Indret din bolig til studievenlige priser!
Bolig

Indret din bolig til studievenlige priser!

Astrid
Astrid

Er du lige fløjet fra reden? Eller trænger studieboligen til en overhaling? Så læs med her, hvor vi guider til lækker indretning, der ikke sprænger SU-budgettet.

Når man som studerende skal indrettet boligen, kræver det kreative løsninger, da plads og budget ofte begrænser mulighederne. Når du handler brugt, er der dog en del penge at spare, og samtidig har du mulighed for at indrette dig helt unikt og med masser af personlighed!

Møbler til dig, der bor småt

Er plads en mangel, kan du optimere boligens kvadratmeter ved at skifte sengen ud med en sovesofa eller indrettet din seng med store puder, så den samtidig kan anvendes som en sofa.

Hvis du skal have fingrene i en sovesofa, kan du med fordel finde den på DBA. For en ny sovesofa skal du nemlig typisk slippe omkring 1.500 kroner, hvor du på DBA kan finde sovesofaer helt ned til 75 kroner. Hvis du vil give sovesofaen et personligt udtryk, kan du følge denne DIY-guide.

Med få kvadratmeter er det væsentligt med ordenssans og systemer. Anskaf dig et stort skab, der både kan bruges som klædeskab og til anden opbevaring. Her kan du blandt andet søge efter et klassisk skydedørsskab, eller hvis du er interesseret i et skab med vintage look, kan du søge på ’vitrineskab’, ’karlekammerskab’, ’bogskab’ eller ’industriskab’. Hvis du går efter vintage-looket, er det afgørende at finde skabet brugt, da patina ikke eksisterer på nye møbler.  

Vitrineskabe til salg på DBA:

 1. Vitrineskab, Vitrineskab/skænke.Fra ikke rygere hjem.må overdel lang 195 cm Dyb 31 cm høj 43 cm.unde

  Vitrineskab, Vitrineskab/skænke.Fra ikke rygere hjem.må overdel lang 195 cm Dyb 31 cm høj 43 cm.underskab lang 195 cm dyb 42 cm høj 63 cm.meget velholdt Bud modtages seriøs eller ring 25121602 sælges

  1.800,00 kr.22-03-2023
 2. Vitrineskab, Dansk, b: 0 d: 0 h: 0, Glas skab vitrine / retro vintage 500 kr

  Vitrineskab, Dansk, b: 0 d: 0 h: 0, Glas skab vitrine / retro vintage 500 kr

  500,00 kr.22-03-2023
 3. Vitrineskab i mahognifiner

  Vitrineskab i mahognifiner

  Vitrineskab, b: 103 d: 31 h: 163, Vitrineskab af mahognifinér, front med vitrinedøre bag hvilke 4 hylder. Hyldernes højde kan justeres. Nøgle medfølger. Fremstår med enkelt finérafslag. Kun til selv

  600,00 kr.22-03-2023
 4. Vitrineskab, Står i fin stand

  Vitrineskab, Står i fin stand

  1.850,00 kr.22-03-2023
 5. Vitrineskab, b: 168 d: 53 h: 185, Antikt skab, købt i Frankrig “ Selvhenter “

  Vitrineskab, b: 168 d: 53 h: 185, Antikt skab, købt i Frankrig “ Selvhenter “

  2.800,00 kr.22-03-2023
 6. Vitrineskab h: 190, Super fint hjemmemalet vitrineskab. Alle hylder og skuffen er malet. Har lidt ma

  Vitrineskab h: 190, Super fint hjemmemalet vitrineskab. Alle hylder og skuffen er malet. Har lidt maling der skaller af i bunden - se billeder. Den mangler hængsler til lågen, men skal bare skrues i (

  550,00 kr.22-03-2023

1.115 vitrineskabe kan du lige nu finde på DBA, og 356 af dem kan du finde i København.

Plads til gæster

Som studerende er det vigtigt at have et skrivebord med plads til computer, bøger og læselampe. Du kan med fordel lave en løsning, hvor bordet også kan anvendes som spisebord, når du får gæster. Indret dig gerne med et træspisebord, da træets varme farve skaber hygge.

På DBA kan du lige nu finde 5.894 spiseborde, hvoraf 657 af dem er plankeborde.

At anskaffe sig et spisebord – eller større møbler generelt – kan dog være lidt af en logistisk udfordring, da du ikke bare kan smække det på dine cykels bagagebærer. En nem måde at undgå fragtgebyr og billeje er at finde dine møbler lokalt på DBA. Så er du tilmed upåvirket af åbningstider og butikskaos.

