3 vigtige ting, du skal vide, når du køber nyt, brugt køkken
BoligLivsstil

3 vigtige ting, du skal vide, når du køber nyt, brugt køkken

Amalie Abildgaard
Amalie Abildgaard

Er du træt af dit køkkenskab, komfur eller køleskab - eller måske bare hele køkkenet? Så har du mulighed for at udskifte det hele - uden den behøver at koste en formue. Men du er måske i tvivl om, hvad du bør vide, lægge mærke til og researche på, når du går på DBA for at købe dit køkken. Alt dét, får du svar på, her.

Man siger, at køkkenet er hjemmets hjerte. Hvis du går og drømmer om et nyt køkken, kan det være, at du skal lægge vejen forbi DBA, der i skrivende stund har 400 annoncer med brugte, komplette køkkener til salg.

Ifølge fagekspert kan det være en god idé at købe det "nye" køkken brugt.

- Fordelen vil være, at du kan få et fint køkken til en billig pris. Der er uden tvivl mange penge at spare, siger Henrik Bisp, der er fagekspert hos Bolius og uddannet tømrer og arkitekt.

Dog hævder eksperten, at der er ting, man som køber skal være opmærksom på.

- Ulempen vil være, at du ikke har gjort sit forarbejde godt nok, så køkkenet ikke passer. Eller du køber noget, der er for slidt i forhold til, hvad du troede og derfor får store udgifter forbundet med at få køkkenet skabt til den ønskede standard. Det er spildte penge, siger Henrik Bisp.

For at undgå at købe et brugt køkken, der ikke passer dit nuværende hjem, giver fageksperten her tre gode råd til dig, der overvejer et brugt køkken. Læs med herunder.

Komplette køkkener til salg på DBA:

 1. Køkken, komplet, Hele køkkenet sælges billigt, giv et bud. Ovn og kogeplade sælges seperat.

Ring hv

  Køkken, komplet, Hele køkkenet sælges billigt, giv et bud. Ovn og kogeplade sælges seperat. Ring hvis du er interesseret: 42364577

  1.000,00 kr.24-03-2023
 2. Køkken, komplet, Komplet Køkken.

6 skabe/hjørne skab/ emhætte/vask osv

  Køkken, komplet, Komplet Køkken. 6 skabe/hjørne skab/ emhætte/vask osv

  3.700,00 kr.23-03-2023
 3. Køkken, komplet, HTH, HTH over og underskabe brugt og malet
god stand
komfur og emhætte kan evt med

  Køkken, komplet, HTH, HTH over og underskabe brugt og malet god stand komfur og emhætte kan evt med følge

  2.000,00 kr.23-03-2023
 4. Køkken, komplet, Uno Form, Har to af disse køkkenskuffe/skabe fra Uno Form 

Mål: 60 x 60 x 60 

Mål

  Køkken, komplet, Uno Form, Har to af disse køkkenskuffe/skabe fra Uno Form Mål: 60 x 60 x 60 Mål på skuffer i dybden: Skuffe 1 og 2: 10 cm Skuffe 3: 23 cm I virkelig fin stand Har flere dele

  650,00 kr.23-03-2023
 5. Køkken, komplet, Køkken sælges pga ombygning. 
Vask, induktionsplade, emhætte og bordplade medfølger

  Køkken, komplet, Køkken sælges pga ombygning. Vask, induktionsplade, emhætte og bordplade medfølger hvis man ønsker det. Ovn, opvaskemaskine, kaffemaskine, microbølgeovn og rod medfølger ikke. Du

  2.000,00 kr.23-03-2023
 6. Køkken, komplet, Jke, Mindre køkken inkl borplade.
Hvidt med kanter af kirsebær. Kun elementer, Inge

  Køkken, komplet, Jke, Mindre køkken inkl borplade. Hvidt med kanter af kirsebær. Kun elementer, Ingen vask eller hårde-hvidevarer. Bordplade er i pæn stand, er blot ikke tørret af på billederne Kan f

  700,00 kr.22-03-2023

Der er i øjeblikket 400 annoncer med komplette køkkener til salg på DBA, hvor 300 af annoncerne med køkkener er til salg for under 1.000 kroner.

Første råd: Sådan får du styr på indretningen af det brugte køkken

- Inden du køber det brugte køkken, er det vigtigt, at du laver en grundig opmåling i det rum, hvor det er tiltænkt. Bygningsreglementets krav om afstande til at kunne arbejde forsvarligt i køkkenet skal overholdes, siger fageksperten Henrik Bisp.

Derudover er det vigtigt at kigge på det brugte køkkens muligheder og dermed også dets skævheder.

