Guide: 6 tips til dig, der skal købe en brugt seng
Bolig

Guide: 6 tips til dig, der skal købe en brugt seng

Christine
Christine

Knirker og knager den gamle seng? Når den gamle seng skal skiftes, er der mange penge at spare, hvis du vælger at købe den brugt. Her får du 6 tips, som sikrer, at din sengehandel ikke ender som et mareridt allerede før, du har lagt hovedet på puden.

Ligger du som prinsessen på ærten? Hvis du ikke gør, tyder det på, at det er tid til at skifte sengen ud med en ny model. Det kan blive en stor udgift, for uanset om du vælger en springmadras eller en boxmadras, er det vigtigt, at kvaliteten er i top, så du får din skønhedssøvn hver nat.

Vi vil gerne hjælpe dig med at komme godt af sted til drømmeland, og derfor har vi sammen med Søren Skriver fra Sleepzone samlet 6 råd, du bør kende, før du køber en brugt seng. Er du klar til at sove som en sten i din nye seng? Så læs med her – vi lover, at det ikke er søvndyssende godnatlæsning, som venter.

Derfor skal du kende sengens alder

Det er ikke kun, når du køber årgangsvine og gode oste, at alder har en betydning. Kender du alderen på den seng, du er ved at købe? Det er vigtigt at vide, hvor gammel sengen er, før du lukker handlen med sælger, for ifølge Søren Skriver bør det have afgørende indflydelse på, om du skal købe eller ej:

En seng kan som udgangspunkt holde i op til ti år. Herefter bliver den træt i fjedrene, og man kommer derfor til at ligge dårligt på madrassen. Når man skal købe en seng brugt, er det derfor bedst at gå på jagt efter en, der er mindre end 5 år gammel. Det er i reglen et godt køb
forklarer han.

Kender sælger ikke sengens alder? Hvis sælger ikke ved, hvor gammel sengen er, kan du heldigvis nemt teste fjedrenes tilstand selv. Knirker sengen er det første tegn på, at fjedrene muligvis er møre, men der er også et andet trick, du kan bruge, når lejerne skal testes:

- Sæt dig i sengen! Synker du ned i madrassen, eller kan du mærke metal stikke igennem stoffet, så er fjedrene slidt helt i bund, tipper Søren Skriver.

Enkeltsenge til salg på DBA netop nu:

 1. Gæsteseng, Gæsteseng med madras. seng cirka 80 x 190 cm.
Sammenklappelig og med to hjul,. så den er

  Gæsteseng, Gæsteseng med madras. seng cirka 80 x 190 cm. Sammenklappelig og med to hjul,. så den er let at stuve væk.

  200,00 kr.05-12-2022
 2. Boxmadras, ??, b: 90 l: 200 h: 52, Ikke ryger hjem - Kun brugt i ca 12 md af min søn på 11 år.
Senge

  Boxmadras, ??, b: 90 l: 200 h: 52, Ikke ryger hjem - Kun brugt i ca 12 md af min søn på 11 år. Sengen har også opbevaring.

  1.500,00 kr.05-12-2022
 3. Single Bed, UK size 90cm x 190cm, Mothercare

  Single Bed, UK size 90cm x 190cm, Mothercare

  Enkeltseng, b: 90 l: 190, Used by 2 of our children, it's about 10 years old now In good condition, has moved several times, so has a few minor scratches and scuffs Structurally sound, I noticed a s

  450,00 kr.05-12-2022
 4. Nada seng 160 x 200 cm, Hickory dekor.

  Nada seng 160 x 200 cm, Hickory dekor.

