96 årige Inger Marie har købt hele sit hjem på DBA
Bolig

96 årige Inger Marie har købt hele sit hjem på DBA

Louise Guldager
Louise Guldager

Efter 38 år i den samme lejlighed var en genhusning for 96-årige Inger Marie uoverkommelig. Men med hjælp fra sin nabo lykkedes det faktisk at indrette et helt nyt hjem alene med møbler og inventar fundet på DBA.

Alt fra gafler, håndklæder, sengetøj, sofa, seng, vitrineskab, gryder, spisebord, planter, tallerkener, komfur, opvaskestativ og lamper - alt i Inger Maries hjem er købt og fundet på DBA.

Det lyder i sig selv som en bedrift, men ikke nok med det, er det løst for blot 9.000 kroner. Og så hører der som bonus med til historien, at Inger Marie om lidt skal sætte 97 lys i sin fødselsdagskage.

Når man har nået den alder, kan sådan en omfattende udskiftning af et hjem godt virke uoverskuelig. Og det var da også tilfældet for Inger Marie Larsen, der bor i Glostrup, da hun pludselig skulle genhuses som led i en større kommuneplan.

Inger Marie havde i 38 år boet i den samme 1-værelses lejlighed i et stilfærdigt liv, hvor såvel møbler som interiør aldrig havde været udskiftet. Da hun i april i 2018 fik information omkring genhusning, på grund af en renovering, blev hele hendes livsgrundlag forandret, fortæller Christian Hansen, der dengang var Inger Maries nabo.

- Hendes døgnrytme, rutiner og alt, hvad hun kendte, skulle forandres, og det var for hende forkert, ubehageligt og forfærdeligt, fortæller han.

Spisebord til salg på DBA:

 1. Spisebord, Hvidpigmenteret egefiner, Curve spisebord, b: 95 l: 180, Super flot spisebord evt. med st

  Spisebord, Hvidpigmenteret egefiner, Curve spisebord, b: 95 l: 180, Super flot spisebord evt. med stole. Ilva Curve , med indbyggede tillægsplader, Hollandsk udtræk, udslåede mål = 280 cm. Ny pris ca.

  3.500,00 kr.02-12-2023
 2. Spisebord, Træ, b: 80 l: 80, Mørkebrunt lækkert, massivt spisebord med 2 tillægsplader mål med plade

  Spisebord, Træ, b: 80 l: 80, Mørkebrunt lækkert, massivt spisebord med 2 tillægsplader mål med plader 80x163 meter, højde 75 cm.. Gratis levering til opgangs døren i Storekøbenhavn

  650,00 kr.02-12-2023
 3. Spisebord, b: 88 l: 160, 2 pæne spiseborde 

Måler: Bredde 88 cm Længde: 160 cm Højde 75 cm

Samt 2

  Spisebord, b: 88 l: 160, 2 pæne spiseborde Måler: Bredde 88 cm Længde: 160 cm Højde 75 cm Samt 2 ekstra plader pr bord følger med Måler Bredde 88 cm længde 49 cm Fejler intet PRISEN ER 600 KR PR

  600,00 kr.02-12-2023
 4. Spisebord, Egetræ, ILVA, b: 95 l: 160, Meget lækkert spisebord i lyst egetræ.

Købt for en mindre fo

  Spisebord, Egetræ, ILVA, b: 95 l: 160, Meget lækkert spisebord i lyst egetræ. Købt for en mindre formue i ILVA. Har brugsspor, men fungerer som det skal. Med bordet opnår du en stor fleksibilitet i

  500,00 kr.02-12-2023
 5. Spisebord, Egetræs plankebord , Ilva, b: 95 l: 160, Egetræsplankebord fra Ilva. Købt for 5.800DkKK
H

  Spisebord, Egetræs plankebord , Ilva, b: 95 l: 160, Egetræsplankebord fra Ilva. Købt for 5.800DkKK Har nogle ridser på enden. Ses på billede

  3.000,00 kr.02-12-2023
 6. Spisebord, Eg, Flot rundt spisebord i massiv eg sælges. Bordet måler 120 cm i diameter og er udført

  Spisebord, Eg, Flot rundt spisebord i massiv eg sælges. Bordet måler 120 cm i diameter og er udført i massiv egetræ. Der medfølger 2 tillægsplader i egetræsfiner (som ses på billederne), som hver er 5

  4.500,00 kr.02-12-2023

Lige nu dukker der 10.173 annoncer op, når du søger på spisebord på DBA. 5.000 af dem indeholder ting, som koster under 1.000 kroner. Så det kan godt svare sig at kigge efter et brugt spisebord.

