På besøg hos genbrugselskeren, Pia
Bolig

På besøg hos genbrugselskeren, Pia

Julie Schoen
Julie Schoen

Hun lader sig inspirere af James Bond, sit grønne marmorgulv, og så går hun bevidst efter ting, som andre ikke kan lide. Læs hvorfor i denne artikel, hvor vi er inviteret indenfor til et kig i genbrugselskeren Pias hjem i Gentofte.

”Synes du, den her stol er flot?”.

Når de fleste stiller sådan et spørgsmål, håber de på at få et ja. Men det gælder ikke altid for Pia Silfen-Jensen fra Gentofte. Hun går ret bevidst efter de ting, som andre ikke synes er pæne.

- Det er en strategi, jeg har, fordi sådan kan jeg finde nogle ting, som ikke alle andre har. Og typisk bliver tingene også billigere af den grund, fortæller Pia og fortsætter:

Jeg går ikke altid op i, om møblet isoleret set er pænt. Ofte vil møblet stråle, når det bliver sat ind i en pæn indretning.

Og en pæn indretning, det kan man vist roligt sige, at 37-årige Pia og hendes mand har. Deres indretning er stilet, den er unik, og de fleste ting er nøje udvalgt. Og nå ja.. så er næsten alle møbler købt brugt. Pia er derfor en sand genbrugselsker, og nu har hun inviteret DBA Guide indenfor i sit hjem.

Pias bedste genbrugsfund


- Mit bedste genbrugsfund er sølvlampen i hjørnet. Den er super flot, og så er den bare sin egen. Det var en af de første ting, min mand og jeg købte sammen til vores fælles hjem. Den har derfor en symbolsk værdi, fortæller Pia, der blev ejer af den unikke lampe for 10 år siden.

Andre sølvlamper til salg på DBA:

 1. Eglo Pendel - Saganto - Sølv - Loftlamper Hos Coop

  Eglo Pendel - Saganto - Sølv - Loftlamper Hos Coop

  Eglo Pendel - Saganto - Sølv - Loftlamper Hos Coop, Eglo, Loftlampe fra Eglo Pendel i et enkelt design med sølvfarvet skærm - perfekt farve til at skabe en stilet stemning i rummet.

  669,00 kr.31-03-2023
 2. MG - slc illumina - Loftslampe, RosAnna6L model (1) - Art Nouveau - smedejern

  MG - slc illumina - Loftslampe, RosAnna6L model (1) - Art Nouveau - smedejern

  Modern Decorative Objects, RosAnna 6Luci model Gennemsigtige krystaller fastgjort til rav og gennemsigtige grene, med elfenbensdekoration og påføring af bladguld og sølv, rød rose finish og ældningsst

  2.980,00 kr.22-09-2023
 3. Lysekrone - Empirestil - Bronze (forsølvet), Forgyldt sølv, Krystal, Messing ...

  Lysekrone - Empirestil - Bronze (forsølvet), Forgyldt sølv, Krystal, Messing ...

  Furniture & Works of Art, Denne slanke lysekrone i empire-stil med krystalperler i slutningen af det 19. århundrede er for nylig restaureret på vores egen fabrik. Lysekronen er tilsluttet til elektric

  5.215,00 kr.22-09-2023
 4. Lampe med pære og fatning

  Lampe med pære og fatning

  Pendler, Ukendt, Lampe med pære og fatning. Nypris 6195 kr Brand: Ukendt Farve: Sølv Størrelse: BH: 52x18 cm Klik på knappen "Gå til varen" for at se mere om varen i vores webshop: www.orderly

  3.420,00 kr.22-09-2023
 5. Jørgen Gammelgaard lampe for Pandul, Tip Top 6 fra Pandul (str. 48 cm)

  Jørgen Gammelgaard lampe for Pandul, Tip Top 6 fra Pandul (str. 48 cm)

  Pendler, Pandul, Model L036 Brand: Pandul Farve: Sølv Størrelse: 48 cm Klik på knappen "Gå til varen" for at se mere om varen i vores webshop: www.orderly.shop.

