Guide: 6 tips til dig, der skal købe en brugt seng
Bolig

Guide: 6 tips til dig, der skal købe en brugt seng

Christine
Christine

Knirker og knager den gamle seng? Når den gamle seng skal skiftes, er der mange penge at spare, hvis du vælger at købe den brugt. Her får du 6 tips, som sikrer, at din sengehandel ikke ender som et mareridt allerede før, du har lagt hovedet på puden.

Ligger du som prinsessen på ærten? Hvis du ikke gør, tyder det på, at det er tid til at skifte sengen ud med en ny model. Det kan blive en stor udgift, for uanset om du vælger en springmadras eller en boxmadras, er det vigtigt, at kvaliteten er i top, så du får din skønhedssøvn hver nat.

Vi vil gerne hjælpe dig med at komme godt af sted til drømmeland, og derfor har vi sammen med Søren Skriver fra Sleepzone samlet 6 råd, du bør kende, før du køber en brugt seng. Er du klar til at sove som en sten i din nye seng? Så læs med her – vi lover, at det ikke er søvndyssende godnatlæsning, som venter.

Derfor skal du kende sengens alder

Det er ikke kun, når du køber årgangsvine og gode oste, at alder har en betydning. Kender du alderen på den seng, du er ved at købe? Det er vigtigt at vide, hvor gammel sengen er, før du lukker handlen med sælger, for ifølge Søren Skriver bør det have afgørende indflydelse på, om du skal købe eller ej:

En seng kan som udgangspunkt holde i op til ti år. Herefter bliver den træt i fjedrene, og man kommer derfor til at ligge dårligt på madrassen. Når man skal købe en seng brugt, er det derfor bedst at gå på jagt efter en, der er mindre end 5 år gammel. Det er i reglen et godt køb
forklarer han.

Kender sælger ikke sengens alder? Hvis sælger ikke ved, hvor gammel sengen er, kan du heldigvis nemt teste fjedrenes tilstand selv. Knirker sengen er det første tegn på, at fjedrene muligvis er møre, men der er også et andet trick, du kan bruge, når lejerne skal testes:

- Sæt dig i sengen! Synker du ned i madrassen, eller kan du mærke metal stikke igennem stoffet, så er fjedrene slidt helt i bund, tipper Søren Skriver.

Enkeltsenge til salg på DBA netop nu:

 1. Springmadras, Wonderland, b: 90 l: 200 h: 18, Wonderland
1 stk. Springmadras
Model: Melody
Farve: So

  Springmadras, Wonderland, b: 90 l: 200 h: 18, Wonderland 1 stk. Springmadras Model: Melody Farve: Soil 01 Ekstra fast Lækker og kvalitetsfuld Wonderland Melody springmadras, 18 cm vendbar madras med 5

  3.900,00 kr.27-02-2024
 2. Seng i pastelrosa velour 90 x 200 cm NOZAY

  Seng i pastelrosa velour 90 x 200 cm NOZAY

  Seng i pastelrosa velour 90 x 200 cm NOZAY, Beliani, Få 10% rabat på dit køb ved at benytte koden: DBA10DK (Giver 10% rabat). Koden kan ikke kombineres eller bruges sammen med andre rabatkoder. Lige f

  2.549,00 kr.31-12-2023
 3. Enkeltseng i Fransk Flet

  Enkeltseng i Fransk Flet

  Enkeltseng, inkl. Dreamzone Plus madras , b: 85 l: 200 h: 30, Fin og velholdt seng med få brugsspor (se billede). Prisen er inklusiv ny og pletfri madras (brugt 2 gange under topmadras). Seng og mad

  1.800,00 kr.27-02-2024
 4. Enkeltseng, b: 90 l: 200

  Enkeltseng, b: 90 l: 200

  500,00 kr.27-02-2024
 5. Boxmadras, Uden fejl rimmelig nye blev kun brugt et år, med madrasse . Sælger pga plads mangel og ha

  Boxmadras, Uden fejl rimmelig nye blev kun brugt et år, med madrasse . Sælger pga plads mangel og har fået nye seng har 2 af dem hurtighandel fortrækkes.

  600,00 kr.27-02-2024
 6. Seng Kr. 600,-

  Seng Kr. 600,-

  Seng Kr. 600,-, WWW.ANTIKPJOT.DK Seng i fineret teaktræ, fra 1960erne. Den har brugsspor og der medfølger ikke madras. Sengegærde højde 63cm Madras mål 85cm X 190cm Emne nr. 74715

  600,00 kr.30-11-2023

Du finder et stort udvalg af senge på DBA, og er du på udkig efter en enkeltseng, kan du finde ikke mindre end 1.223 forskellige. 

