På besøg hos genbrugselskeren, Karoline
Bolig

På besøg hos genbrugselskeren, Karoline

DBA Guide
DBA Guide

200 kroner for den perfekte lampe, 250 kroner for en kommode i teaktræ og 20 kroner for de smukkeste smykkeskåle. Se hvordan Karoline bruger genbrugsfund til at gøre hendes studielejlighed på 30 kvadratmeter både flot og personlig - på SU-budget. Du kan nemt gøre hende kunsten efter.

Det giver ekstra god mening at købe brugt, når man er studerende. Det er 21-årige Karoline Bruun et rigtig godt eksempel på. Læs med her og få selv idéer til din lejlighed, når vi besøger den RUC-studerende i hendes lejlighed på 30 kvadratmeter i København, hvor hun har indrettet sig med masser af genbrugsfund, der ser alt andet end brugte ud.

- Jeg har købt flere ting brugt til min lejlighed, det præcise antal af brugte ting kan jeg nærmest ikke huske! Men flere af mine møbler og mindre genstande er genbrugsfund. Det giver super god mening for mig at købe brugte ting, da jeg synes, at genbrugsfund kan have en charme over sig samtidig med, at der ofte er masser af penge at spare, hvilket jo er rigtigt rart, når man lever som studerende, fortæller Karoline.

Karoline kan godt lide, at hun ikke skal gøre de vildeste og mest omfattende ting anderledes ved de genbrugsfund, hun køber. Derimod kan hun sagtens se muligheder i, hvordan man nemt kan gøre en ting lidt smartere, som man for eksempel kan se på hendes gulvlampe i guld.

Jeg fandt denne standerlampe i guld, som jeg syntes havde en super fed fod. Lampen er et rigtig godt fund for mig, da den var i god stand, men med et andet udtryk, end hvad jeg havde set ved andre nyere lamper til 200 kroner. Da jeg købte lampen, havde den en lampeskærm, der ikke var så pæn og en almindelig størrelse pære
siger Karoline.

Karoline havde længe ledt efter en standerlampe, men ikke fundet noget der faldt i hendes smag. Hun vidste med det samme, hvad der skulle ske med genbrugsfundet.

Lampen ligner absolut ikke et genbrugsfund til 200 kroner! Læs hvad Katrine gjorde ved den herunder
Lampen ligner absolut ikke et genbrugsfund til 200 kroner! Læs hvad Katrine gjorde ved den herunder

- Ideen til, hvad jeg ville gøre, kom egentlig i det øjeblik, jeg så lampen. Jeg valgte at fjerne lampeskærmen og sætte en rigtig stor edison-pære i den i stedet. Det gav lampen et helt andet og mere moderne udtryk. 

Har du en lampe, du vil opdatere med en stor edison-pære, så finder du dem selvfølgelig på DBA lige her.

Vil du gøre Karoline kunsten efter og opdatere en standerlampe i guld, så finder du dem her – og se et udvalg af  de 652 forskellige standerlamper på DBA herunder. 

Få en lampe som Karoline. Begynd her:

 1. Standerlampe, Standerlampe i metal, ideel som læselampe eller hyggebelysning. Den er også super fin

  Standerlampe, Standerlampe i metal, ideel som læselampe eller hyggebelysning. Den er også super fin æstetisk. Flot farve, der kan bryde i ethvert hjem. Mål H. 150cm, D. 30cm Bruger 1 x E27 pære, max.

  600,00 kr.27-09-2023
 2. Standerlampe

  Standerlampe

  Standerlampe, Jo Hammerborg, Par standerlamper,model junior designet af Jo Hammerborg i 60erne. Farven er mat brun. Produceret af Fog & Mørup. H 120 cm.Ø 14 cm. Pæn stand. Samlet pris. Evt kan lev aft

  3.400,00 kr.10-07-2021
 3. Standerlampe, Ukendt, Fin hvid standerlampe med rigtig behageligt lys. Stålskærme, 142 cm. høj.

  Standerlampe, Ukendt, Fin hvid standerlampe med rigtig behageligt lys. Stålskærme, 142 cm. høj.

  250,00 kr.27-09-2023
 4. Standerlampe, Elwis, Super fin unik retro lampe. Har aldrig været brugt. 
Det er en Elwis B-Reflekto

  Standerlampe, Elwis, Super fin unik retro lampe. Har aldrig været brugt. Det er en Elwis B-Reflektor lampe monteret på LL tripod fra Hama i krom. Original æsker følger med.

