninger uden problemer. Kan sendes

  199,00 kr.16-06-2024
 3. Walkman, Sony, Sony FM Walkman , God, Her sælges en virkelig Flot Sony Walkman FM radio med tilhøren

  Walkman, Sony, Sony FM Walkman , God, Her sælges en virkelig Flot Sony Walkman FM radio med tilhørende Original Æske - Sjældne Hørertelefoner samt brugermanual Alt står Flot og Velholdt og virker so

  400,00 kr.16-06-2024
 4. CD afspiller, Panasonic, Sl-sx410, God, Hej jeg sælger denne discman / walkman / bærbare cd afspille

  CD afspiller, Panasonic, Sl-sx410, God, Hej jeg sælger denne discman / walkman / bærbare cd afspiller i sølv, som er i super god stand. den er med ekstra “powerbank” som kan tages af og på efter behov

  250,00 kr.15-06-2024
 5. Walkman, Defekt, De er defekte-De dur ikke
Prisen for begge 2

  Walkman, Defekt, De er defekte-De dur ikke Prisen for begge 2

  99,00 kr.15-06-2024
 6. Discman, Sony, D-E201, Rimelig, Hej, sælger disse discman/ cd walkman.
Med brugsspor men virker fint

  Discman, Sony, D-E201, Rimelig, Hej, sælger disse discman/ cd walkman. Med brugsspor men virker fint. Technics SL-XP170 Grundig CDP 6300 Sony D-E201 (virker fint, men display er dødt) Sælges samlet.

  300,00 kr.15-06-2024

Lige nu kan du på DBA finde 64 Walkmans, og lige her kan du finde dem, der koster mindre end 500 kroner.

Nostalgi til tech-nørden, der går op i detaljerne

Ingen tur ned gennem nostalgiens glidebane uden at dvæle ved 1980’erne! Så lad os lige stoppe op her ved ’brødkassen’, som verdens første hjemmecomputer blev kaldt. Den kendte Commodore 64 satte hjerter i brand hos tech-nørder og digitale frontløbere, og sådan er det stadig. 8-bit-computeren er nemlig den mest solgte nogensinde, og i dag er den et samlerobjekt på lige fod med Nintendo 64 og Playstation 1.

Kan du huske, hvorfor vi faldt for Commodore 64 den gang i de permanentede og farverige 1980’ere? Computerspillene. Nu kunne man pludselig sidde hjemme i stuen og game i stedet for at tage turen til den lokale spillehal. På disketten eller kassettebåndet var der fri adgang til spil som Hugo, Oswald og Labyrinth.

Er du klar til old school gaming? På DBA er der lige nu 129 Commodore 64 til salg – endda med spil. Så mangler du bare at købe Jolly Cola, før du er klar til at rejse tilbage til fortiden.

LÆS OGSÅ: Derfor bør du købe konsolspillerne brugte

Commodore 64 så dagens lys i begyndelsen af 1980’erne og blev hurtigt en populær computer i hjemmene.
Commodore 64 så dagens lys i begyndelsen af 1980’erne og blev hurtigt en populær computer i hjemmene.

Kendte klassiske fra mormors køkken kan stadig købes brugt

Er der kaffe på kanden? Når mormor miksede mokka i de gode, gamle dage, var det på en ægte Madam Blå. Det gjorde hun indtil 1966, hvor producenten Glud og Marstrand stoppede med at fremstille de populære emaljeredskaber.

Duften af kaffe stoppede dog ikke med at sive fra de danske komfurer, og Madam Blå er stadig i høj kurs hos danskerne. Det er nemlig også duften af nostalgi, der hænger ved Madam Blå, som også tæller en serie af andre køkkenredskaber fra sæbeholdere til sier og forme.

Madam Blå til salg på DBA:

 1. Madam Blå ting

  Madam Blå ting

  Køkkenudstyr, Madam Blå, Diverse objekter ca. 12 enheder (se foto) Sælges kun samlet Afhentes i RIngsted.

  500,00 kr.17-06-2024
 2. Andre samleobjekter, Sæbeskål – Madam Orange – Glud og Marstrand – emalje – har brugsspor og afslag

  Andre samleobjekter, Sæbeskål – Madam Orange – Glud og Marstrand – emalje – har brugsspor og afslag men stadig fin udstråling Madam Blå

  200,00 kr.17-06-2024
 3. Køkkenudstyr, KÆMPE MADAM BLÅ, KUN SAMLET SALG
Stand se Bill 
Kaffekande thekande tragt

  Køkkenudstyr, KÆMPE MADAM BLÅ, KUN SAMLET SALG Stand se Bill Kaffekande thekande tragt

  475,00 kr.16-06-2024
 4. Andre samleobjekter, Sæbeskål, Sæbeskål i Madam Blå til ophængning

pris 70 kr.

  Andre samleobjekter, Sæbeskål, Sæbeskål i Madam Blå til ophængning pris 70 kr.