Derfor har de kun benyttet DBA i møbeljagten

Inger Marie blev tilbudt en nybygget tilgængelighedsbolig, og når nu alle møbler alligevel skulle rykkes ud, så ønskede hun sig brændende, at nyt kom ind. Hendes nabo Christian på 60 år, der har et godt og nært forhold til Inger Marie, besluttede derfor at hjælpe hende.

Christian forstod hurtigt, at Inger Marie ikke ønskede ikke at få noget med fra sin oprindelige lejlighed. Og derfra gik jagten ind på DBA.

- Hver eneste ting er fundet via DBA. Det har været et kriterium, at alle møbler kunne skilles ad, skulle kunne repareres, og samtidig matche hendes alder og stil, så det gjorde, at masseproducerede møbler ikke rigtig var i spil, fortæller Christian.

LÆS OGSÅ: Debora fik en kæreste gennem DBA

Alle møbler og alt inventar blev skiftet i 96-årige Inger Maries lejlighed og købt via DBA. Hun ønskede nemlig møbler, der kunne skilles ad, som havde historie og matchede hendes stil
Alle møbler og alt inventar blev skiftet i 96-årige Inger Maries lejlighed og købt via DBA. Hun ønskede nemlig møbler, der kunne skilles ad, som havde historie og matchede hendes stil

Derfor kunne Inger Marie ikke klare opgaven selv

Inger Marie har i forvejen mange udfordringer i sin hverdag, fortæller Christian. Hun har svært ved at se og er heller ikke så god til bens, hvorfor hun på ingen måde kunne klare opgaven selv.

Med et stramt budget og ovennævnte krav til møbler, besluttede Christian, at han ville forsøge at løse opgaven alene med hjælp fra DBA's mange annoncer med brugtsalg af diverse møbler og inventar.

SE OGSÅ: Video: Se hvilket møbel denne vintage-kuffert kan forvandles til

Hele Inger Maries stue er købt på DBA og hentet hos sælgere i og omkring Storkøbenhavn. På bare EN dag!
Hele Inger Maries stue er købt på DBA og hentet hos sælgere i og omkring Storkøbenhavn. På bare EN dag!

Hentede alle møbler på EN dag

For ganske få penge har hun fået andre og nyere kvalitetsmøbler og interiør, og det er DBA-sælgere i hele Storkøbenhavn, der har bidraget til etableringen af hendes nye 89 kvadratmeter store lejlighed
fortæller Christian.

Han besøger Inger Marie hver anden dag og hjælper hende med at vande planter, og  så snakker han lidt med hende.

- Hun elsker planter. Det er hendes store passion. Så dem har vi også fundet en del af på DBA.

Da Christian gik på jagt på DBA, kiggede han i nærområdet, så ham og Inger Marie ikke skulle køre for langt efter møbler. Han søgte kun på ting, der matchede Inger Maries smag, og så fik han forhandlet prisen på meget af det ned, når han fortalte historien bag købene. Inger Marie hjalp til ved at lave Christian en ruteplan for afhentning for møbler, da alle møbler først var fundet på DBA.

Planter til salg på DBA:

 1. Stueplante	, Coleus paletblad, Indendørs plante, coleus med flotte mørkerøde blade

Planten er meget

  Stueplante , Coleus paletblad, Indendørs plante, coleus med flotte mørkerøde blade Planten er meget nem at holde og vokser hurtigt Har kun brug for sol og vand i plastik potte Total højde: 62 cm Pott

  65,00 kr.02-12-2023
 2. Palme, Smuk Palme, sælges med krukke

  Palme, Smuk Palme, sælges med krukke

  400,00 kr.02-12-2023
 3. Planteophæng, Håndlavet af genanvendt økologisk bomuld. 
Krukke og plante kan tilkøbes. 
Føler mig g

  Planteophæng, Håndlavet af genanvendt økologisk bomuld. Krukke og plante kan tilkøbes. Føler mig gerne på Instagram Knyttehyblen Prisen er per styk

