Guide: 6 nemme stueplanter du bør købe brugt
BoligLivsstil

Guide: 6 nemme stueplanter du bør købe brugt

Christine
Christine

Har du bladret i et boligmagasin for nylig? Du skal ikke mange sider ind i livsstilmagasinerne, før du spotter, hvad der trender i stuerne: grønne planter. Det lyder dyrt, men DBA kommer dig til undsætning! Når du køber planterne brugt, får du nemlig flotte, fuldt udvoksede stueplanter til ikke særligt mange penge.

Drømmer du om en stor plante til din lyse stue, eller sukker du efter en sød sukkulent til vindueskarmen? Lige nu er det meget moderne med en masse planter i hjemmet, men det er også en dyr trend. Du kan hurtigt smide mange penge efter dine drømmeplanter på planteskolen, men faktisk kan du indrette dig grønt uden at tømme bankkontoen. Du kan nemlig købe planterne brugte på DBA, og gør du det, er flere fordele end kun den gode pris.

Du ved det sikkert allerede: Jo mere udvokset en plante, du er på udkig efter, jo mere koster den som regel. Derfor kan du nemt kaste mange penge efter de mere fyldige favoritter. Men på DBA kan du finde etablerede, nemme stueplanter, som allerede har et stærkt rodnet, når du køber dem. De er derfor langt mere udviklede end planter, du forelsker dig i på planteskolen. Uden at bruge hele månedens budget kan du få en udvokset plante, som fungerer i indretningen fra den dag, du tager den ind i stuen – og ikke først om et par måneder, når den er vokset til. Og det bedste? Du behøver ikke at få den store pung op af lommen.

Er du klar til en tur på DBAs planteskole? Vi dykker ned i 6 nemme stueplanter, du kan anskaffe dig selv med et lille budget og endda uden, at grønne fingre er en forudsætning for, at de vil trives.

Det behøver ikke være dyrt at indrette dit hjem med grønne planter. På DBA finder du et stort udvalg af billige og nemme stueplanter.
Det behøver ikke være dyrt at indrette dit hjem med grønne planter. På DBA finder du et stort udvalg af billige og nemme stueplanter.

Fingerphilodendron (Monstera deliciosa) er boligbladenes favorit

Du kender den uden tvivl allerede. Monstera deliciosa er en af de mest eftertragtede, grønne stueplanter, og det er da heller ikke svært at forstå, hvorfor den er magasinernes darling.

Kæmpen kan blive op til 2,5 meter høj og med sine karakteristiske blade, der ligner fingre, kan den hurtigt skabe blikfang i din stue. Lyder det som noget for dig? Fingerfilodendron trives bedst i et lyst rum, hvor den ikke får direkte sol, men blot kan suge varmen til sig.

Glemmer du at komme en tur forbi med vandkanden, så fortvivl ej! Der er en grund til, at monstera deliciosa hører til blandt de nemme stueplanter. Den har nemlig bedst af at tørre ud mellem vandingerne.

Monstera til salg på DBA:

 1. Monstera deliciosa albo varigata, FAST PRIS.

Flot plante, tilpas varigeret. Nyeste blad har netop f

  Monstera deliciosa albo varigata, FAST PRIS. Flot plante, tilpas varigeret. Nyeste blad har netop foldet sig ud (half moon). Sælges i 11cm transparent plastpotte. Sunde rødder, veletableret plante.

  400,00 kr.15-06-2024
 2. Indendørs plante, Monstera, Stor monstera søger nyt hjem.
Skjuler og grønne blomster pinde følger ik

  Indendørs plante, Monstera, Stor monstera søger nyt hjem. Skjuler og grønne blomster pinde følger ikke med. Kan hentes i Solrød.

  100,00 kr.14-06-2024
 3. Monstera  , Albo variegata, Købt med to blade for 3 år siden for 850,-
Sælges nu meget større, med

  Monstera , Albo variegata, Købt med to blade for 3 år siden for 850,- Sælges nu meget større, med god potentiale for at vokse sig større, og også for at få sideskud!