  70,00 kr.16-06-2024
 5. Køkkenudstyr, Madam Blå, 5 stk. Madam Blå ting.
Nr 1 er meget sjælden til salg i den størrelse.
Nr 1

  Køkkenudstyr, Madam Blå, 5 stk. Madam Blå ting. Nr 1 er meget sjælden til salg i den størrelse. Nr 1. 130 kr Nr. 2. 50 kr Nr. 3. 50 kr Nr. 4. 90 kr ( meget pæn ). Nr. 5. 60 kr Samlet salg 300 kr + ev

  300,00 kr.15-06-2024
 6. Køkkenudstyr, Madam Blå & gammel randform, Gammel Madam Blå sæbe beholder stemplet Glud & Marstrand

  Køkkenudstyr, Madam Blå & gammel randform, Gammel Madam Blå sæbe beholder stemplet Glud & Marstrand i bunden samt emaljeret randform, begge med brugsslitage/ridser mm. på den blå flade. Sæbe Ø: 13 cm,

  50,00 kr.15-06-2024

At Madam Blå er den mest ikoniske kaffekande, er der nok ikke mange, som er uenige i. På DBA finder du lige nu mere end 800 ting fra Madam Blå-serien, og for under 200 kroner kan du købe 600 af dem.

Trendy teknik fra teenageværelset er stadig populært

Der var engang, hvor Donkey Kong og Super Mario kørte på repeat, så det var et must med ekstra batterier, når den gode Gameboy løb tør for strøm.

Det var Nintendo, der i 1989 lancerede den håndholdte spillekonsol, og allerede året efter bed trenden sig fast i Danmark. I dag har PlayStation, Xbox og andre maskiner for længst overhalet Gameboys. Alligevel finder du på DBA mere end 20 styks, som kan vække magien fra dengang, hvor grynet grafik og karakteristiske bliplyde kunne få selv den mest tålmodige til at råbe højt.

Var du en af dem, der ikke nåede at få en Gameboy i 1990’erne? Du kan nå det endnu. På DBA kan du få en Gameboy til under 500 kroner.

LÆS OGSÅ: Sådan tjekker du om dine gamle computerspil er noget værd

Donkey Kong, Super Mario og Tetris var populære spil til Gameboy.
Donkey Kong, Super Mario og Tetris var populære spil til Gameboy.

Genopliv skolegårdens mest populære konkurrence

Vi slutter vores 'trip down memory lane' i 1990’erne, hvor Jojo’s var skolegårdens hit nummer ét. Har du glemt, hvad de små plastikansigter egentlig blev brugt til? Bouncing Boneheads eller Dragon Heads, som figurerne oprindeligt hed, blev brugt i spil, hvor man skød hinandens figurer ned. Ramte du? Tillykke! Du har nu vundet en ny Jojo til din samling, mens modstanderen må tage turen til Fætter BR for at finde en ny.

Jojos til salg på DBA:

 1. Andet legetøj, Jojos, Jojos

  Andet legetøj, Jojos, Jojos

  280,00 kr.06-06-2024
 2. Figurer, Darcco Heads, Dracco Heads/Jojos salmefigurer. 45 styk i alt. Både gennemsigtige, malede og

  Figurer, Darcco Heads, Dracco Heads/Jojos salmefigurer. 45 styk i alt. Både gennemsigtige, malede og ensfarvede. Sælges samlet. 250 kroner Kan sendes på købers regning. Tags: Dracco heads, dracco

  250,00 kr.31-05-2024
 3. Figurer, Dracco heads 39stk
Painted gogos
Original farvet
Næsten komplet samling mangler #6

Jojos f

  Figurer, Dracco heads 39stk Painted gogos Original farvet Næsten komplet samling mangler #6 Jojos figur legetøj leg sjov draco heads dracoheads crazy bones jojo's bouncin boneheads

  625,00 kr.25-05-2024
 4. Andet legetøj, Jojos, Dracco heads, Sælger mine dracco heads.
Kan sendes på købers regning

  Andet legetøj, Jojos, Dracco heads, Sælger mine dracco heads. Kan sendes på købers regning

  125,00 kr.21-05-2024
 5. Figurer, Dracco heads big 40stk

Komplet samling

Jojos figur legetøj leg sjov draco heads dracohead

  Figurer, Dracco heads big 40stk Komplet samling Jojos figur legetøj leg sjov draco heads dracoheads crazy bones jojo's bouncin boneheads

  325,00 kr.13-04-2024
 6. Jojos/gogos, Jojos, 363 stk jojos/gogos og lignende figurer
De sælges kun samlet

  Jojos/gogos, Jojos, 363 stk jojos/gogos og lignende figurer De sælges kun samlet

  750,00 kr.28-03-2024

I dag får du størst succes, hvis du klikker forbi DBA for at finde nye Jojos. Lige nu er der 27 aktive annoncer, og skriver du 'GoGo' i stedet, får du 16 muligheder at vælge imellem.

Kneb du en tåre på turen ned gennem nostalgiens kringlede kroge, eller fik du lyst til at gå på opdagelse i flere fortidsminder? Dyk ned i artiklen om ting, vi legede med i 1990’erne, måske du har glemt et par af klassikerne fra dengang.

Du kan også finde guld i gemmerne lige som Anne Sophie, der fandt en ikonisk PH-lampe, da hun rydde op på loftet. Du kan se mere til det i videoen, herunder:

Relaterede artikler