På besøg hos genbrugselskeren, Karina
Bolig

På besøg hos genbrugselskeren, Karina

Julie Schoen
Julie Schoen

Hendes bedste genbrugshandel er nogle nisser, og så har hun svært ved at holde fingrene fra genbrugs-kurveflet. 41-årige Karina er en sand genbrugselsker, og nu åbner hun dørene til hendes fine genbrugshjem, hvor 80 procent af indretningen er købt brugt.

Mange kvinder plejer at skjule over for deres mand, når de har købt nyt tøj eller nye møbler af frygt for, at manden spørger til prisen. Men sådan er det bestemt ikke hjemme hos Karina og familien i Ribe.

Karina køber nemlig mest af alt brugt tøj og brugte møbler – og så til en pris, der matcher det, hun har solgt for. Hendes genbrugsshopping kan derved sagtens "tåle dagenslys":

- Når jeg køber genbrug, går jeg faktisk ikke op i, hvor meget jeg sparer ved at købe tingen brugt frem for nyt. Jeg går mere op i, at det jeg har solgt for, skal matche prisen for det genbrug, jeg køber. Og den måde at budgettere på, får det hele til at løbe rundt, fortæller 41-årige Karina Morgenstern.

Hun vurderer, at 80 procent af de ting, hun har i sit hjem, er købt brugt, og nu åbner hun sit hjem for DBA Guide.

Find det på DBA

 1. Spisebordsstol, Fin træstol til salg

  Spisebordsstol, Fin træstol til salg

  150,00 kr.24-09-2023
 2. Spisebordsstol

  Spisebordsstol

  Spisebordsstol, Tæktræ, Sorø Møbelfabrik, Sorø Møbelfabrik. 6 stk lækker retro spisebordsstol i tæktræ. Fremstår i super stand. pris er pr. stk. Evt kan lev aftales.

  200,00 kr.29-04-2023
 3. Køkkenstol, Egetræ , Farstrup, Farstrup stole trænger til maling

  Køkkenstol, Egetræ , Farstrup, Farstrup stole trænger til maling

  100,00 kr.24-09-2023
 4. Spisebordsstol, Plastik, Eames (kopi), 2 stk grønne spisebordsstole. Stolene er en tro kopi af det o

  Spisebordsstol, Plastik, Eames (kopi), 2 stk grønne spisebordsstole. Stolene er en tro kopi af det originale mærke Eames. De er velholdte og kommer fra et røgfrit hjem. Prisen er for begge to!

  200,00 kr.24-09-2023
 5. Spisebordsstol, Klar plast, 4 spisebordsstole til afhentning.

  Spisebordsstol, Klar plast, 4 spisebordsstole til afhentning.

  1,00 kr.24-09-2023
 6. Spisebordsstol, b: 42 l: 104, 2 gamle malede stole.
Sidde højde 48 cm.
Sælges samlet .

Skal afhente

  Spisebordsstol, b: 42 l: 104, 2 gamle malede stole. Sidde højde 48 cm. Sælges samlet . Skal afhentes i 3660 Stenløse 24/9 eller 28/9

  50,00 kr.24-09-2023

Lige nu er der 2.552 forskellige spisestuemøbler til salg på DBA, som koster under 200 kroner. Hvis du kun har 100 kroner på lommen, har du lige nu over 10.000 forskellige lamper at vælge imellem.

Familien til Karina: ’Nu stopper du’

Selvom Karina har opbakningen fra manden, hver gang hun køber nyt - brugt, er det ikke altid, at børnene er lige vilde med de konkrete ting, hun så kommer hjem med fra loppemarkederne, eller som hun har købt på DBA:

Da jeg engang kom hjem med en kurveflet-lampe, som jeg havde fundet til 25 kroner, kiggede min familie på mig og sagde ’Nu stopper du mor’. De syntes, lampen lignede noget fra en campingplads, men nu har den hængt over vores køkken-ø i så lang tid, at den vist er blevet accepteret af familien
fortæller Karina.
Her kan du se den lampe i køkkenet, som gjorde Karina lidt upopulær i familien. I dag er lampen dog faldet til
Her kan du se den lampe i køkkenet, som gjorde Karina lidt upopulær i familien. I dag er lampen dog faldet til

Hendes køkken er faktisk en af de få ting, hun ikke har fundet brugt. Det er købt i Ikea, hvilket Karina i dag ærgrer sig lidt over. Dengang for 12 år siden, hvor hun og manden købte huset, havde Karina ikke den store genbrugsiver, som i dag. Så renoveringen af huset blev med nye materialer.

