Guide: Gør din opvaskemaskine klar til salg
Bolig

Guide: Gør din opvaskemaskine klar til salg

Christine
Christine

Siver en dårlig dunst fra din nykøbte, brugte opvaskemaskine, eller skal den gamle have et energiboost før salg? Vi tager temperaturen på køkkenhjælperen i denne artikel og giver dig gyldne rengøringsråd, der gør "opperen" så god som ny.

Det er ikke småting, den kan finde på at udsætte dig for, og måske har du allerede oplevet et par børnesygdomme: Beskidt bestik eller et par pletter på glasset… Opvaskemaskinen kan få mange nøkker, men med en grundig rengøring forebygger du faktisk alt fra flyverust til glaspest – og det er en fordel. Det er nemlig alt andet end børnesygdomme…

Har din nykøbte, brugte "opper" fået nederen på, eller vil du være sikker på ikke at sælge en mat maskine? Læs med her, for nu rykker "Doktor DBA" ud til et lægetjek. Væbnet med vaskeklud, citronsyre og små saltvandsindsprøjtninger giver vi dig den bedste maskinmedicin, så vaskehjælpen bliver frisk igen! Det gør dig klar til at sælge den brugte model til en højere pris eller toptune den, du netop har købt.

I Vallensbæk kan du hente denne fire år gamle opvaskemaskine fra Miele for 3.500 kroner.
I Vallensbæk kan du hente denne fire år gamle opvaskemaskine fra Miele for 3.500 kroner.

Derfor skal du gemme denne gamle ting, de fleste ellers smider ud

Skal du lade det gode tilbud passere, hvis der følger en mindre lækker lugt med i købet? Slet ikke. En opvaskemaskine med dårlig ånde er et af dine mindste problemer – det kan nemlig fikses med et friskt filter.

Kalk, fedt, madrester og andet snask sætter sig i maskinens mindre dele fra rør til filtre og sprinklere – og det stinker! Med andre ord: Det er tid til at få børstet tænder.

Du holder maskinen i topform ved at rense filteret efter hver vask ved at skylle det under den løbende hane. Er det særligt fedtet ind i madrester og snavs, supplerer du med sæbe, og din gamle tandbørste er et perfekt værktøj til at komme helt ud i krogene.

Opvaskemaskiner til salg netop nu:

 1. Miele opvaskemaskine G5022SCUBRWS

  Miele opvaskemaskine G5022SCUBRWS

  Miele, Miele opvaskemaskine G5022SCUBRWS, Miele opvaskemaskine G5022SCUBRWS, der har 14 kuverters kapacitet, 5 smart-programmer, QuickPowerWash teknologi og mange smart-funktioner til let og hygiejnis

  4.546,00 kr.01-05-2023
 2. Asko opvaskemaskine DSD8237 fuldintegreret

  Asko opvaskemaskine DSD8237 fuldintegreret

  ASKO, Asko opvaskemaskine DSD8237 fuldintegreret, Den letanvendelige Asko opvaskemaskine DSD8237 er en enkel løsning til opvasken. Denne fuldt integrerede enhed har en kapacitet på 13 kuverter, 7 prog

  3.525,00 kr.01-05-2023
 3. Samsung opvaskemaskine DW60A6092IB fuldintegreret

  Samsung opvaskemaskine DW60A6092IB fuldintegreret

  Samsung, Samsung opvaskemaskine DW60A6092IB fuldintegreret, Få opvasken klaret hurtigt og effektivt med den fuldintegrerede Samsung opvaskemaskine DW60A6092IB. Denne enhed har en kapacitet på op til 1

  4.149,00 kr.01-05-2023
 4. Samsung opvaskemaskine DW60A6092IB fuldintegreret

  Samsung opvaskemaskine DW60A6092IB fuldintegreret

  Samsung, Samsung opvaskemaskine DW60A6092IB fuldintegreret, Få opvasken klaret hurtigt og effektivt med den fuldintegrerede Samsung opvaskemaskine DW60A6092IB. Denne enhed har en kapacitet på op til 1

  3.890,00 kr.01-05-2023
 5. Beko opvaskemaskine DIN28431 fuldintegreret

  Beko opvaskemaskine DIN28431 fuldintegreret

  Beko, Beko opvaskemaskine DIN28431 fuldintegreret, Denne store og kraftfulde opvaskemaskine har 14 bordindstillinger, og enheden passer godt til større familier. Beko opvaskemaskinen DIN28431 indehold

  3.853,00 kr.01-05-2023
 6. Smeg opvaskemaskine ST4522IN fuldintegreret

  Smeg opvaskemaskine ST4522IN fuldintegreret

  Smeg, Smeg opvaskemaskine ST4522IN fuldintegreret, Denne Smeg opvaskemaskine ST4522IN har 9 bordindstillinger, et bredt udvalg af programmer og en udsat start funktion, så du kan tilpasse maskinens cy

  3.567,00 kr.01-05-2023

Er det mælk på glasset?

