Disse lamper skal du holde øje med på DBA
Bolig

Disse lamper skal du holde øje med på DBA

Lene Nissen
Lene Nissen

Retro-look og unikke lamper hitter i boligen. Du kan være heldig at gøre nogle rigtig gode lampekøb på DBA. Her viser jeg dig, hvilke lamper du skal holde øje med og hvorfor.

Hvis du ønsker dig PH’s kogle-lampe, så kan du begynde at spare sammen med det samme og kigge langt ud i fremtiden, inden den bliver din. Sådan et godt stykke klassisk design er nemlig dyrt. Medmindre du er heldig at finde den brugt på DBA eller en auktion.

Er dine ønsker mere beskedne, så kan de måske ret hurtigt blive en realitet, hvis du kan fikse lidt selv og er klar på en rengøring. Ofte er det ikke meget, der skal til for at renovere en gammel lampe. Her vil jeg guide dig til nogle lampefund, der er helt rigtige lige nu.

Det kan være, der er en anden, der er blevet træt af netop den klassikere, som du længe har sukket efter. På den måde kan du finde den til halvdelen af, hvad de nye versioner koster. Er du hardcore samler, skal du selvfølgelig gå efter de første versioner af lampen. Der bliver i dag lavet en masse relanceringer af lamper, der har været ude af produktion i nogle år. Nu kommer de i nye materialer eller farver. Men de er ikke altid i ligeså høj kurs, som de oprindelige designs.

Herunder viser jeg dig hvilke lamper, der hitter lige nu.

Lamper til salg på DBA lige nu:

 1. Bent Karlby, Pan Opticon, væglampe, Jeg har nogle pan opticon designet af Bent Karlby og produceret

  Bent Karlby, Pan Opticon, væglampe, Jeg har nogle pan opticon designet af Bent Karlby og produceret hos LYFA. Med lidt brugsspor og aluminium på nogle er slebet/poleret. Kan fint bruges som de er -

  1.000,00 kr.26-09-2023
 2. Asger BC, Tragten, væglampe, 2 stk elegante væglamper i perfekt stand
Nypris ca kr 6000
Ø20cm , stan

  Asger BC, Tragten, væglampe, 2 stk elegante væglamper i perfekt stand Nypris ca kr 6000 Ø20cm , stang 20cm Lækkert dansk design fuldt på højde med PH, Louis Poulsen Samlet pris kr 1000 Kan sendes f

  1.000,00 kr.24-09-2023
 3. Louis Poulsen, PH 4, Sælger denne fine lampe.

PH 4. Fejler intet.

Ingen buler eller ridser.

Pris

  Louis Poulsen, PH 4, Sælger denne fine lampe. PH 4. Fejler intet. Ingen buler eller ridser. Pris 1000 kr

  1.000,00 kr.24-09-2023
 4. PH, 2/1 mellemskærm, Ny mellemskærm uden fejl/mangler. Prisen er fast og afhentet eller plus porto,

  PH, 2/1 mellemskærm, Ny mellemskærm uden fejl/mangler. Prisen er fast og afhentet eller plus porto, en ny koster 1000 kroner.

  500,00 kr.23-09-2023
 5. PH, 2/1 underskærm, Ny underskærm uden fejl/mangler. Prisen er fast og afhentet eller plus porto, en

  PH, 2/1 underskærm, Ny underskærm uden fejl/mangler. Prisen er fast og afhentet eller plus porto, en ny koster 1000 kroner.

  500,00 kr.23-09-2023
 6. Jo Hammerborg, Saturn, Discos , Nova, pendel, 3 Johannes Hammerborg lamper. Alle i stol og medium s

  Jo Hammerborg, Saturn, Discos , Nova, pendel, 3 Johannes Hammerborg lamper. Alle i stol og medium stand. Snavsede. Ikke skadet eller buler. Pris er 1000 pr stk men rabat ved alle tre. Jo Hammerbo

  1.000,00 kr.23-09-2023

Her kan du se alle de lamper, der lige nu er til salg på DBAog er du mere til designlamper, kan du se dem lige her. Lige nu er der desuden knap 1.800 private, der sælger arkitekttegnede lamper på DBA.