  2.155,00 kr.22-09-2023
 6. Jørgen Gammelgaard lampe for Pandul, Tip Top 2 Pendel fra Pandul (str. 19,5 cm)

  Jørgen Gammelgaard lampe for Pandul, Tip Top 2 Pendel fra Pandul (str. 19,5 cm)

  Pendler, Pandul, Model L032 Brand: Pandul Farve: Sort og sølv Størrelse: 19,5 cm Klik på knappen "Gå til varen" for at se mere om varen i vores webshop: www.orderly.shop.

  1.055,00 kr.22-09-2023

Lige nu er der 299 lamper på DBA, der matcher søgeordet 'sølv', og hvis du højest vil betale 200 kroner for lampen, har du 86 at vælge imellem (som altså stadig matcher søgeordet 'sølv'.

Lampen har derfor også hængt i hjemmet, dengang Pia og manden Rasmus havde til huse i en to-værelseslejlighed i København. Pia synes også, lampen er så fantastisk, fordi den er et møbel, der kan passe ind i de fleste indretninger, og derfor skulle den selvfølgelig også have lov til at stråle i det store hjem i Gentofte.

LÆS OGSÅ: Niels har nok Danmarks dyreste skilsmisseseng til salg på DBA

Lampen købte Pia og hendes mand for 1.500 kroner. Foto: Julie Schoen
Lampen købte Pia og hendes mand for 1.500 kroner. Foto: Julie Schoen

Lampen giver et blå lys, som Pia synes er fedt. Alt i alt kostede genbrugsfundet kun Pia og Rasmus 1.500 kroner.

- Den minder mig også lidt om noget fra James Bond. Jeg har faktisk ikke rigtig tænkt over det, før jeg forleden så en James Bond-film, men jeg lader mig åbenbart inspirere en del af det univers. For i filmen ’Dr. No’ hang der to lamper ind over skurkens skrivebord – som er magen til den, der hænger over vores, fortæller Pia, der til dagligt driver brandet og webshoppen nunoo.dk med sin søster.

Lampen er italiensk, og den er også et genbrugsfund (se lampen på billedet nedenunder).

Her kan du se sølvlampen over skrivebordet, som Pia og James Bond har til fælles. Foto: Julie Schoen
Her kan du se sølvlampen over skrivebordet, som Pia og James Bond har til fælles. Foto: Julie Schoen

Andre gulvlamper til salg på DBA:

 1. Standerlampe

  Standerlampe

  250,00 kr.22-09-2023
 2. Standerlampe, Fast pris. 
Hentes på Frejasgade i Vejle

  Standerlampe, Fast pris. Hentes på Frejasgade i Vejle

  150,00 kr.22-09-2023
 3. Gulvlampe, 140 cm høj retro gulvlampe sælges

  Gulvlampe, 140 cm høj retro gulvlampe sælges

  100,00 kr.22-09-2023
 4. Gulvlampe, Trafiklys Tivoli, Autospørgsmål: Er varen stadig til salg? Svar: JA
Trearmet Rød Sort Hvi

  Gulvlampe, Trafiklys Tivoli, Autospørgsmål: Er varen stadig til salg? Svar: JA Trearmet Rød Sort Hvid metallampe m. sort ledning. Praktisk fodafbryder. Praktisk Foldbar, sammenklappelig. Giver et hygg

  300,00 kr.22-09-2023
 5. Gulvlampe

  Gulvlampe

  100,00 kr.22-09-2023
 6. Gulvlampe, Antik gulvlampe - ukendt mærke.
Justerbar højde +/- 170 cm.
Skal afhentes i Ringkøbing/Ul

  Gulvlampe, Antik gulvlampe - ukendt mærke. Justerbar højde +/- 170 cm. Skal afhentes i Ringkøbing/Ulfborg.