I dag er huset til salg, og når Karina og familien flytter i et nyt, vil hun i højere grad istandsætte huset med genbrugsmaterialer.

Men indtil huset bliver solgt, har hun givet køkkenet et ”genbrugspræg” ved at tilføje kurveflet-lampen og ved at hænge nogle gamle kasser på væggen.

Find det på DBA

 1. Pendel, Jore Copenhagen, Navn: Parasol pendellampe i sort
Størrelse: højde 15 cm x diameter 98 cm
Ma

  Pendel, Jore Copenhagen, Navn: Parasol pendellampe i sort Størrelse: højde 15 cm x diameter 98 cm Materiale: raffia og metal Farve: sort & natur Max 60w Nypris: 3200 kr Beskrivelse: Parasol Lampen er

  1.900,00 kr.24-09-2023
 2. Pendel, Fin flet loftlampe lampe pendel

Mulighed for levering mod betaling, se evt også mine andre

  Pendel, Fin flet loftlampe lampe pendel Mulighed for levering mod betaling, se evt også mine andre annoncer.

  100,00 kr.23-09-2023
 3. Kokosha - Bordlampe, Bordlampe, Loftslampe, Væglampe (1) - Industrial - støbt...

  Kokosha - Bordlampe, Bordlampe, Loftslampe, Væglampe (1) - Industrial - støbt...

  Industrial Design, Sjælden Kokosha eksplosiv bordlampe. Bjærget fra en gammel supertanker. Denne lampe er lavet af massivt aluminium og er fremstillet af Kokosha, en japansk producent af nautiske elek

  2.049,00 kr.22-09-2023
 4. 3 lys halmpendel flerfarvet ENDRICK

  3 lys halmpendel flerfarvet ENDRICK

  3 lys halmpendel flerfarvet ENDRICK, Beliani, Få 10% rabat på dit køb ved at benytte koden: DBA10DK (Giver 10% rabat). Koden kan ikke kombineres eller bruges sammen med andre rabatkoder. Justerbar kab

  889,00 kr.16-09-2023
 5. Pendel, Beau Marché, Fransk Flet Pendellampe med 3 skærme i vasket linned og flet, købt i Beau March

  Pendel, Beau Marché, Fransk Flet Pendellampe med 3 skærme i vasket linned og flet, købt i Beau Marché. Udstyret med en tekstilsnor og en justerbar metalklokke DCL. Perfekt stand - står helt som ny. Ku

  850,00 kr.12-09-2023
 6. Pendel, ILVA, Flot hvid flet lampe - købt i ILVA for ca 1 år siden.
Vi har selv sat en sort stof led

  Pendel, ILVA, Flot hvid flet lampe - købt i ILVA for ca 1 år siden. Vi har selv sat en sort stof ledning på. Højde 30 cm Diameter 45 cm Fremstår i flot stand. Kan leveres gratis i Stor København.

  500,00 kr.01-06-2023

542 kurve kan du lige nu købe på DBA, så du kan skabe en lampe ligesom Karinas. I skrivende stund er der 37 forskellige lamper, der matcher søgeordet ’flet’ på DBA.

Karina har en svaghed for denne slags genbrugsting

Kurveflet-lampen er langt fra det eneste kurveflet, der findes i familiens hjem:

- Hvis der er noget, jeg har en svaghed overfor, så er det kurveflet. Der er ikke et eneste rum i huset, der ikke har et kurvefletmøbel. Ikke engang badeværelset, for der står planten i en potte lavet af kurveflet, griner Karina.

LÆS OGSÅ: Supersælger på DBA: Her er mine 8 bedste salgstricks

På billedet til venstre kan du se Karina, og til højre kan du se den kurveflet-potte, som står på familiens badeværelse
På billedet til venstre kan du se Karina, og til højre kan du se den kurveflet-potte, som står på familiens badeværelse

Hun er begejstret for kurveflet, fordi det giver et modspil til de andre materialer i hendes hjem, og så synes Karina også, det giver et ”brugt look” til huset. Et look, der er vigtigt for Karina. Hun vil gerne have, at man kan se, at hjemmet er bygget op om brugtfund, og derfor må tingene også gerne indeholde skår.

