3 vigtige ting, du skal vide, når du køber nyt, brugt køkken
BoligLivsstil

3 vigtige ting, du skal vide, når du køber nyt, brugt køkken

Amalie Abildgaard
Amalie Abildgaard

Er du træt af dit køkkenskab, komfur eller køleskab - eller måske bare hele køkkenet? Så har du mulighed for at udskifte det hele - uden den behøver at koste en formue. Men du er måske i tvivl om, hvad du bør vide, lægge mærke til og researche på, når du går på DBA for at købe dit køkken. Alt dét, får du svar på, her.

Man siger, at køkkenet er hjemmets hjerte. Hvis du går og drømmer om et nyt køkken, kan det være, at du skal lægge vejen forbi DBA, der i skrivende stund har 400 annoncer med brugte, komplette køkkener til salg.

Ifølge fagekspert kan det være en god idé at købe det "nye" køkken brugt.

- Fordelen vil være, at du kan få et fint køkken til en billig pris. Der er uden tvivl mange penge at spare, siger Henrik Bisp, der er fagekspert hos Bolius og uddannet tømrer og arkitekt.

Dog hævder eksperten, at der er ting, man som køber skal være opmærksom på.

- Ulempen vil være, at du ikke har gjort sit forarbejde godt nok, så køkkenet ikke passer. Eller du køber noget, der er for slidt i forhold til, hvad du troede og derfor får store udgifter forbundet med at få køkkenet skabt til den ønskede standard. Det er spildte penge, siger Henrik Bisp.

For at undgå at købe et brugt køkken, der ikke passer dit nuværende hjem, giver fageksperten her tre gode råd til dig, der overvejer et brugt køkken. Læs med herunder.

Komplette køkkener til salg på DBA:

 1. Gaggenau + Poppenpohl Køkken

  Gaggenau + Poppenpohl Køkken

  Køkken, komplet, Poppenpohl + Gaggenau, Køb dette fantastiske køkken. Nu - Skal væk inden for den næste uge. Giv et bud omkring 5.000,- Hvis du kan afhente nu.

  5.000,00 kr.23-09-2023
 2. Køkken, komplet, HTH, Komplet HTH inkl alt i meget fin stand. Alle fronter i hvide. Bordplade massiv

  Køkken, komplet, HTH, Komplet HTH inkl alt i meget fin stand. Alle fronter i hvide. Bordplade massiv træ i 30 mm tykkelse. Øen er 120 bred, 145 lang ( kan evt opdeles) Hvidevarer medfølger: Siemens py

  24.500,00 kr.30-09-2023
 3. Køkken, komplet, Invita, Køkkenelementer Invita køkken sælges brugt.

Bordplade, vask, vandhane og h

  Køkken, komplet, Invita, Køkkenelementer Invita køkken sælges brugt. Bordplade, vask, vandhane og hårdehvidevarer er væk. Køkkenet er nedtaget!! Det sælges samlet og afhentes i Viby J.

  2.500,00 kr.30-09-2023
 4. Udstillingskøkken

  Udstillingskøkken

  Køkken, komplet, Störmer, Udstillingskøkken i træ-look med greb på overkant af fronter. Jalousiskab med satineret glas front. Bordplade i henholdsvis kompositsten og laminat. Nedfældet Silgranitvask m

  70.000,00 kr.28-06-2023
 5. Udstillingskøkken

  Udstillingskøkken

  Køkken, komplet, Störmer, Udstillingskøkken i højglans hvid lak og reol i valnød finér, push-up på alle fronter. Bordplade i svævende kompaktlaminat med valnød kant. Underlimet Silgranitvask og armatu

  85.000,00 kr.28-06-2023
 6. Køkken, komplet, Ikea, Ikea køkken 10 år gammel
Medfølger: Køleskab, ovn, induktionsplade, emhætte,

  Køkken, komplet, Ikea, Ikea køkken 10 år gammel Medfølger: Køleskab, ovn, induktionsplade, emhætte, mikroovn, armatur og håndvask. (Minus opvaskemaskine) Køkkenet består af: - 1 x høj skab (60x) Un

  12.000,00 kr.30-09-2023

Der er i øjeblikket 400 annoncer med komplette køkkener til salg på DBA, hvor 300 af annoncerne med køkkener er til salg for under 1.000 kroner.

Første råd: Sådan får du styr på indretningen af det brugte køkken

- Inden du køber det brugte køkken, er det vigtigt, at du laver en grundig opmåling i det rum, hvor det er tiltænkt. Bygningsreglementets krav om afstande til at kunne arbejde forsvarligt i køkkenet skal overholdes, siger fageksperten Henrik Bisp.

