Indret din bolig til studievenlige priser!
Bolig

Indret din bolig til studievenlige priser!

Astrid
Astrid

Er du lige fløjet fra reden? Eller trænger studieboligen til en overhaling? Så læs med her, hvor vi guider til lækker indretning, der ikke sprænger SU-budgettet.

Når man som studerende skal indrettet boligen, kræver det kreative løsninger, da plads og budget ofte begrænser mulighederne. Når du handler brugt, er der dog en del penge at spare, og samtidig har du mulighed for at indrette dig helt unikt og med masser af personlighed!

Møbler til dig, der bor småt

Er plads en mangel, kan du optimere boligens kvadratmeter ved at skifte sengen ud med en sovesofa eller indrettet din seng med store puder, så den samtidig kan anvendes som en sofa.

Hvis du skal have fingrene i en sovesofa, kan du med fordel finde den på DBA. For en ny sovesofa skal du nemlig typisk slippe omkring 1.500 kroner, hvor du på DBA kan finde sovesofaer helt ned til 75 kroner. Hvis du vil give sovesofaen et personligt udtryk, kan du følge denne DIY-guide.

Med få kvadratmeter er det væsentligt med ordenssans og systemer. Anskaf dig et stort skab, der både kan bruges som klædeskab og til anden opbevaring. Her kan du blandt andet søge efter et klassisk skydedørsskab, eller hvis du er interesseret i et skab med vintage look, kan du søge på ’vitrineskab’, ’karlekammerskab’, ’bogskab’ eller ’industriskab’. Hvis du går efter vintage-looket, er det afgørende at finde skabet brugt, da patina ikke eksisterer på nye møbler.  

Vitrineskabe til salg på DBA:

 1. Vitrineskab, Smukt vitrineskab i Dark Petrol., b: 99 d: 39 h: 179, Smukt vitrineskab i Dark Petrol.

  Vitrineskab, Smukt vitrineskab i Dark Petrol., b: 99 d: 39 h: 179, Smukt vitrineskab i Dark Petrol. Malet med kalkmaling i fv. Dark Petrol. Skabet befinder sig i Jørlunde ved Slangerup Se også mine an

  3.950,00 kr.28-09-2023
 2. Vitrineskab, Super flot vitrineskab i mintgrøn., b: 78 d: 31 h: 180, Super flot vitrineskab i mintgr

  Vitrineskab, Super flot vitrineskab i mintgrøn., b: 78 d: 31 h: 180, Super flot vitrineskab i mintgrøn. Malet med miljømaling i fv. Inglenook. Skabet befinder sig i Jørlunde ved Slangerup Se også mine

  3.250,00 kr.28-09-2023
 3. Vitrineskab, Lækker kommode og vitrineskab m spejle, b: 75 d: 36 h: 114, Lækker kommode og vitrinesk

  Vitrineskab, Lækker kommode og vitrineskab m spejle, b: 75 d: 36 h: 114, Lækker kommode og vitrineskab m spejle, i skøn blå farve. Malet med miljømaling i fv. Willowbank. Møblet befinder sig i Jørlund

  2.150,00 kr.28-09-2023
 4. Vitrineskab, Hej jeg sælger dette egetræs møbler stå pæn i stand sælges samlet til 4000kr

  Vitrineskab, Hej jeg sælger dette egetræs møbler stå pæn i stand sælges samlet til 4000kr

  4.000,00 kr.27-09-2023
 5. Elegant fransk væg vitrineskab H98 cm

  Elegant fransk væg vitrineskab H98 cm

  Vitrineskab, jean&wallich home, Stilrent 2-dørs væg vitrineskab til opbevaring af glas, tallerkner, parfume, smykker, accessories osv. Elegante glaslåger med sprosser og greb i massiv ubehandlet messi

  5.900,00 kr.27-09-2023
 6. Eksklusivt og meget elegant fransk højskab

  Eksklusivt og meget elegant fransk højskab

  Vitrineskab, jean&wallich home, Elegant og utroligt rummeligt 2-dørs højskab fra Frankrig. Meget eksklusiv kvalitet og finish produceret på et familieejet snedkeri i Frankrig. Fremstillet i massiv pin

  10.900,00 kr.27-09-2023

1.115 vitrineskabe kan du lige nu finde på DBA, og 356 af dem kan du finde i København.

Plads til gæster

Som studerende er det vigtigt at have et skrivebord med plads til computer, bøger og læselampe. Du kan med fordel lave en løsning, hvor bordet også kan anvendes som spisebord, når du får gæster. Indret dig gerne med et træspisebord, da træets varme farve skaber hygge.

På DBA kan du lige nu finde 5.894 spiseborde, hvoraf 657 af dem er plankeborde.