  Nada seng 160 x 200 cm, Hickory dekor., b: 166 cm l: 207 cm h: 80 cm, Førpris: 2752 kr. Tilbudspris: 2230 kr. ∙ Gratis fragt og hurtig levering ∙ Personlig kundeservice ∙ Individuel leveringsaftale

  2.230,00 kr.09-09-2022
 5. Seng 180x200 cm Mørkegrå RENNES

  Seng 180x200 cm Mørkegrå RENNES

  Seng 180x200 cm Mørkegrå RENNES, Beliani, Få 10% rabat på dit køb. Benyt koden: DBA10DK ved bestilling. Koden kan ikke bruges sammen med andre rabatkoder. Denne kvalitetsseng er dejlig at ligge i, og

  4.359,00 kr.15-02-2022
 6. Enkeltseng, Flexa, b: 90 l: 200, Flexa enkeltseng med hoved- og fod-gavl (samt kant til en junior so

  Enkeltseng, Flexa, b: 90 l: 200, Flexa enkeltseng med hoved- og fod-gavl (samt kant til en junior som nemt kan fjernes) inkl. boks madras og 2 underskuffer. Sengen er yderst komfortabel grundet lamell

  1.000,00 kr.05-12-2022

Du finder et stort udvalg af senge på DBA, og er du på udkig efter en enkeltseng, kan du finde ikke mindre end 1.223 forskellige. 

Hård, medium eller blød madras - Hvad skal du vælge?

Sengerammen er egentlig underordnet. Den er et fundament, som madrassen ligger på, og det er madrassen, der er det vigtigste ved sengen. Derfor er det også afgørende, at du køber en madras, som passer til din kropstype:

- De fleste begår den fejl, at de enten køber en madras, der er for blød eller for hård i forhold til deres vægt. Derfor er det en god idé at købe en seng af en, der har samme kropstype som dig selv. En madras former sig efter den, der har brugt den, præcis som med løbesko, forklarer Søren Skriver.

Måske tænker du nu: Hvordan kan jeg vide, om jeg skal have en blød, medium eller hård madras? Spørger vi Søren Skriver, har han heldigvis et svar parat:

- Først og fremmest skal man lægge sig på den. Ligger man godt, er det jo et perfekt udgangspunkt. Når det så er sagt, viser studier, at spinkle mennesker med fordel kan gå efter en blød madras, hvorimod folk med mere fylde opnår en bedre søvn på en hård madras.

LÆS OGSÅ: DIY: Genbrugsseng til tæt på 0 kroner

Denne dobbeltseng er sat til salg af John, der bor på Christianshavn. Sengen kan blive din for 1.500 kroner, men så følger der også to lagener med i prisen.
Denne dobbeltseng er sat til salg af John, der bor på Christianshavn. Sengen kan blive din for 1.500 kroner, men så følger der også to lagener med i prisen.

Det er ikke alt, der kan renses væk

Når du har konstateret, at fjedrene er fejlfri, og madrassen passer til din kropstype, kan du begynde at kigge sengen efter i sømmene. Ser den intakt ud? Har den mange skrammer, afslag eller et flækket ben? Det kan betale sig at være grundig, før du køber en brugt seng, forklarer Søren Skriver:

Rammen i madrassen skal være intakt, og det er også vigtigt, at stoffet ikke er slidt, så fjedrene kan gnave sig igennem betrækket. De fleste foretrækker også en ren og pæn madras uden pletter. Skjolder kan være et eksempel på, at sengen har fået fugt, og det er jo ikke en bonus at få med i købet.

Kan du leve med pletterne? Det er ikke alle pletter, som kan fjernes, og selv efter en grundig rensning kan du risikere, at plamagerne stadig er synlige. Søren Skriver anbefaler derfor, at du er kritisk, når du kigger på en plettet seng.

