Guide: 6 tips til dig, der skal købe en brugt seng
Bolig

Guide: 6 tips til dig, der skal købe en brugt seng

Christine
Christine

Knirker og knager den gamle seng? Når den gamle seng skal skiftes, er der mange penge at spare, hvis du vælger at købe den brugt. Her får du 6 tips, som sikrer, at din sengehandel ikke ender som et mareridt allerede før, du har lagt hovedet på puden.

Ligger du som prinsessen på ærten? Hvis du ikke gør, tyder det på, at det er tid til at skifte sengen ud med en ny model. Det kan blive en stor udgift, for uanset om du vælger en springmadras eller en boxmadras, er det vigtigt, at kvaliteten er i top, så du får din skønhedssøvn hver nat.

Vi vil gerne hjælpe dig med at komme godt af sted til drømmeland, og derfor har vi sammen med Søren Skriver fra Sleepzone samlet 6 råd, du bør kende, før du køber en brugt seng. Er du klar til at sove som en sten i din nye seng? Så læs med her – vi lover, at det ikke er søvndyssende godnatlæsning, som venter.

Derfor skal du kende sengens alder

Det er ikke kun, når du køber årgangsvine og gode oste, at alder har en betydning. Kender du alderen på den seng, du er ved at købe? Det er vigtigt at vide, hvor gammel sengen er, før du lukker handlen med sælger, for ifølge Søren Skriver bør det have afgørende indflydelse på, om du skal købe eller ej:

En seng kan som udgangspunkt holde i op til ti år. Herefter bliver den træt i fjedrene, og man kommer derfor til at ligge dårligt på madrassen. Når man skal købe en seng brugt, er det derfor bedst at gå på jagt efter en, der er mindre end 5 år gammel. Det er i reglen et godt køb
forklarer han.

Kender sælger ikke sengens alder? Hvis sælger ikke ved, hvor gammel sengen er, kan du heldigvis nemt teste fjedrenes tilstand selv. Knirker sengen er det første tegn på, at fjedrene muligvis er møre, men der er også et andet trick, du kan bruge, når lejerne skal testes:

- Sæt dig i sengen! Synker du ned i madrassen, eller kan du mærke metal stikke igennem stoffet, så er fjedrene slidt helt i bund, tipper Søren Skriver.

Enkeltsenge til salg på DBA netop nu:

 1. Andet, b: 120 l: 180, Seng uden madras, træ fejler ikke ingenting.

  Andet, b: 120 l: 180, Seng uden madras, træ fejler ikke ingenting.

  100,00 kr.23-03-2023
 2. Enkeltseng, Hilding Nightflight Extra, b: 90 l: 200 h: 46, 
Svensklavet kvalitetsseng. Springmadras

  Enkeltseng, Hilding Nightflight Extra, b: 90 l: 200 h: 46, Svensklavet kvalitetsseng. Springmadras + 5 cm topmadras. Ikke slidt, og ingen pletter. Metal meder. Der medfølger sengetæppe og pyntepude,

  500,00 kr.23-03-2023
 3. Boxmadras, b: 140 l: 200 h: 90, Hej derude! 

Sælger denne dejlige seng. Der er plads til at sove 1-

  Boxmadras, b: 140 l: 200 h: 90, Hej derude! Sælger denne dejlige seng. Der er plads til at sove 1-2 mand. Derudover er den selfølgelig behagelig at sove i. Der er rimelig mange pletter på hvilket er

  300,00 kr.23-03-2023
 4. Elevationsseng, Auping, b: 90 l: 200 h: 40, Super lækker seng med elevation og tilhørende sengebord.

  Elevationsseng, Auping, b: 90 l: 200 h: 40, Super lækker seng med elevation og tilhørende sengebord. Fungerer fint, men der er lidt slidmærker på stellet. Ny pris 27.000 kr Sælges billigt, da vi gerne

  2.500,00 kr.23-03-2023
 5. Boxmadras, Nordisk fjer, b: 100 l: 200 h: 70, Superfin Nordisk fjer Continental seng sælges. Sengen

  Boxmadras, Nordisk fjer, b: 100 l: 200 h: 70, Superfin Nordisk fjer Continental seng sælges. Sengen måler 100 cm i bredden, 200 cm i længden og 70 cm i højden. Den har pocketfjedre og en vendbar topma

  1.500,00 kr.23-03-2023
 6. Boxmadras, Huma Premium, b: 90 l: 200 h: 43, Behagelig og næsten ubrugt Huma Premium boxmadras med t

  Boxmadras, Huma Premium, b: 90 l: 200 h: 43, Behagelig og næsten ubrugt Huma Premium boxmadras med tyk Royal Artic Lux-topmadras sælges. Topmadrassen er 9 cm tyk. Selve sengen måler 200 cm i længden,

  900,00 kr.23-03-2023

Du finder et stort udvalg af senge på DBA, og er du på udkig efter en enkeltseng, kan du finde ikke mindre end 1.223 forskellige. 