  150,00 kr.02-12-2023
 4. Planteophæng, Håndlavet af genanvendt økologisk bomuld. 
Krukke og plante kan tilkøbes. 
Føler mig g

  Planteophæng, Håndlavet af genanvendt økologisk bomuld. Krukke og plante kan tilkøbes. Føler mig gerne på Instagram Knyttehyblen

  150,00 kr.02-12-2023
 5. Planteophæng, Håndlavet af genanvendt økologisk bomuld. 
Krukke og plante kan tilkøbes. 
Føler mig g

  Planteophæng, Håndlavet af genanvendt økologisk bomuld. Krukke og plante kan tilkøbes. Føler mig gerne på Instagram Knyttehyblen

  150,00 kr.02-12-2023
 6. Stueplante, Guldranke hvidbroget

  Stueplante, Guldranke hvidbroget

  80,00 kr.02-12-2023

Lige nu er der 2.575 annoncer planter til salg på DBA. Både til indendørs og udendørs brug. Flere af dem kan faktisk fåes gratis, skriv ’gratis afhentning’ i din søgning, så kan du se, om der er noget i nærheden af dig.

Barnebarnet hjalp til

- Vi klarede det hele på én dag. Fra klokken cirka 08.00 til klokken 23.00 om aftenen. Vi var flere steder i Københavnsområdet, men forsøgte at holde os nogenlunde tæt på. Det længste, vi var væk, var i Allerød, fortæller Christian, der indrømmer, at det krævede en hel del planlægning.

Alene ruteplanen med afhentning var en længere liste på flere sider. Inger Maries barnebarn hjalp med transport, og Inger Marie havde naturligvis selv godkendt alle møbler.

Christian indrømmer gerne, at det krævede lidt at finde alle ting, både tid og koordinering, samt en smule forhandlerlist, da økonomien ikke var prangende. Men det var også sjovt, synes han.

SE OGSÅ: Video: Skift ledningen på din keramiklampe

Det er aldrig for sent at skifte sit hjem ud. I hvert fald ikke, hvis man har god nabohjælp og kan lide brugte møbler!
Det er aldrig for sent at skifte sit hjem ud. I hvert fald ikke, hvis man har god nabohjælp og kan lide brugte møbler!

Inger Maries bedste køb

- Når man har sagt ja til noget, så skal man også mene ja, fortæller Christian, der ikke synes, opgaven var så uoverstigelig endda. Faktisk mener han, at et sted som DBA netop kan hjælpe andre i lignende situationer:

For ganske få penge kan man jo indrette og hjælpe en ældre borger, der ikke kan selv og ikke har så mange penge. Det er en fantastisk mulighed. Det tager tid, ja. Men man kan faktisk komme langt med få midler.

Christian, der er 60 år, er oprindelig teolog af uddannelse og efter eget udsagn vant til at snakke med folk. Han nyder samværet med Inger Marie ugentligt og var slet ikke i tvivl om, at han gerne ville hjælpe. Modsat hende, så havde han tiden og overskuddet. Og da først han gik i gang, så lykkedes det altså at få hentet og sat møbler op på blot få dage.  

- Det bedste køb, vi gjorde, er et smukt, gammelt vitrineskab, hun elsker. Det kostede os 400 kroner, og vi har efterfølgende fundet ud af, at det koster 4.000 kroner fra ny.

Vitrineskab til salg på DBA:

 1. Vitrineskab, IKEA STOCKHOLM SKAB, b: 93 d: 45 h: 122, ikea stockholm skab malet sort og hvidt. Origi

  Vitrineskab, IKEA STOCKHOLM SKAB, b: 93 d: 45 h: 122, ikea stockholm skab malet sort og hvidt. Originalt er det lyst træ se de to andre fotos fra Ikeas hjemmeside. Ny pris 2.999kr

  1.500,00 kr.02-12-2023
 2. Vitrineskab, Vitrineskab med lys ?mål H 163. D 35. B 40 cm.

  Vitrineskab, Vitrineskab med lys ?mål H 163. D 35. B 40 cm.

