Guide: 6 tips til dig, der skal købe en brugt seng
Bolig

Guide: 6 tips til dig, der skal købe en brugt seng

Christine
Christine

Knirker og knager den gamle seng? Når den gamle seng skal skiftes, er der mange penge at spare, hvis du vælger at købe den brugt. Her får du 6 tips, som sikrer, at din sengehandel ikke ender som et mareridt allerede før, du har lagt hovedet på puden.

Ligger du som prinsessen på ærten? Hvis du ikke gør, tyder det på, at det er tid til at skifte sengen ud med en ny model. Det kan blive en stor udgift, for uanset om du vælger en springmadras eller en boxmadras, er det vigtigt, at kvaliteten er i top, så du får din skønhedssøvn hver nat.

Vi vil gerne hjælpe dig med at komme godt af sted til drømmeland, og derfor har vi sammen med Søren Skriver fra Sleepzone samlet 6 råd, du bør kende, før du køber en brugt seng. Er du klar til at sove som en sten i din nye seng? Så læs med her – vi lover, at det ikke er søvndyssende godnatlæsning, som venter.

Derfor skal du kende sengens alder

Det er ikke kun, når du køber årgangsvine og gode oste, at alder har en betydning. Kender du alderen på den seng, du er ved at købe? Det er vigtigt at vide, hvor gammel sengen er, før du lukker handlen med sælger, for ifølge Søren Skriver bør det have afgørende indflydelse på, om du skal købe eller ej:

En seng kan som udgangspunkt holde i op til ti år. Herefter bliver den træt i fjedrene, og man kommer derfor til at ligge dårligt på madrassen. Når man skal købe en seng brugt, er det derfor bedst at gå på jagt efter en, der er mindre end 5 år gammel. Det er i reglen et godt køb
forklarer han.

Kender sælger ikke sengens alder? Hvis sælger ikke ved, hvor gammel sengen er, kan du heldigvis nemt teste fjedrenes tilstand selv. Knirker sengen er det første tegn på, at fjedrene muligvis er møre, men der er også et andet trick, du kan bruge, når lejerne skal testes:

- Sæt dig i sengen! Synker du ned i madrassen, eller kan du mærke metal stikke igennem stoffet, så er fjedrene slidt helt i bund, tipper Søren Skriver.

Enkeltsenge til salg på DBA netop nu:

 1. Enkeltseng, Nyværdi 19.000kr. !!!

SÆLGES BILLIGT

Luksus Kontinental seng fra Ilva. Den måler 140x2

  Enkeltseng, Nyværdi 19.000kr. !!! SÆLGES BILLIGT Luksus Kontinental seng fra Ilva. Den måler 140x210. (Ekstra længde) Madrassen er med køleteknologi, så temperatur holdes kølig og frisk Har 5 hvid

  4.250,00 kr.28-02-2024
 2. Boxmadras, Hästens, b: 90 l: 210 h: 50, Hästens boxmadras seng med tilhørende topmadras i beige tern

  Boxmadras, Hästens, b: 90 l: 210 h: 50, Hästens boxmadras seng med tilhørende topmadras i beige tern sælges. Der medfølger 24 cm ben i lyst træ Den er brugt med et par enkelte pletter på, men er stadi

  1.800,00 kr.28-02-2024
 3. Madras, b: 90 l: 200, Aldrig brugt. Vi købte det forkert størrelse til køjeseng. Henter I valby.

  Madras, b: 90 l: 200, Aldrig brugt. Vi købte det forkert størrelse til køjeseng. Henter I valby.

  450,00 kr.28-02-2024
 4. Enkeltseng, b: 120, Flot velholdt bred seng med løst sengehoved. Afhentes i Holte for kr 400

  Enkeltseng, b: 120, Flot velholdt bred seng med løst sengehoved. Afhentes i Holte for kr 400

  400,00 kr.28-02-2024
 5. Enkeltseng, Ikea, Ikea hemnes seng i grå kan slåes ud så den er 1.40 seng.