Hård, medium eller blød madras - Hvad skal du vælge?

Sengerammen er egentlig underordnet. Den er et fundament, som madrassen ligger på, og det er madrassen, der er det vigtigste ved sengen. Derfor er det også afgørende, at du køber en madras, som passer til din kropstype:

- De fleste begår den fejl, at de enten køber en madras, der er for blød eller for hård i forhold til deres vægt. Derfor er det en god idé at købe en seng af en, der har samme kropstype som dig selv. En madras former sig efter den, der har brugt den, præcis som med løbesko, forklarer Søren Skriver.

Måske tænker du nu: Hvordan kan jeg vide, om jeg skal have en blød, medium eller hård madras? Spørger vi Søren Skriver, har han heldigvis et svar parat:

- Først og fremmest skal man lægge sig på den. Ligger man godt, er det jo et perfekt udgangspunkt. Når det så er sagt, viser studier, at spinkle mennesker med fordel kan gå efter en blød madras, hvorimod folk med mere fylde opnår en bedre søvn på en hård madras.

LÆS OGSÅ: DIY: Genbrugsseng til tæt på 0 kroner

Denne dobbeltseng er sat til salg af John, der bor på Christianshavn. Sengen kan blive din for 1.500 kroner, men så følger der også to lagener med i prisen.
Denne dobbeltseng er sat til salg af John, der bor på Christianshavn. Sengen kan blive din for 1.500 kroner, men så følger der også to lagener med i prisen.

Det er ikke alt, der kan renses væk

Når du har konstateret, at fjedrene er fejlfri, og madrassen passer til din kropstype, kan du begynde at kigge sengen efter i sømmene. Ser den intakt ud? Har den mange skrammer, afslag eller et flækket ben? Det kan betale sig at være grundig, før du køber en brugt seng, forklarer Søren Skriver:

Rammen i madrassen skal være intakt, og det er også vigtigt, at stoffet ikke er slidt, så fjedrene kan gnave sig igennem betrækket. De fleste foretrækker også en ren og pæn madras uden pletter. Skjolder kan være et eksempel på, at sengen har fået fugt, og det er jo ikke en bonus at få med i købet.

Kan du leve med pletterne? Det er ikke alle pletter, som kan fjernes, og selv efter en grundig rensning kan du risikere, at plamagerne stadig er synlige. Søren Skriver anbefaler derfor, at du er kritisk, når du kigger på en plettet seng.

Boxmadrasser du kan finde på DBA netop nu:

 1. Sengestel, sengeramme med boxmadras. 140 200.

  Sengestel, sengeramme med boxmadras. 140 200.

  950,00 kr.23-03-2023
 2. Meder, 2 sæt meder til enkelt boksmadras
150kr pr sæt
Har aldrig været i brug

  Meder, 2 sæt meder til enkelt boksmadras 150kr pr sæt Har aldrig været i brug

  150,00 kr.21-03-2023
 3. Sengeben, Jysk, Ubrugte møbelben i sorte fra Jysk. Passer til alle typer boxmadras.
Beslag og skruer

  Sengeben, Jysk, Ubrugte møbelben i sorte fra Jysk. Passer til alle typer boxmadras. Beslag og skruer medfølger. Nypris 375. Kan hentes i Hornbæk, Helsingør eller Birkerød efter aftale.

  175,00 kr.20-03-2023
 4. Meder, Til en boksmadras på 80 cm

  Meder, Til en boksmadras på 80 cm

  50,00 kr.19-03-2023
 5. Topmadras, 

Billede 1: Dreamzone topmadras. 90x200cm. Højde: 5cm. 250kr.

Billede 2: Dreamzone topm

  Topmadras, Billede 1: Dreamzone topmadras. 90x200cm. Højde: 5cm. 250kr. Billede 2: Dreamzone topmadras. 90x200. Højde: 3cm. 200kr. Billede 3: Danfill Top Dreamer topmadras, 90x200cm. Højde: 3cm. P

  250,00 kr.19-03-2023
 6. Sengeben, Bjorli, Ikea metal ben til box madras. 4 stk af børstet stål. Mål = højde =20 cm. Brugte m

  Sengeben, Bjorli, Ikea metal ben til box madras. 4 stk af børstet stål. Mål = højde =20 cm. Brugte men absolut i god stand.

