På besøg hos genbrugselskeren, Karoline
Bolig

På besøg hos genbrugselskeren, Karoline

DBA Guide
DBA Guide

200 kroner for den perfekte lampe, 250 kroner for en kommode i teaktræ og 20 kroner for de smukkeste smykkeskåle. Se hvordan Karoline bruger genbrugsfund til at gøre hendes studielejlighed på 30 kvadratmeter både flot og personlig - på SU-budget. Du kan nemt gøre hende kunsten efter.

Det giver ekstra god mening at købe brugt, når man er studerende. Det er 21-årige Karoline Bruun et rigtig godt eksempel på. Læs med her og få selv idéer til din lejlighed, når vi besøger den RUC-studerende i hendes lejlighed på 30 kvadratmeter i København, hvor hun har indrettet sig med masser af genbrugsfund, der ser alt andet end brugte ud.

- Jeg har købt flere ting brugt til min lejlighed, det præcise antal af brugte ting kan jeg nærmest ikke huske! Men flere af mine møbler og mindre genstande er genbrugsfund. Det giver super god mening for mig at købe brugte ting, da jeg synes, at genbrugsfund kan have en charme over sig samtidig med, at der ofte er masser af penge at spare, hvilket jo er rigtigt rart, når man lever som studerende, fortæller Karoline.

Karoline kan godt lide, at hun ikke skal gøre de vildeste og mest omfattende ting anderledes ved de genbrugsfund, hun køber. Derimod kan hun sagtens se muligheder i, hvordan man nemt kan gøre en ting lidt smartere, som man for eksempel kan se på hendes gulvlampe i guld.

Jeg fandt denne standerlampe i guld, som jeg syntes havde en super fed fod. Lampen er et rigtig godt fund for mig, da den var i god stand, men med et andet udtryk, end hvad jeg havde set ved andre nyere lamper til 200 kroner. Da jeg købte lampen, havde den en lampeskærm, der ikke var så pæn og en almindelig størrelse pære
siger Karoline.

Karoline havde længe ledt efter en standerlampe, men ikke fundet noget der faldt i hendes smag. Hun vidste med det samme, hvad der skulle ske med genbrugsfundet.

Lampen ligner absolut ikke et genbrugsfund til 200 kroner! Læs hvad Katrine gjorde ved den herunder
Lampen ligner absolut ikke et genbrugsfund til 200 kroner! Læs hvad Katrine gjorde ved den herunder

- Ideen til, hvad jeg ville gøre, kom egentlig i det øjeblik, jeg så lampen. Jeg valgte at fjerne lampeskærmen og sætte en rigtig stor edison-pære i den i stedet. Det gav lampen et helt andet og mere moderne udtryk. 

Har du en lampe, du vil opdatere med en stor edison-pære, så finder du dem selvfølgelig på DBA lige her.

Vil du gøre Karoline kunsten efter og opdatere en standerlampe i guld, så finder du dem her – og se et udvalg af  de 652 forskellige standerlamper på DBA herunder. 

Få en lampe som Karoline. Begynd her:

 1. Standerlampe, Panthella, Panthella lampe som virker, men med få defekter, se billederne.
Sælges for

  Standerlampe, Panthella, Panthella lampe som virker, men med få defekter, se billederne. Sælges for 1000kr

  1.000,00 kr.16-06-2024
 2. Standerlampe, Ikea, Ikealampe i fin stand.
Højde ca. 175 cm.

  Standerlampe, Ikea, Ikealampe i fin stand. Højde ca. 175 cm.

  250,00 kr.16-06-2024
 3. Standerlampe, IKEA, Dejlig standerlampe med dæmpbart lys, så man kan skabe både hyggestemning, eller

  Standerlampe, IKEA, Dejlig standerlampe med dæmpbart lys, så man kan skabe både hyggestemning, eller have praktisk læselys. Fejler intet. Fra røgfrit hjem. Der medfølger tre dæmpbare pærer. Lamp

  150,00 kr.16-06-2024
 4. Standerlampe, Gubi, BL3 Gulvlampe er en elegant og enkel Gulvlampe - en tidsløs klassiker. Designet

  Standerlampe, Gubi, BL3 Gulvlampe er en elegant og enkel Gulvlampe - en tidsløs klassiker. Designet i 1930 af Robert Dudley Best for Bestlite Højde 113 cm - 152 cm Diameter 28 cm (Fod), 16 cm (Skærm)

  2.800,00 kr.16-06-2024
 5. Standerlampe, Ca. 155 cm høj standerlampe. Sølvfarvet. 
Kan afhentes tæt på motorvejsafkørsel 45. 
S

  Standerlampe, Ca. 155 cm høj standerlampe. Sølvfarvet. Kan afhentes tæt på motorvejsafkørsel 45. Se også mine andre annoncer.