Derudover er det vigtigt at kigge på det brugte køkkens muligheder og dermed også dets skævheder.

- Hvis det er en færdig bordplade i for eksempel marmor med vinkler, begrænser det mulighederne for at ændre på opstillingen markant. Men hvis der er mulighed for at flytte moduler eller spejlvende vinkler, giver det flere muligheder for at få det til at passe ind. Alternativt kan du købe skabsmodulerne brugt, mens bordplade og installationer købes fra ny, siger Henrik Bisp.

LÆS OGSÅ: To billige måder at få en daybed på

Fageksperten foreslår, at man kan købe ‘indmaden’, det vil sige skabe og moduler, brugt, mens man kan købe bordplade fra ny, da sidstnævnte kan være svær at få til at passe ind. Foto: DBA
Fageksperten foreslår, at man kan købe ‘indmaden’, det vil sige skabe og moduler, brugt, mens man kan købe bordplade fra ny, da sidstnævnte kan være svær at få til at passe ind. Foto: DBA

Indretnings-råd fortsat...

Ifølge fageksperten er det vigtigste, at det brugte køkken er gennemtænkt og ikke et spontant køb, og til dét gælder en tommelfingerregel.

- Jo ældre ens hus er, jo flere skævheder kan rummene og dermed køkkenet have. Omvendt har et nyt hjem typisk helt lige kanter, og det kan derfor være en uheldig løsning at blande køkkener fra nye og ældre huse, siger Henrik Bisp.

Køkkenvaske til salg på DBA:

 1. Køkken vask, Hele ny
55,5 lang 48,5 bred 15 cm høj

  Køkken vask, Hele ny 55,5 lang 48,5 bred 15 cm høj

  60,00 kr.30-09-2023
 2. Udslagsvask, Intra, Rustfri, En fin udslagsvask med vægbeslag, kugleventil og afløbsrør. Lige til a

  Udslagsvask, Intra, Rustfri, En fin udslagsvask med vægbeslag, kugleventil og afløbsrør. Lige til at montere.

  750,00 kr.30-09-2023
 3. Køkkenvask, Med Hans Grohe armatur

Skal kun udskiftes i forbindelse med nyt køkken

Byd

  Køkkenvask, Med Hans Grohe armatur Skal kun udskiftes i forbindelse med nyt køkken Byd

  1,00 kr.30-09-2023
 4. Gammel skolevask, Porcelæn, Fin gammel skole vask

  Gammel skolevask, Porcelæn, Fin gammel skole vask

  500,00 kr.30-09-2023
 5. Stålvalsk med armatur , Ukendt , Stål, Stålvask med tilhørende armatur og afløb fejler intet.

  Stålvalsk med armatur , Ukendt , Stål, Stålvask med tilhørende armatur og afløb fejler intet.

  550,00 kr.30-09-2023
 6. Køkkenvask, Ikea, Porcelæn, Vask til salg i forbindelse med renovering. 
Skal bare rengøres men fun

  Køkkenvask, Ikea, Porcelæn, Vask til salg i forbindelse med renovering. Skal bare rengøres men fungerer godt. Flot porcelæn. Kan nedsænkes. Mål på billeder. Afhentes i Valby.

  500,00 kr.30-09-2023


Lige nu er der 192 annoncer med køkkenvaske til salg på DBA

Andet råd: Derfor kan installationen være altafgørende

- Hvis du finder et køkken, der passer ind, og som man synes er flot, er det vigtigt at danne et overblik over, om der skal flyttes på nogle af de faste installationer for at få det til at lykkes. Herunder er der vandinstallationer, afløbsinstallationer samt elinstallationer, siger Henrik Bisp.

Det er ifølge fageksperten nemmere at trække el rundt i rummet, mens det kan give udfordringer med vandafløb.

- Hvis der for eksempel er at et afløb til en vask, der kun skal flyttes lidt, kan det måske godt lade sige gøre, men har du tænkt, at vasken skal over i den anden ende af rummet, så kan det være mere kompliceret og måske kræve et større arbejde, og så vil en VVS’er være en god idé at have inde over, siger Henrik Bisp.

LÆS OGSÅ: Sådan fik desperate Cæcilie skaffet sig en bolig

Et brugt køkken på DBA kan koste fra 1.000 til 15.000 kroner. Foto: DBA
Et brugt køkken på DBA kan koste fra 1.000 til 15.000 kroner. Foto: DBA

Tredje råd: Sådan sikrer du kvaliteten i det brugte køkken

Fageksperten råder altid til, at du har set køkkenet i virkeligheden - og ikke kun på en annonce - inden du køber det.