  75,00 kr.19-03-2023

Vælg mellem 1.250 forskellige boxmadrasser på DBA eller find den, der passer dig, mellem de 7.500 almindelige cmodeller.

Kan du lugte noget?

Duften af rent sengetøj er noget af det dejligste at blive mødt af, når man lægger sig under dynen for at sige godnat. Stiger der en tvivlsom odør op fra din nye seng? Det kan være en god idé at snuse til sengen, før du beslutter dig for, om det er den, du skal sove på de næste mange nætter:

- En seng suger lugte til sig, og de sætter sig i madrassens betræk. Derfor kan det være en god idé at spørge sælger, hvor sengen har stået. Har den haft plads i et uopvarmet sommerhus, er der risiko for, at den lugter jordslået, forklarer Søren Skriver.

Dufte fra dyr og kolde kældre, kan også sætte sig i madrassen, men særligt én lugt er umulig at rense væk:

- Røg! Man kan ikke skjule, hvis man har røget enten i sengen eller i huset, hvor sengen har stået, fortæller Søren Skriver prompte.

LÆS OGSÅ: Niels har nok Danmarks dyreste skilsmisseseng til salg på DBA

En sovesofa er praktisk i gæsteværelset eller i rum, hvor du gerne vil udnytte pladsen maksimalt. Denne grå model fra Blue Moon sælger Jens fra Hillerød lige nu til 2.500 kroner.
En sovesofa er praktisk i gæsteværelset eller i rum, hvor du gerne vil udnytte pladsen maksimalt. Denne grå model fra Blue Moon sælger Jens fra Hillerød lige nu til 2.500 kroner.

Dette kan være en fordel for dig at få med i handlen

Det er altid lækkert, når der følger ekstra ting med i handlen. Det kan være et natbord, et specialdesignet sengegærde eller måske et par ekstra ben i en anden farve, men faktisk er det noget helt andet, du skal sørge for at få med fra sælger, hvis du spørger Søren Skriver:

- Nogle senge har livstidsgaranti på både fjedre og ramme, så derfor er det en god idé at få kvitteringen med. Går sengen i stykker på et tidspunkt, kan du få den repareret kvit og frit hos producenten.

Drømmer du om en seng fra Auping eller Hästens? Det er dyre senge, men til gengæld er det også modeller med livstidsgaranti. Her er sengerammerne nemlig lavet i jern eller metal, og producenten garanterer derfor, at de ikke kan ødelægges. Skulle det mod forventning ske, kan det dækkes, hvis du kan fremvise en gyldig kvittering.

Dobbeltsenge til salg på DBA lige nu:

 1. Continental, Jysk, b: 180 l: 200 h: 68, Kontinentalseng 180x200 cm. 2 springmadrasser med pocket-fje

  Continental, Jysk, b: 180 l: 200 h: 68, Kontinentalseng 180x200 cm. 2 springmadrasser med pocket-fjedre 240/m², polstret med purskum. Madrassen er inddelt i 7 komfortzoner, hvilket giver en unik, ergo

  5.000,00 kr.20-03-2023
 2. Dobbeltseng, IKEA, b: 155 l: 209 h: 93, Vi sælger vores gæsteseng inkl. madras og lamelramme. Seng e

  Dobbeltseng, IKEA, b: 155 l: 209 h: 93, Vi sælger vores gæsteseng inkl. madras og lamelramme. Seng er i god stand. Den blev sjældent brugt og har kun få særheder fra sidste flytning!

  1.900,00 kr.23-03-2023
 3. Continental, Jysk, b: 150 l: 200 h: 54, Continental seng fra Jysk. To senge sat sammen med en spring

  Continental, Jysk, b: 150 l: 200 h: 54, Continental seng fra Jysk. To senge sat sammen med en springmadras - og en topmadras hvis man vil have den med i prisen.

  900,00 kr.23-03-2023
 4. Continental, b: 160 l: 200 h: 63, Dejlig seng - står som ny 
Bygget op i 3 dele - bund, midte og top

  Continental, b: 160 l: 200 h: 63, Dejlig seng - står som ny Bygget op i 3 dele - bund, midte og topmadras Ikke brugt særlig meget, da den står i min kolonihave

  1.500,00 kr.23-03-2023
 5. Dobbeltseng, Ikea, b: 160 l: 200 h: 50, Dobbeltseng fra Ikea sælges.
Består af træramme i mørk farve

  Dobbeltseng, Ikea, b: 160 l: 200 h: 50, Dobbeltseng fra Ikea sælges. Består af træramme i mørk farve, lameller, hovedgærdet samt springmadras. Den har tjent os godt, og sælges kun på grund af udskift

  1.200,00 kr.23-03-2023
 6. Continental, b: 180 l: 200 h: 50, Seng (5 år gammel) sælges uden gavl

  Continental, b: 180 l: 200 h: 50, Seng (5 år gammel) sælges uden gavl

  3.500,00 kr.23-03-2023

Lige nu finder du 933 dobbeltsenge på DBA, og du kan du finde dem, der koster under 2.000 kr lige her.