Så kurveflet er i høj kurs i Karinas optik: 

Når jeg kommer ind i en genbrugsbutik, hvor jeg kan se, at der står nogle flettede møbler, tænker jeg inde i mig selv ’Nu tager du det helt roligt. Prøv nu at fokusér på, hvilke ting der ellers er i butikken’, men jeg kommer jo alligevel ud fra butikken med kurveflet-møblet i favnen.

Find det på DBA

 1. Andre borde, ?, bambusflet, b: 58 l: 110 h: 50, Bord i flet med glasplade

  Andre borde, ?, bambusflet, b: 58 l: 110 h: 50, Bord i flet med glasplade

  450,00 kr.24-09-2023
 2. Sidebord, Ferm Living, teaktræ, b: 40 l: 40 h: 34, 2 Sideborde eller natborde med sort flet i metal

  Sidebord, Ferm Living, teaktræ, b: 40 l: 40 h: 34, 2 Sideborde eller natborde med sort flet i metal med teaklåg. Trænger til en let slibning og olie. Skal afhentes og betales med mobilpay eller kontan

  180,00 kr.24-09-2023
 3. Spisebordsstol, Fransk flet - træ - stål, 4 frisvinger stole sælges. 

Prisen er angivet pr. stk og

  Spisebordsstol, Fransk flet - træ - stål, 4 frisvinger stole sælges. Prisen er angivet pr. stk og sælges gerne enkeltvist. Kan afhentes på amagerbro, nær metro. - Levering mod gebyr kan aftales. P

  975,00 kr.24-09-2023
 4. Loungestol, flet

  Loungestol, flet

  200,00 kr.24-09-2023
 5. Spisebordsstol, Bøg, To smukke stole med fransk flet/ rattanflet sælges. Flettet er intakt og stolen

  Spisebordsstol, Bøg, To smukke stole med fransk flet/ rattanflet sælges. Flettet er intakt og stolene er pæne med meget lidt patina. Malet bøgetræ. Afhentes på Vesterbro efter aftale. Prisen er pr. St

  500,00 kr.24-09-2023
 6. Spisebordsstol, 5 Y-STOLE BRUGT - ALT FLET SKAL LAVES - 4 PÅ FOTO. MEN HAR 5 STKS. 885 STK. PRIS.

  Spisebordsstol, 5 Y-STOLE BRUGT - ALT FLET SKAL LAVES - 4 PÅ FOTO. MEN HAR 5 STKS. 885 STK. PRIS.

  885,00 kr.24-09-2023

Lige nu er der 676 møbler på DBA, der macther søgeordet ’flet’.

Sådan fandt Karina en billig daybed på DBA

En anden ting, som Karina har et svagpunkt for, er genbrugsjulepynt. Hun samler på gamle glaskugler, og den interesse begyndte, da hun arvede nogle gamle glaskugler fra sin mormor. Det gik op for hende, at gamle kugler med en historie, pyntede meget bedre på juletræet end de nye gjorde. Så når kalenderen siger december, vil det hovedsageligt være genbrugsjulepynt, hjemmet bliver pakket ind i.

Det er dog hverken kurveflet eller julekugler, som Karina senest har kastet sin kærlighed på på brugtmarkedet. Det sidste nye køb er en gammel skibsbriks, som Karina og familien bruger som daybed i deres store køkken-alrum. 

LÆS OGSÅ: Maria bor med lyserøde vægge, 30 spejle og en hårtørre som spisebordslampe: Kom indenfor i hendes genbrugshjem, her

Her er nogle af de gamle glas-julekugler, som Karina har arvet fra sin mor, og resten er kugler, hun har købt brugt. På billedet til højre kan du se den daybed, som Karina har købt til stuens køkken-alrum. Daybeden er en skibsbriks. Karina har syet puder til den af brugt tøj, og så går hun og overvejer, om den skal males sort. Det var nemlig hendes første tanke, men hun er begyndt at kunne lide den, som den er
Her er nogle af de gamle glas-julekugler, som Karina har arvet fra sin mor, og resten er kugler, hun har købt brugt. På billedet til højre kan du se den daybed, som Karina har købt til stuens køkken-alrum. Daybeden er en skibsbriks. Karina har syet puder til den af brugt tøj, og så går hun og overvejer, om den skal males sort. Det var nemlig hendes første tanke, men hun er begyndt at kunne lide den, som den er

- Jeg vidste, jeg ville have en daybed, men jeg ville bevist ikke søge på en ’daybed’ på DBA, for så betaler man også for det. I stedet søgte jeg på børnesenge, og så fandt jeg den her til en fornuftig pris, som jeg nu bruger som en daybed, fortæller Karina.

