Indret din bolig til studievenlige priser!
Bolig

Indret din bolig til studievenlige priser!

Astrid
Astrid

Er du lige fløjet fra reden? Eller trænger studieboligen til en overhaling? Så læs med her, hvor vi guider til lækker indretning, der ikke sprænger SU-budgettet.

Når man som studerende skal indrettet boligen, kræver det kreative løsninger, da plads og budget ofte begrænser mulighederne. Når du handler brugt, er der dog en del penge at spare, og samtidig har du mulighed for at indrette dig helt unikt og med masser af personlighed!

Møbler til dig, der bor småt

Er plads en mangel, kan du optimere boligens kvadratmeter ved at skifte sengen ud med en sovesofa eller indrettet din seng med store puder, så den samtidig kan anvendes som en sofa.

Hvis du skal have fingrene i en sovesofa, kan du med fordel finde den på DBA. For en ny sovesofa skal du nemlig typisk slippe omkring 1.500 kroner, hvor du på DBA kan finde sovesofaer helt ned til 75 kroner. Hvis du vil give sovesofaen et personligt udtryk, kan du følge denne DIY-guide.

Med få kvadratmeter er det væsentligt med ordenssans og systemer. Anskaf dig et stort skab, der både kan bruges som klædeskab og til anden opbevaring. Her kan du blandt andet søge efter et klassisk skydedørsskab, eller hvis du er interesseret i et skab med vintage look, kan du søge på ’vitrineskab’, ’karlekammerskab’, ’bogskab’ eller ’industriskab’. Hvis du går efter vintage-looket, er det afgørende at finde skabet brugt, da patina ikke eksisterer på nye møbler.  

Vitrineskabe til salg på DBA:

 1. Vitrineskab, Paris siegel, Meget smukt skab fra 1920erne ring gerne 41953115
Som man kan se på sidst

  Vitrineskab, Paris siegel, Meget smukt skab fra 1920erne ring gerne 41953115 Som man kan se på sidste foto er de meget smukke når der er glas i.

  12.500,00 kr.28-04-2024
 2. Vitrineskab, b: 74 d: 36 h: 101, Stor gammel vintage vitrineskab 
Med glaslåger, 2 hylder og 2 skuff

  Vitrineskab, b: 74 d: 36 h: 101, Stor gammel vintage vitrineskab Med glaslåger, 2 hylder og 2 skuffer Fyrretræ I god stand med god patina

  2.500,00 kr.14-06-2024
 3. Vitrineskab

  Vitrineskab

  2.000,00 kr.14-06-2024
 4. Vitrineskab, Bali, b: 99 d: 45 h: 190, Smuk unik høj kvalitet 100 % håndlavet bedste materiale genbr

  Vitrineskab, Bali, b: 99 d: 45 h: 190, Smuk unik høj kvalitet 100 % håndlavet bedste materiale genbrugsmaterialer vitrineskab i sort hvid farve Det er nyt

  2.950,00 kr.14-06-2024
 5. Vitrineskab, Antik, b: 98 d: 31 h: 108, Antikt vitrineskab I hvidmalet træ med glaslåger.
Indeni er

  Vitrineskab, Antik, b: 98 d: 31 h: 108, Antikt vitrineskab I hvidmalet træ med glaslåger. Indeni er monteret glashylder. Der medfølger ophæng til væg.

  750,00 kr.14-06-2024
 6. Vitrineskab, b: 118 d: 38 h: 208, Mørke brunt Fin stand

  Vitrineskab, b: 118 d: 38 h: 208, Mørke brunt Fin stand

  400,00 kr.14-06-2024

1.115 vitrineskabe kan du lige nu finde på DBA, og 356 af dem kan du finde i København.

Plads til gæster

Som studerende er det vigtigt at have et skrivebord med plads til computer, bøger og læselampe. Du kan med fordel lave en løsning, hvor bordet også kan anvendes som spisebord, når du får gæster. Indret dig gerne med et træspisebord, da træets varme farve skaber hygge.

På DBA kan du lige nu finde 5.894 spiseborde, hvoraf 657 af dem er plankeborde.

At anskaffe sig et spisebord – eller større møbler generelt – kan dog være lidt af en logistisk udfordring, da du ikke bare kan smække det på dine cykels bagagebærer. En nem måde at undgå fragtgebyr og billeje er at finde dine møbler lokalt på DBA. Så er du tilmed upåvirket af åbningstider og butikskaos.

Skal du have plads til middagsgæster, kan det være en god idé at have stabelbare stole eller skamler, som du kan finde frem, når de skal bruges. Selvom du er på SU, er lækre designerstole ikke udelukket. På DBA kan du finde Arne Jacobsens klassiske syverstol helt ned til 400 kroner stykket, som fra ny koster cirka 3.000 kroner.