Hård, medium eller blød madras - Hvad skal du vælge?

Sengerammen er egentlig underordnet. Den er et fundament, som madrassen ligger på, og det er madrassen, der er det vigtigste ved sengen. Derfor er det også afgørende, at du køber en madras, som passer til din kropstype:

- De fleste begår den fejl, at de enten køber en madras, der er for blød eller for hård i forhold til deres vægt. Derfor er det en god idé at købe en seng af en, der har samme kropstype som dig selv. En madras former sig efter den, der har brugt den, præcis som med løbesko, forklarer Søren Skriver.

Måske tænker du nu: Hvordan kan jeg vide, om jeg skal have en blød, medium eller hård madras? Spørger vi Søren Skriver, har han heldigvis et svar parat:

- Først og fremmest skal man lægge sig på den. Ligger man godt, er det jo et perfekt udgangspunkt. Når det så er sagt, viser studier, at spinkle mennesker med fordel kan gå efter en blød madras, hvorimod folk med mere fylde opnår en bedre søvn på en hård madras.

LÆS OGSÅ: DIY: Genbrugsseng til tæt på 0 kroner

Denne dobbeltseng er sat til salg af John, der bor på Christianshavn. Sengen kan blive din for 1.500 kroner, men så følger der også to lagener med i prisen.
Denne dobbeltseng er sat til salg af John, der bor på Christianshavn. Sengen kan blive din for 1.500 kroner, men så følger der også to lagener med i prisen.

Det er ikke alt, der kan renses væk

Når du har konstateret, at fjedrene er fejlfri, og madrassen passer til din kropstype, kan du begynde at kigge sengen efter i sømmene. Ser den intakt ud? Har den mange skrammer, afslag eller et flækket ben? Det kan betale sig at være grundig, før du køber en brugt seng, forklarer Søren Skriver:

Rammen i madrassen skal være intakt, og det er også vigtigt, at stoffet ikke er slidt, så fjedrene kan gnave sig igennem betrækket. De fleste foretrækker også en ren og pæn madras uden pletter. Skjolder kan være et eksempel på, at sengen har fået fugt, og det er jo ikke en bonus at få med i købet.

Kan du leve med pletterne? Det er ikke alle pletter, som kan fjernes, og selv efter en grundig rensning kan du risikere, at plamagerne stadig er synlige. Søren Skriver anbefaler derfor, at du er kritisk, når du kigger på en plettet seng.

Boxmadrasser du kan finde på DBA netop nu:

 1. Andet, Ikea, Bjorli, Bjorli, 4 ben i stål, fx til boxmadras seng
Fejlkøb Ikea, aldrig brugt, stadig

  Andet, Ikea, Bjorli, Bjorli, 4 ben i stål, fx til boxmadras seng Fejlkøb Ikea, aldrig brugt, stadig i opr. Ikea indpakning. Nypris 200,- Kan afhentes i Vallensbæk/Albertslund, eller evt sendes for 40

  80,00 kr.27-02-2024
 2. Sengeben, Sengeben i sort, 20x7 cm inklusiv beslag til montage på boxmadras.

  Sengeben, Sengeben i sort, 20x7 cm inklusiv beslag til montage på boxmadras.

  100,00 kr.25-02-2024
 3. Sengeben, JYSK, 4 stk. sengeben i massiv egetræ med møtrik/skiver, brugt men fine, passer til boxmad

  Sengeben, JYSK, 4 stk. sengeben i massiv egetræ med møtrik/skiver, brugt men fine, passer til boxmadras. 200kr fast pris.

  200,00 kr.24-02-2024
 4. Sengeben, JYSK, Sengeben til boxmadras i massiv bøg. Fra Jysk.
Uden skruer og møtrikker, for de sidd

  Sengeben, JYSK, Sengeben til boxmadras i massiv bøg. Fra Jysk. Uden skruer og møtrikker, for de sidder desværre fast i sengene. 2 sæt a 4 stk. 40 kr pr sæt.

  30,00 kr.24-02-2024
 5. Meder, 2 hvid meder passer til boxmadras 90x200

  Meder, 2 hvid meder passer til boxmadras 90x200

  30,00 kr.24-02-2024
 6. Andet, Boksmadras. Boxmadras. Madras. IKEA Sultan model str 200 x 90 cm. Fin velholdt madras fra røg

  Andet, Boksmadras. Boxmadras. Madras. IKEA Sultan model str 200 x 90 cm. Fin velholdt madras fra røg og dyrefrit hjem. Evt. Gratis topmadras kan følge med. Befinder sig i Aarhus N.

  499,00 kr.24-02-2024

Vælg mellem 1.250 forskellige boxmadrasser på DBA eller find den, der passer dig, mellem de 7.500 almindelige cmodeller.