  350,00 kr.02-12-2023
 3. Vitrineskab, b: 131 d: 40 h: 85, Er holdt rigtig godt, fejler ingenting
et pr gammelt
Pris under 180

  Vitrineskab, b: 131 d: 40 h: 85, Er holdt rigtig godt, fejler ingenting et pr gammelt Pris under 1800 besvares ikke

  1.899,00 kr.02-12-2023
 4. Vitrineskab, Malsjø, b: 53 d: 37 h: 187, Står som nyt- Pænt Vitrine skab fra Ikea. 
Købt for ca 3 år

  Vitrineskab, Malsjø, b: 53 d: 37 h: 187, Står som nyt- Pænt Vitrine skab fra Ikea. Købt for ca 3 år siden.

  1.700,00 kr.02-12-2023
 5. Vitrineskab, IKEA, b: 38 d: 19 h: 168, Vitrineskab til ophængning.
Grå sider og bagbeklædning.
Glasl

  Vitrineskab, IKEA, b: 38 d: 19 h: 168, Vitrineskab til ophængning. Grå sider og bagbeklædning. Glaslåge med kant i birketræ. 5 glashylder. LED-belysning i top. Trafo medfølger. Fast pris

  250,00 kr.02-12-2023
 6. Vitrineskab, b: 90 d: 32 h: 61, Væghængt vitrineskab med indbygget lys. 
Hvid. Fejler intet. Ophæng

  Vitrineskab, b: 90 d: 32 h: 61, Væghængt vitrineskab med indbygget lys. Hvid. Fejler intet. Ophæng medfølger.

  700,00 kr.02-12-2023

Lige nu er der 6.967 annoncer med brugte vitrineskabe til salg på DBA og de 4.000 af dem ligger til en pris på under 700 kroner, hvor en nypris typisk sniger sig op på langt over det dobbelte.

Inger Marie finder to i brugte ting

Selvom man måske kunne indvende, at Christian bare kunne have kørt i Ikea og fundet møbler for rundt regnet samme beløb, så er han ikke enig:

- Pointen er, at en 96-årig kvinde som Inger Marie vil have møbler med sjæl. Hun finder ro og tryghed og genkendelighed i møbler og inventar, der passer til hendes generation. Det finder man nu engang bedst brugt.

Derfor er det også lykkes at skabe et hjem for Inger Marie, som hun i dag er meget glad og taknemmelig for. Hun er lykkelig for selve indsatsen, men også meget tilfreds med sit hjem, som det tager sig ud nu, fortæller Christian. Og hun taler om det med sine besøgende hver dag:

- Hun har hjemmehjælpere, der kommer og hjælper hende cirka 4 gange om dagen. De kommenterer det også hver gang.

LÆS OGSÅ: så meget kan dine gamle VHS-bånd være værd!

Det bedste køb, Christian gjorde for Inger Marie var et gammelt vitrineskab, som han købte for 400 kroner. Det har han efterfølgende fundet ud af, det var meget mere værd. Præcis hvor meget får du svar på ovenover
Det bedste køb, Christian gjorde for Inger Marie var et gammelt vitrineskab, som han købte for 400 kroner. Det har han efterfølgende fundet ud af, det var meget mere værd. Præcis hvor meget får du svar på ovenover

Dette møbel gav det især ingen mening at købe fra ny

Inger Maries eget favoritkøb er hendes medicinskab, som lige rammer den stil, hun elsker. Det fandt Christian for et meget beskedent beløb. Det er oprindeligt et tobaksskab, der har hængt ved et gods på Sydfyn. Det hænger nu i Inger Maries lille gang og får ofte masser af kommentarer med på vejen.

At det er lykkedes at indsamle alle møbler og inventar til en bolig på 89 kvadratmeter for bare 9.000 kroner skyldes især, at de har været meget opmærksomme på budgettet, fortæller Christian. Dertil har en del sælgere været søde til at forhandle, og sidst men ikke mindst så er Inger Marie ikke krævende. Hun skal blot havde møbler, der konkret afhjælper hendes behov:

- Vi fandt til eksempel et meget billigt komfur. Hun bruger det jo kun cirka ti gange om året. Så det gav ingen mening, at købe det dyreste. Hun får mad udefra de fleste dage, men derfor skal hun stadig have et lille komfur, hvor hun kan lave de få ting, hun har brug for, forklarer Christian.