- Hvis det er en færdig bordplade i for eksempel marmor med vinkler, begrænser det mulighederne for at ændre på opstillingen markant. Men hvis der er mulighed for at flytte moduler eller spejlvende vinkler, giver det flere muligheder for at få det til at passe ind. Alternativt kan du købe skabsmodulerne brugt, mens bordplade og installationer købes fra ny, siger Henrik Bisp.

LÆS OGSÅ: To billige måder at få en daybed på

Fageksperten foreslår, at man kan købe ‘indmaden’, det vil sige skabe og moduler, brugt, mens man kan købe bordplade fra ny, da sidstnævnte kan være svær at få til at passe ind. Foto: DBA
Fageksperten foreslår, at man kan købe ‘indmaden’, det vil sige skabe og moduler, brugt, mens man kan købe bordplade fra ny, da sidstnævnte kan være svær at få til at passe ind. Foto: DBA

Indretnings-råd fortsat...

Ifølge fageksperten er det vigtigste, at det brugte køkken er gennemtænkt og ikke et spontant køb, og til dét gælder en tommelfingerregel.

- Jo ældre ens hus er, jo flere skævheder kan rummene og dermed køkkenet have. Omvendt har et nyt hjem typisk helt lige kanter, og det kan derfor være en uheldig løsning at blande køkkener fra nye og ældre huse, siger Henrik Bisp.

Køkkenvaske til salg på DBA:

 1. Franke køkkenvask, Franke, Rustfrit stål, Vi valgte messing i stedet, så stålvask fra Franke og bla

  Franke køkkenvask, Franke, Rustfrit stål, Vi valgte messing i stedet, så stålvask fra Franke og blandingsbatteri i krom fra Grohe kan bydes på?? Tingene er kun pakket ud, og så pakket væk igen.

  1,00 kr.23-03-2023
 2. Blanco stålvask - affaldsskakt

  Blanco stålvask - affaldsskakt

  Som det ses på billederne, trænger min Blanco stålvask til en ny affaldsskakt. Er der mon en, der har sådan en i nogenlunde stand liggende?

  1,00 kr.23-03-2023
 3. Køkkenvask, Franke, Brugt i ca 1 år - nypris 1.299,-
Afløbsrør medfølger
Armatur medfølger IKKE

Mod

  Køkkenvask, Franke, Brugt i ca 1 år - nypris 1.299,- Afløbsrør medfølger Armatur medfølger IKKE Modelnummer: SID 610-50 Farve: Grafit metallic Materiale: Tectonite Hul for armatur: 1 x Ø35 mm Diamete

  500,00 kr.23-03-2023
 4. vandbespare, vandbespareBrusehoved til køkkenvask,  vandbespareBrusehoved til køkkenvask, Ny vare.

  vandbespare, vandbespareBrusehoved til køkkenvask, vandbespareBrusehoved til køkkenvask, Ny vare. Se foto. De er fuldstændig ny og stadig i uåbnet emballage prisen er 10,00 kr. pr. stk. ved køb af

  10,00 kr.23-03-2023
 5. Bordplade med vask, Laminat, Bordplade med vask 60 bred 161,5 lang

  Bordplade med vask, Laminat, Bordplade med vask 60 bred 161,5 lang

  200,00 kr.22-03-2023
 6. Fyndig, Sundsvik og Lillviken, Ikea, Rustfrit stål m.m, Samlet sæt med vandhane, vask, vandlås m.m

  Fyndig, Sundsvik og Lillviken, Ikea, Rustfrit stål m.m, Samlet sæt med vandhane, vask, vandlås m.m brugt under ombygningsperiode. Pris er ikke til forhandling.

  250,00 kr.22-03-2023


Lige nu er der 192 annoncer med køkkenvaske til salg på DBA

Andet råd: Derfor kan installationen være altafgørende

- Hvis du finder et køkken, der passer ind, og som man synes er flot, er det vigtigt at danne et overblik over, om der skal flyttes på nogle af de faste installationer for at få det til at lykkes. Herunder er der vandinstallationer, afløbsinstallationer samt elinstallationer, siger Henrik Bisp.

Det er ifølge fageksperten nemmere at trække el rundt i rummet, mens det kan give udfordringer med vandafløb.

- Hvis der for eksempel er at et afløb til en vask, der kun skal flyttes lidt, kan det måske godt lade sige gøre, men har du tænkt, at vasken skal over i den anden ende af rummet, så kan det være mere kompliceret og måske kræve et større arbejde, og så vil en VVS’er være en god idé at have inde over, siger Henrik Bisp.

LÆS OGSÅ: Sådan fik desperate Cæcilie skaffet sig en bolig

Et brugt køkken på DBA kan koste fra 1.000 til 15.000 kroner. Foto: DBA
Et brugt køkken på DBA kan koste fra 1.000 til 15.000 kroner. Foto: DBA

Tredje råd: Sådan sikrer du kvaliteten i det brugte køkken

Fageksperten råder altid til, at du har set køkkenet i virkeligheden - og ikke kun på en annonce - inden du køber det.