Kan du lugte noget?

Duften af rent sengetøj er noget af det dejligste at blive mødt af, når man lægger sig under dynen for at sige godnat. Stiger der en tvivlsom odør op fra din nye seng? Det kan være en god idé at snuse til sengen, før du beslutter dig for, om det er den, du skal sove på de næste mange nætter:

- En seng suger lugte til sig, og de sætter sig i madrassens betræk. Derfor kan det være en god idé at spørge sælger, hvor sengen har stået. Har den haft plads i et uopvarmet sommerhus, er der risiko for, at den lugter jordslået, forklarer Søren Skriver.

Dufte fra dyr og kolde kældre, kan også sætte sig i madrassen, men særligt én lugt er umulig at rense væk:

- Røg! Man kan ikke skjule, hvis man har røget enten i sengen eller i huset, hvor sengen har stået, fortæller Søren Skriver prompte.

LÆS OGSÅ: Niels har nok Danmarks dyreste skilsmisseseng til salg på DBA

En sovesofa er praktisk i gæsteværelset eller i rum, hvor du gerne vil udnytte pladsen maksimalt. Denne grå model fra Blue Moon sælger Jens fra Hillerød lige nu til 2.500 kroner.
En sovesofa er praktisk i gæsteværelset eller i rum, hvor du gerne vil udnytte pladsen maksimalt. Denne grå model fra Blue Moon sælger Jens fra Hillerød lige nu til 2.500 kroner.

Dette kan være en fordel for dig at få med i handlen

Det er altid lækkert, når der følger ekstra ting med i handlen. Det kan være et natbord, et specialdesignet sengegærde eller måske et par ekstra ben i en anden farve, men faktisk er det noget helt andet, du skal sørge for at få med fra sælger, hvis du spørger Søren Skriver:

- Nogle senge har livstidsgaranti på både fjedre og ramme, så derfor er det en god idé at få kvitteringen med. Går sengen i stykker på et tidspunkt, kan du få den repareret kvit og frit hos producenten.

Drømmer du om en seng fra Auping eller Hästens? Det er dyre senge, men til gengæld er det også modeller med livstidsgaranti. Her er sengerammerne nemlig lavet i jern eller metal, og producenten garanterer derfor, at de ikke kan ødelægges. Skulle det mod forventning ske, kan det dækkes, hvis du kan fremvise en gyldig kvittering.

Dobbeltsenge til salg på DBA lige nu:

 1. Elevationsseng, b: 180 l: 200, Sælger denne seng, da vi ikke skal bruge den længere..

Sengen er ikk

  Elevationsseng, b: 180 l: 200, Sælger denne seng, da vi ikke skal bruge den længere.. Sengen er ikke ny og derfor med brugstegn hist og her.. Skal afhentes i Helsingør. (Vapnagaard, på 2.sal) Blive

  1.500,00 kr.27-02-2024
 2. Continental, Bedre Nætter, b: 180 l: 200 h: 10, Dobbeltseng inkl.: 

- Sengegavl
- Ben i egetræ
- To

  Continental, Bedre Nætter, b: 180 l: 200 h: 10, Dobbeltseng inkl.: - Sengegavl - Ben i egetræ - Topmadres - Kontinental Nypris for alt: 8000 kr. Sælges kun grundet flytning. Stort set helt ny se

  7.000,00 kr.27-02-2024
 3. Dobbeltseng, Ikea, b: 160 l: 200, 2 år gammel seng fra Ikea. Er på en Espevär bund, som jeg har male

  Dobbeltseng, Ikea, b: 160 l: 200, 2 år gammel seng fra Ikea. Er på en Espevär bund, som jeg har malet, og guld spraymalet ben. Sengen fejler ingen ting. Man kan købe betræk til undersengen, hvis man ø

  3.000,00 kr.27-02-2024
 4. ALT SKAL VÆK, OUTLET, OP TIL 80% RABAT, SENG, MADRAS MED MERE

  ALT SKAL VÆK, OUTLET, OP TIL 80% RABAT, SENG, MADRAS MED MERE

  Dobbeltseng, Drømmeland A/S sælger over 1000 senge pr. måned og det kan ikke undgås at der opstår små skader ved aflæsning, pakning, leveringer eller at der er mindre fejl og mangler fra leverandørern

  499,00 kr.14-02-2024
 5. Gavl, Tine K, b: 180 h: 132, Sengegavl 
Passer til de fleste senge.
B 180
H 132
 Jeg har brugt den t

  Gavl, Tine K, b: 180 h: 132, Sengegavl Passer til de fleste senge. B 180 H 132 Jeg har brugt den til en seng på 180

  2.000,00 kr.27-02-2024
 6. Dobbeltseng, b: 140 l: 200, Sælger en halvandenmands seng samt topmadras,..
1500kr

Den fejler ingen

  Dobbeltseng, b: 140 l: 200, Sælger en halvandenmands seng samt topmadras,.. 1500kr Den fejler ingen ting,.. Skal af med den da vi ønsker en større en. (Topmadrassen er ikke beskidt, det er lyset) F

  1.500,00 kr.27-02-2024

Lige nu finder du 933 dobbeltsenge på DBA, og du kan du finde dem, der koster under 2.000 kr lige her.

