Dette skal du vide, inden du køber og sælger keramik
Bolig

Dette skal du vide, inden du køber og sælger keramik

Louise Guldager
Louise Guldager

Keramik er bare noget, din gamle mormor har stående på kaminhylden. Eller hvad? For Christian er det ikke bare en hobby, der er sjov – det er også temmelig indbringende. Læs hans bedste bud på, hvad du skal holde øje med, hvis du vil købe keramik af værdi.

Hans samling tæller lige for tiden omkring næsten 400 stykker keramik. De 200 af dem står fremme i hjemmet på Frederiksberg, som kæresten også forsøger at indrette i. Resten er pakket i kasser. Selvom 34-årige Christian indrømmer, at pladsen til mere keramik er ved at være knap, stopper jagten ikke her:

- Det sjove er selve jagten – jeg har ikke set det, jeg ønsker mig allermest endnu. Det er det, der gør jagten sjov. Og på en måde, håber jeg aldrig, jeg finder det, fortæller Christian, der køber og sælger meget keramik på DBA.

Her kommer et par gode råd fra Christian, der gennem årene har oparbejdet stor ekspertise i at spotte keramik, der er penge værd. For eksempel fandt han en Royal Copenhagen-figur til kun 200 kroner på DBA for nogle måneder siden. En figur, som Christian vidste, han ville kunne sælge for 3.000 – 4.000 kroner. Den bliver dog ikke solgt lige foreløbigt, fortæller han.

Du kan se mere til Christian i videoen herunder, hvor han medvirker i DBA Guides koncept 'Mød en samler'.
Læs artiklen, der hører til videoen, her.

Keramik på DBA:

 1. Keramik, Tallerkner, Pasific/Stavanger Flint, 11 flade 40kr stk.
7 dybe 40kr stk.
4 kage 20kr stk.
8

  Keramik, Tallerkner, Pasific/Stavanger Flint, 11 flade 40kr stk. 7 dybe 40kr stk. 4 kage 20kr stk. 8 underkopper 10kr stk. Kan tages med til Risskov,Esbjerg og Varde Sms 23649197

  40,00 kr.29-09-2023
 2. Michael Andersen vase

  Michael Andersen vase

  Keramik, Vase, Michael Andersen , Super fin Solveig Ussing for Michael Andersen glasseret keramik vase. Højde 16 cm I perfekt stand Kan sendes med GLS for 41 oveni Michael Andersen vase Bornholms

  400,00 kr.02-09-2023
 3. Keramik, Fad, Schollert, Smukt Schollert fad creme farvet ø22,5cm fast pris 350kr

  Keramik, Fad, Schollert, Smukt Schollert fad creme farvet ø22,5cm fast pris 350kr

  350,00 kr.29-09-2023
 4. Keramik, Vase, Vase

Stor smuk rustik terracottavase 37 cm høj i fejlfri stand. Med indvanding glas

  Keramik, Vase, Vase Stor smuk rustik terracottavase 37 cm høj i fejlfri stand. Med indvanding glasering, så den kan holde vand. ER TIL SALG SÅ LÆNGE DENNE ANNONCE ER AKTIV

  150,00 kr.29-09-2023
 5. Keramik, urtepotteskjuler, Kähler, krukke, nr 400-14.
H 13 cm, dia 14 cm.
Den har et lille afslag i

  Keramik, urtepotteskjuler, Kähler, krukke, nr 400-14. H 13 cm, dia 14 cm. Den har et lille afslag i bunden, der kan se på 4. billede. 75,- Den kan sendes.

  75,00 kr.29-09-2023
 6. Keramik, Vase, Keramik, Vase

Smuk skulpturel vase. Højde 23 i fin stand. Intet stempel i bunden. ER

  Keramik, Vase, Keramik, Vase Smuk skulpturel vase. Højde 23 i fin stand. Intet stempel i bunden. ER TIL SALG SÅ LÆNGE DENNE ANNONCEER AKTIV

  200,00 kr.29-09-2023

I skrivende stund er der over 22.962 annoncer på DBA med keramik til salg. Så der er masser af muligheder for at finde guld. Men du skal vide, hvad du kigger efter. Læs Christians råd herunder. Vær opmærksom på, at ikke alle vil sende, hvis det er værdifuldt. Husk derfor at indstille radius-søgningen på dit nærområde.