  1.200,00 kr.27-09-2023
 5. Standerlampe, Le Klint 370, Det er Andreas Hansen, som i 2002 har designet denne lampe i metallic. D

  Standerlampe, Le Klint 370, Det er Andreas Hansen, som i 2002 har designet denne lampe i metallic. Det øverste stykke på stammen kan justeres, således at den samlede højde kan variere fra 99-142 cm. S

  895,00 kr.27-09-2023
 6. Standerlampe, Standerlampe med hvid klokkeformet skærm og mulighed for at justerer højden, pæn stand

  Standerlampe, Standerlampe med hvid klokkeformet skærm og mulighed for at justerer højden, pæn stand

  450,00 kr.27-09-2023

Her kan du se de over 600 forskellige standerlamper, der er til salg på DBA.

En anden ting, Karoline havde været på jagt efter, var et møbel af teaktræ. Det skulle være lige præcis den type træ, for at det passede ind hjemme hos hende. Hendes tanke om, hvordan man indretter, når man bor småt, kan måske inspirere dig.

- Min lejlighed er forholdsvis lille, og derfor har jeg generelt en tendens til at holde de fleste af mine møbler og ting i lyse og hvide farver. Men netop teaktræs mørke farve synes jeg giver en rigtig god kontrast til resten af lejligheden. Jeg synes, det har et super fedt og retro udtryk, som man ved har en vis kvalitet over sig, fortæller hun om grunden til, at hun var på jagt efter noget i netop denne træsort.

Kommoden er en af de få ting, der ikke er holdt i lyse farver hjemme hos Karoline, og det er der en god grund til
Kommoden er en af de få ting, der ikke er holdt i lyse farver hjemme hos Karoline, og det er der en god grund til

Prisen var i den grad også SU-venlig, da hun endelig fandt drømmemøblet.

- Jeg kunne ikke andet end at blive glad, da jeg fandt den helt perfekte kommode til kun 350 kroner! Den var et rigtig godt fund for mig, da den er i virkelig fin stand og har et flot klassisk udtryk.

Du kan også finde en smuk kommode i teaktræ på DBA, lige nu er der 210 annoncer du kan vælge imellem.

Find det på DBA

 1. Kommode, Super flot Kommode af teaktræ.
Kommode af finéret teaktræ og front med 8 skuffer og uden nø

  Kommode, Super flot Kommode af teaktræ. Kommode af finéret teaktræ og front med 8 skuffer og uden nøgle. H. 130 B 80 x D 40 cm. Dansk møbelproducent. Ny slebet samt olieret med Koldpresset Jomfru Lino

  2.525,00 kr.27-09-2023
 2. Avisholder palisander

  Avisholder palisander

  Tidsskriftholder , Fin tidskriftsholder / avisholder. Udført i palisander og læder. Møblets mål er H 43 L 45 B 26.Henvendelser besvares hurtigt alle dage. Møblet er til salg så længe det er på nettet

  350,00 kr.26-01-2023
 3. Johannes Andersen rullebord

  Johannes Andersen rullebord

  Rullebord, KAN LEVERES , Johannes Andersen rullebord / serveringsvogn. Møblet er udført i egetræ og fremstår med 3 hylder heraf en i formica. Bordet er lakeret.Henvendelser besvares hurtigt alle dage.

  3.700,00 kr.06-07-2023
 4. Bakkebord

  Bakkebord

  Bakkebord, Bakkebord / rullebord / sofabord mv. Bordet er med løse bakker der kan tages af bordet og det kan nemt slåes sammen. Bordets mål er H 58 Diameter 52.Henvendelser besvares hurtigt alle dage.

  500,00 kr.24-01-2023
 5. Gammel smuk teak kommode / skænk med barskab, Wow !! Magen til skønhed som står så smukt som en komm

  Gammel smuk teak kommode / skænk med barskab, Wow !! Magen til skønhed som står så smukt som en kommode, men også har det at det er den skønneste minibar . Jeg er vild med den lethed møblet har og det

  1.695,00 kr.23-09-2023
 6. Kommode, Teaktræs kommode.. fin stand med nøgle og det hele.

  Kommode, Teaktræs kommode.. fin stand med nøgle og det hele.