- Har du fundet det rigtige køkken, skal du beslutte, hvorvidt det er køberen eller sælgeren, der tager det ned. Er det sælgeren, og du ikke selv gør andet end at læsse det ud i bilen, kan du ikke på samme måde have sikret sig kvaliteten, siger Henrik Bisp.

Derfor opfordrer han til, at du som køber (selvom det er besværligt) spørger sælgeren, om du selv kan pille køkkenet ned.

- På den måde kan det gøres mere omhyggeligt, og du sikrer, at noget ikke går i stykker og dermed bliver i samme stand og kvalitet. Det har desuden den fordel, at det bliver nemmere at sætte op, fordi du ved, hvordan det har været monteret før, siger Henrik Bisp.

Køkkenbordplade til salg på DBA:

 1. Bordplade, Laminat, Sælger de her 3 plader samlet med vask. De har kun været brugt i 3 måneder. Måle

  Bordplade, Laminat, Sælger de her 3 plader samlet med vask. De har kun været brugt i 3 måneder. Måler 28 x610x3000 mm

  400,00 kr.24-03-2023
 2. Bordplade, Svane bordplade blancovask, Køkkenbordplade med hvid blancovask hvid 
Har lagt på i knap

  Bordplade, Svane bordplade blancovask, Køkkenbordplade med hvid blancovask hvid Har lagt på i knap 2 måneder Der skal bores ud til overløb , ikke svært Længde 245,5 Brede 62 D 2,8

  1.500,00 kr.24-03-2023
 3. Bordplade, Svane Køkken, Svane Køkken bordplade til køkken / køkkenbord hvid Fenix kompakt laminat.

  Bordplade, Svane Køkken, Svane Køkken bordplade til køkken / køkkenbord hvid Fenix kompakt laminat. Har været monteret, men ikke brugt. Har et meget lille (ca. 3-4 mm) mærke på det smalle stykke fora

  4.000,00 kr.23-03-2023
 4. Bordplade, Terrazzo bordplade, Mål: Længde 230cm - Dybde 61cm - Plandens tykkelse 3cm

Vask udskærin

  Bordplade, Terrazzo bordplade, Mål: Længde 230cm - Dybde 61cm - Plandens tykkelse 3cm Vask udskæring 47 x 42 cm - centrum for udskæringen er 69 cm Porcelænsvask med følger uden beregning

  2.500,00 kr.23-03-2023
 5. Bordplade, DFI Geisler, Køkkenbordplade, kompakt laminat med sort kerne og med underlimet vask fra D

  Bordplade, DFI Geisler, Køkkenbordplade, kompakt laminat med sort kerne og med underlimet vask fra DFI-Geisler, kan suppleres i F.eks Silvan. Farven er calkstone. Der er en Eco500 vask i børstet stål.

  2.500,00 kr.23-03-2023
 6. Bordplade, Bøge bordplade med vask.
Længde ca 243cm x ca 63cm x ca 4cm. Bemærk indhak i det ene hjør

  Bordplade, Bøge bordplade med vask. Længde ca 243cm x ca 63cm x ca 4cm. Bemærk indhak i det ene hjørne

  500,00 kr.23-03-2023

I skrivende stund er der 370 annoncer med køkkenbordplader til salg på DBA

Fie købte sit køkken på DBA

DBA Guide har tidligere interviewet Fie, der sammen med sin kæreste har købt deres køkken på DBA. Hun fortalte, at køkkenet er hendes bedste genbrugskøb nogensinde og forklarede det med følgende:

Vi renoverede køkkenet fra top til tå i foråret 16, og da jeg er på SU, og Jonas er pædagog, kan man hurtigt regne ud, at budgettet ikke er enormt. Derfor satte jeg tid af til at hjemsøge DBA's hjemmeside for det perfekte køkken, og jeg fandt det i Gentofte. For 5000 kroner fik vi en massiv egetræsbordplade, skabe fra HTH, bosch hvidevarer, vask, emhætte og vaskemaskine. Jeg føler, at jeg gør en lille ekstra ting for miljøet og samfundet, ved ikke bare at hoppe på den nærmeste forbrugervogn.

Se Fies køkken her:
 

Her er to af billederne fra Fies køkken, som er købt på DBA. Se alle billederne fra hendes genbrugshjem ved at klikke på artikel-linket, du finder over dette billede.
Her er to af billederne fra Fies køkken, som er købt på DBA. Se alle billederne fra hendes genbrugshjem ved at klikke på artikel-linket, du finder over dette billede.

Hvis det ikke kun er køkkenet, den er gal med, så kan du tjekke denne skovbolig ud, der lige nu er til salg.

Du kan også læse om Maria, hvis hjem er fyldt med genbrug.

Relaterede artikler