Boxmadrasser du kan finde på DBA netop nu:

 1. Sengeben, IKEA - BRYNILEN, 4 x Brynilen sengeben. Aldrig brugt kun pakket ud. 20 cm. til alm boxmadr

  Sengeben, IKEA - BRYNILEN, 4 x Brynilen sengeben. Aldrig brugt kun pakket ud. 20 cm. til alm boxmadras. nypris 200. hent dem for 100 :)

  100,00 kr.05-12-2022
 2. Topmadras, IKEA - Tafjord, Topkvalitet latex - selv halveårlige boxmadrasser bliver gode senge med d

  Topmadras, IKEA - Tafjord, Topkvalitet latex - selv halveårlige boxmadrasser bliver gode senge med den øverst! 90 x 200 cm

  700,00 kr.05-12-2022
 3. Sengeben, Metal ben til boxmadras
Højden er 20 cm.
Prisen er for 4 stk

Har til to senge - altså 8 s

  Sengeben, Metal ben til boxmadras Højden er 20 cm. Prisen er for 4 stk Har til to senge - altså 8 stk

  50,00 kr.04-12-2022
 4. Sengegavl, IKEA, Sengegavl i 160 cm i grå, gavlen har været brugt en uge da vi købte en større. 
Gav

  Sengegavl, IKEA, Sengegavl i 160 cm i grå, gavlen har været brugt en uge da vi købte en større. Gavlen er 160 bred og 111 cm høj Dertil kan du tilkøbe sengebetræk til 2x80 cm boxmadras så det hele

  300,00 kr.03-12-2022
 5. Meder, Jysk, Meder til 140 cm boxmadras, inkl. skruer.

Bredde: 6 cm
Længde: 134 cm
Højde: 25 cm

  Meder, Jysk, Meder til 140 cm boxmadras, inkl. skruer. Bredde: 6 cm Længde: 134 cm Højde: 25 cm

  300,00 kr.28-11-2022
 6. Meder, Jysk, Meder til 120 cm boxmadras, inkl. skruer.

Bredde: 6 cm
Længde: 114 cm
Højde: 25 cm

  Meder, Jysk, Meder til 120 cm boxmadras, inkl. skruer. Bredde: 6 cm Længde: 114 cm Højde: 25 cm

  300,00 kr.28-11-2022

Vælg mellem 1.250 forskellige boxmadrasser på DBA eller find den, der passer dig, mellem de 7.500 almindelige cmodeller.

Kan du lugte noget?

Duften af rent sengetøj er noget af det dejligste at blive mødt af, når man lægger sig under dynen for at sige godnat. Stiger der en tvivlsom odør op fra din nye seng? Det kan være en god idé at snuse til sengen, før du beslutter dig for, om det er den, du skal sove på de næste mange nætter:

- En seng suger lugte til sig, og de sætter sig i madrassens betræk. Derfor kan det være en god idé at spørge sælger, hvor sengen har stået. Har den haft plads i et uopvarmet sommerhus, er der risiko for, at den lugter jordslået, forklarer Søren Skriver.

Dufte fra dyr og kolde kældre, kan også sætte sig i madrassen, men særligt én lugt er umulig at rense væk:

- Røg! Man kan ikke skjule, hvis man har røget enten i sengen eller i huset, hvor sengen har stået, fortæller Søren Skriver prompte.

LÆS OGSÅ: Niels har nok Danmarks dyreste skilsmisseseng til salg på DBA

En sovesofa er praktisk i gæsteværelset eller i rum, hvor du gerne vil udnytte pladsen maksimalt. Denne grå model fra Blue Moon sælger Jens fra Hillerød lige nu til 2.500 kroner.
En sovesofa er praktisk i gæsteværelset eller i rum, hvor du gerne vil udnytte pladsen maksimalt. Denne grå model fra Blue Moon sælger Jens fra Hillerød lige nu til 2.500 kroner.

Dette kan være en fordel for dig at få med i handlen

Det er altid lækkert, når der følger ekstra ting med i handlen. Det kan være et natbord, et specialdesignet sengegærde eller måske et par ekstra ben i en anden farve, men faktisk er det noget helt andet, du skal sørge for at få med fra sælger, hvis du spørger Søren Skriver:

- Nogle senge har livstidsgaranti på både fjedre og ramme, så derfor er det en god idé at få kvitteringen med. Går sengen i stykker på et tidspunkt, kan du få den repareret kvit og frit hos producenten.