SE OGSÅ: VIDEO: Sådan kan dit gamle bælte få en ny funktion

Det samlede udtryk

Skal du skabe et hyggeligt og et helstøbt udtryk, er det selvfølgelig vigtigt, at du indretter dig med lamper, gulvtæpper, planter og plakater. Når du skal købe lamper, er der mange muligheder. På DBA kan du finde alt fra klassiske PH-lamper til trendy rispapir-lamper. Så om du er til det klassiske look eller fan af de japanske Akari-lamper, kan du finde dem på DBA. PH pendel aluminiumslampe koster fra ny i omegn af 3.000 kroner, hvor du på DBA kan finde den samme model til 500 kroner. Samtidig har du på DBA mulighed for at finde modeller, som ikke længere kan købes i butikkerne.

Før du besøger din lokale plante pusher (planteskole), bør du tage et kig på DBA. Søg efter ’stueplanter’ og du vil finde et hav forskellige planter. Uafhængigt af hvilken plante du er på udgik efter, vil du på DBA finde den billigere end hos en planteskole. Ofte sælges planterne endda med flotte krukker til! På den måde slår du to fluer med et smæk og sparer samtidig en hulens masse penge.

Monstera til salg på DBA:

 1. Indendørs plante, Monstera, Stor monstera søger nyt hjem.
Skjuler og grønne blomster pinde følger ik

  Indendørs plante, Monstera, Stor monstera søger nyt hjem. Skjuler og grønne blomster pinde følger ikke med. Kan hentes i Solrød.

  100,00 kr.14-06-2024
 2. Monstera  , Albo variegata, Købt med to blade for 3 år siden for 850,-
Sælges nu meget større, med

  Monstera , Albo variegata, Købt med to blade for 3 år siden for 850,- Sælges nu meget større, med god potentiale for at vokse sig større, og også for at få sideskud!

  1.200,00 kr.14-06-2024
 3. Monstera, Monstera Deliciosa, Rigtig fin stor monstera sælges, da jeg efterhånden har fået for mange

  Monstera, Monstera Deliciosa, Rigtig fin stor monstera sælges, da jeg efterhånden har fået for mange af dem. Den har fine luftrødder til at støtte plantet. Potte medfølger ikke. Kan også hentes på

  50,00 kr.14-06-2024
 4. Monstera Adansonii Albo Variegata, Monstera Adansonii Albo Variegata, Monstera Adansonii Albo Varieg

  Monstera Adansonii Albo Variegata, Monstera Adansonii Albo Variegata, Monstera Adansonii Albo Variegata med lækker varigation sælges. Alle planter er etableret planter med godt rodnet. A pris 250 kr

  100,00 kr.14-06-2024
 5. Monstera Deliciosa Lemon-Lime spot LF, Monstera Deliciosa Lemon-Lime sport varigation LF, Monstera D

  Monstera Deliciosa Lemon-Lime spot LF, Monstera Deliciosa Lemon-Lime sport varigation LF, Monstera Deliciosa Lemon-Lime Sport varigation Large Form A 100 kr B SOLGT C SOLGT OBS nyeste blade er ude

  100,00 kr.14-06-2024
 6. Monstera Adansonii Albo Variegata, Monstera Adansonii Albo Variegata, Monstera Adansonii Albo Varieg

  Monstera Adansonii Albo Variegata, Monstera Adansonii Albo Variegata, Monstera Adansonii Albo Variegata med lækker varigation sælges. Alle planter er etableret planter med godt rodnet. A pris 250 kr

  100,00 kr.14-06-2024

Klik her for at se de monstera-planter, der er til salg på DBA lige nu. De billigste koster helt ned til 20 kroner stykket.

Med plakater kan du nemt skabe et personligt udtryk ved at vælge motiver, der afspejler dig og dine interesser. På DBA kan du finde alt fra retro-plakater til kunstneriske litografier. I jagten på det helt rigtige plakat-udtryk er det selvfølgelig vigtigt med en flot ramme. Hvis du ønsker et farverigt udtryk, kan du med fordel finde en billig træramme på DBA og give den en klat maling. Voila – du har nu helt unik vægudsmykning.

LÆS OGSÅ: Sådan får du besked, når der er gratis ting på DBA nær dig 

Hvis du allerede ejer en sofa, der passer fint ind i din studiebolig – pladsmæssigt og fasonmæssigt - men som er for grim, så har vi også en løsning klar. I denne artikel guider Marie-Louise dig til, hvordan du selv kan ombetrække din sofa.

Hvis du har mod på at kaste dig ud i gør-det-selv løsninger, er denne garderobeløsning idel til studieboligen. Lad dig inspirere af Michael og Lises skønne gaderobe-påfund.

Du kan også skabe nogle helt unikke lamper, som vi garanterer dig for, at din nabo ikke har. De er nemlig lavet ud af rivejern. Se, hvordan du laver dem, i videoen, som du finder herunder:


Du kan læse mere om, hvordan du gør trin for trin, i artiklen bag videoen, her.

Relaterede artikler