At anskaffe sig et spisebord – eller større møbler generelt – kan dog være lidt af en logistisk udfordring, da du ikke bare kan smække det på dine cykels bagagebærer. En nem måde at undgå fragtgebyr og billeje er at finde dine møbler lokalt på DBA. Så er du tilmed upåvirket af åbningstider og butikskaos.

Skal du have plads til middagsgæster, kan det være en god idé at have stabelbare stole eller skamler, som du kan finde frem, når de skal bruges. Selvom du er på SU, er lækre designerstole ikke udelukket. På DBA kan du finde Arne Jacobsens klassiske syverstol helt ned til 400 kroner stykket, som fra ny koster cirka 3.000 kroner.

SE OGSÅ: VIDEO: Sådan kan dit gamle bælte få en ny funktion

Det samlede udtryk

Skal du skabe et hyggeligt og et helstøbt udtryk, er det selvfølgelig vigtigt, at du indretter dig med lamper, gulvtæpper, planter og plakater. Når du skal købe lamper, er der mange muligheder. På DBA kan du finde alt fra klassiske PH-lamper til trendy rispapir-lamper. Så om du er til det klassiske look eller fan af de japanske Akari-lamper, kan du finde dem på DBA. PH pendel aluminiumslampe koster fra ny i omegn af 3.000 kroner, hvor du på DBA kan finde den samme model til 500 kroner. Samtidig har du på DBA mulighed for at finde modeller, som ikke længere kan købes i butikkerne.

Før du besøger din lokale plante pusher (planteskole), bør du tage et kig på DBA. Søg efter ’stueplanter’ og du vil finde et hav forskellige planter. Uafhængigt af hvilken plante du er på udgik efter, vil du på DBA finde den billigere end hos en planteskole. Ofte sælges planterne endda med flotte krukker til! På den måde slår du to fluer med et smæk og sparer samtidig en hulens masse penge.

Monstera til salg på DBA:

 1. 4 stueplanter sælges samlet, Denne plantepakke med fire planter sælges, da jeg har for mange planter

  4 stueplanter sælges samlet, Denne plantepakke med fire planter sælges, da jeg har for mange planter. De kan hentes 5 min fra Hjørring Ellers kan de sendes med GLS. Monstera Adansonii Musa Dwarf

  100,00 kr.27-09-2023
 2. Plante, Monstera, Meget fin Monstera med krukke, 120 cm. høj

  Plante, Monstera, Meget fin Monstera med krukke, 120 cm. høj

  350,00 kr.27-09-2023
 3. Monstera albo variegata

  Monstera albo variegata

  300,00 kr.27-09-2023
 4. Stueplante, Monstera haft moon

  Stueplante, Monstera haft moon

  750,00 kr.27-09-2023
 5. Monstera, Thai Constellation, Fin plante med godt rodnet. Havde desværre et mildt trips angreb da j

  Monstera, Thai Constellation, Fin plante med godt rodnet. Havde desværre et mildt trips angreb da jeg købte den for nogle måneder siden og har været i karantæne og jævnlig behandling indtil nu for at

  695,00 kr.27-09-2023
 6. Stueplante, Monstera, Flot stor Monstera sælges. Krukke medfølger ikke.

  Stueplante, Monstera, Flot stor Monstera sælges. Krukke medfølger ikke.

  300,00 kr.27-09-2023

Klik her for at se de monstera-planter, der er til salg på DBA lige nu. De billigste koster helt ned til 20 kroner stykket.

Med plakater kan du nemt skabe et personligt udtryk ved at vælge motiver, der afspejler dig og dine interesser. På DBA kan du finde alt fra retro-plakater til kunstneriske litografier. I jagten på det helt rigtige plakat-udtryk er det selvfølgelig vigtigt med en flot ramme. Hvis du ønsker et farverigt udtryk, kan du med fordel finde en billig træramme på DBA og give den en klat maling. Voila – du har nu helt unik vægudsmykning.

LÆS OGSÅ: Sådan får du besked, når der er gratis ting på DBA nær dig 

Hvis du allerede ejer en sofa, der passer fint ind i din studiebolig – pladsmæssigt og fasonmæssigt - men som er for grim, så har vi også en løsning klar. I denne artikel guider Marie-Louise dig til, hvordan du selv kan ombetrække din sofa.

Hvis du har mod på at kaste dig ud i gør-det-selv løsninger, er denne garderobeløsning idel til studieboligen. Lad dig inspirere af Michael og Lises skønne gaderobe-påfund.

Du kan også skabe nogle helt unikke lamper, som vi garanterer dig for, at din nabo ikke har. De er nemlig lavet ud af rivejern. Se, hvordan du laver dem, i videoen, som du finder herunder:


Du kan læse mere om, hvordan du gør trin for trin, i artiklen bag videoen, her.

Relaterede artikler