- Har du fundet det rigtige køkken, skal du beslutte, hvorvidt det er køberen eller sælgeren, der tager det ned. Er det sælgeren, og du ikke selv gør andet end at læsse det ud i bilen, kan du ikke på samme måde have sikret sig kvaliteten, siger Henrik Bisp.

Derfor opfordrer han til, at du som køber (selvom det er besværligt) spørger sælgeren, om du selv kan pille køkkenet ned.

- På den måde kan det gøres mere omhyggeligt, og du sikrer, at noget ikke går i stykker og dermed bliver i samme stand og kvalitet. Det har desuden den fordel, at det bliver nemmere at sætte op, fordi du ved, hvordan det har været monteret før, siger Henrik Bisp.

Køkkenbordplade til salg på DBA:

 1. Bordplade, Valnøddetræ Karlby Ikea, Flotteste bordplade, helt ny, består af to plader. En kortere og

  Bordplade, Valnøddetræ Karlby Ikea, Flotteste bordplade, helt ny, består af to plader. En kortere og en længere. Den lange måler 252x64,5 og den korte 188x64,5. Beregnet til at sætte sammen i vinkel,

  1.000,00 kr.30-09-2023
 2. Bordplade, Dekton, Helt ny keramik bordplade, med hul til under monteret vask, (standard 50X40cm vas

  Bordplade, Dekton, Helt ny keramik bordplade, med hul til under monteret vask, (standard 50X40cm vask passer) Jeg har flere stykker i denne farve, spørg for info. Keramik er- varme-, plet- og ridsefas

  3.000,00 kr.30-09-2023
 3. Bordplade, Jem og Fix, i laminat sort/grå træ. 
Dimensioner: 
Tykkelse: 28 mm
Dybde: 610 mm
Længde:

  Bordplade, Jem og Fix, i laminat sort/grå træ. Dimensioner: Tykkelse: 28 mm Dybde: 610 mm Længde: 3000 mm NB: lyset snyder på det ene billede, den er meget mørk i farven. Hvis man skal bruge det ti

  350,00 kr.30-09-2023
 4. Bordplade, Tvis, Hvid laminatbordplade sælges.
160 lang og 1 meter dyb.

  Bordplade, Tvis, Hvid laminatbordplade sælges. 160 lang og 1 meter dyb.

  500,00 kr.30-09-2023
 5. Bordplade, Kvik, Helt ny og ubrugt bordplade med sort vask og armatur fra Kvik sælges, da vi skal ha

  Bordplade, Kvik, Helt ny og ubrugt bordplade med sort vask og armatur fra Kvik sælges, da vi skal have en anden. Den har aldrig været taget i brug, da vi endnu ikke er flyttet ind i ejendommen og bor

  7.000,00 kr.30-09-2023
 6. Bordplade, HTH, Kom med et bud. Befinder sig i Tranbjerg.

  Bordplade, HTH, Kom med et bud. Befinder sig i Tranbjerg.

  1,00 kr.30-09-2023

I skrivende stund er der 370 annoncer med køkkenbordplader til salg på DBA

Fie købte sit køkken på DBA

DBA Guide har tidligere interviewet Fie, der sammen med sin kæreste har købt deres køkken på DBA. Hun fortalte, at køkkenet er hendes bedste genbrugskøb nogensinde og forklarede det med følgende:

Vi renoverede køkkenet fra top til tå i foråret 16, og da jeg er på SU, og Jonas er pædagog, kan man hurtigt regne ud, at budgettet ikke er enormt. Derfor satte jeg tid af til at hjemsøge DBA's hjemmeside for det perfekte køkken, og jeg fandt det i Gentofte. For 5000 kroner fik vi en massiv egetræsbordplade, skabe fra HTH, bosch hvidevarer, vask, emhætte og vaskemaskine. Jeg føler, at jeg gør en lille ekstra ting for miljøet og samfundet, ved ikke bare at hoppe på den nærmeste forbrugervogn.

Se Fies køkken her:
 

Her er to af billederne fra Fies køkken, som er købt på DBA. Se alle billederne fra hendes genbrugshjem ved at klikke på artikel-linket, du finder over dette billede.
Her er to af billederne fra Fies køkken, som er købt på DBA. Se alle billederne fra hendes genbrugshjem ved at klikke på artikel-linket, du finder over dette billede.

Hvis det ikke kun er køkkenet, den er gal med, så kan du tjekke denne skovbolig ud, der lige nu er til salg.

Du kan også læse om Maria, hvis hjem er fyldt med genbrug.

Relaterede artikler