Lyngbyvaser
Bolig

Lyngbyvaser

Louise Trillingsgaard
Louise Trillingsgaard

Lyngbyvaser

Lyngby vaser er VIRKELIG blevet populære – faktisk så populære, at hele to firmaer har valgt at reproducere dem for nylig.. Det ene firma med lyngby-klanens accept og stempel i bunden – så det er altså disse, jeg anser som de ”ægte” (fås fx i Inspiration - med priser der ligger på 175,- (8cm) til 1395,- (31cm))

Lidt om Lyngbyvasens historie

Porcelænsfabrikken Danmark - Lyngby Porcelæn blev etableret i 1936 i Kgs. Lyngby og fremstillede porcelænsstel, vaser og anden brugskunst af høj håndværksmæssig og teknisk kvalitet.

Fabrikken lukkede i 1969, men nåede at sætte stort præg på dansk designhistorie med sine enestående og markante design, hvoraf mange lever videre den dag i dag. I 2012 genopstod Porcelænsfabrikken Danmark - Lyngby Porcelæn og står i dag bag relanceringen af de ikoniske design, der genskabes med den største omhu og respekt for designarven.

Mange i min generation er virkelig faldet for ”Mormor-vasen”, og den ER da også tidsløs i sit udtryk og design.. Mange samler og hamstrer så mange som muligt – jeg har faktisk kun én, men den rummer en ret fin rejse.. Det er den ret kitschede version med guldkant og blomstermotiv.. Vi har arvet den af min mands, nu afdøde, Farmor – så den har en masse historier bag sig..

Her hos os får den også flere historier bygget på – bl.a. igår, hvor den blev brugt til vores datters barnedåb. Inden de blev populære, og jeg kendte værdien, har den sågar pyntet i vores udhus/gårdhave – nu står den trygt og sikkert på min hylde i stedet! Det er sjovt, hvordan noget kan starte med at have stor værdi i hjertet – og når man så finder ud af, at det faktisk er noget værd, så passer man lige lidt ekstra på det!

Jeg er selvfølgelig klart til de HELT originale og ældre vaser – og dem finder du rigtig mange af på DBA lige her.. Husk at spørge til vasens alder samt org. stempel under bunden, da du allerede nu finder mange af de reproducerede derinde.. Dem med blomstermotiver er ikke reproducerede (endnu) – så disse er du garanteret originalitet!

se udvalget af Lyngby vaser på DBA her

Bland dem med dine andre vaser & figurer/nips og få en superfin og personlig opstilling. Held og lykke med Lyngby jagten..

Er du mon på Instagram?

Måske vil du gerne dele dine smukke Lyngby vaser med mig? Smid hashtag #dbalyngby på dit billede - og tag gerne os @frktrillingsgaard og
@dba.dk så vi kan se hvor fint Lyngbyvaser pynter hos dig..

Bag bloggen Frk. Trillingsgaard finder du Louise ved tasterne.. Hun skriver bl.a. om
vintagemode, indretningsideer, og livet som nybagt mor til 2.. Hendes hjem er
primært indrettet med loppefund og meget personlige påfund.


Find det på DBA

 1. Kontorstol, Ikea Lidkullen, LIDKULLEN
Aktiv sidde-/ståtaburet, Gunnared mørkegrå.

Bevæg kroppen, nå

  Kontorstol, Ikea Lidkullen, LIDKULLEN Aktiv sidde-/ståtaburet, Gunnared mørkegrå. Bevæg kroppen, når du sidder. Denne sidde-/ståtaburet hjælper dig med at sidde aktivt. En smart mekanisme holder din

  550,00 kr.08-12-2023
 2. Anden loftslampe, To art deco lamper. Flot stand. Den flade måler ca 55 i diameter.

  Anden loftslampe, To art deco lamper. Flot stand. Den flade måler ca 55 i diameter.

  800,00 kr.08-12-2023
 3. Børnetaske, LEGO, Helt ny børnetaske, har flere modeller se evt. mine andre annoncer de alle ubrugte

  Børnetaske, LEGO, Helt ny børnetaske, har flere modeller se evt. mine andre annoncer de alle ubrugte. Nypris mellem 400-500kr Prisen er fast

  250,00 kr.08-12-2023
 4. Topforstærker, Yamaha TA 60 + PE 100, 120 W, Topforstærker, YAMAHA TA-60 + PE-100 , 130 W

Guitarcom

  Topforstærker, Yamaha TA 60 + PE 100, 120 W, Topforstærker, YAMAHA TA-60 + PE-100 , 130 W Guitarcombo, Yamaha YAMAHA TA-60 + PE-100 , 130 W FUNGERER UDMÆRKET, LYDER FANTASTISK. JEG EN UTROLIG Sjælde

  1.500,00 kr.08-12-2023
 5. Skjorte, Live Unlimited London, str. 44, Virkelig sød skjortebluse med originalt prismærke (købt for

  Skjorte, Live Unlimited London, str. 44, Virkelig sød skjortebluse med originalt prismærke (købt for stor). Pris fra ny 600 kr.

  130,00 kr.08-12-2023
 6. Motionscykel, Abilica , Stream Adventure, Testvindende motionscykel i god stand med nyt svinghjul, n

  Motionscykel, Abilica , Stream Adventure, Testvindende motionscykel i god stand med nyt svinghjul, ny computer og nye kranklejer i 2022. Ønsker at sælge da jeg ønsker spindingscykel i stedet.

  3.000,00 kr.08-12-2023

Relaterede artikler