Klassikere hitter hos de fleste

Der bliver eksperimenteret med nye designs, men mange af os tyr til en klassiker, når vi skal købe en ny lampe. Derfor vil du altid kunne finde PH-lamper, Le Klint, Verner Panton og diverse designs fra Fogh og Mørup brugt.

Denne type messing-standerlampe kan du stadig finde til få hundrede kroner på DBA
Denne type messing-standerlampe kan du stadig finde til få hundrede kroner på DBA

Dette skal du kigge efter

Hvis du finder en brugt lampe med stof, papir eller andet porøst materiale som skærm, skal du kigge godt efter, om den er ok. Photo by Jez Timms on Unsplash
Hvis du finder en brugt lampe med stof, papir eller andet porøst materiale som skærm, skal du kigge godt efter, om den er ok. Photo by Jez Timms on Unsplash

SE OGSÅ: Video: Se hvordan du skifter ledning på en bordlampe

- Check skærmen for huller, grimme folder og trævlende kanter.

- Hvis lampen er af glas eller keramik, skal du se godt efter, om der er afslag på nogen kanter.

- Metallamper kan let blive ridsede og bulede. Check dit fund, for den slags kan være svært at udbedre.

- Prøv altid, om lampen virker… hvis du ikke er fiks på fingrene, skal du ikke købe en lampe, der ikke virker.

- Hvis lampen er malet, skal du sikre dig, at det er original malingen, der er på. I hvert fald hvis du vil kunne sælge den videre til en god pris engang. Det trækker nemlig ned i pris, hvis den ikke er malet med originalmaling. Er lampen spraymalet, vil den have mistet noget i værdi.

- Kig generelt lampen efter i et godt lys, så du ikke overser buler, ridser eller andet.

- Alle designlamper, der er pillet ved, altså skiftet skærm, ledning, afbryder eller andet - mister værdi. Men måske du ikke bryder dig om de originale dele og selv vil skifte? I hvert fald har vi lavet en guide til dig, der vil forny ledningen til din lampe. Se den, her.

Her kan du finde keramiklamper til salg på DBA:

 1. Noomi Backhausen for Søholm lampe

  Noomi Backhausen for Søholm lampe

  Anden arkitekt, Noomi Backhausen, bordlampe, Noomi Backhausen bordlampe af glaseret keramik. Fremstillet hos Søholm, mærket. H. 31 Cm. Ø. 14 cm.

  1.600,00 kr.14-01-2023
 2. Anden arkitekt, Teracotta, pendel, 2 stk keramik Material pendant lamper H: 13,5 cm, D: 13 cm sælges

  Anden arkitekt, Teracotta, pendel, 2 stk keramik Material pendant lamper H: 13,5 cm, D: 13 cm sælges samlet ialt

  500,00 kr.27-09-2023
 3. Michael Andersen keramik

Bordlampe designet af Marianne S

  Michael Andersen keramik Bordlampe designet af Marianne S

  Anden arkitekt, Michael Andersen keramik Bordlampe designet af Ma, arkitektlampe, Michael Andersen keramik, bordlampe med huller designet af Marianne Starck. Dekorationsnummer 6264. Højde 25,0/31,0

  375,00 kr.27-05-2023
 4. Anden arkitekt, To store smukke gulv- eller bordlamper i keramik. Der følger desværre ikke skærm med

  Anden arkitekt, To store smukke gulv- eller bordlamper i keramik. Der følger desværre ikke skærm med. Den lille måler ca 28 cm i diameter på det bredeste sted og ca 38 cm i højden op til fatningen. 2

  500,00 kr.21-09-2023
 5. Jørgen Mogensen bordlampe af keramik

  Jørgen Mogensen bordlampe af keramik

  Anden arkitekt, bordlampe, Jørgen Mogensen bordlampe af glaseret keramik. H. 30 Ø. 15 cm.

