Guide: 6 nemme stueplanter du bør købe brugt
BoligLivsstil

Guide: 6 nemme stueplanter du bør købe brugt

Christine
Christine

Har du bladret i et boligmagasin for nylig? Du skal ikke mange sider ind i livsstilmagasinerne, før du spotter, hvad der trender i stuerne: grønne planter. Det lyder dyrt, men DBA kommer dig til undsætning! Når du køber planterne brugt, får du nemlig flotte, fuldt udvoksede stueplanter til ikke særligt mange penge.

Drømmer du om en stor plante til din lyse stue, eller sukker du efter en sød sukkulent til vindueskarmen? Lige nu er det meget moderne med en masse planter i hjemmet, men det er også en dyr trend. Du kan hurtigt smide mange penge efter dine drømmeplanter på planteskolen, men faktisk kan du indrette dig grønt uden at tømme bankkontoen. Du kan nemlig købe planterne brugte på DBA, og gør du det, er flere fordele end kun den gode pris.

Du ved det sikkert allerede: Jo mere udvokset en plante, du er på udkig efter, jo mere koster den som regel. Derfor kan du nemt kaste mange penge efter de mere fyldige favoritter. Men på DBA kan du finde etablerede, nemme stueplanter, som allerede har et stærkt rodnet, når du køber dem. De er derfor langt mere udviklede end planter, du forelsker dig i på planteskolen. Uden at bruge hele månedens budget kan du få en udvokset plante, som fungerer i indretningen fra den dag, du tager den ind i stuen – og ikke først om et par måneder, når den er vokset til. Og det bedste? Du behøver ikke at få den store pung op af lommen.

Er du klar til en tur på DBAs planteskole? Vi dykker ned i 6 nemme stueplanter, du kan anskaffe dig selv med et lille budget og endda uden, at grønne fingre er en forudsætning for, at de vil trives.

Det behøver ikke være dyrt at indrette dit hjem med grønne planter. På DBA finder du et stort udvalg af billige og nemme stueplanter.
Det behøver ikke være dyrt at indrette dit hjem med grønne planter. På DBA finder du et stort udvalg af billige og nemme stueplanter.

Fingerphilodendron (Monstera deliciosa) er boligbladenes favorit

Du kender den uden tvivl allerede. Monstera deliciosa er en af de mest eftertragtede, grønne stueplanter, og det er da heller ikke svært at forstå, hvorfor den er magasinernes darling.

Kæmpen kan blive op til 2,5 meter høj og med sine karakteristiske blade, der ligner fingre, kan den hurtigt skabe blikfang i din stue. Lyder det som noget for dig? Fingerfilodendron trives bedst i et lyst rum, hvor den ikke får direkte sol, men blot kan suge varmen til sig.

Glemmer du at komme en tur forbi med vandkanden, så fortvivl ej! Der er en grund til, at monstera deliciosa hører til blandt de nemme stueplanter. Den har nemlig bedst af at tørre ud mellem vandingerne.

Monstera til salg på DBA:

 1. Stueplante, Monstera, Fin og stor Monstera plante sælges. Der er 8 store blade på den og i en sund m

  Stueplante, Monstera, Fin og stor Monstera plante sælges. Der er 8 store blade på den og i en sund mørkegrøn farve. Sælges for 200,-.

  200,00 kr.06-06-2023
 2. Stueplante , Monstera, Stor ældre fingerfilodendron. Skyder fortsat, nem at passe. Sælges grundet pl

  Stueplante , Monstera, Stor ældre fingerfilodendron. Skyder fortsat, nem at passe. Sælges grundet pladsmangel ifbm flytning. Potte medfølger.

  700,00 kr.05-06-2023
 3. Monstera albo variegata, Stueplante

Smuk og sund monstera albo variegata plante med store blade. Le

  Monstera albo variegata, Stueplante Smuk og sund monstera albo variegata plante med store blade. Lerkrukke og kokospind medfølger. Se også gerne mine andre annoncer.

  1.450,00 kr.05-06-2023
 4. Monstera thai constellation, Monstera thai constellation

Stueplante

Utrolig smuk og sund monstera

  Monstera thai constellation, Monstera thai constellation Stueplante Utrolig smuk og sund monstera thai constellation plante med et nyt blad på vej. 15 cm plastikpotte medfølger. Jeg har også en ræk

  1.550,00 kr.05-06-2023
 5. Monstera albo variegata, Stueplante

Smuk og sund monstera albo variegata plante med fem blade. 15 c

  Monstera albo variegata, Stueplante Smuk og sund monstera albo variegata plante med fem blade. 15 cm plastikpotte medfølger. Jeg sælger forskellige hjemmedyrkede monstera albo variegata og monstera

  1.350,00 kr.05-06-2023
 6. Monstera albo variegata, Stueplante

Smuk og sund monstera albo variegata plante. Lerkrukke og plant

  Monstera albo variegata, Stueplante Smuk og sund monstera albo variegata plante. Lerkrukke og plantestøtte medfølger. Se også gerne mine andre annoncer

  1.450,00 kr.05-06-2023

Lige nu kan du på DBA finde mere end 110 eksemplarer af fingerfilodendron og her kan du se dem, der koster mindre end 50 kroner.