Drikker du meget mælk? Måske har du overvejet, at det er grunden til, at de klare krystalglas pludselig får en mælkehvid belægning, som ikke forsvinder ved vask. Vi ville ønske, det var så let, men lægens diagnose er værre: Maskinen har smittet arvestykkerne med glaspest.

Sygdommen opstår, hvis du er for gavmild med salt og afspændingsmiddel, og ofte vil symptomerne fremkomme ved gentagne maskinvaske.

Der er sjældent en kur mod glaspest, men det er forsøget værd at lægge glassene i en blanding bestående af en liter lunt vand og to deciliter eddikesyre. Du kan også prøve tricket med citronsyre: Smid glassene i maskinen, fyld sæbe og citronsyre på og giv dem en omgang ved høj varme.

Find fine glas på DBA:

 1. Porcelæn, Mega Riflet krus, Royal Copenhagen, 2 stk Royal Copenhagen 
Mega Riflet Krus 37 cl
1. sort

  Porcelæn, Mega Riflet krus, Royal Copenhagen, 2 stk Royal Copenhagen Mega Riflet Krus 37 cl 1. sortering Ingen skader Hentes I Sorø eller sendes på købers regning

  400,00 kr.22-09-2023
 2. Porcelæn, Marmelade skål, Figgjo, Norway, Turi Design, Lotte, 11 cm x 10 cm, fin stand

  Porcelæn, Marmelade skål, Figgjo, Norway, Turi Design, Lotte, 11 cm x 10 cm, fin stand

  100,00 kr.22-09-2023
 3. Glas, Krus, RAVENHEAD England, Autospørgsmål: Er varen stadig til salg? Svar: JA
Glaskrus 2 stk Gedi

  Glas, Krus, RAVENHEAD England, Autospørgsmål: Er varen stadig til salg? Svar: JA Glaskrus 2 stk Gedigen vintage kvalitet. Dejlig hank, 'god at holde i'. Let blåtone. Lidt større ølkrus medium size Mål

  250,00 kr.22-09-2023
 4. Andet, ., Samlet 100.-
Forskellligt , Vaser, Lysestager samt andet
Sælges samlet

  Andet, ., Samlet 100.- Forskellligt , Vaser, Lysestager samt andet Sælges samlet

  100,00 kr.22-09-2023
 5. Porcelæn, Kopper, B & G, Empire kaffekopper med underkop. 1. sortering. Udgået stel. Jeg har 3 stk.

  Porcelæn, Kopper, B & G, Empire kaffekopper med underkop. 1. sortering. Udgået stel. Jeg har 3 stk. Pris pr. sæt Royal Copenhagen Bing og Grøndahl kop

  50,00 kr.22-09-2023
 6. Sukkertang, svensk pletsølv

  Sukkertang, svensk pletsølv

  Borddækning > Serveringsbestik, Sukkertang, svensk pletsølv, Et sakseværktøj med flade skær, hvor jeg tænker den er lavet til hugget sukker.Denne er svensk og i sølvplet.11,5 cm lang PRISEN ER FAST T

  135,00 kr.09-09-2023

Er glassene ikke til at redde? Heldigvis kan du finde flotte glas på DBA. Her kan du se dem, der er lavet af krystal.

Dette materiale må du ikke sætte i maskinen

Den farligste fjende er flyverust – en rigtig rå rebel, der laver rod i maskineriet. Du får flyverust i opvaskemaskinen, hvis du vasker køkkenudstyr i rustfrit stål sammen med sager, som ikke er af stål. En hvidløgspresser, æggedeler eller osteskærer af jern skal derfor ikke smides i maskinen, selvom det er fristende.

Det kan altså blive nødvendigt med en håndopvask i ny og næ, så du undgår flyverust i den opper, du gerne vil sælge, men er der egentlig noget at gøre, hvis skaden er sket? Det kan jo være, din nyindkøbte, brugte rengøringsven trænger til lidt lægehjælp.

Men før gode råd bliver dyre, kan vi afsløre, at du ikke skal længere end til dit nærmeste supermarked for at finde medicin til maskinen.