 

Karinas tip:
Skriv ikke nødvendigvis navnet på det møbel, du leder efter, men prøv at tænk på, hvilket andet møbel, der kunne have samme funktion.

Karina gav 400 kroner for skibsbriksen, som hun vurderer ville koste omkring 3.000 kroner fra ny. Efterfølgende har hun lagt billedet af biksen på sin Instagram, og der har den høstet mange misundelige kommentarer.

- Jeg tror, skibsbriksen er mit bedste fund, fordi den er et perfekt sted til at slappe af for familien, og så er der opbevaringsmulighed nedenunder, fortæller Karina.

LÆS OGSÅ: Nostalgi: Møbler fra de sidste fire årtier

'Jeg tænker aldrig på, om de ting, jeg køber, er noget værd. For mig betyder det mere, om jeg bare MÅ have det, fordi det lige passer ind i mit hjem', fortæller Karina
'Jeg tænker aldrig på, om de ting, jeg køber, er noget værd. For mig betyder det mere, om jeg bare MÅ have det, fordi det lige passer ind i mit hjem', fortæller Karina

Find det på DBA

 1. Daybed, velour, 1 pers., Rigtig fin daybed brugt meget lidt. 
Mål: 196x78

  Daybed, velour, 1 pers., Rigtig fin daybed brugt meget lidt. Mål: 196x78

  500,00 kr.24-09-2023
 2. Daybed, 3 pers., 194 x 96 cm.

  Daybed, 3 pers., 194 x 96 cm.

  500,00 kr.24-09-2023
 3. Daybed, bomuld, 2 pers. , Vintage, Vintage daybed/sovesofa med opbevaringsplads under. Arvestykke fr

  Daybed, bomuld, 2 pers. , Vintage, Vintage daybed/sovesofa med opbevaringsplads under. Arvestykke fra 1960’erne.

  2.000,00 kr.24-09-2023
 4. Daybed, træ, 1 pers. , Jotex, Fineste daybed i eg fra Jotex af serien Köbenhamn. Sælges i forbindels

  Daybed, træ, 1 pers. , Jotex, Fineste daybed i eg fra Jotex af serien Köbenhamn. Sælges i forbindelse med flytning. Pølsepude medfølger.

  2.700,00 kr.24-09-2023
 5. Daybed, stof, 1 pers., Klassisk daybed i grå med løs pude og lysebrune træben. Hentes på Frederiksbe

  Daybed, stof, 1 pers., Klassisk daybed i grå med løs pude og lysebrune træben. Hentes på Frederiksberg.

  300,00 kr.24-09-2023
 6. Daybed, stof, 2 pers., vi sælger denne daybed fordi at vi renover vores lejlighed og vil lave noget

  Daybed, stof, 2 pers., vi sælger denne daybed fordi at vi renover vores lejlighed og vil lave noget mere plads for vores dreng. Sofa storrelse: 163,83 L x 66,04 L x 81,28 H cm Seng storrelse:180,97 L

  1.799,00 kr.24-09-2023

Klik her og find daybeds på DBA. Her kan du finde dem, der koster 500 kroner eller derunder.

Genbrugsprojekt til 15 kroner

Et andet genbrugsfund, som hun dog også har svært ved at slippe, er gamle nisser, som hun har fundet rundt omkring på loppemarkeder og i genbrugsbutikker. Nisseerne fungerer nemlig så fint i Karinas juleby, som liver op til jul. Karina kan godt lide tanken om, at det gamle julepynt i dag har fået nyt liv og værdsætter at pynte op med det i hendes hjem i julemåneden.