Indret dig med store stueplanter

Elefantøre er en sjov, grøn plante med blade, der – som navnet siger – ligner ørerne på en elefant. Udfordringen? Jo mere eksotisk en plante er, jo dyrere er den at købe på planteskolen, for de fleste vil hellere betale for en lille pelargonie end en stor stueplante, de ikke kender på forhånd.

Vil du indrette dig med store stueplanter, kan du derfor relativt billigt finde en indflytningsklar elefantøre på DBA. Sørger du for at sætte den lyst og holde jorden let fugtig, så den ikke tørrer ud, vil den ranke sine store blade yderligere og hurtigt vokse sig endnu større.

LÆS OGSÅ: Natasha gør yt til nyt – Sådan gør hun

Du kan også finde elefantøre under navne som napoleonshat og alocasia zebrina.
Du kan også finde elefantøre under navne som napoleonshat og alocasia zebrina.

Den populære bloggerplante pilea

Har du ikke grønne fingre, men vil du alligevel gerne indrette dig med bloggernes favorit? Af alle nemme stueplanter er den kinesiske pengeplante pilea nok den nemmeste at holde. Den vokser meget hurtigt og sætter mange, små, nye planter.

Du kan finde pilea i mange forskellige størrelser her på DBA. Fra de helt små, søde planter, der passer perfekt i en urtepotte på skrivebordet eller en rustik hylde, til varianter med store, grønne blade, som står smukt til teaktræsmøblerne.

Pilea skal kun vandes en gang i ugen, og når den trives, kvitterer den jævnligt med nye skud. Du kan forsigtigt brække skuddene af, sætte dem i en ny urtepotte med jord og på den måde få mange nye planter, du selv kan sælge videre på DBA.

Pilea på DBA:

 1. Elefantøre , Elefantøre, Kæmpe Elefantøre plante i kraftig vækst sælges.

  Elefantøre , Elefantøre, Kæmpe Elefantøre plante i kraftig vækst sælges.

  800,00 kr.23-05-2023
 2. Elefantøre , Elefantøre, Sælger ud af min plantesamling. 
Stor Elefantøre plante i vækst med to nye

  Elefantøre , Elefantøre, Sælger ud af min plantesamling. Stor Elefantøre plante i vækst med to nye skud sælges uden kurv. # Afhentning ved dør

  450,00 kr.05-05-2023
 3. Elefantøre Alocasia, Elefantøre Alocasia. En raske og smukke stueplanter.

23cm potte. Blomsterpotte

  Elefantøre Alocasia, Elefantøre Alocasia. En raske og smukke stueplanter. 23cm potte. Blomsterpotte er ikke inkluderet. Kun afhentning. Jeg har også andre planter til salg.

  350,00 kr.27-04-2023
 4. Stueplante elefantøre, elefantøre, kan afhentes i Sønderborg

  Stueplante elefantøre, elefantøre, kan afhentes i Sønderborg

  150,00 kr.07-04-2023

Find de populære teakmøbler på DBA

Indret dig med kaktus både ude og inde

Der er kun én stueplante, der er nemmere at passe end tørrede blomster, og det er kaktus. Den klarer sig i flere uger, uden du skal bekymre dig om at vanding, så planten her er helt perfekt til dig, der er meget på farten, men alligevel gerne vil være med på moden.

Har du en altan? Der er ikke noget så skønt som lune sommeraftener på altanen, hvor lyskæderne skaber hygge, blomster dufter i altankassen, og de grønne planter skaber en sydlandsk stemning. Du kan sagtens rykke din kaktus ud under åben himmel fra juni, for den nemme stueplante vil nyde at få lidt luft i sommermånederne, så længe du bare sørger for, at den ikke oversvømmes af regnskyl.

Tag den ind igen sidst på sæsonen i september, så den kan komme på vinterophold i din varme stue. På den måde får du en alsidig plante, du kan have glæde af i rigtig mange år – og uden at betale ret meget for den.

LÆS OGSÅ: Sådan forvandler du altanen med genbrug

En kaktus vokser langsomt, og netop derfor er den dyr at købe fra ny. Vil du spare mange penge, kan du købe en udvokset kaktus på DBA.
En kaktus vokser langsomt, og netop derfor er den dyr at købe fra ny. Vil du spare mange penge, kan du købe en udvokset kaktus på DBA.

Søde sukkulenter til potter og vaser

Der findes et stort udvalg af sukkulenter i mange farver, former og størrelser. Sukkulenter som ’Perler på en snor’ er søde at plante i hængepotter, så de fra loftet kan kaste deres lianlignende stængler ud over pottens sider.