Igen er citronsyre svaret på dine problemer – og proceduren er den samme som tidligere. Kør en tom vask med sæbe og syre, så skal du se underværker. Når du åbner lågen, slår en damp af dejlig duft og skinnende sider mod dig.

LÆS OGSÅ: Sådan giver du den gamle køkkenstol nyt liv

De flotte gamle glas fra Frankrig sælges samlet for 400 kroner, men kan også købes til 75 kroner stykket af Vibeke fra Hvidovre.
De flotte gamle glas fra Frankrig sælges samlet for 400 kroner, men kan også købes til 75 kroner stykket af Vibeke fra Hvidovre.

To ting du aldrig må glemme

Det er et hårdt liv at være rengøringshjælp, så et energiboost bliver nødvendigt, hvis maskinen dag efter dag skal tage slæbet, mens du slænger dig på divanen.

På samme måde som du skal huske at spise dine vitaminer, så du forbliver sund og rask, skal opvaskemaskinen også have lidt hjælp til at styrke immunforsvaret.

Vil du forebygge sygdomme, skal der skrives salt og afspændingsmiddel på indkøbslisten. Salt sørger for, at kalkaflejringer begrænses. Det gør nemlig vandet blødt – og brug gerne fint maskinsalt, så du undgår, at det klumper i maskinen og sætter sig som en sur bismag på servicen.

Afspændingsmiddel har næsten samme effekt som salt, men den væsentligste forskel er, at afspændingen sørger for, at vanddråber ikke bliver hængende på porcelænet, så det får striber. Vasker du glas i maskinen? Så vil du uden tvivl ikke undvære vidundermidlet. 

LÆS OGSÅ: Fjern skolder fra teakmøbler

Der er penge at spare, når du køber en opvaskemaskine brugt. Denne model fra Siemens, som står klar til afhentning i Brønshøj, kostede oprindeligt 4.000 kroner fra ny. I dag sælges den for 700 kroner.
Der er penge at spare, når du køber en opvaskemaskine brugt. Denne model fra Siemens, som står klar til afhentning i Brønshøj, kostede oprindeligt 4.000 kroner fra ny. I dag sælges den for 700 kroner.

Fra nedtur til optur

Skal vi lige slutte af med en hurtig hovedrengøring? Det er den daglige vedligeholdelse, der gør den store forskel. Både i forhold til, hvor rent og effektivt maskinen arbejder, men også i forhold til hvor høj en pris du kan sælge den videre til. Har du netop købt en brugt maskine, er det også en fordel at gøre den rent før første vask, så du er helt sikker på, at den kører uden knas.

Smøg ærmerne op og start med at rense filteret. Vask det i varmt vand med sæbe og skur gerne med opvaskebørsten, så alt skidt skrubbes af. Dyk derefter ned i maskinen og brug børsten til at rengøre aflejringer i afløbet.

Sådan! Det ser godt ud, men vi skal helt ud i krogene, så klik spulearmene af og vask dem grundigt. Husk også at give opvaskekurven en omgang med vand og sæbe, så fedt og skidt fjernes. Til sidst vasker du lågens gummiliste i lunkent vand, skurrer maskinens inderside skinnende og slutter med at køre en tom vask ved høj temperatur.

Det var alt. Nu er din køkkenhjælper toptunet til at tage opvasken, mens du smider dig i sofaen.

LÆS OGSÅ: Tre vigtige ting du skal vide, når du køber nyt, brugt køkken

Klaus fra Fredericia skal have nyt køkken og sælger derfor sin 4 år gamle opvaskemaskine fra Whirlpool til kun 400 kroner.
Klaus fra Fredericia skal have nyt køkken og sælger derfor sin 4 år gamle opvaskemaskine fra Whirlpool til kun 400 kroner.

Er du i gang med den store rengørings- og oprydningsrunde? Vi har selvfølgelig også en artikel til dig, der skal sælge din brugte støvsuger. For selvom den er færdig med suge støvkugler i stuen hos dig, kan den sagtens sælges videre til en god pris. Vi giver dig tips til, hvordan du tuner støvsugeren før et salg, når du læser med her.

Er du færdig med at sætte dine fedtede fingre på spillekonsollens knapper? Vi klæder dig på til at sende konsollen videre ud i verden, så en ny ejer kan få timerne til at flyve afsted. I videoen herunder viser vi dig blandt andet, hvordan du rengør maskineriet, skifter løser knapper og finder den helt rigtige salgspris.

Relaterede artikler