1 år gammel 

To madrass

  Enkeltseng, Ikea, Ikea hemnes seng i grå kan slåes ud så den er 1.40 seng. 1 år gammel To madrasser medfølger med lan. Står rigtig pænt. Skal hentes i Dragør

  2.000,00 kr.28-02-2024
 6. Boxmadras, Dreamzone Plus B20, b: 90 l: 200 h: 44, God boksmadras sælges billigt pga. køb af større

  Boxmadras, Dreamzone Plus B20, b: 90 l: 200 h: 44, God boksmadras sælges billigt pga. køb af større seng. Hurtigt salg prioriteres. Giv et bud - og hent den snart :-). Topmadras (med almindelige brugs

  600,00 kr.28-02-2024

Du finder et stort udvalg af senge på DBA, og er du på udkig efter en enkeltseng, kan du finde ikke mindre end 1.223 forskellige. 

Hård, medium eller blød madras - Hvad skal du vælge?

Sengerammen er egentlig underordnet. Den er et fundament, som madrassen ligger på, og det er madrassen, der er det vigtigste ved sengen. Derfor er det også afgørende, at du køber en madras, som passer til din kropstype:

- De fleste begår den fejl, at de enten køber en madras, der er for blød eller for hård i forhold til deres vægt. Derfor er det en god idé at købe en seng af en, der har samme kropstype som dig selv. En madras former sig efter den, der har brugt den, præcis som med løbesko, forklarer Søren Skriver.

Måske tænker du nu: Hvordan kan jeg vide, om jeg skal have en blød, medium eller hård madras? Spørger vi Søren Skriver, har han heldigvis et svar parat:

- Først og fremmest skal man lægge sig på den. Ligger man godt, er det jo et perfekt udgangspunkt. Når det så er sagt, viser studier, at spinkle mennesker med fordel kan gå efter en blød madras, hvorimod folk med mere fylde opnår en bedre søvn på en hård madras.

LÆS OGSÅ: DIY: Genbrugsseng til tæt på 0 kroner

Denne dobbeltseng er sat til salg af John, der bor på Christianshavn. Sengen kan blive din for 1.500 kroner, men så følger der også to lagener med i prisen.
Denne dobbeltseng er sat til salg af John, der bor på Christianshavn. Sengen kan blive din for 1.500 kroner, men så følger der også to lagener med i prisen.

Det er ikke alt, der kan renses væk

Når du har konstateret, at fjedrene er fejlfri, og madrassen passer til din kropstype, kan du begynde at kigge sengen efter i sømmene. Ser den intakt ud? Har den mange skrammer, afslag eller et flækket ben? Det kan betale sig at være grundig, før du køber en brugt seng, forklarer Søren Skriver:

Rammen i madrassen skal være intakt, og det er også vigtigt, at stoffet ikke er slidt, så fjedrene kan gnave sig igennem betrækket. De fleste foretrækker også en ren og pæn madras uden pletter. Skjolder kan være et eksempel på, at sengen har fået fugt, og det er jo ikke en bonus at få med i købet.

Kan du leve med pletterne? Det er ikke alle pletter, som kan fjernes, og selv efter en grundig rensning kan du risikere, at plamagerne stadig er synlige. Søren Skriver anbefaler derfor, at du er kritisk, når du kigger på en plettet seng.

Boxmadrasser du kan finde på DBA netop nu:

 1. Meder, Meder til boxmadras 140 cm. Hvide. Møtrikker og skiver medfølger. Står på Frederiksberg.

  Meder, Meder til boxmadras 140 cm. Hvide. Møtrikker og skiver medfølger. Står på Frederiksberg.

