3 vigtige ting, du skal vide, når du køber nyt, brugt køkken
BoligLivsstil

3 vigtige ting, du skal vide, når du køber nyt, brugt køkken

Amalie Abildgaard
Amalie Abildgaard

Er du træt af dit køkkenskab, komfur eller køleskab - eller måske bare hele køkkenet? Så har du mulighed for at udskifte det hele - uden den behøver at koste en formue. Men du er måske i tvivl om, hvad du bør vide, lægge mærke til og researche på, når du går på DBA for at købe dit køkken. Alt dét, får du svar på, her.

Man siger, at køkkenet er hjemmets hjerte. Hvis du går og drømmer om et nyt køkken, kan det være, at du skal lægge vejen forbi DBA, der i skrivende stund har 400 annoncer med brugte, komplette køkkener til salg.

Ifølge fagekspert kan det være en god idé at købe det "nye" køkken brugt.

- Fordelen vil være, at du kan få et fint køkken til en billig pris. Der er uden tvivl mange penge at spare, siger Henrik Bisp, der er fagekspert hos Bolius og uddannet tømrer og arkitekt.

Dog hævder eksperten, at der er ting, man som køber skal være opmærksom på.

- Ulempen vil være, at du ikke har gjort sit forarbejde godt nok, så køkkenet ikke passer. Eller du køber noget, der er for slidt i forhold til, hvad du troede og derfor får store udgifter forbundet med at få køkkenet skabt til den ønskede standard. Det er spildte penge, siger Henrik Bisp.

For at undgå at købe et brugt køkken, der ikke passer dit nuværende hjem, giver fageksperten her tre gode råd til dig, der overvejer et brugt køkken. Læs med herunder.

Komplette køkkener til salg på DBA:

 1. Køkken, komplet, HTH, Fint, lyst og funktionelt HTH køkken sælges, da vi skifter til et nyt. Køkkene

  Køkken, komplet, HTH, Fint, lyst og funktionelt HTH køkken sælges, da vi skifter til et nyt. Køkkenet er fra 1994, med granitbordplade, to karruselskabe, ovn, kogeplade, vaskemaskine og køleskab. Det

  5.000,00 kr.20-02-2024
 2. Køkken, komplet, Ikea køkken med alle hårde hvidevarer sælges… Ca. 1 1/2 år gammelt…

  Køkken, komplet, Ikea køkken med alle hårde hvidevarer sælges… Ca. 1 1/2 år gammelt…

  15.000,00 kr.20-02-2024
 3. Køkken, komplet, Ikea - Bosch, Køkken + køkkenø med biopejs, mikrobølgeovn, ovn, vask, armatur, frys

  Køkken, komplet, Ikea - Bosch, Køkken + køkkenø med biopejs, mikrobølgeovn, ovn, vask, armatur, fryser og køleskab sælges med det forbehold, at alt selv rives ned/skilles ad/afmonteres og bæres ned fr

  19.000,00 kr.20-02-2024
 4. Poggenpohl køkken

  Poggenpohl køkken

  Køkken, komplet, Poggenpohl, Fint køkken sælges grundet ombygning. Indeholder: 2 skabe med hylder 1 front til opvaskemaskine 1 front til køleskab og fryser 1 skuffe til udtræk til skrald 1 skab ti

  12.000,00 kr.20-02-2024
 5. Køkken, komplet, HTH, Velholdt kvalitetskøkken fra HTH

Kr. 15.000,-

Velholdt HTH køkken sælges pga

  Køkken, komplet, HTH, Velholdt kvalitetskøkken fra HTH Kr. 15.000,- Velholdt HTH køkken sælges pga ombygning. Prisen inkluderer ikke hvidvarer og blandingsbatteri. Prisen inkluderer Quooker. Se iøv

  15.000,00 kr.19-02-2024
 6. Køkken, komplet, TVIS Køkken, Køkken skal fjernes inden mandag 26. feb.
Kom og hent det. Køber afmon

  Køkken, komplet, TVIS Køkken, Køkken skal fjernes inden mandag 26. feb. Kom og hent det. Køber afmonterer selv køkkenet. Sælges uden hårde hvidevarer.

  1.000,00 kr.19-02-2024

Der er i øjeblikket 400 annoncer med komplette køkkener til salg på DBA, hvor 300 af annoncerne med køkkener er til salg for under 1.000 kroner.

Første råd: Sådan får du styr på indretningen af det brugte køkken

- Inden du køber det brugte køkken, er det vigtigt, at du laver en grundig opmåling i det rum, hvor det er tiltænkt. Bygningsreglementets krav om afstande til at kunne arbejde forsvarligt i køkkenet skal overholdes, siger fageksperten Henrik Bisp.