Sådan kan du slå op, om keramikerens værk kan være penge værd

Christian fortæller, at en keramiker, der typisk laver ting, der går for at være mere værd end andet keramik, ofte har haft udstillinger eller udlandsophold. Eller de kan have været tilknyttet et større værksted.

- Kig efter navne og kig som ved på malerier i bunden. Ofte er det alene initialer, der er anvendt, så her er man nødt til at kende de mest gængse af dem.

Du kan nemt slå keramikernes initialer op og søge på, hvad de er kendt for og solgt for. Et kendt keramiknavn, som stadigt er lidt up and comming, er eksempelvis Eva Stæhr-Nielsen. Fra cirka 1939 arbejdede hun på stentøjsfabrikken Saxbo i Herlev og senere på Royal Copenhagen. Og det er især dén slags, der kan få keramikere til at stige i popularitet, fortæller Christian:

- Hvis keramikeren har haft eget værksted eller arbejdet for nogle af de store, kendte fabrikker, kan det have betydning for, hvor højt prisen kommer op.

Og så har tidens gang også noget at sige, fortæller han. Selvom der også findes nulevende keramikere, der er i høj kurs, er det ikke uden grund, at det netop er DBA, Christian selv hyppigt besøger:

- Det er især typisk de ældre ting, der bliver mange penge værd. Dels fordi de selvsagt ikke kan produceres mere. Men også fordi, der for eksempel er kemikaliesammensætninger, som ikke må anvendes i dag, som skaber glasur, der slet ikke kan laves mere. Derfor er det typisk de gamle ting, der er særligt eftertragtede.

LÆS OGSÅ: Disse vinyler kan du score kassen på i dag

Her ses to af Christians favoritter; 2 Finn Lynggaard vaser i blå glasur, samt en høj vase fra Preben Brandt Larsen. Han har lidt over 400 stykker keramik stående hjemme, men ”kun” cirka 200 fremme, resten er pakket i kasser
Her ses to af Christians favoritter; 2 Finn Lynggaard vaser i blå glasur, samt en høj vase fra Preben Brandt Larsen. Han har lidt over 400 stykker keramik stående hjemme, men ”kun” cirka 200 fremme, resten er pakket i kasser

Stentøj fra denne periode er eftertragtet i dag

Årstal er en smagssag, fortæller Christian. Det kan være meget individuelt fra samler til samler, hvilke årstal der er eftertragtede. Alligevel er der nogle, som i særligt grad hitter lige nu.

- Stentøjet sætter for alvor ind i Danmark i 1910 og opefter. Så var der en stille periode i 1940’erne på grund i krigen, og typisk er det ting fra 1950’erne og 1960’erne, der er populære nu. Måske fordi formsproget taler til den moderne indretning i dag.

Det er også blandt keramik fra denne tidsperiode, at mange af Christians egne favoritter er at finde. Du kan dog typisk ikke se på keramikken, hvornår det er fra. Det er langt fra altid, der står årstal i. Derfor skal du først og fremmest have lokaliseret selve keramikeren. Herfra kan du tjekke, i hvilken periode denne var aktiv, og om de havde særlige kendetegn. Et eksempel på en keramiker fra 1050érne er Axel Brüel.

- Jeg er ret vild med Axel Brüel fra Nymølle. Og Preben Brandt Larsen, der var helt ukendt for måske 3 år siden. Ham holder jeg meget af.

- Preben Brandt Larsen har ikke en stor produktion. Da jeg fandt dem på DBA for 3 år siden, gav jeg mellem 50-100 kroner for dem. Nu ligger de til 700 kroner og de store ting til 3.000. Det er steget meget. Men det er også blevet sværere at finde.

Nymølle-keramik på DBA:

 1. Keramik, Kaffestel, Gutte Eriksen - Nymølle, Skål/vase - H= 9 cm, Ø=6,5-9 cm
7 kopper samt en kop me

  Keramik, Kaffestel, Gutte Eriksen - Nymølle, Skål/vase - H= 9 cm, Ø=6,5-9 cm 7 kopper samt en kop med skår 5 underkopper samt 3 med skår Sælges samlet for

  3.000,00 kr.26-09-2023
 2. Keramik, Sæbeskål, Nymølle, Fin sæbeskål med underskål

  Keramik, Sæbeskål, Nymølle, Fin sæbeskål med underskål

  150,00 kr.24-09-2023
 3. Keramik, Urtepotteskjuler, Bjørn Wiinblad, 2 stk rimelig velholdte Bjørn Wiinblad urtepotteskjulere.