  400,00 kr.23-09-2023

Nogle gange handler de gode genbrugsfund også om at se alternative muligheder  i ting, der egentlig er lavet til noget helt andet. På teaktræskommoden står der en porcelænsskål og en krystalskål, der bruges til Karolines smykker. Du kan nemt gøre hende tricket efter.

Det er lidt en cliché, men det er virkelig de små detaljer, der gør forskellen, også når det gælder indretning. De kan være det, der gør hjemmet personligt
Det er lidt en cliché, men det er virkelig de små detaljer, der gør forskellen, også når det gælder indretning. De kan være det, der gør hjemmet personligt

Jeg tror, at jeg fik ideen til at bruge skålene som smykkeholder, fordi de var så små. Jeg synes, det er super fedt, når man kan se andre funktioner i genbrugsfund, end det de egentlig er lavet til. Jeg var egentlig ikke på udkig efter dem, men da jeg tilfældigt fandt dem, var de bare så fine og billige, at jeg ikke kunne lade være med at købe dem. Jeg gav 20 kroner i alt for dem, og så kom de direkte med hjem og blev mine nye smykkeholdere. De har lidt charme og farve, som er med til at pifte lejligheden op.

Vil du også have en krystalskål som smykkeholder - eller måske til sæben på badeværelset eller til dine vatrondeler, så er der 53 annoncer på DBA lige nu.

Er du på udkig efter en lille porcelænsskål, finder du det selvfølgelig også her – se et lille udvalg i galleriet herunder.

Små porcelænsskåle til salg på DBA:

 1. Musselmalet Helblonde

Lille to-delt skål

  Musselmalet Helblonde Lille to-delt skål

  Porcelæn, Musselmalet Helblonde Lille to-delt skål, Musselmalet Helblonde Lille to-delt skål, Royal Copenhagen Musselmalet Helblonde, lille to-delt skål / asiet. Fabriksmærket viser, at denne er pr

  2.500,00 kr.27-09-2023
 2. Royal Copenhagen 

Lille oval Art Nouveau skål med låg

  Royal Copenhagen Lille oval Art Nouveau skål med låg

  Porcelæn, Royal Copenhagen Lille oval Art Nouveau skål med, Royal Copenhagen Lille oval Art Nouveau skål med, Royal Copenhagen Art Nouveau, lille oval skål med låg. Af fabriksmærket ses det, at d

  875,00 kr.20-11-2021
 3. Royal Copenhagen Tenera

Lille skål

  Royal Copenhagen Tenera Lille skål

  Porcelæn, Royal Copenhagen Tenera Lille skål, Royal Copenhagen Tenera Lille skål, Aluminia og Royal Copenhagen Tenera, lille skål. Designet af Inge-Lise Kofoed. Dekorationsnummer 586/2956. 1. sor

  150,00 kr.20-11-2021
 4. Royal Copenhagen keramik

Lille firkantet skål af Ellen Ma

  Royal Copenhagen keramik Lille firkantet skål af Ellen Ma

  Porcelæn, Royal Copenhagen keramik Lille firkantet skål af , Royal Copenhagen keramik Lille firkantet skål af , Royal Copenhagen keramik, lille firkantet skål. Designet af Ellen Malmer. Dekoratio

  2.000,00 kr.20-11-2021
 5. Gustavsberg Sverige

Lille Agenta skål

  Gustavsberg Sverige Lille Agenta skål

  Porcelæn, Gustavsberg Sverige Lille Agenta skål, Gustavsberg Sverige Lille Agenta skål, Gustavsberg Sverige, lille Agenta skål. Designet af Wilhelm Kåge. Diameter 13,5 cm. Perfekt stand uden fejl

  575,00 kr.20-11-2021
 6. Tranquebar

Sjælden lille skål på fod

  Tranquebar Sjælden lille skål på fod

  Porcelæn, Tranquebar Sjælden lille skål på fod, Tranquebar Sjælden lille skål på fod, Aluminia Tranquebar, sjælden lille skål på fod. Dekorationsnummer 11/1093. 2. sortering pga. lidt pletter i gl

  2.600,00 kr.20-11-2021

Karoline er ikke færdig med at finde genbrugsgodter til lejligheden endnu, og der er lagt en plan for, hvad der nu skal søges efter.

I øjeblikket kigger jeg meget på plakater og billeder. Jeg er først fornyeligt flyttet ind i min lejlighed, så der mangler lidt pynt til væggene. Jeg vil gerne finde noget, som ikke hænger i alle hjem, så lige nu kigger jeg på meget forskelligt.