Det her er det bedste tidspunkt på dagen at købe en seng

Den ser måske blød og indbydende ud ved første øjekast, men hvordan føles den egentlig at ligge i? Når du har konstateret, at sengen både ser godt ud og er i god stand, må du i gang med den vigtigste opgave: At prøve den. Allerede når du sætter dig på sengekanten, kan du nemlig afgøre, om du er ved at gøre et drømmekøb eller ej:

- Knirker sengen, når du sætter dig på den, skal du måske overveje en ekstra gang, om det er et godt køb. Det kan hurtigt blive forstyrrende for nattesøvnen, hvis den piber hver gang, du vender dig, pointerer Søren Skriver, og sender samtidig et afsluttende pro-tip mod dig:

Det er altid en god idé at prøve en seng først på dagen. Så er kroppen veludhvilet, og du kan bedre vurdere, hvor godt du egentlig ligger på madrassen. Efter en lang arbejdsdag, hvor både hoved og krop er trætte, er det langt sværere at vurdere
fortæller han.

Køjesenge til salg på DBA netop nu:

 1. Køjeseng, Køjeseng, Køjeseng gives væk 

Der er opbevaring under sengen, til feks bamser. 

Den fejl

  Køjeseng, Køjeseng, Køjeseng gives væk Der er opbevaring under sengen, til feks bamser. Den fejler ingenting, vi skal bare have den væk. Skal selv skilles ad og tages ned fra 1. salen. Er male

  10,00 kr.23-03-2023
 2. Køjeseng, Hvidpigmenteret fyr, b: 90 l: 200, Ny ubrugt køjeseng i original emballage.
Inkl. stige og

  Køjeseng, Hvidpigmenteret fyr, b: 90 l: 200, Ny ubrugt køjeseng i original emballage. Inkl. stige og 2 lamelbunde. Massiv hvidpigmenteret fyrtræ med gennemgående skruer. Madrasmål: B 90 x L 200 cm. el

  2.400,00 kr.23-03-2023
 3. Køjeseng, Massiv tung køjeseng med ekstra udtræksseng og 5 madrasser køber skiller selv ad
Tlf nr 52

  Køjeseng, Massiv tung køjeseng med ekstra udtræksseng og 5 madrasser køber skiller selv ad Tlf nr 52603062

  800,00 kr.23-03-2023
 4. Køjeseng, Fin køjeseng med madrasser køber skiller selv ad
Tlf nr 52603062

  Køjeseng, Fin køjeseng med madrasser køber skiller selv ad Tlf nr 52603062

  400,00 kr.23-03-2023
 5. Køjeseng, b: 100 l: 210, Skøn gulmalet fyrtræs køjeseng.
Rigtigt fin kvalitet og kan skilles og brug

  Køjeseng, b: 100 l: 210, Skøn gulmalet fyrtræs køjeseng. Rigtigt fin kvalitet og kan skilles og bruges som som separate senge. Højen er 160 cm

  1.000,00 kr.23-03-2023
 6. Køjeseng, b: 109 l: 210, Flexa køjeseng. Madrasser medfølger. Enkelte brugsspor, men fin stand. Står

  Køjeseng, b: 109 l: 210, Flexa køjeseng. Madrasser medfølger. Enkelte brugsspor, men fin stand. Står usamlet.

  3.000,00 kr.23-03-2023

Køjesenge er perfekte, hvis du vil optimere pladsen i et rum. Lige nu finder du finder du mere end 500 køjesenge på DBA.

Vidste du, at studier viser, at indretningen i dit soveværelse har indflydelse på din søvn? Det er derfor ikke helt lige meget, hvilke omgivelser du sætter din nye seng i. Har du brug for inspiration og nemme indretningstip, kan du læse mere her, hvor vi guider mod et lækkert og personligt soveværelse.

Indrømmet. Det er jo ikke billigt at indrette hjemmet, og har du lige spenderet månedens budget på en ny seng, er det måske ikke det store budget, du bokser med. Er du broke? Det var Sara, men alligevel fik hun mulighed for at få et ønske opfyldt. Læs med her og find ud af, om drømmene blev til virkelighed. Du kan også tage et kig i videoen herunder:

Relaterede artikler