Men når Karina ikke hygger om sit genbrugsjulepynt, eller forsøger at ignorere nogle kurvefletmøbler i en genbrugsbutik, hamrer, maler og klipper hun i andre genbrugsfund. Karina kan nemlig godt lide at købe projekter, der lige kræver en ekstra hånd for at passe ind til hendes hjem:

- Jeg synes, det er sjovt at finde ting, som jeg kan bruge til noget andet end det, de egentlig er beregnet til. Og jeg sørger selv for at lave dem om, så de kan få den nye funktion, fortæller Karina.

Blandt andet har et gammelt tv-bord, som de fleste nok genkender fra folkeskolen, fået nyt liv i Ribe som reol og plantebord. Den føromtalte kurv i flet er som skrevet blevet forvandlet til en lampe, børnesengen til en daybed, brødkurve som vægpynt, og så har hun kreeret et vægtæppe ud af gamle garnrester fra genbrug– det er Karinas seneste bud på genbrugs-vægpynt.

Sidstnævnte projekt har kun koster Karina 15 kroner.

LÆS OGSÅ: Fies køkken er købt på DBA: Se det her

Garn-vægpynten har kostet Karina 15 kroner, fordi alt er genbrug
Garn-vægpynten har kostet Karina 15 kroner, fordi alt er genbrug
Her kan du se den fletkurve-dekoration, som Karina har skabt, og på billedet til højre står den "reol", som engang blev brugt som TV-bord i folkeskolen. 'Køb tingene med andre øjne. Du skal ikke nødvendigvis se en brødkurv som en brødkurv. Jeg har brugt det som vægpynt. Tænk ud af boksen', råder Karina
Her kan du se den fletkurve-dekoration, som Karina har skabt, og på billedet til højre står den "reol", som engang blev brugt som TV-bord i folkeskolen. 'Køb tingene med andre øjne. Du skal ikke nødvendigvis se en brødkurv som en brødkurv. Jeg har brugt det som vægpynt. Tænk ud af boksen', råder Karina

Find det på DBA

 1. Garn, Håndfarvet merino, 4 fed + 2 nøgler opvundet Håndfarvet merino. De to nøgler der er vundet op

  Garn, Håndfarvet merino, 4 fed + 2 nøgler opvundet Håndfarvet merino. De to nøgler der er vundet op vejer 179 gram De øvrige fed vejer 100 gram pr. fed Fra Janet E. Håndfarvet garn 75% merino 25% pol

  400,00 kr.24-09-2023
 2. Garn, Muud etui incl. Knitpro strømpepinde, Muud strømpepindeetui i håndlavet læder.
Farve: whisky
I

  Garn, Muud etui incl. Knitpro strømpepinde, Muud strømpepindeetui i håndlavet læder. Farve: whisky Incl. 6 sæt Knitpro Symfonie strømpepinde i birketræ Længde: 20 cm Størrelser: 2,5 mm 3,0 mm 3,5 mm 4

  475,00 kr.24-09-2023
 3. Garn, NATUR-ULD-GARN, SKØNT uld i naturlige farver på spoler, som jeg desværre ikke selv får plads t

  Garn, NATUR-ULD-GARN, SKØNT uld i naturlige farver på spoler, som jeg desværre ikke selv får plads til inden længe Garnnøglespinder følger med ved samlet køb til at lave nøgler af dem, hvis man foret

  399,00 kr.24-09-2023
 4. Garn, NATUR-ULD-GARN, Skønt varmt garn, som jeg desværre ikke selv får plads til inden længe

Uld i

  Garn, NATUR-ULD-GARN, Skønt varmt garn, som jeg desværre ikke selv får plads til inden længe Uld i mange naturlige farve, nogle dobbelttråd andre enkelttråd. De kan også farves i andre farver, hvis m

  399,00 kr.24-09-2023
 5. Garn, San Remo, 16 ngl San Remo
100 gr. nøgler
70% acryl
20% polyamid
10%wool laine
Prisen er incl p

  Garn, San Remo, 16 ngl San Remo 100 gr. nøgler 70% acryl 20% polyamid 10%wool laine Prisen er incl porte

  200,00 kr.24-09-2023
 6. Garn, Strømpegarn 
15kr stk

  Garn, Strømpegarn 15kr stk

  15,00 kr.24-09-2023

Lige nu er der 533 garn-annoncer på DBA og 200 af annoncerne har en pris på 40 kroner eller derunder.