Komfur til salg på DBA:

 1. Komfur, Siemens, b: 60 d: 60 h: 86, Rigtig fint og velholdt komfur sælges billigt grundet ombygning.

  Komfur, Siemens, b: 60 d: 60 h: 86, Rigtig fint og velholdt komfur sælges billigt grundet ombygning.

  200,00 kr.02-12-2023
 2. Komfur, Gorenje EI6100W, b: 60 d: 59 h: 80, God men brugt Glaskeramisk komfur med varmluftsovn og el

  Komfur, Gorenje EI6100W, b: 60 d: 59 h: 80, God men brugt Glaskeramisk komfur med varmluftsovn og el kogeplader fra Gorenje. Energi klasse A 2 bageplader - 1 bradepande - 1 rist- 1 Stegetermometer

  1.800,00 kr.02-12-2023
 3. Komfur, Gram, Keramisk komfur som fungerer optimalt. Ovnen trænger til en omgang rengøring, ellers l

  Komfur, Gram, Keramisk komfur som fungerer optimalt. Ovnen trænger til en omgang rengøring, ellers lige til at bruge.

  250,00 kr.02-12-2023
 4. Komfur, Gorenje Ec 67551ax, b: 60 d: 60 h: 90, Fint Gorenje-komfur med kun lettere brugsspor. Kan se

  Komfur, Gorenje Ec 67551ax, b: 60 d: 60 h: 90, Fint Gorenje-komfur med kun lettere brugsspor. Kan ses her; https://www.power.dk/hvidevarer/madlavning/komfurer/gorenje-gec6a62xc-keramisk-komfur/p-18005

  1.899,00 kr.02-12-2023
 5. Komfur, Gram, Sælger dette meget velholdte GRAM komfur
Bradepander og rist medfølger
4 koge øer og a

  Komfur, Gram, Sælger dette meget velholdte GRAM komfur Bradepander og rist medfølger 4 koge øer og alt er intakt

  300,00 kr.02-12-2023
 6. Komfur, Smeg, Fremstår i god stand, giv et bud

  Komfur, Smeg, Fremstår i god stand, giv et bud

  300,00 kr.02-12-2023

Lige nu er der 4.410 annoncer med brugte komfurer til salg på DBA. Over 2.000 af dem ligger til under 1.500 kroner. Det behøver med andre ord ikke være en stor udskrivning, hvis du mangler et komfur.

For første gang i 38 år har Inger Marie dette væsentlige møbel

Christian er især imponeret over, hvor stor opbakning, han har mødt undervejs i projektet:

- Folk har været virkelig søde og hjælpsomme. Det er jeg meget positivt overrasket over.

Den samme opfattelse deler Inger Marie, der har ønsket at takke flere at de sælgere, der har været væsentlige led i kæden, så kabalen kunne gå op.

- En dag, da vi sad ved Inger Maries spisebord, spurgte hun mig, hvem der havde solgt mig det. Hun ville så gerne sende dem en personlig tak. Hun har ikke haft et spisebord i 38 år, hun har bare affundet sig med det, der var. Jeg fortalte hende at det var en DBA-sælger i Vallensbæk, fortæller Christian, der kun har kunnet se fordele i at løse opgaven med genhusning af sin kære nabo via DBA:

- Det er billigere, det kan tilpasses geografisk, og der er noget for enhver smag. Og – det er aldrig for sent. DBA har været en væsentlig medspiller i Inger Maries øgede livskvalitet. 

LÆS OGSÅ: Ny undersøgelse: Mænd er de bedste til at få venner på DBA

Det gamle skab, der i dag er Inger Maries medicinskab, var oprindeligt et tobaksskab, der engang har hængt på et gods på Fyn. Skabet er Inger Maries personlige favorit efter Christians indsats
Det gamle skab, der i dag er Inger Maries medicinskab, var oprindeligt et tobaksskab, der engang har hængt på et gods på Fyn. Skabet er Inger Maries personlige favorit efter Christians indsats

DBA har ikke blot haft stor betydning  for Inger Maries liv. Læs også her om tre unge gymnasiedrenge, der lagde en annonce på DBA for fire år siden. Annoncen skulle vise sig at ændre deres liv.

Har du også noget, du overvejer at sætte til salg? I denne artikel løfter vi sløret for, hvad danskerne i stigende grad går og mangler lige nu, og hvilke ting de samtidig kunne finde på at købe brugt.

Relaterede artikler