Du kan hænge sukkulenter i dine vinduer eller i et hjørne, hvor de kan skabe fine farvespil uden at stjæle alt for meget opmærksomhed. På samme måde som kaktus og aloe vera har sukkulenter ikke brug for de store mængder vand, og faktisk trives de bedst, hvis de får lov til at tørre ud, før du kommer forbi med vandkanden.

Mangler du en blomst til bordet? Et lille tip er, at du kan sætte sukkulenter i en vase og lade dem pynte på middagsbordet, når du får gæster.

Sukkulenter på DBA:

 1. Caudex plante/bonsai, Operculicarya decaryi, Sælger her en plante der meget sjældent bliver solgt i

  Caudex plante/bonsai, Operculicarya decaryi, Sælger her en plante der meget sjældent bliver solgt i denne størrelse - min kæmpe store og rigtig flotte operculicarya decaryi. En meget eftertragtet plan

  4.500,00 kr.06-06-2023
 2. Stueplante, Aloe Vera	, Stor stueplante: Sukkulent

Total højde med potte er 92 cm, og bredden 110 c

  Stueplante, Aloe Vera , Stor stueplante: Sukkulent Total højde med potte er 92 cm, og bredden 110 cm Sælges kun på grund af pladsmangel Prisen er fast Spørgsmålet om prisforhandling bliver ikke be

  445,00 kr.04-06-2023
 3. Stueplante, Aloe Vera, Sukkulent
Kæmpestor Aloe Vera, sælges sammen med den smukke 40 cm keramik kru

  Stueplante, Aloe Vera, Sukkulent Kæmpestor Aloe Vera, sælges sammen med den smukke 40 cm keramik krukke Sælges på grund af pladsmangel Total højde: 160 cm, og bredden 110 cm Prisen er fast Spørgsmål

  1.400,00 kr.04-06-2023
 4. Sukkulent plante, Flot og anderledes sukkulent grøn plante. Har fået 3 nye skud, som vokser.

Kan af

  Sukkulent plante, Flot og anderledes sukkulent grøn plante. Har fået 3 nye skud, som vokser. Kan afhentes på Østerbro

  150,00 kr.04-06-2023
 5. Luftrensende sukkulent , Crassula Arborescens/Paradistræ, RESERVERET TIRSDAG (A. H.).

Frodigt flers

  Luftrensende sukkulent , Crassula Arborescens/Paradistræ, RESERVERET TIRSDAG (A. H.). Frodigt flerstammet træ som er 60 cm højt inkl. krukkens højde. 50 cm i diameter. Krukken er 30 cm i diameter.

  225,00 kr.04-06-2023
 6. Caudex plante, Oxalis megalorrhiza, Sælger denne oxalis megalorrhiza.
Planten findes i naturen i det

  Caudex plante, Oxalis megalorrhiza, Sælger denne oxalis megalorrhiza. Planten findes i naturen i det nordvestlige Sydamerika. Den får gule blomster Potte ø 10,5 Du kan tjekke mine andre annoncer el

  125,00 kr.03-06-2023

Lige nu kan du finde mere end 150 forskellige sukkulenter til salg på DBA.

Du skal ikke frygte svigermors skarpe tunge

Bliver du skræmt af navnet? Svigermors skarpe tunge er slet ikke så striks, som navnet siger, så du kan roligt invitere hende indenfor. Vi lover, du ikke får ballade med denne nemme stueplante.

Faktisk får du præcis det modsatte. Den store stueplante med de lyse aftegninger på de slanke, mørkegrønne blade finder sig hurtigt tilpas under alle forhold. Du kan derfor både sætte den på steder med fuld sol eller i et skyggefuldt hjørne, hvor planter som figen og paletblad ikke vil sætte pris på at leve.

LÆS OGSÅ: Det skal du vide, når du køber din hæk brugt

De karakteristiske blade på svigermors skarpe tunge giver planten kant, så den skiller sig ud fra mængden af blomster, der normalt står i stuerne.
De karakteristiske blade på svigermors skarpe tunge giver planten kant, så den skiller sig ud fra mængden af blomster, der normalt står i stuerne.

Er du planteparat?

Er du klar til at gå på plantejagt? Når du bevæger dig gennem junglen af gode plantetilbud på DBA, kan du være heldig, at du fra tid til anden falder over annoncer, hvor potterne følger med eller planterne lige frem gives væk gratis. Du kan derfor på en billig måde indrette dit hjem ved at købe stueplanter brugt – og måske får du endda et par plantefifs med på vejen.

Hvis nemme, grønne stueplanter ikke er nok til at pifte din boligindretning op, kan du læse vores 5 tips til en personlig boligindretning. Her kan du få gode idéer til, hvordan du indretter dig efter tidens trends uden at gå på kompromis med din egen stil.

Du kan også komme med på besøg hos genbrugselskeren Sara i videoen herunder. Hun fortæller, hvordan hun indretter sig med gode genbrugsfund og spotter de helt rigtige items i mængden.

Relaterede artikler