  1.800,00 kr.22-08-2023
 6. Haico Nitzsche for Søholm lampe

  Haico Nitzsche for Søholm lampe

  Anden arkitekt, Haico Nitzsche, bordlampe, Haico Nitzsche bordlampe af glaseret keramik. Fremstillet hos Søholm, mærket. H. 24/30 Cm. Ø. 19 cm.

  1.600,00 kr.23-03-2022

I skrivende stund er der 714 keramiklamper til salg på DBA, og dem kan du se lige her

Disse navne skal du kigge efter:

1. Flos er et italiensk designbrand, der samarbejder med nogle af de største designere og laver den ene klassiker efter den anden.

2. Fogh og Mørup er gode at holde øje med. De har produceret rigtig meget, som passer perfekt til retrobølgen herhjemme.

3. Industrilamper, det kan være store gadelamper, eller gamle værkstedslamper. De må meget gerne have patina, så man kan se, de har haft et liv. Her er det ikke navnet, der er vigtigt, men looket.

Denne lampe hedder Arco og er fra Flos. Den koster fra ny mellem 11.000 og 16.000 kroner. Den har været på markedet i mere end 40 år, og derfor kan du med held måske finde den på DBA en dag
Denne lampe hedder Arco og er fra Flos. Den koster fra ny mellem 11.000 og 16.000 kroner. Den har været på markedet i mere end 40 år, og derfor kan du med held måske finde den på DBA en dag

4. PH-lamper er altid gode. Prøv at se dem i nye sammenhænge; for eksempel kunne det være, at du skulle hænge flere sammen, eller du kunne upcycle og male dem i nye farver? Dette gælder naturligvis kun dem fra 80’erne i metal. Dem kan du nemlig finde til ret lave priser, både på DBA og på loppemarkeder.

5. Gå efter materialer, hvis du gerne vil finde en lampe med et udtryk, der passer i din stue. Søg for eksempel på marmor eller messing i lampekategorien, og der vil komme nogle overraskende eksempler frem. Det kan være en sjov måde at opdage nye designs på.

LÆS OGSÅ: Sådan reparerer du skåret keramik

Her ses den klassiske PH-lampe, der hænger i mange hjem. Her har den fået nye farver, spraymaling og neon maling, hvilket giver den et helt nyt look
Her ses den klassiske PH-lampe, der hænger i mange hjem. Her har den fået nye farver, spraymaling og neon maling, hvilket giver den et helt nyt look

6. Du kan vælge at søge på producenter som for eksempel Louis Poulsen, Flos og Fogh og Mørup. Eller du kan søge på designeren, hvis det er en bestemt designer, du er vild med.

LÆS OGSÅ: Se her hvordan boligtendenserne bliver for 2018

Du kan finde messing-bordlamper i alle afskygninger. Hvis foden er smuk i formen, er det nemt at fjerne skærmen og sætte en glødepære i. Så du får et mere moderne look
Du kan finde messing-bordlamper i alle afskygninger. Hvis foden er smuk i formen, er det nemt at fjerne skærmen og sætte en glødepære i. Så du får et mere moderne look

Når du er igang med at give din bolig et nyt og coolt look, kan du også tage fat på puderne. Du kan følge denne guide, hvor jeg viser, hvordan du for forholdsvist få penge kan lave kelimpuder til sofaen.

Du kan også skabe en unik og eksklusiv stil med et marmorbord, som du kan få på budget. Hvordan? Det får du svaret på i denne guide.

Vil du selv lave en betonfod til din lampe? Så kig med i videoen herunder, hvor jeg viser dig, hvordan du gør, trin for trin. Vil du hellere læse mine råd i dit eget tempo, så har jeg også skrevet den ned i artiklen bag videoen, som du finder ved at klikke, her.

Relaterede artikler