  Keramik, Urtepotteskjuler, Bjørn Wiinblad, 2 stk rimelig velholdte Bjørn Wiinblad urtepotteskjulere. Nymølle Keramik 3023-698. Diameter 12,5 cm, højde 11,0 cm Sangviniker 350kr Flegmatiker (har lille

  550,00 kr.23-09-2023
 4. Keramik, Skål asietskål bordskål, BJØRN WIINBLAD, Autospørgsmål: Er varen stadig til salg? Svar: JA

  Keramik, Skål asietskål bordskål, BJØRN WIINBLAD, Autospørgsmål: Er varen stadig til salg? Svar: JA RØD serie samlet 2 stk Yndig Rød aflang skålasiet + lille rund mini skål (sjælden) fra ca. 50-60'er

  500,00 kr.22-09-2023
 5. Vase af Chamotte ler | Gunnar Nylund | Nymølle Keramik

  Vase af Chamotte ler | Gunnar Nylund | Nymølle Keramik

  Keramik, Vase, Gunnar Nylund, Vase. Tegnet af Gunnar Nylund. Formgivet 1959. Udført i chamotte ler med en barket overflade med terrakottafarvet streger. Fremstillet hos Nymølle Keramik. Flot stand med

  1.200,00 kr.13-11-2022
 6. Keramik, Opsats, Bjørn Winblad, Bjørn Winlads opsats i sort og hvid. D 16,5 cm h 11,5 cm. Dame i hæn

  Keramik, Opsats, Bjørn Winblad, Bjørn Winlads opsats i sort og hvid. D 16,5 cm h 11,5 cm. Dame i hængekøje fra Nymølle Keramik nr. 3003-408

  400,00 kr.19-09-2023

Christian anbefaler at kigge efter Nymølle - også hvis du kigger keramik. Lige nu er der 427 annoncer med keramik fra Nymølle på DBA. Nymølle keramiske fabrik var ejet af keramikeren og maleren Bjørn Wiinblad.

Christian har flere forskellige navne, han samler på. Et af dem er Preben Brandt Larsen, der har et formsprog, som tiltaler Christian meget. Og så går han selv efter især de store vaser. Det er en god ide at beslutte sig for, hvad man går efter, fortæller han
Christian har flere forskellige navne, han samler på. Et af dem er Preben Brandt Larsen, der har et formsprog, som tiltaler Christian meget. Og så går han selv efter især de store vaser. Det er en god ide at beslutte sig for, hvad man går efter, fortæller han

Gå ikke efter disse mærker, hvis du vil tjene penge nu og her

Nogle navne er dog også med tiden blevet så populære, at folk typisk godt ved, at de repræsenterer en værdi. Derfor sælger de det dyrt, og du kan derfor nærmest ikke vinde penge på det. Ikke lige nu i hvert fald. Gemmer du det i mange år, kan du godt være heldig, fortæller Christian.

- Det handler også lidt om udbud og efterspørgsel. Meget af det, vi ser mange steder lige nu, kan sagtens gå hen og blive sjældent senere hen.

Vil du dog hellere i markedet for at finde keramik, der signalerer god, sikker stil og masser af anerkendelse fra kendere, kan du sagtens slå til på de populære navne. Så længe du altså betaler prisen, vel og mærke.

- Saxbo er eksempelvis blevet for dyrt for mig. Og jeg lader også rigtig meget Royal Copenhagen gå, fordi det bliver for dyrt, fortæller Christian.

- Saxbo, Royal Copenhagen, Arne Bang og Palshus har været populære i lang tid. Finder du noget af det til en billig pris, er det bare med at slå til!