Trænger du også til nyt på væggene, så er der 10.353 annoncer under 'Plakater, tryk og litografier' på DBA at vælge imellem.

Annoncer i kategorien 'Plakter, tryk og litografier' på DBA:

 1. Akrylmaleri, Cas, motiv: Abstrakt, b: 70 h: 90, Meget spændende komposition
70x90

  Akrylmaleri, Cas, motiv: Abstrakt, b: 70 h: 90, Meget spændende komposition 70x90

  800,00 kr.27-09-2023
 2. plakat, Vincent van Gogh, motiv: Les Iris, b: 77 h: 107, Stor og fin plakat i lyse - gule farver.
Af

  plakat, Vincent van Gogh, motiv: Les Iris, b: 77 h: 107, Stor og fin plakat i lyse - gule farver. Af Vincent van Gogh Motiv: "LES IRIS". I flot gul træramme, som passer i farven til plakaten. Mål incl

  650,00 kr.27-09-2023
 3. plakat, Erik Hoppe, motiv: Landskab og person, b: 67 h: 53, Plakat af ERIK HOPPE.
I hvid ramme.
Sign

  plakat, Erik Hoppe, motiv: Landskab og person, b: 67 h: 53, Plakat af ERIK HOPPE. I hvid ramme. Signatur: HOPPE. Mål: 53x67 cm. Kr. 450,- (5768-69)G

  450,00 kr.27-09-2023
 4. Signeret Hornsleth Plakat, Kristian Von Hornsleth, b: 50 h: 70, Fed plakat der får masser af opmærks

  Signeret Hornsleth Plakat, Kristian Von Hornsleth, b: 50 h: 70, Fed plakat der får masser af opmærksomhed. Med unik underskrift fra 2015, som ikke er magen til dem der ellers findes derude. Er et sup

  2.000,00 kr.27-09-2023
 5. Signeret Hornsleth Plakat, Kristian Von Hornsleth, b: 50 h: 70, Fed plakat der får masser af opmærks

  Signeret Hornsleth Plakat, Kristian Von Hornsleth, b: 50 h: 70, Fed plakat der får masser af opmærksomhed. Med unik underskrift fra 2016, som ikke er magen til dem der ellers findes derude. Er et sup

  2.000,00 kr.27-09-2023
 6. tryk i glas og ramme, H. A. Brendekilde, motiv: Bedstefar kommer, b: 59 h: 49, Sort-hvidt tryk : "Be

  tryk i glas og ramme, H. A. Brendekilde, motiv: Bedstefar kommer, b: 59 h: 49, Sort-hvidt tryk : "Bedstefar kommer" i pæn glas og ramme. Billedet er ca. 100 år gammelt. Under billedet står: H.A. Bren

  850,00 kr.27-09-2023

Et af de steder, Karoline finder inspiration til indretningen, er på de sociale medier, hvor hun følger folk, som hun synes er gode til at se muligheder i deres indretning. Derudover har hun et råd til alle, der gerne vil bo lækkert uden at bruge hele budgettet på det.

- Jeg vil sige, at man kan købe de fleste ting brugt og stadig holde sit hjem pænt. Personligheden synes jeg netop kommer til udtryk, når man køber brugte ting – på den måde sikrer man sig, at det ikke er noget, alle har, samtidig med, at man sparer penge, siger Katrine som afslutning.

Hvis du elsker genbrug lige så højt som Karoline, så er DBA Guide meget interesseret i at høre fra dig. Måske du er den næste genbrugselsker, vi aflægger et besøg.

Hvis du er interesseret i at åbne dørene til dit genbrugshjem for DBA Guide, så kontakt redaktionen på jschoen (@) ebay.com

Vil du gerne have mere inspiration til at indrette studieboligen? Så se Guldlogs guide til trendy genbrugsmøbler til studieboligen og Lise og Michaels DIY-guide til en god garderobeløsning

Elsker du også genbrug?
Hvis du har indrettet dit hjem med flere genbrugsfund, og du er frisk på at vise billeder af - og fortælle om – dit hjem, så skriv til os på dbaguide@ebay.com. Så kan det være, det er dit hjem, vi bringer en artikel om næste gang. Skriv gerne i mailen, hvis du også er frisk på, at vi kommer hjem til dig og filmer en lille video med dig og dit hjem.

Relaterede artikler