Derudover er det vigtigt at kigge på det brugte køkkens muligheder og dermed også dets skævheder.

- Hvis det er en færdig bordplade i for eksempel marmor med vinkler, begrænser det mulighederne for at ændre på opstillingen markant. Men hvis der er mulighed for at flytte moduler eller spejlvende vinkler, giver det flere muligheder for at få det til at passe ind. Alternativt kan du købe skabsmodulerne brugt, mens bordplade og installationer købes fra ny, siger Henrik Bisp.

LÆS OGSÅ: To billige måder at få en daybed på

Fageksperten foreslår, at man kan købe ‘indmaden’, det vil sige skabe og moduler, brugt, mens man kan købe bordplade fra ny, da sidstnævnte kan være svær at få til at passe ind. Foto: DBA
Fageksperten foreslår, at man kan købe ‘indmaden’, det vil sige skabe og moduler, brugt, mens man kan købe bordplade fra ny, da sidstnævnte kan være svær at få til at passe ind. Foto: DBA

Indretnings-råd fortsat...

Ifølge fageksperten er det vigtigste, at det brugte køkken er gennemtænkt og ikke et spontant køb, og til dét gælder en tommelfingerregel.

- Jo ældre ens hus er, jo flere skævheder kan rummene og dermed køkkenet have. Omvendt har et nyt hjem typisk helt lige kanter, og det kan derfor være en uheldig løsning at blande køkkener fra nye og ældre huse, siger Henrik Bisp.

Køkkenvaske til salg på DBA:

 1. Bundventil i messing, Flot.
Nypris 990,-

  Bundventil i messing, Flot. Nypris 990,-

  425,00 kr.20-02-2024
 2. Stålvask, Carlsbad, Stål, Fejlkøb, aldrig brugt

  Stålvask, Carlsbad, Stål, Fejlkøb, aldrig brugt

  150,00 kr.20-02-2024
 3. Håndlavet køkkenvask rustfrit stål

  Håndlavet køkkenvask rustfrit stål

  Håndlavet køkkenvask rustfrit stål, Nyd fordelen ved denne køkkenvask, som har et rent og moderne design. Vasken har en silkeblød satinfinish, og den oser af klasse og raffinement, så den passer til e

  752,00 kr.26-09-2023
 4. Håndlavet køkkenvask rustfrit stål sort

  Håndlavet køkkenvask rustfrit stål sort

  Håndlavet køkkenvask rustfrit stål sort, Nyd fordelen ved denne køkkenvask, som har et rent og moderne design. Vasken har en silkeblød satinfinish, og den oser af klasse og raffinement, så den passer

  914,00 kr.26-09-2023
 5. Bryggers vask, Intra, Rustfrit stål, Aldrig brugt. 56x46 cm Mangler bundprop.

  Bryggers vask, Intra, Rustfrit stål, Aldrig brugt. 56x46 cm Mangler bundprop.

  100,00 kr.20-02-2024
 6. Massiv Messing vask

  Massiv Messing vask

  Massiv messing vask, Krone vaske, Messing, Her har du muligheden for at købe massive 1.2mm messingvaske, til måske Danmarks bedste pris? Her er altså tale om en massiv messing vask i god kvalitet. (

  6.400,00 kr.20-01-2022


Lige nu er der 192 annoncer med køkkenvaske til salg på DBA

Andet råd: Derfor kan installationen være altafgørende

- Hvis du finder et køkken, der passer ind, og som man synes er flot, er det vigtigt at danne et overblik over, om der skal flyttes på nogle af de faste installationer for at få det til at lykkes. Herunder er der vandinstallationer, afløbsinstallationer samt elinstallationer, siger Henrik Bisp.

Det er ifølge fageksperten nemmere at trække el rundt i rummet, mens det kan give udfordringer med vandafløb.

- Hvis der for eksempel er at et afløb til en vask, der kun skal flyttes lidt, kan det måske godt lade sige gøre, men har du tænkt, at vasken skal over i den anden ende af rummet, så kan det være mere kompliceret og måske kræve et større arbejde, og så vil en VVS’er være en god idé at have inde over, siger Henrik Bisp.

LÆS OGSÅ: Sådan fik desperate Cæcilie skaffet sig en bolig

Et brugt køkken på DBA kan koste fra 1.000 til 15.000 kroner. Foto: DBA
Et brugt køkken på DBA kan koste fra 1.000 til 15.000 kroner. Foto: DBA

Tredje råd: Sådan sikrer du kvaliteten i det brugte køkken

Fageksperten råder altid til, at du har set køkkenet i virkeligheden - og ikke kun på en annonce - inden du køber det.