På samme måde, kan noget af det meget populære ramme et øvre loft, fortæller Christian:

Jeg tror ikke, Saxbo bliver ved at stige. Det er ved at have ramt en øvre grænse.
En af Christians egne favoritter er Axel Brüel fra Nymølle, som han har en stor samling fra. Et andet yndlingskøb er desuden den sorte gulvvase med ornamenter på 70 centimeter, der stammer fra den første udstilling efter Axel Brüel stoppede på Nymølle. Det gør den endnu mere speciel, og Christian elsker, at den er mat på ydersiden og med klar glasur indeni.
En af Christians egne favoritter er Axel Brüel fra Nymølle, som han har en stor samling fra. Et andet yndlingskøb er desuden den sorte gulvvase med ornamenter på 70 centimeter, der stammer fra den første udstilling efter Axel Brüel stoppede på Nymølle. Det gør den endnu mere speciel, og Christian elsker, at den er mat på ydersiden og med klar glasur indeni.

Saxbo-keramik på DBA:

 1. Keramik, Skål, Saxbo, Flot brun Saxbo skål med Bjørn 15,5 Hugo Liisberg fast pris 500kr

  Keramik, Skål, Saxbo, Flot brun Saxbo skål med Bjørn 15,5 Hugo Liisberg fast pris 500kr

  500,00 kr.26-09-2023
 2. Keramik, Vase, Römhild Gramann, Tysk vase fra ca 1970. 
Römhild Gramann
I stil med Saxbo næbvase
H 2

  Keramik, Vase, Römhild Gramann, Tysk vase fra ca 1970. Römhild Gramann I stil med Saxbo næbvase H 21 cm og diameter hvor den er størst 12,5 cm Perfekt stand Pris 225 kr Sendes for 45 kr Kan efter af

  225,00 kr.25-09-2023
 3. Keramik, Spaltekande, Saxbo, Må jeg præsentere klassikeren fra 1933 designet af #evastæhrnielsen for

  Keramik, Spaltekande, Saxbo, Må jeg præsentere klassikeren fra 1933 designet af #evastæhrnielsen for #saxbo: “#spaltekanden”. Glasuren er en smuk og meget vellykket mørkebrun #harepelsglasur fremstill

  5.800,00 kr.19-09-2023
 4. Keramik, Saxbo vase , saxbo keramik vase, saxbo vase sjældent syn glasur bombe

  Keramik, Saxbo vase , saxbo keramik vase, saxbo vase sjældent syn glasur bombe

  3.995,00 kr.16-09-2023
 5. Keramik, saxbo keramik vase , saxbo vase keramik, saxbo vase sjældent særsyn glasurbombe

  Keramik, saxbo keramik vase , saxbo vase keramik, saxbo vase sjældent særsyn glasurbombe

  3.995,00 kr.16-09-2023
 6. Keramik, saxbo vase , saxbo keramik vase, saxbo vase keramik gul glasur højde 7,5cm

  Keramik, saxbo vase , saxbo keramik vase, saxbo vase keramik gul glasur højde 7,5cm

  2.995,00 kr.16-09-2023

Det er især navne som Saxbo, der hitter stort i keramikkens verden lige nu, fortæller Christian. Formsproget er meget oppe i tiden, og der er mange interesserede købere. Lige nu er der 128 annoncer med Saxbo på DBA. Med en klar overvægt til Sjælland, hvor knap 100 af dem står.

Disse mærker kan du gå efter, hvis du vil have chance for at finde noget for en billig penge, du kan sælge videre dyrt

- Meget af det, jeg kalder studie-keramik, får en stor opblomstring i øjeblikket, fortæller Christian.

Med studie-keramik mener Christian, når enkeltpersoner har haft eget værksted – som har egne, små signaturer. Kig eventuelt i Dansk kunsthåndværk-magasinerne foreslår Christian, hvis du er i tvivl om en keramiker. Det er et godt sted at kigge, hvis man skal samle på noget og gerne vil lære lidt mere.

- Med meget studie-keramik får du lidt mere personlighed. Jeg tror, vi nu til dags vil have noget af det mere grove og skæve ind i hjemmet for at bryde vores interiør, der ellers er meget stilrent. Det bliver heller ikke produceret i så store mængder, og vi ser en tendens til, at vi søger mod det unikke.