Drømmer du om en seng fra Auping eller Hästens? Det er dyre senge, men til gengæld er det også modeller med livstidsgaranti. Her er sengerammerne nemlig lavet i jern eller metal, og producenten garanterer derfor, at de ikke kan ødelægges. Skulle det mod forventning ske, kan det dækkes, hvis du kan fremvise en gyldig kvittering.

Dobbeltsenge til salg på DBA lige nu:

 1. Andet, Specialbygget seng - med stort opbevaringsrum/hule under sengen.

Mål på madras: 140 x 200 cm

  Andet, Specialbygget seng - med stort opbevaringsrum/hule under sengen. Mål på madras: 140 x 200 cm Du/I skal selv kunne skille den ad ved afhentning. Sengen er bygget med udgangspunkt i skabe fra

  4.750,00 kr.05-12-2022
 2. Dobbeltseng, IKEA, b: 140 l: 200, Seng med opbevaringskommoder
Inkluderet: topmadras, boxmadras, og

  Dobbeltseng, IKEA, b: 140 l: 200, Seng med opbevaringskommoder Inkluderet: topmadras, boxmadras, og kommoder. Madrassen sidder i klem på kommoderne med en ramme og kommoderne sidder fast i bjælke unde

  1.000,00 kr.05-12-2022
 3. Madras, Tempur, b: 140 l: 200 h: 15, Sælger min tempurmadras i 140*200*19. Det er medium hårdhed. De

  Madras, Tempur, b: 140 l: 200 h: 15, Sælger min tempurmadras i 140*200*19. Det er medium hårdhed. Den er 6 år gammel men stadig utrolig dejlig at sove i. Udskiftes grundet større seng. Hårdhed er Orig

  2.999,00 kr.05-12-2022
 4. Dobbeltseng, Ikea og trademax, b: 160 l: 200 h: 45, Sengegavl og dobbeltseng til salg. Et par år gam

  Dobbeltseng, Ikea og trademax, b: 160 l: 200 h: 45, Sengegavl og dobbeltseng til salg. Et par år gammel. Er passet rigtig godt på. Sælges fordi den er blevet for lille til familie på fire. Inkl. topma

  1.500,00 kr.05-12-2022
 5. Vanilla Copenhagen Sengehimmel - Voile - Ocean Green - Sengehimmel Hos Coop

  Vanilla Copenhagen Sengehimmel - Voile - Ocean Green - Sengehimmel Hos Coop

  Vanilla Copenhagen Sengehimmel - Voile - Ocean Gre, Vanilla Copenhagen, Sengehimmel fra Vanilla Copenhagen "Mor, lukker du ikke lige?" Med Vanilla Copenhagens sengehimmel kan du skabe en hyggelig hule

  350,00 kr.17-12-2021
 6. Vanilla Copenhagen Sengehimmel - Blue - Sengehimmel Hos Coop

  Vanilla Copenhagen Sengehimmel - Blue - Sengehimmel Hos Coop

  Vanilla Copenhagen Sengehimmel - Blue - Sengehimme, Vanilla Copenhagen, Sengehimmel fra Vanilla Copenhagen Mor, lukker du ikke lige? Med Vanilla Copenhagens sengehimmel kan du skabe en hyggelig hulest

  400,00 kr.15-12-2021

Lige nu finder du 933 dobbeltsenge på DBA, og du kan du finde dem, der koster under 2.000 kr lige her.