  100,00 kr.28-02-2024
 2. Boxmadras som ny, 500

  Boxmadras som ny, 500

  Andet, Boxmadras fra Jysk, Boxmadras med topmadras fra Jysk, 90x200 cm. Købt ny i oktober 23, er kun lidt brugt og i fin stand. Sælges p.gr.af flytning. Nypris med ben 2.135 kr. Kvittering+ 15 års

  500,00 kr.19-02-2024
 3. Sengeben, ** Ben til Boxmadras. Træ * solidt

** God stand og velholdt

* passer til 80 / 90 / 120 /

  Sengeben, ** Ben til Boxmadras. Træ * solidt ** God stand og velholdt * passer til 80 / 90 / 120 / 140 x 200 cm ** røgfrit og dyrefrit hjem ** 2 sæt haves ** Pris er 300 kr pr sæt ( 4 ben ** skr

  299,00 kr.27-02-2024
 4. Andet, Ikea, Bjorli, Bjorli, 4 ben i stål, fx til boxmadras seng
Fejlkøb Ikea, aldrig brugt, stadig

  Andet, Ikea, Bjorli, Bjorli, 4 ben i stål, fx til boxmadras seng Fejlkøb Ikea, aldrig brugt, stadig i opr. Ikea indpakning. Nypris 200,- Kan afhentes i Vallensbæk/Albertslund, eller evt sendes for 40

  80,00 kr.27-02-2024
 5. Sengeben, Sengeben i sort, 20x7 cm inklusiv beslag til montage på boxmadras.

  Sengeben, Sengeben i sort, 20x7 cm inklusiv beslag til montage på boxmadras.

  100,00 kr.25-02-2024
 6. Sengeben, JYSK, 4 stk. sengeben i massiv egetræ med møtrik/skiver, brugt men fine, passer til boxmad

  Sengeben, JYSK, 4 stk. sengeben i massiv egetræ med møtrik/skiver, brugt men fine, passer til boxmadras. 200kr fast pris.

  200,00 kr.24-02-2024

Vælg mellem 1.250 forskellige boxmadrasser på DBA eller find den, der passer dig, mellem de 7.500 almindelige cmodeller.

Kan du lugte noget?

Duften af rent sengetøj er noget af det dejligste at blive mødt af, når man lægger sig under dynen for at sige godnat. Stiger der en tvivlsom odør op fra din nye seng? Det kan være en god idé at snuse til sengen, før du beslutter dig for, om det er den, du skal sove på de næste mange nætter:

- En seng suger lugte til sig, og de sætter sig i madrassens betræk. Derfor kan det være en god idé at spørge sælger, hvor sengen har stået. Har den haft plads i et uopvarmet sommerhus, er der risiko for, at den lugter jordslået, forklarer Søren Skriver.

Dufte fra dyr og kolde kældre, kan også sætte sig i madrassen, men særligt én lugt er umulig at rense væk:

- Røg! Man kan ikke skjule, hvis man har røget enten i sengen eller i huset, hvor sengen har stået, fortæller Søren Skriver prompte.

LÆS OGSÅ: Niels har nok Danmarks dyreste skilsmisseseng til salg på DBA

En sovesofa er praktisk i gæsteværelset eller i rum, hvor du gerne vil udnytte pladsen maksimalt. Denne grå model fra Blue Moon sælger Jens fra Hillerød lige nu til 2.500 kroner.
En sovesofa er praktisk i gæsteværelset eller i rum, hvor du gerne vil udnytte pladsen maksimalt. Denne grå model fra Blue Moon sælger Jens fra Hillerød lige nu til 2.500 kroner.

Dette kan være en fordel for dig at få med i handlen

Det er altid lækkert, når der følger ekstra ting med i handlen. Det kan være et natbord, et specialdesignet sengegærde eller måske et par ekstra ben i en anden farve, men faktisk er det noget helt andet, du skal sørge for at få med fra sælger, hvis du spørger Søren Skriver:

- Nogle senge har livstidsgaranti på både fjedre og ramme, så derfor er det en god idé at få kvitteringen med. Går sengen i stykker på et tidspunkt, kan du få den repareret kvit og frit hos producenten.