For Christian afhænger det af, hvilken stil man er til, når man kigger på keramik. Men der er navne, som er interessante lige nu:

Gudrum Agnete Tryde Eriksen, også bedre kendt som Gutte Eriksen, var en dansk keramiker, der også er yderst populær netop nu, fortæller Christian. Og alt fra Nymølle er ligeledes værd at nævne.

Finn Lynggaard, der ellers i dag mestendels er kendt for sit glas og særligt udmærkede sig herhjemme på sin glaskunst, er et andet navn, der er særligt interessant, fortæller Christian. I 1956 etablerede han eget keramikværksted og beskæftigede sig med næsten alle teknikker og udtryksformer inden for keramikken.

- Når vi taler Hjorth, samler jeg eksempelvis KUN på figurerne. Det er det eneste, jeg har interesse i. Fordi næsten ingen andre har. De fremstår måske lidt grimme enkeltvis, men når man sætter dem sammen, sker der noget.

Med andre ord får du størst chance, hvis du kan finde noget, som ikke så mange andre samler på endnu. Hvis efterspørgslen ikke rigtigt er der, kan du få nogle gode priser.

LÆS OGSÅ: De her gamle plakater er penge værd i dag 

Sammen er de bedre. Christian samler på Hjorth-figurer, men KUN så de kan stå sammen i klynger. Det giver dem nemlig et særligt udtryk, synes han. Til højre ses en gammel udgave af Dansk Kunsthåndværk magasinerne, der viser en stor gulvvase, som er én af de ting i Christians samling, der er højt skattet. Læs hvorfor længere nede i artiklen.
Sammen er de bedre. Christian samler på Hjorth-figurer, men KUN så de kan stå sammen i klynger. Det giver dem nemlig et særligt udtryk, synes han. Til højre ses en gammel udgave af Dansk Kunsthåndværk magasinerne, der viser en stor gulvvase, som er én af de ting i Christians samling, der er højt skattet. Læs hvorfor længere nede i artiklen.

Christians bedste handel gik amok på DBA

Christian indrømmer dog, at de rigtig gode ting ”går” hurtigt på DBA. Skal du have fat i noget af det ypperste, gælder det om at være overordentlig hurtig ved havelågen.

- Jeg så engang en gigant gulvvase fra Eva Stæhr Nielsen. Jeg kastede mig over tastaturet og bød i vildelse. Men jeg nåede det ikke. Den blev solgt på sekundet.

På samme måde er ét af Christians bedste køb en Jørgen Mogensen-vase, der er unika og fra Royal Copenhagen. Da Christian ser annoncen på DBA, skriver han øjeblikkeligt til sælger. Den ligger til 700 kroner. Christian har aldrig set den før og beslutter at drøne ud af døren med det samme.

Jeg var helt vild med formsproget, men anede ikke, hvad den var værd. Jeg vidste bare, det skulle være min. Han skrev til mig, at rigtig mange skrev på annoncen, men da jeg var den første, der havde kontaktet ham, ville han gemme den til mig. Han boede ikke langt væk. Inden jeg kom frem, var den blevet budt op til 3.000 kroner.

Christian er i dag meget glad og taknemmelig for, at sælger holdt den til ham.

- Jeg har den stadig. Jeg vil aldrig af med den.

LÆS OGSÅ: Annonceagent: Sæt DBA til at lede efter de ting, du mangler

Et af Christians bedste køb er denne Jørgen Mogensen vase, som sælger på DBA var sød at ’holde til ham’. Det viste sig, at blive en overordentlig god handel for Christian, der knuselsker den og aldrig skiller sig af med den igen.
Et af Christians bedste køb er denne Jørgen Mogensen vase, som sælger på DBA var sød at ’holde til ham’. Det viste sig, at blive en overordentlig god handel for Christian, der knuselsker den og aldrig skiller sig af med den igen.

Christians bedste råd, når du skal finde keramik

Ud over at tage en tur på Clay i Middelfart eller til Sophienholm i Nordsjælland for at se udstillingen ’100 års dansk keramik’, som Christian anbefaler, er der andre metode til, hvordan du kan få blod på tanden i forhold til at samle på keramik.

- En god ide er eksempelvis at søge på forkert stavning. Dem, der ved, hvad de sidder med, staver det rigtigt. Og så sker det også med vor tids moderne autocorrect, at det bliver fejl-stavet. Og dermed finder knap så mange frem til det. Jeg har da fundet en del fint Hjorth, fordi sælger ikke vidste, det var med ’h’ i enden.