  975,00 kr.22-09-2023

I skrivende stund er der 1.593 gulvlamper til salg på DBA. 991 af dem kan du købe til 500 kroner eller derunder.

Mindet om veninden kostede kun en 5’er

Pia udvælger møblerne til hjemmet ud fra, at de skal passe ind i huset, som er et ægte 70’er -hus.

- Vores hjem forpligter. Derfor går jeg typisk efter stentøj og keramik. Ting, der nok ikke ville passe ind, hvis vi en dag besluttede os for at flytte i et klassisk murstenshus, fortæller Pia.

Dengang hun og manden købte huset i Gentofte, købte de samtidig også et hjem, med et atypisk grønt marmorgulv ude i gangen. Et gulv, som Pia den dag i dag elsker, og hun indretter alle tingene i gangen efter det.

Det grønne billede ude i gangen har jeg bevist købt for at matche gulvet. Det kostede nok omkring en 5’er på et loppemarkedet på Fanø. Jeg købte det på en ferie sammen med min veninde fra Bruxelles, og nu, når jeg kigger på billedet, minder det mig om hende
siger Pia.
Det grønne marmorgulv lader Pia sig inspirere af, så mange af genbrugsfundene i gangen er grønne, som for eksempel billedet og lampen, du kan se til venstre i billedet. Foto: Julie Schoen
Det grønne marmorgulv lader Pia sig inspirere af, så mange af genbrugsfundene i gangen er grønne, som for eksempel billedet og lampen, du kan se til venstre i billedet. Foto: Julie Schoen

Men det er ikke kun 70’er- tema og grøn stil, der præger Pias smag. Det vigtigste er, at tingene er brugt.

- Jeg vil meget hellere købte tingene brugte frem for nye – for så er de pænere. Jeg kan godt lide idéen om, at tingene har en historie, og at de har gjort nogle andre glade. Det er jo også en ”forsikring: Når tingene ser så flotte ud efter så mange år på bagen, kan de tydeligvis holde i lang tid, siger Pia, der godt kan lide tanken om, at ingen andre ville kunne gå ud og købe et hjem magen til hendes på under en uge.

Det gode genbrugsfund, som støvsugeren gjorde en ende på

Hun finder mange af sine ting på DBA, men hun går også ofte på loppemarkeder eller handler på lauritz.com. Møblerne er også af og til købt i udlandet som et mindre om den ferie, familien har haft.

- Jeg går bevidst aldrig efter bestemte mærker. Jeg går kun efter de ting, der fanger mit blik – og som samtidig er en god handel. Jeg køber ikke noget, kun fordi, det er et lækkert mærke, for så ender man nemt med at købe det samme som andre, siger Pia.

På billedet til højre kan du se den hvide Panthella standerlampe, som Pia engang købte to af, men som nu desværre står tilbage alene. Foto: Julie Schoen
På billedet til højre kan du se den hvide Panthella standerlampe, som Pia engang købte to af, men som nu desværre står tilbage alene. Foto: Julie Schoen

LÆS OGSÅ: 8 vinterjakketrends, der egner sig bedst brugt

Hun har dog købt loppefund, som er af fine OG moderne mærker – for eksempel Eames stolene. Men Pia gik bevidst efter en af de mere upopulære modeller for at kunne få stolene lidt billigere og for at sikre sig, at ikke alle har dem. Hun gav omkring 300 kroner per styk.

Men hvis Pia synes om mærket og modellen, så slår hun til, også selvom møblet er populært - så længe prisen er billig:

- Jeg fandt engang to hvide Panthella standerlamper til omkring 500 kroner for dem begge. Dengang havde vi ikke en skid penge, så det var bare et rigtig godt køb. Lamperne var en fødselsdagsgave til min mand, men jeg kom til at smadre den ene, inden gaven var givet, da jeg skulle støvsuge. Så i dag har vi kun den ene, siger Pia.

Når hun i dag kigger på den ene, tilbageværende, tænker hun dog mest på, hvor helddig hun var at finde lamperne så billigt. 