Nu er Karina også begyndt at købe dette brugt

Karina er uddannet indretningskonsulent, og så har hun en baggrund som miljøtekniker. Men på det sidste har hun taget sine genbrugsvaner til et nyt niveau. Nu vil hun ikke kun købe brugte møbler – tøjet er Karina også så småt begyndt at købe brugt.

- Jeg var sådan lidt i tvivl om, hvorvidt det var fedt at købe tøj brugt, men jeg tænkte, at det altså skulle prøves, og nu hvor jeg har opdaget, at man for eksempel kan få et par fede bukser til kun 20 kroner, vil jeg begynde at købe mere af det. Det koster jo ingen ting, siger Karina.

Det er dog ikke tøj, Karina lige nu er på udkig efter på brugtmarkedet. I øjeblikket leder hun nemlig efter nogle små, brune Holmegaardsglas.

Find det på DBA

 1. Jeans, G-star, str. 30, Grå, Jeans, God men brugt, 30/32 3301

  Jeans, G-star, str. 30, Grå, Jeans, God men brugt, 30/32 3301

  275,00 kr.24-09-2023
 2. Jeans, J.C.K and J..N.S, str. 30, Blå, Jeans, Næsten som ny, 30/32

  Jeans, J.C.K and J..N.S, str. 30, Blå, Jeans, Næsten som ny, 30/32

  275,00 kr.24-09-2023
 3. Chinos, Shaping New Tomorrow , str. 30, Sort, Næsten som ny, SNT 30/30

  Chinos, Shaping New Tomorrow , str. 30, Sort, Næsten som ny, SNT 30/30

  250,00 kr.24-09-2023
 4. Jeans, Hugo Boss, Solid og Jack&Jones, str. 32, Sort, God men brugt, Størrelse 32/30.
Pæne og velhol

  Jeans, Hugo Boss, Solid og Jack&Jones, str. 32, Sort, God men brugt, Størrelse 32/30. Pæne og velholdte. Fra røg- og dyrefrit hjem. Samlet pris 150kr

  150,00 kr.24-09-2023
 5. Jeans, Levis Hi-Ball , str. 34, Næsten som ny, Levis Hi-Ball str. 34 brugt få gange.

  Jeans, Levis Hi-Ball , str. 34, Næsten som ny, Levis Hi-Ball str. 34 brugt få gange.

  350,00 kr.24-09-2023
 6. Jeans, Levis 501 S, str. 34, Næsten som ny, Levis 501 S str. 34/30 brugt 2 gange.

  Jeans, Levis 501 S, str. 34, Næsten som ny, Levis 501 S str. 34/30 brugt 2 gange.

  350,00 kr.24-09-2023

I skrivende stund er der 13.126 bukser til kvinder salg på DBA og mere end 2.000 af dem er i størrelse 38. Du kan også tjekke de bukser, du lige nu kan købe til mænd, ud, lige her

Du kan følge Karina på DBA ved at klikke dig ind på hendes DBA-profil her og trykke ’følg’. Hvis du vil se flere billeder fra hendes skønne genbrugshjem, så kan du følge hende på Instagram, her.

Kan du ikke få nok inspiration, så tag lige et kig ind i Pia fra Gentoftes hjem. Pia bor i en 70’er-villa og har indrettet hjemmet derefter. Hun finder blandt andet inspiration i hjemmets grønne marmorgulv, og så elsker hun lamper, som ligner noget fra en James Bond-film.

Hvis du har lige så stor en forkærlighed for at lave ting om til en ny funktion, som Karina har, så har vi en masse ”guf” til dig. En palle kan du for det meste anskaffe dig gratis på DBA, og ud af den kan du lave en vinreol eller en pakkekalender.

Elsker du også genbrug?
Hvis du har indrettet dit hjem med flere genbrugsfund, og du er frisk på at vise billeder af - og fortælle om – dit hjem, så skriv til os på dbaguide@ebay.com. Så kan det være, det er dit hjem, vi bringer en artikel om næste gang. Skriv gerne i mailen, hvis du også er frisk på, at vi kommer hjem til dig og filmer en lille video med dig og dit hjem.

Relaterede artikler