Et andet fif, som Christian benytter sig af, er at søge på materialer eller ord, som han selv ville bruge, hvis han skulle oprette varen på DBA. Eksempelvis teak, messing, glasur, årgang med mere.

Han bruger mange timer og mange metoder for at nå frem til ’guldet’. Men der særligt én ting, han slet ikke benytter sig af, selvom alle hans andre samler-venner gør det: Annonceagenter.

- Alle jeg kender, bruger annonceagenter, men det gør jeg ikke. Jeg kigger bare hele tiden. Jeg kan godt lide jagten. Det er især dén, der er årsag til min passion. Jeg vil selv ind for at søge og vælge. 

Det betyder også, at man en gang imellem bruger lidt ekstra tid eller laver nogle fejlkøb. Men det er en del af det. Nogle ting sælger Christian videre, fordi de alligevel ikke var rigtige derhjemme eller for at gøre plads til nye ting. Andre ting skiller han sig aldrig af med.

Men fælles for dem alle er især én devise, Christian lever efter, og som måske er det bedste råd, han kan give, hvis du vil finde keramik af værdi:

- Man lærer kun af at tage chancer!

Jørgen Mogensen keramik på DBA:

 1. Keramik, lågkrukke, Jørgen Mogensen, for Royal Copenhagen lavet i 1962.
Nr 21969. 
Også signeret i l

  Keramik, lågkrukke, Jørgen Mogensen, for Royal Copenhagen lavet i 1962. Nr 21969. Også signeret i låget. H 9 cm, dia 15 cm. Perfekt stand. 325,- Den kan sendes

  325,00 kr.26-09-2023
 2. Keramik, vase, Jørgen Mogensen, RESERVERET 

uglevase i okseblodsglasur nr 21488, lavet for Royal C

  Keramik, vase, Jørgen Mogensen, RESERVERET uglevase i okseblodsglasur nr 21488, lavet for Royal Copenhagen. H 16 cm, dia 15 cm. Ingen afslag eller revner. Glasuren har dannet små grønlige pletter

  1.600,00 kr.26-09-2023
 3. Keramik, Vase, Royal Copenhagen, Stor keramik vase, designet af Jørgen Mogensen.
Dekorationsnummer 2

  Keramik, Vase, Royal Copenhagen, Stor keramik vase, designet af Jørgen Mogensen. Dekorationsnummer 21923. Signeret i bunden. 1. sortering. Højde 24,0 cm. Perfekt stand uden fejl. Sendes ikke

  875,00 kr.06-09-2023
 4. Keramik, skål/fad, Jørgen Mogensen, fra eget værksted, nr D26.
H 4,5 cm, dia 26 cm.
Perfekt stand.
9

  Keramik, skål/fad, Jørgen Mogensen, fra eget værksted, nr D26. H 4,5 cm, dia 26 cm. Perfekt stand. 95,- Kan sendes.

  95,00 kr.31-08-2023
 5. Royal Copenhagen, Stort fad. 21941 med fuglemotiv.

  Royal Copenhagen, Stort fad. 21941 med fuglemotiv.

  Keramik, Fad af Jørgen Mogensen, Royal Copenhagen, Stort stentøjsfad model 21941. Design af Jørgen Mogensen for Royal Copenhagen. Her i flot 1. sorterings udgave uden mangler. Fuglemotiv i brune / oli

  1.000,00 kr.06-09-2021
 6. Keramik, Jørgen Mogensen skål, Royal Copenhagen, Royal Copenhagen skål i keramik m. blå og brune sun

  Keramik, Jørgen Mogensen skål, Royal Copenhagen, Royal Copenhagen skål i keramik m. blå og brune sungglasurer og modernistisk fuglemotiv. Nummer 21940. Signeret JM – Royal Copenhagen. Mål: diameter ca

  395,00 kr.30-07-2023

Et af Christians bedste køb er en Jørgen Mogensen-vase for Royal Copenhagen, som blev lidt af et scoop. På DBA er der lige nu 177 annoncer med Jørgen Mogensen-keramik til salg. Det ligger til alt fra 150 kroner til 3.000 kroner. 