Det her er det bedste tidspunkt på dagen at købe en seng

Den ser måske blød og indbydende ud ved første øjekast, men hvordan føles den egentlig at ligge i? Når du har konstateret, at sengen både ser godt ud og er i god stand, må du i gang med den vigtigste opgave: At prøve den. Allerede når du sætter dig på sengekanten, kan du nemlig afgøre, om du er ved at gøre et drømmekøb eller ej:

- Knirker sengen, når du sætter dig på den, skal du måske overveje en ekstra gang, om det er et godt køb. Det kan hurtigt blive forstyrrende for nattesøvnen, hvis den piber hver gang, du vender dig, pointerer Søren Skriver, og sender samtidig et afsluttende pro-tip mod dig:

Det er altid en god idé at prøve en seng først på dagen. Så er kroppen veludhvilet, og du kan bedre vurdere, hvor godt du egentlig ligger på madrassen. Efter en lang arbejdsdag, hvor både hoved og krop er trætte, er det langt sværere at vurdere
fortæller han.

Køjesenge til salg på DBA netop nu:

 1. Køjeseng, b: 90 l: 200, Oliver Furniture køjeseng sælges. Den er 3-4 år gammel.

I rigtig fin stand,

  Køjeseng, b: 90 l: 200, Oliver Furniture køjeseng sælges. Den er 3-4 år gammel. I rigtig fin stand, dog med to små afslag, se billede. Den modsatte side er uden afslag, så den kan man sætte forrest.

  10.000,00 kr.05-12-2022
 2. Køjeseng, b: 75 cm l: 160 cm, Køjeseng med plads til hule/legeområde under sengen.
Rigtig god stand.

  Køjeseng, b: 75 cm l: 160 cm, Køjeseng med plads til hule/legeområde under sengen. Rigtig god stand. Bemærk 160 cm lang.

  500,00 kr.05-12-2022
 3. Køjeseng, Brandbil seng, b: 105 l: 205, Sælger denne dejlige brandbil seng, da børnene har fået eget

  Køjeseng, Brandbil seng, b: 105 l: 205, Sælger denne dejlige brandbil seng, da børnene har fået eget værelse. Den er pæn og velholdt og målene er: Udvendig mål: L: 205 cm H: 145 cm B: 105 cm. Der medf

  2.000,00 kr.05-12-2022
 4. vidaXL sengehest 140x25 cm stof lyserød

  vidaXL sengehest 140x25 cm stof lyserød

  vidaXL sengehest 140x25 cm stof lyserød, vidaXL sengehest 140x25 cm stof lyserød, Denne sengehest giver optimal beskyttelse mod at falde ud af sengen, og den sikrer, at dit barn sover godt. Dette seng

  322,00 kr.14-04-2022
 5. Køjeseng, Ikea køjeseng, b: 90 l: 200, Jeg sælger denne køjeseng fra Ikea. Den er i fin stand uden s

  Køjeseng, Ikea køjeseng, b: 90 l: 200, Jeg sælger denne køjeseng fra Ikea. Den er i fin stand uden skrammer eller mærker. En boksmadras og springmadras kan følge med.

  1.500,00 kr.04-12-2022
 6. Køjeseng, b: 90 cm l: 200 cm, SLÄKT seng. Fin stand men med brugsspor. Sælges adskildt og uden madr

  Køjeseng, b: 90 cm l: 200 cm, SLÄKT seng. Fin stand men med brugsspor. Sælges adskildt og uden madras. Skab og hylde under sengen.

  1.000,00 kr.04-12-2022

Køjesenge er perfekte, hvis du vil optimere pladsen i et rum. Lige nu finder du finder du mere end 500 køjesenge på DBA.

Vidste du, at studier viser, at indretningen i dit soveværelse har indflydelse på din søvn? Det er derfor ikke helt lige meget, hvilke omgivelser du sætter din nye seng i. Har du brug for inspiration og nemme indretningstip, kan du læse mere her, hvor vi guider mod et lækkert og personligt soveværelse.

Indrømmet. Det er jo ikke billigt at indrette hjemmet, og har du lige spenderet månedens budget på en ny seng, er det måske ikke det store budget, du bokser med. Er du broke? Det var Sara, men alligevel fik hun mulighed for at få et ønske opfyldt. Læs med her og find ud af, om drømmene blev til virkelighed. Du kan også tage et kig i videoen herunder:

Relaterede artikler