Skal du have plads til middagsgæster, kan det være en god idé at have stabelbare stole eller skamler, som du kan finde frem, når de skal bruges. Selvom du er på SU, er lækre designerstole ikke udelukket. På DBA kan du finde Arne Jacobsens klassiske syverstol helt ned til 400 kroner stykket, som fra ny koster cirka 3.000 kroner.

SE OGSÅ: VIDEO: Sådan kan dit gamle bælte få en ny funktion

Det samlede udtryk

Skal du skabe et hyggeligt og et helstøbt udtryk, er det selvfølgelig vigtigt, at du indretter dig med lamper, gulvtæpper, planter og plakater. Når du skal købe lamper, er der mange muligheder. På DBA kan du finde alt fra klassiske PH-lamper til trendy rispapir-lamper. Så om du er til det klassiske look eller fan af de japanske Akari-lamper, kan du finde dem på DBA. PH pendel aluminiumslampe koster fra ny i omegn af 3.000 kroner, hvor du på DBA kan finde den samme model til 500 kroner. Samtidig har du på DBA mulighed for at finde modeller, som ikke længere kan købes i butikkerne.

Før du besøger din lokale plante pusher (planteskole), bør du tage et kig på DBA. Søg efter ’stueplanter’ og du vil finde et hav forskellige planter. Uafhængigt af hvilken plante du er på udgik efter, vil du på DBA finde den billigere end hos en planteskole. Ofte sælges planterne endda med flotte krukker til! På den måde slår du to fluer med et smæk og sparer samtidig en hulens masse penge.

Monstera til salg på DBA:

 1. Stueplante, Monstera

  Stueplante, Monstera

  100,00 kr.22-03-2023
 2. Stueplante, Monstera

  Stueplante, Monstera

  50,00 kr.22-03-2023
 3. Monstera obliqua house plant, Monstera obliqua rooted in sphagnum mössa. Stable and growing

(I have

  Monstera obliqua house plant, Monstera obliqua rooted in sphagnum mössa. Stable and growing (I have some other plants and cuttings like Adansonii mint, Jose buono, monstera epipremnoides esqueleto, s

  600,00 kr.03-12-2022
 4. Stueplante, Monstera Thai Constellation, Da min thai er vokset fra dens plads i stuen, sælger jeg de

  Stueplante, Monstera Thai Constellation, Da min thai er vokset fra dens plads i stuen, sælger jeg den nu. Fast pris. Skal afhentes i Bjæverskov. 1500,-

  1.500,00 kr.21-03-2023
 5. Monstera, Monstera, Hej 
Sælger disse monstera stiklinger, i alt 15-18 blade. 
Har slået rødder. Kan

  Monstera, Monstera, Hej Sælger disse monstera stiklinger, i alt 15-18 blade. Har slået rødder. Kan afhentes på Amagerbro, hvis du er Interreseret, så skriv her eller på 51154681 Pris med potte 500

  500,00 kr.21-03-2023
 6. Monstera albo variegata, Stueplante, Rigtig fin monstera albo variegata cuts med veletableret rodnet

  Monstera albo variegata, Stueplante, Rigtig fin monstera albo variegata cuts med veletableret rodnet, som er klart til at plante i jord. Jeg har to tilbage. Først til mølle. Kan sende:)

  175,00 kr.20-03-2023

Klik her for at se de monstera-planter, der er til salg på DBA lige nu. De billigste koster helt ned til 20 kroner stykket.

Med plakater kan du nemt skabe et personligt udtryk ved at vælge motiver, der afspejler dig og dine interesser. På DBA kan du finde alt fra retro-plakater til kunstneriske litografier. I jagten på det helt rigtige plakat-udtryk er det selvfølgelig vigtigt med en flot ramme. Hvis du ønsker et farverigt udtryk, kan du med fordel finde en billig træramme på DBA og give den en klat maling. Voila – du har nu helt unik vægudsmykning.

LÆS OGSÅ: Sådan får du besked, når der er gratis ting på DBA nær dig 

Hvis du allerede ejer en sofa, der passer fint ind i din studiebolig – pladsmæssigt og fasonmæssigt - men som er for grim, så har vi også en løsning klar. I denne artikel guider Marie-Louise dig til, hvordan du selv kan ombetrække din sofa.

Hvis du har mod på at kaste dig ud i gør-det-selv løsninger, er denne garderobeløsning idel til studieboligen. Lad dig inspirere af Michael og Lises skønne gaderobe-påfund.

Du kan også skabe nogle helt unikke lamper, som vi garanterer dig for, at din nabo ikke har. De er nemlig lavet ud af rivejern. Se, hvordan du laver dem, i videoen, som du finder herunder:


Du kan læse mere om, hvordan du gør trin for trin, i artiklen bag videoen, her.

Relaterede artikler