Drømmer du om en seng fra Auping eller Hästens? Det er dyre senge, men til gengæld er det også modeller med livstidsgaranti. Her er sengerammerne nemlig lavet i jern eller metal, og producenten garanterer derfor, at de ikke kan ødelægges. Skulle det mod forventning ske, kan det dækkes, hvis du kan fremvise en gyldig kvittering.

Dobbeltsenge til salg på DBA lige nu:

 1. Sengeramme, HAY, b: 140 l: 200 h: 30, Super lækker sengeramme fra HAY, der passer til en 140x200 mad

  Sengeramme, HAY, b: 140 l: 200 h: 30, Super lækker sengeramme fra HAY, der passer til en 140x200 madras. Sengerammen har et lækkert, industrielt, minimalistisk design, der er utroligt nemt at samle og

  2.000,00 kr.28-02-2024
 2. Vægseng og skabsseng, Moderno, b: 140 l: 200, Dette er lodret 140 x 200 cm ALL-IN-WALL Concept Vægse

  Vægseng og skabsseng, Moderno, b: 140 l: 200, Dette er lodret 140 x 200 cm ALL-IN-WALL Concept Vægseng i smart design.Med en all-in-wall vægseng får man den perfekte løsning og maksimal udnyttelse af

  4.500,00 kr.28-02-2024
 3. Continental, Småland, b: 160 l: 200, Prisen er til at forhandle 
Sælges hurtigst muligt pga flytte
S

  Continental, Småland, b: 160 l: 200, Prisen er til at forhandle Sælges hurtigst muligt pga flytte Sengen er købt sidste år, er købt fra My Home Lidt brugs tegn på topmadrassen. Farve beige Sengen

  2.500,00 kr.26-02-2024
 4. Andet, Fra my home, b: 140 l: 200, Seng fra my home.
Led lys i hovedgavlen 
140x200
Med topmadras de

  Andet, Fra my home, b: 140 l: 200, Seng fra my home. Led lys i hovedgavlen 140x200 Med topmadras den er bare ikke så pæn mere selvom den er vasket.

  4.500,00 kr.28-02-2024
 5. Boxmadras, Dreamzone Gold B20 Latex, b: 90 l: 200 h: 51, Utroligt flot og meget velholdt dobbeltseng

  Boxmadras, Dreamzone Gold B20 Latex, b: 90 l: 200 h: 51, Utroligt flot og meget velholdt dobbeltseng eller 2 enkelt senge sælges. Det hele er i top kvalitet og helt uden pletter og skader. Sælges komp

  7.500,00 kr.28-02-2024
 6. Boxmadras, Dreamzone, b: 140 l: 200 h: 43, Sælger denne fine seng til afhentning. Den er uden skader

  Boxmadras, Dreamzone, b: 140 l: 200 h: 43, Sælger denne fine seng til afhentning. Den er uden skader og kommer fra et røg- og dyre-frit hjem.

  400,00 kr.28-02-2024

Lige nu finder du 933 dobbeltsenge på DBA, og du kan du finde dem, der koster under 2.000 kr lige her.

Det her er det bedste tidspunkt på dagen at købe en seng

Den ser måske blød og indbydende ud ved første øjekast, men hvordan føles den egentlig at ligge i? Når du har konstateret, at sengen både ser godt ud og er i god stand, må du i gang med den vigtigste opgave: At prøve den. Allerede når du sætter dig på sengekanten, kan du nemlig afgøre, om du er ved at gøre et drømmekøb eller ej:

- Knirker sengen, når du sætter dig på den, skal du måske overveje en ekstra gang, om det er et godt køb. Det kan hurtigt blive forstyrrende for nattesøvnen, hvis den piber hver gang, du vender dig, pointerer Søren Skriver, og sender samtidig et afsluttende pro-tip mod dig:

Det er altid en god idé at prøve en seng først på dagen. Så er kroppen veludhvilet, og du kan bedre vurdere, hvor godt du egentlig ligger på madrassen. Efter en lang arbejdsdag, hvor både hoved og krop er trætte, er det langt sværere at vurdere
fortæller han.