Det her er det bedste tidspunkt på dagen at købe en seng

Den ser måske blød og indbydende ud ved første øjekast, men hvordan føles den egentlig at ligge i? Når du har konstateret, at sengen både ser godt ud og er i god stand, må du i gang med den vigtigste opgave: At prøve den. Allerede når du sætter dig på sengekanten, kan du nemlig afgøre, om du er ved at gøre et drømmekøb eller ej:

- Knirker sengen, når du sætter dig på den, skal du måske overveje en ekstra gang, om det er et godt køb. Det kan hurtigt blive forstyrrende for nattesøvnen, hvis den piber hver gang, du vender dig, pointerer Søren Skriver, og sender samtidig et afsluttende pro-tip mod dig:

Det er altid en god idé at prøve en seng først på dagen. Så er kroppen veludhvilet, og du kan bedre vurdere, hvor godt du egentlig ligger på madrassen. Efter en lang arbejdsdag, hvor både hoved og krop er trætte, er det langt sværere at vurdere
fortæller han.

Køjesenge til salg på DBA netop nu:

 1. Køjeseng, Hvidmalet med udtræksseng og skuffer, b: 85 l: 188, 164 høj. Med skum madrasser og underdy

  Køjeseng, Hvidmalet med udtræksseng og skuffer, b: 85 l: 188, 164 høj. Med skum madrasser og underdyner. Som ny.

  3.500,00 kr.27-02-2024
 2. Køjeseng, b: 90 l: 200, Svärta Ikea køjeseng i rigtig fin stand. Målene er 90x200. Den er skilt ad,

  Køjeseng, b: 90 l: 200, Svärta Ikea køjeseng i rigtig fin stand. Målene er 90x200. Den er skilt ad, så den er nem at transportere og brugsanvisningen til at samle den findes på nettet. Sælges uden mad

  500,00 kr.26-02-2024
 3. Halvhøj seng, b: 185 l: 231, Luksuriøs børneseng, særligt designet efter individuelle præferencer. D

  Halvhøj seng, b: 185 l: 231, Luksuriøs børneseng, særligt designet efter individuelle præferencer. Den har et enkelt og stilrent formsprog, der prioriterer sin primære funktion som en behagelig og try

  7.000,00 kr.26-02-2024
 4. Køjeseng, Hvid, Great bed in a good condition!

  Køjeseng, Hvid, Great bed in a good condition!

  150,00 kr.26-02-2024
 5. Køjeseng, Ikea, b: 90 l: 200, Sælges da der skal købes separat senge til børnene istedet for køjesen

  Køjeseng, Ikea, b: 90 l: 200, Sælges da der skal købes separat senge til børnene istedet for køjeseng/ kan eventuelt også byttes med 2 børne senge 90 × 200 købt for 2299 kr. I Ikea sidste år 2023 Feb

  1.600,00 kr.26-02-2024
 6. Køjeseng, Køjeseng, b: 86 l: 213, Brugt men solid køjeseng. Den har lidt klistermærker hist og pist

  Køjeseng, Køjeseng, b: 86 l: 213, Brugt men solid køjeseng. Den har lidt klistermærker hist og pist og en mindre flække. Se billede. Madrasser kan medfølge. Madrasmål: 80 x 200 cm.

  700,00 kr.26-02-2024

Køjesenge er perfekte, hvis du vil optimere pladsen i et rum. Lige nu finder du finder du mere end 500 køjesenge på DBA.

Vidste du, at studier viser, at indretningen i dit soveværelse har indflydelse på din søvn? Det er derfor ikke helt lige meget, hvilke omgivelser du sætter din nye seng i. Har du brug for inspiration og nemme indretningstip, kan du læse mere her, hvor vi guider mod et lækkert og personligt soveværelse.

Indrømmet. Det er jo ikke billigt at indrette hjemmet, og har du lige spenderet månedens budget på en ny seng, er det måske ikke det store budget, du bokser med. Er du broke? Det var Sara, men alligevel fik hun mulighed for at få et ønske opfyldt. Læs med her og find ud af, om drømmene blev til virkelighed. Du kan også tage et kig i videoen herunder:

Relaterede artikler