Lampen minder mig om, at hvis man bare virkelig kigger og holder øje, kan man altså finde ting, som folk ikke gider at have, og som er gammelt og flot!

Panthella standerlamper til salg lige nu på DBA:

 1. Gulvlampe, Louis Poulsen, PANTHELLA FLOOR Verner Panton for Louis Poulsen
White opal acryl farve
Lam

  Gulvlampe, Louis Poulsen, PANTHELLA FLOOR Verner Panton for Louis Poulsen White opal acryl farve Lampen er uåbnet og stadig i original boks med certificate Kun pickup i Nørrebro

  5.200,00 kr.21-09-2023
 2. Gulvlampe, Panthella, Panthella lampe, ikke i særlig god stand

  Gulvlampe, Panthella, Panthella lampe, ikke i særlig god stand

  1.400,00 kr.18-09-2023
 3. Verner Panton - Louis Poulsen - Gulvlampe - Panthella

  Verner Panton - Louis Poulsen - Gulvlampe - Panthella

  Lamps, Smuk vintage Panthella gulvlampe, stående lampe. Gammel vintage model, med afbryder i foden, det har de nyere modeller ikke. Emhætten er i perfekt stand, uden revner eller ridser. Ledningen og

  3.725,00 kr.17-09-2023
 4. Gulvlampe, Flot gulv Panthella lampe uden nogen form for revner i skærm. Lampen er af en årgang da d

  Gulvlampe, Flot gulv Panthella lampe uden nogen form for revner i skærm. Lampen er af en årgang da den har trykknap på selve foden. Men den er defekt så vi har sat en fod tænd/sluk på ledningen.

  2.500,00 kr.16-09-2023
 5. Standerlampe, Pantella, Gulvlampe Verner Phanton, panthella, Phantella, ingen skrammer eller ridser

  Standerlampe, Pantella, Gulvlampe Verner Phanton, panthella, Phantella, ingen skrammer eller ridser, ingen stjerner i kuplen.

  3.000,00 kr.15-09-2023
 6. Gulvlampe, Panthella, Panthella gulvlampe. Meget velholdt. Ingen ridser eller skrammer. Afbryder på

  Gulvlampe, Panthella, Panthella gulvlampe. Meget velholdt. Ingen ridser eller skrammer. Afbryder på foden fungerer.. Ingen stjerne i toppen af skærmen.

  3.100,00 kr.09-09-2023

Lige nu er der 34 Panthella-lamper til salg på DBA. Hvis du ligesom Pia kun vil give 500 kroner for lampen, så har du i skrivende stund fire lamper at vælge imellem.

Den største besparelse, som Pia har gjort… tror hun nok

Den handel, hvor Pia dog har gjort den største fortjeneste, er dog ikke købet af de to genbrugslamper. Pia fortæller, at hun i Marienlyst for nyligt købte en Royal Copenhagen vase, som har en brombærklase malet på. Vasen er 35 centimeter høj, og den gav Pia kun 100 kroner for. Hun aner ikke, hvad den koster fra ny, men hun er overbevist om, at det var en af hendes bedste handler - besparelsesmæssigt.

Vasen havde dog også et lille skår, men det ser man ifølge Pia næsten ikke. Generelt er Pia ikke bange for at købe ting, der er gået en smule i stykker. Hun og manden er nemlig gode til at shine tingene op.

På billedet til venstre kan du se Royal Copenhagen-vasen, mens det er Pia, du kan se på billedet til højre. Foto: Julie Schoen
På billedet til venstre kan du se Royal Copenhagen-vasen, mens det er Pia, du kan se på billedet til højre. Foto: Julie Schoen

Lige for tiden leder Pia efter et brugt vitrineskab i teak træ med røget glas foran vinduerne, som kan stå og funkle i hendes stue med hendes champagneglassamling i.