Find alternativer til den stil, du kan lide

Det meste fra Bing & Grøndahl og fra Royal Copenhagen er således også fortsat i høj kurs. For det er anerkendte steder, som de fleste kender og forbinder med højt niveau. Og generelt er de bornholmske keramikere også ret ofte i høj kurs - af de gamle, fortæller Christian.

- Keramik er et kunstobjekt. Som malerier er det for kunstsamlere. Førhen så man det nok mest som en brugsgenstand. Men nu begynder flere at se det som en kunstgenstand. Det er håndværk. Og her er flere af de gamle keramikere fra steder som Royal Copenhagen i høj krus, fordi de forener det praktiske med det æstetiske.

Men man er nødt til, mener Christian, at beslutte sig for, hvilken budgetramme man arbejder med.

- I stedet for Saxbo og Royal Copenhagen, går jeg hellere efter Hjorth eller Nymølle. Dem kan jeg faktisk også bedre lide.

Hvis du vil vide mere om keramik af værdi, kan du høre Christian fortælle mere i den podcast, vi har optaget med ham. Klik dig ind på denne artikel, hvor du finder podcasten.

Royal Copenhagen-keramik på DBA:

 1. Keramik, Royal copenhagen sort mega riflet termokrus 29 cl, Royal copenhagen

  Keramik, Royal copenhagen sort mega riflet termokrus 29 cl, Royal copenhagen

  400,00 kr.28-09-2023
 2. Keramik, Vase, Royal Copenhagen, Royal Copenhagen nr: 2887-88A
Vase med Strandbred.
Højde ca. 13 cm.

  Keramik, Vase, Royal Copenhagen, Royal Copenhagen nr: 2887-88A Vase med Strandbred. Højde ca. 13 cm. Meget fin stand.

  110,00 kr.28-09-2023
 3. Keramik, Figur, Royal Copenhagen, Høne Royal Copenhagen nr: 1024.
Højde ca. 14 cm.
Meget fin stand.

  Keramik, Figur, Royal Copenhagen, Høne Royal Copenhagen nr: 1024. Højde ca. 14 cm. Meget fin stand.

  299,00 kr.28-09-2023
 4. Keramik, Tallerken, Royal Copenhagen, Royal Copenhagen tallerkner, sælges samlet

  Keramik, Tallerken, Royal Copenhagen, Royal Copenhagen tallerkner, sælges samlet

  250,00 kr.28-09-2023
 5. Keramik, Skål, Royal Copenhagen, 4 stk royal Copenhagen flora skåle. Den ene har et skår som vist, d

  Keramik, Skål, Royal Copenhagen, 4 stk royal Copenhagen flora skåle. Den ene har et skår som vist, de andre fejler ingenting

  800,00 kr.28-09-2023
 6. Keramik, Ole Kortzau vase, Royal Copenhagen, Ole Kortzau vase

Smuk Ole Kortzau natura vase i grøn f

  Keramik, Ole Kortzau vase, Royal Copenhagen, Ole Kortzau vase Smuk Ole Kortzau natura vase i grøn for Royal Copenhagen. Vasen er i perfekt stand. Ingen skår eller lignende. Mål: H 18

  375,00 kr.28-09-2023

En af sværvægterne i forhold til keramik, er Royal Copenhagen. På DBA er der lige nu 447 annoncer med keramik af mærket, og disse 13 eksemplarer ligger i den helt høje ende med priser fra 5.000 kroner til 22.000 kroner.

Der er mange andre ting end keramik, som kan svare sig at kigge efter brugt. Susan besluttede denne jul udelukkende at købe brugte gaver til hele familien. Foruden keramik, kan du her læse, hvad hun gik efter og købte.

Om det er keramik eller andre ting, så er der mange danske kælderrum, skabe og lofter, der bugner af ting, som står og samler støv, men som kunne bringe glæde et nyt sted. Næsten hver 5. dansker smider nemlig ting ud, som andre kunne få glæde af.

Se om vi fandt Guld i gemmerne i Pias kælder

I videoen herunder kan du se, hvilke ting vi fandt, da vi tog ud til Pia i Lyngby og fandt ting og sager frem i hendes kælder. Find Pias DBA-profil i denne artikel.

Relaterede artikler