  1.200,00 kr.14-06-2024
 4. Monstera, Monstera Deliciosa, Rigtig fin stor monstera sælges, da jeg efterhånden har fået for mange

  Monstera, Monstera Deliciosa, Rigtig fin stor monstera sælges, da jeg efterhånden har fået for mange af dem. Den har fine luftrødder til at støtte plantet. Potte medfølger ikke. Kan også hentes på

  50,00 kr.14-06-2024
 5. Monstera Adansonii Albo Variegata, Monstera Adansonii Albo Variegata, Monstera Adansonii Albo Varieg

  Monstera Adansonii Albo Variegata, Monstera Adansonii Albo Variegata, Monstera Adansonii Albo Variegata med lækker varigation sælges. Alle planter er etableret planter med godt rodnet. A pris 250 kr

  100,00 kr.14-06-2024
 6. Monstera Deliciosa Lemon-Lime spot LF, Monstera Deliciosa Lemon-Lime sport varigation LF, Monstera D

  Monstera Deliciosa Lemon-Lime spot LF, Monstera Deliciosa Lemon-Lime sport varigation LF, Monstera Deliciosa Lemon-Lime Sport varigation Large Form A 100 kr B SOLGT C SOLGT OBS nyeste blade er ude

  100,00 kr.14-06-2024

Lige nu kan du på DBA finde mere end 110 eksemplarer af fingerfilodendron og her kan du se dem, der koster mindre end 50 kroner.

Indret dig med store stueplanter

Elefantøre er en sjov, grøn plante med blade, der – som navnet siger – ligner ørerne på en elefant. Udfordringen? Jo mere eksotisk en plante er, jo dyrere er den at købe på planteskolen, for de fleste vil hellere betale for en lille pelargonie end en stor stueplante, de ikke kender på forhånd.

Vil du indrette dig med store stueplanter, kan du derfor relativt billigt finde en indflytningsklar elefantøre på DBA. Sørger du for at sætte den lyst og holde jorden let fugtig, så den ikke tørrer ud, vil den ranke sine store blade yderligere og hurtigt vokse sig endnu større.

LÆS OGSÅ: Natasha gør yt til nyt – Sådan gør hun

Du kan også finde elefantøre under navne som napoleonshat og alocasia zebrina.
Du kan også finde elefantøre under navne som napoleonshat og alocasia zebrina.

Den populære bloggerplante pilea

Har du ikke grønne fingre, men vil du alligevel gerne indrette dig med bloggernes favorit? Af alle nemme stueplanter er den kinesiske pengeplante pilea nok den nemmeste at holde. Den vokser meget hurtigt og sætter mange, små, nye planter.

Du kan finde pilea i mange forskellige størrelser her på DBA. Fra de helt små, søde planter, der passer perfekt i en urtepotte på skrivebordet eller en rustik hylde, til varianter med store, grønne blade, som står smukt til teaktræsmøblerne.

Pilea skal kun vandes en gang i ugen, og når den trives, kvitterer den jævnligt med nye skud. Du kan forsigtigt brække skuddene af, sætte dem i en ny urtepotte med jord og på den måde få mange nye planter, du selv kan sælge videre på DBA.

Pilea på DBA:

 1. Pilea, Kinesisk pengetræ, Pileaplanten, der på latin hedder Pilea peperomioides, er en flot stueplan

  Pilea, Kinesisk pengetræ, Pileaplanten, der på latin hedder Pilea peperomioides, er en flot stueplante, som har gennemgået en sand renæssance i de seneste par år. Den er dog heller ikke helt ny. Vi sk

  29,00 kr.18-05-2024
 2. Elefantøre - indendørs plante, Elefantøre, Giv hjemmet et grønt strejf med denne plante.

Se gerne m

  Elefantøre - indendørs plante, Elefantøre, Giv hjemmet et grønt strejf med denne plante. Se gerne mine andre opslag for gode genbrugsfund.