Vidste du at...
Du kan sætte DBA til at holde øje med de ting, du er på jagt efter på DBA, og som endnu ikke er kommet til salg? Alt du skal gøre er at oprette en annonceagent, og så får du en mail, hver gang der oprettes en annonce med den ting, du leder efter.

Se videoen her, hvor vi forklarer, hvor nemt det er.

Daybeden er købt for 4.100 kroner. Pia og manden bød bare, og da ingen bød højere, endte de med at købe daybeden. Et køb, de ikke lige havde regnet med. Faktisk havde de helt glemt, at de havde budt på daybeden – men de er meget glade for den. Foto: Julie Schoen
Daybeden er købt for 4.100 kroner. Pia og manden bød bare, og da ingen bød højere, endte de med at købe daybeden. Et køb, de ikke lige havde regnet med. Faktisk havde de helt glemt, at de havde budt på daybeden – men de er meget glade for den. Foto: Julie Schoen

LÆS OGSÅ: Oliver Bjerrehuus scorer kassen på DBA

Her er Pias bedste råd til dig, der vil finde de gode genbrugsfund

1. Gå efter de ting, som alle de andre ikke vil have – gå i hvert fald uden om de moderne ting. Oftest er det her, du kan gøre den bedste handel.

2. Husk at prutte om prisen. Pia påpeger, at man altid skal prutte om prisen, når man køber brugt. De fleste sælgere er indstillet på at slå lidt af prisen.

3. Hvis du er i tvivl, så slå til. Hvis du for eksempel er på loppemarked, kan du oftest ikke komme tilbage dagen efter, hvis du skulle have ombestemt dig.

4. Hvis du har nemt ved at fixe ting, så gå efter de ting, der kræver en lille smule reparation, for så er der flest penge at spare

Mange af Pias genbrugsfund er købt med et lille skår i, eller en lille smule i stykker - hun og manden sætter dem nemlig gerne selv i stand, for det kan de spare rigtig mange penge på. Foto: Julie Schoen
Mange af Pias genbrugsfund er købt med et lille skår i, eller en lille smule i stykker - hun og manden sætter dem nemlig gerne selv i stand, for det kan de spare rigtig mange penge på. Foto: Julie Schoen

Husk, at du kan følge Pias profil på DBA. Hvis du trykker ’følg’, får du en mail, når hun sætter noget til salg. Pia sælger nemlig også ind i mellem sine ting. Hun har for det meste solgt børne- og babyudstyr såsom barnevogne og autostole, men også større ting som et køleskab.

Du kan også se mere til Pia i denne video. Hun har nemlig medvirket i DBA Guides program 'Guld i gemmerne', hvor vi tog hjem og hjalp Pia med at få solgt sine ting og vi fulgte tingene i armene på nye købere. Se med i videoen.

Hvis du elsker genbrug lige så højt som Pia, så er DBA Guide meget interesseret i at høre fra dig. Måske du er den næste genbrugselsker, vi aflægger et besøg.

Hvis du er interesseret i at åbne dørene til dit genbrugshjem for DBA Guide, så kontakt redaktionen på jschoen (@) ebay.com

Pia er langt fra den eneste genbrugselsker, som DBA Guide har besøgt. I denne artikel kan du komme hjem til Fie fra Næstved, der har købt sit køkken på DBA.

Du kan også tage et kig indenfor i 
Anders’ genbrugshjem – hans lampe i stuen har for eksempel hængt i en koncertsal i Stockholm.

Vi har senest besøgt Rie, som blandt andet har fundet en ny og smart funktion til et gammelt dukkehus. I 
denne video kan du se, hvad hun bruger dukkehuset til.

Elsker du også genbrug?
Hvis du har indrettet dit hjem med flere genbrugsfund, og du er frisk på at vise billeder af - og fortælle om – dit hjem, så skriv til os på dbaguide@ebay.com. Så kan det være, det er dit hjem, vi bringer en artikel om næste gang. Skriv gerne i mailen, hvis du også er frisk på, at vi kommer hjem til dig og filmer en lille video med dig og dit hjem.

Relaterede artikler