Lyngbyvaser
Bolig

Lyngbyvaser

Louise Trillingsgaard
Louise Trillingsgaard

Lyngbyvaser

Lyngby vaser er VIRKELIG blevet populære – faktisk så populære, at hele to firmaer har valgt at reproducere dem for nylig.. Det ene firma med lyngby-klanens accept og stempel i bunden – så det er altså disse, jeg anser som de ”ægte” (fås fx i Inspiration - med priser der ligger på 175,- (8cm) til 1395,- (31cm))

Lidt om Lyngbyvasens historie

Porcelænsfabrikken Danmark - Lyngby Porcelæn blev etableret i 1936 i Kgs. Lyngby og fremstillede porcelænsstel, vaser og anden brugskunst af høj håndværksmæssig og teknisk kvalitet.

Fabrikken lukkede i 1969, men nåede at sætte stort præg på dansk designhistorie med sine enestående og markante design, hvoraf mange lever videre den dag i dag. I 2012 genopstod Porcelænsfabrikken Danmark - Lyngby Porcelæn og står i dag bag relanceringen af de ikoniske design, der genskabes med den største omhu og respekt for designarven.

Mange i min generation er virkelig faldet for ”Mormor-vasen”, og den ER da også tidsløs i sit udtryk og design.. Mange samler og hamstrer så mange som muligt – jeg har faktisk kun én, men den rummer en ret fin rejse.. Det er den ret kitschede version med guldkant og blomstermotiv.. Vi har arvet den af min mands, nu afdøde, Farmor – så den har en masse historier bag sig..

Her hos os får den også flere historier bygget på – bl.a. igår, hvor den blev brugt til vores datters barnedåb. Inden de blev populære, og jeg kendte værdien, har den sågar pyntet i vores udhus/gårdhave – nu står den trygt og sikkert på min hylde i stedet! Det er sjovt, hvordan noget kan starte med at have stor værdi i hjertet – og når man så finder ud af, at det faktisk er noget værd, så passer man lige lidt ekstra på det!

Jeg er selvfølgelig klart til de HELT originale og ældre vaser – og dem finder du rigtig mange af på DBA lige her.. Husk at spørge til vasens alder samt org. stempel under bunden, da du allerede nu finder mange af de reproducerede derinde.. Dem med blomstermotiver er ikke reproducerede (endnu) – så disse er du garanteret originalitet!

se udvalget af Lyngby vaser på DBA her

Bland dem med dine andre vaser & figurer/nips og få en superfin og personlig opstilling. Held og lykke med Lyngby jagten..

Er du mon på Instagram?

Måske vil du gerne dele dine smukke Lyngby vaser med mig? Smid hashtag #dbalyngby på dit billede - og tag gerne os @frktrillingsgaard og
@dba.dk så vi kan se hvor fint Lyngbyvaser pynter hos dig..

Bag bloggen Frk. Trillingsgaard finder du Louise ved tasterne.. Hun skriver bl.a. om
vintagemode, indretningsideer, og livet som nybagt mor til 2.. Hendes hjem er
primært indrettet med loppefund og meget personlige påfund.


Find det på DBA

 1. Andet, Rainbow High, Flot mode dukke fra Rainbow High
Hun har fået lavet læber :)

Fra røg og dyrefr

  Andet, Rainbow High, Flot mode dukke fra Rainbow High Hun har fået lavet læber :) Fra røg og dyrefri hjem Se gerne mine andre annoncer :)

  160,00 kr.01-10-2023
 2. Entrespejl, b: 55 h: 75, Særdeles velholdt og nydeligt spejl, der kan bruges mange steder i en bolig

  Entrespejl, b: 55 h: 75, Særdeles velholdt og nydeligt spejl, der kan bruges mange steder i en bolig eller andet sted. Træet er i massivt kirsebærtræ uden skrammer og ridser. Det ser faktisk helt nyt

  249,00 kr.01-10-2023
 3. Vest, Caterpillar, str. L, Sort, God men brugt, Brugt til golf.

  Vest, Caterpillar, str. L, Sort, God men brugt, Brugt til golf.

  100,00 kr.01-10-2023
 4. Andre borde, b: 50 l: 70 h: 59, Fint nymalet bord. 
Bordpladen har fået hvid trip trap olie
De to kl

  Andre borde, b: 50 l: 70 h: 59, Fint nymalet bord. Bordpladen har fået hvid trip trap olie De to klapper, som kan slåes op måler 34 cm pr stk

  750,00 kr.01-10-2023
 5. RobinSamse og Kæledyrscentralen, Kim Langer og Frederik Langer, RobinSamse og Kæledyrscentralen, sto

  RobinSamse og Kæledyrscentralen, Kim Langer og Frederik Langer, RobinSamse og Kæledyrscentralen, stort set uden brugsspor Fra røgfrit hjem. Se andre annoncer for andre børnebøger

  60,00 kr.01-10-2023
 6. Væglampe, Gubi cobra wall lamp, Pæn og velholdt Gubi cobra wall lamp. Jet black

  Væglampe, Gubi cobra wall lamp, Pæn og velholdt Gubi cobra wall lamp. Jet black

  1.000,00 kr.01-10-2023

Relaterede artikler