  49,00 kr.06-05-2024
 3. Stueplante, Elefantøre, Alocasia Portadora, Dejligt grøn stueplante kaldet elefantøre, placeres lyst

  Stueplante, Elefantøre, Alocasia Portadora, Dejligt grøn stueplante kaldet elefantøre, placeres lyst men ikke fuld sol. Store planter 200 kr, ,mindre plante 100 kr

  100,00 kr.26-04-2024
 4. Elefantøre, Stor flot Elefantøre-plante (med tre skud) sælges i stor terrakottafarvet urtepotte med

  Elefantøre, Stor flot Elefantøre-plante (med tre skud) sælges i stor terrakottafarvet urtepotte med underskål. Der er også en metalundervogn med hjul, så du kan flytte planten. Mål på planten Højde

  850,00 kr.28-03-2024
 5. Elefantøre , Pink passion, Veletableret stor Elefantøre -pink passion i vækst med mange små nye plan

  Elefantøre , Pink passion, Veletableret stor Elefantøre -pink passion i vækst med mange små nye planter sælges uden fletkurven. Jeg er desværre blevet nødt til, at indfører et depositum som skal be

  300,00 kr.07-03-2024
 6. Grøn plante, Pilea Peperomioides, elefantøre, kinesisk pengeplante, venskabsplante
Afhentes I Korsør

  Grøn plante, Pilea Peperomioides, elefantøre, kinesisk pengeplante, venskabsplante Afhentes I Korsør

  15,00 kr.08-10-2023

Find de populære teakmøbler på DBA

Indret dig med kaktus både ude og inde

Der er kun én stueplante, der er nemmere at passe end tørrede blomster, og det er kaktus. Den klarer sig i flere uger, uden du skal bekymre dig om at vanding, så planten her er helt perfekt til dig, der er meget på farten, men alligevel gerne vil være med på moden.

Har du en altan? Der er ikke noget så skønt som lune sommeraftener på altanen, hvor lyskæderne skaber hygge, blomster dufter i altankassen, og de grønne planter skaber en sydlandsk stemning. Du kan sagtens rykke din kaktus ud under åben himmel fra juni, for den nemme stueplante vil nyde at få lidt luft i sommermånederne, så længe du bare sørger for, at den ikke oversvømmes af regnskyl.

Tag den ind igen sidst på sæsonen i september, så den kan komme på vinterophold i din varme stue. På den måde får du en alsidig plante, du kan have glæde af i rigtig mange år – og uden at betale ret meget for den.

LÆS OGSÅ: Sådan forvandler du altanen med genbrug

En kaktus vokser langsomt, og netop derfor er den dyr at købe fra ny. Vil du spare mange penge, kan du købe en udvokset kaktus på DBA.
En kaktus vokser langsomt, og netop derfor er den dyr at købe fra ny. Vil du spare mange penge, kan du købe en udvokset kaktus på DBA.

Søde sukkulenter til potter og vaser

Der findes et stort udvalg af sukkulenter i mange farver, former og størrelser. Sukkulenter som ’Perler på en snor’ er søde at plante i hængepotter, så de fra loftet kan kaste deres lianlignende stængler ud over pottens sider.

Du kan hænge sukkulenter i dine vinduer eller i et hjørne, hvor de kan skabe fine farvespil uden at stjæle alt for meget opmærksomhed. På samme måde som kaktus og aloe vera har sukkulenter ikke brug for de store mængder vand, og faktisk trives de bedst, hvis de får lov til at tørre ud, før du kommer forbi med vandkanden.

Mangler du en blomst til bordet? Et lille tip er, at du kan sætte sukkulenter i en vase og lade dem pynte på middagsbordet, når du får gæster.

Sukkulenter på DBA:

 1. Stueplante , Crassula Ovata, Crassula Ovata er en variant af sukkulenter, som også kaldes Paradistræ

  Stueplante , Crassula Ovata, Crassula Ovata er en variant af sukkulenter, som også kaldes Paradistræ Plantens højde: Mindst 40 cm Planten er meget nem at holde, og vokser op til 1 meter, hvis der er

  250,00 kr.14-06-2024
 2. Sukkulent, Monsonia peniculina (Sarcocaulon peniculinum), Meget sjælden Monsonia peniculina (Sarcoca

  Sukkulent, Monsonia peniculina (Sarcocaulon peniculinum), Meget sjælden Monsonia peniculina (Sarcocaulon peniculinum) sælges. Ø 2 cm. Planten er pt. aktiv, og fungerer helt perfekt. Billede taget 14.