Køjesenge til salg på DBA netop nu:

 1. Køjeseng, b: 87 l: 203, Fra ILVA med skum-madrasser (190 x 80 cm) . Hvidmalet fyrretræ (med to skuff

  Køjeseng, b: 87 l: 203, Fra ILVA med skum-madrasser (190 x 80 cm) . Hvidmalet fyrretræ (med to skuffer til opbevaring). Skufferne er på hjul og står løst (så de kan fjernes hvis man ønsker plads under

  3.000,00 kr.28-02-2024
 2. Køjeseng, Pink malet, b: 99 l: 209, Alm madrasser str. 90x200cm passer i.

Ikke samlet.

Malet lyser

  Køjeseng, Pink malet, b: 99 l: 209, Alm madrasser str. 90x200cm passer i. Ikke samlet. Malet lyserød.

  500,00 kr.28-02-2024
 3. Halvhøj seng, 2 Flexa senge, b: 90 l: 200, Halvhøje Flexa senge, som tidligere har været brugt som k

  Halvhøj seng, 2 Flexa senge, b: 90 l: 200, Halvhøje Flexa senge, som tidligere har været brugt som køjeseng. Ben hertil kan nemt tilkøbes. Madras medfølger. Sælges for 500kr Per styk eller 800 for beg

  500,00 kr.27-02-2024
 4. Køjeseng, Køjeseng i lys træ, b: 90 l: 200, God og velholdt køjeseng. Skal gerne hentes så hurtigt s

  Køjeseng, Køjeseng i lys træ, b: 90 l: 200, God og velholdt køjeseng. Skal gerne hentes så hurtigt som muligt! Madrasser medfølger ikke. Fra røgfrit og dyrefrit hjem. Den er ca 207 cm lang, 102 cm bre

  750,00 kr.27-02-2024
 5. Køjeseng, Flexa Køjeseng, b: 90 l: 200, Fin og velfungerende seng med almindelige brugsspor. Skuffen

  Køjeseng, Flexa Køjeseng, b: 90 l: 200, Fin og velfungerende seng med almindelige brugsspor. Skuffen under sengen følger med, det ene hjul under skuffen er knækket, men den har fungeret ok, kan let sk

  2.000,00 kr.27-02-2024
 6. Køjeseng, Flexa, b: 90 l: 200, Velholdt solid køjeseng hvidpigment (mener det er en Flexa) - med bru

  Køjeseng, Flexa, b: 90 l: 200, Velholdt solid køjeseng hvidpigment (mener det er en Flexa) - med brugsspor. Sælges udelukkende, da den ældste skal have sin egen seng. Køber skal selv adskille den o

  1.800,00 kr.27-02-2024

Køjesenge er perfekte, hvis du vil optimere pladsen i et rum. Lige nu finder du finder du mere end 500 køjesenge på DBA.

Vidste du, at studier viser, at indretningen i dit soveværelse har indflydelse på din søvn? Det er derfor ikke helt lige meget, hvilke omgivelser du sætter din nye seng i. Har du brug for inspiration og nemme indretningstip, kan du læse mere her, hvor vi guider mod et lækkert og personligt soveværelse.

Indrømmet. Det er jo ikke billigt at indrette hjemmet, og har du lige spenderet månedens budget på en ny seng, er det måske ikke det store budget, du bokser med. Er du broke? Det var Sara, men alligevel fik hun mulighed for at få et ønske opfyldt. Læs med her og find ud af, om drømmene blev til virkelighed. Du kan også tage et kig i videoen herunder:

Relaterede artikler