- Har du fundet det rigtige køkken, skal du beslutte, hvorvidt det er køberen eller sælgeren, der tager det ned. Er det sælgeren, og du ikke selv gør andet end at læsse det ud i bilen, kan du ikke på samme måde have sikret sig kvaliteten, siger Henrik Bisp.

Derfor opfordrer han til, at du som køber (selvom det er besværligt) spørger sælgeren, om du selv kan pille køkkenet ned.

- På den måde kan det gøres mere omhyggeligt, og du sikrer, at noget ikke går i stykker og dermed bliver i samme stand og kvalitet. Det har desuden den fordel, at det bliver nemmere at sætte op, fordi du ved, hvordan det har været monteret før, siger Henrik Bisp.

Køkkenbordplade til salg på DBA:

 1. Bordplade, HTH, Bordplade med underlimet vask og armatur. Pladen er med rund forkant og 3 cm tyk. St

  Bordplade, HTH, Bordplade med underlimet vask og armatur. Pladen er med rund forkant og 3 cm tyk. Str 60 x 204

  500,00 kr.19-02-2024
 2. Bordplade, Tvis, Solid Surface 20 mm. laminat fv. BP6992
Grålig farv i "blød" overflade flot og enke

  Bordplade, Tvis, Solid Surface 20 mm. laminat fv. BP6992 Grålig farv i "blød" overflade flot og enkelt 395 cm. x 61 cm. 157,5 cm. fra venstre til midt vask Underlimet sort silgranit vask Vejledend

  6.000,00 kr.19-02-2024
 3. Bordplade, IKEA MÖLLEKULLA, Super-lækker IKEA MÖLLEKULLA-bordplade til køkken-ø. Egetræ og finér. Læ

  Bordplade, IKEA MÖLLEKULLA, Super-lækker IKEA MÖLLEKULLA-bordplade til køkken-ø. Egetræ og finér. Læs mere om bordpladen på Ikeas hjemmeside. Bordpladen havde desværre en transportskade ved køb - og

  4.999,00 kr.19-02-2024
 4. Bordplade, HTH, HTH bordplade med underlimet vask incl. Amatur og vandlås.
Bordplade mål 3 x 60 x 2.

  Bordplade, HTH, HTH bordplade med underlimet vask incl. Amatur og vandlås. Bordplade mål 3 x 60 x 2.08 cm, laminat. I meget pæn stand. Kan evt bruges til mindre baggang.

  700,00 kr.19-02-2024
 5. Bordplade, Helt ny laminat bordplade med underlimet vask. Se billede 3 for størrelse og type. Kan ev

  Bordplade, Helt ny laminat bordplade med underlimet vask. Se billede 3 for størrelse og type. Kan evt. leveres på Sydfyn mod merpris.

  1.500,00 kr.19-02-2024
 6. Bordplade, Bordplade med vask. Længde ca. 206 cm, dybde 60 cm, tykkelse 3 cm.

  Bordplade, Bordplade med vask. Længde ca. 206 cm, dybde 60 cm, tykkelse 3 cm.

  200,00 kr.18-02-2024

I skrivende stund er der 370 annoncer med køkkenbordplader til salg på DBA

Fie købte sit køkken på DBA

DBA Guide har tidligere interviewet Fie, der sammen med sin kæreste har købt deres køkken på DBA. Hun fortalte, at køkkenet er hendes bedste genbrugskøb nogensinde og forklarede det med følgende:

Vi renoverede køkkenet fra top til tå i foråret 16, og da jeg er på SU, og Jonas er pædagog, kan man hurtigt regne ud, at budgettet ikke er enormt. Derfor satte jeg tid af til at hjemsøge DBA's hjemmeside for det perfekte køkken, og jeg fandt det i Gentofte. For 5000 kroner fik vi en massiv egetræsbordplade, skabe fra HTH, bosch hvidevarer, vask, emhætte og vaskemaskine. Jeg føler, at jeg gør en lille ekstra ting for miljøet og samfundet, ved ikke bare at hoppe på den nærmeste forbrugervogn.

Se Fies køkken her:
 

Her er to af billederne fra Fies køkken, som er købt på DBA. Se alle billederne fra hendes genbrugshjem ved at klikke på artikel-linket, du finder over dette billede.
Her er to af billederne fra Fies køkken, som er købt på DBA. Se alle billederne fra hendes genbrugshjem ved at klikke på artikel-linket, du finder over dette billede.

Hvis det ikke kun er køkkenet, den er gal med, så kan du tjekke denne skovbolig ud, der lige nu er til salg.

Du kan også læse om Maria, hvis hjem er fyldt med genbrug.

Relaterede artikler