  900,00 kr.14-06-2024
 3. Sukkulent, Paradistræ, Frodigt crassula ovata/paradistræ sælges. Det er tungt.

Fast pris. Kontant e

  Sukkulent, Paradistræ, Frodigt crassula ovata/paradistræ sælges. Det er tungt. Fast pris. Kontant eller mobilepay betaling. Jeg sender/leverer ikke.

  400,00 kr.14-06-2024
 4. Sukkulent, Pseudolithos migiurtinus (B), Pseudolithos migiurtinus (Somalien) / ø 3 cm.

Kan sendes f

  Sukkulent, Pseudolithos migiurtinus (B), Pseudolithos migiurtinus (Somalien) / ø 3 cm. Kan sendes for 55 kr. eller afhentes lidt udenfor Kalundborg. Kontakt mig venligst kun per sms på 30551355

  289,00 kr.14-06-2024
 5. Sukkulent, Pseudolithos migiurtinus (E), Pseudolithos migiurtinus (Somalien) / ø 3 cm.

Kan sendes f

  Sukkulent, Pseudolithos migiurtinus (E), Pseudolithos migiurtinus (Somalien) / ø 3 cm. Kan sendes for 55 kr. eller afhentes lidt udenfor Kalundborg. Kontakt mig venligst kun per sms på 30551355

  289,00 kr.14-06-2024
 6. Sukkulent, Larryleachia cactiformis, Sjælden Larryleachia cactiformis sælges. Ø 2 cm.

Kan sendes fo

  Sukkulent, Larryleachia cactiformis, Sjælden Larryleachia cactiformis sælges. Ø 2 cm. Kan sendes for 55 kr. Kontakt KUN via sms på tlf. nr. 30551355 Husk at følge min profil!

  240,00 kr.14-06-2024

Lige nu kan du finde mere end 150 forskellige sukkulenter til salg på DBA.

Du skal ikke frygte svigermors skarpe tunge

Bliver du skræmt af navnet? Svigermors skarpe tunge er slet ikke så striks, som navnet siger, så du kan roligt invitere hende indenfor. Vi lover, du ikke får ballade med denne nemme stueplante.

Faktisk får du præcis det modsatte. Den store stueplante med de lyse aftegninger på de slanke, mørkegrønne blade finder sig hurtigt tilpas under alle forhold. Du kan derfor både sætte den på steder med fuld sol eller i et skyggefuldt hjørne, hvor planter som figen og paletblad ikke vil sætte pris på at leve.

LÆS OGSÅ: Det skal du vide, når du køber din hæk brugt

De karakteristiske blade på svigermors skarpe tunge giver planten kant, så den skiller sig ud fra mængden af blomster, der normalt står i stuerne.
De karakteristiske blade på svigermors skarpe tunge giver planten kant, så den skiller sig ud fra mængden af blomster, der normalt står i stuerne.

Er du planteparat?

Er du klar til at gå på plantejagt? Når du bevæger dig gennem junglen af gode plantetilbud på DBA, kan du være heldig, at du fra tid til anden falder over annoncer, hvor potterne følger med eller planterne lige frem gives væk gratis. Du kan derfor på en billig måde indrette dit hjem ved at købe stueplanter brugt – og måske får du endda et par plantefifs med på vejen.

Hvis nemme, grønne stueplanter ikke er nok til at pifte din boligindretning op, kan du læse vores 5 tips til en personlig boligindretning. Her kan du få gode idéer til, hvordan du indretter dig efter tidens trends uden at gå på kompromis med din egen stil.

Du kan også komme med på besøg hos genbrugselskeren Sara i videoen herunder. Hun fortæller, hvordan hun indretter sig med gode genbrugsfund og spotter de helt rigtige items i mængden.

Relaterede artikler