  99,00 kr.16-06-2024
 6. Standerlampe, Mahogni standerlampe / gulvlampe ca. 180 cm høj

  Standerlampe, Mahogni standerlampe / gulvlampe ca. 180 cm høj

  1.000,00 kr.21-04-2024

Her kan du se de over 600 forskellige standerlamper, der er til salg på DBA.

En anden ting, Karoline havde været på jagt efter, var et møbel af teaktræ. Det skulle være lige præcis den type træ, for at det passede ind hjemme hos hende. Hendes tanke om, hvordan man indretter, når man bor småt, kan måske inspirere dig.

- Min lejlighed er forholdsvis lille, og derfor har jeg generelt en tendens til at holde de fleste af mine møbler og ting i lyse og hvide farver. Men netop teaktræs mørke farve synes jeg giver en rigtig god kontrast til resten af lejligheden. Jeg synes, det har et super fedt og retro udtryk, som man ved har en vis kvalitet over sig, fortæller hun om grunden til, at hun var på jagt efter noget i netop denne træsort.

Kommoden er en af de få ting, der ikke er holdt i lyse farver hjemme hos Karoline, og det er der en god grund til
Kommoden er en af de få ting, der ikke er holdt i lyse farver hjemme hos Karoline, og det er der en god grund til

Prisen var i den grad også SU-venlig, da hun endelig fandt drømmemøblet.

- Jeg kunne ikke andet end at blive glad, da jeg fandt den helt perfekte kommode til kun 350 kroner! Den var et rigtig godt fund for mig, da den er i virkelig fin stand og har et flot klassisk udtryk.

Du kan også finde en smuk kommode i teaktræ på DBA, lige nu er der 210 annoncer du kan vælge imellem.

Find det på DBA

 1. Retro skænk, Teak, Flot retro skænk eller kommode i teaktræ. Fire flotte hylder der glider som en dr

  Retro skænk, Teak, Flot retro skænk eller kommode i teaktræ. Fire flotte hylder der glider som en drøm. Står klar til brug. Mål: H 63 L 90 D 42 Skal hentes i stue etage. Se også mine andre annonce

  1.195,00 kr.16-06-2024
 2. Teak kommode, Retro, Virkelig smuk teaktræs kommode med 5 skuffer. Fuldent med funktions dygtig lås

  Teak kommode, Retro, Virkelig smuk teaktræs kommode med 5 skuffer. Fuldent med funktions dygtig lås i øverste skuffe med tilhørende nøgle. Et super klassisk møbel fra 1960erne. I virkelig god stand Af

  1.395,00 kr.16-06-2024
 3. Teaktræ kommode

  Teaktræ kommode

  500,00 kr.16-06-2024
 4. Entremøbler, Illums Bolighus, Sæt bestående af: Spejl, bænk, kommode med 2 skuffer og hylde, 2 knage

  Entremøbler, Illums Bolighus, Sæt bestående af: Spejl, bænk, kommode med 2 skuffer og hylde, 2 knagerækker, hattehylde/bøjlestang og 10 knager. Teak med sort og messing. Brugt men velholdt.

  2.500,00 kr.16-06-2024
 5. Teak kommode, Kommode Dansk design med 5 skuffer..(den ene knap mangler)
Skufferne er tappet sammen.

  Teak kommode, Kommode Dansk design med 5 skuffer..(den ene knap mangler) Skufferne er tappet sammen. Tilskrevet Kai Kristiansen. Buet front. Se mål på foto Kan leveres eller kom og kig. Nu 1650,-

  1.650,00 kr.15-06-2024
 6. Møbler, Sælges....

2 stk. Teak kommoder, 1 i massiv og 1 i finer.
I god stand.
1 stk. Gang møbel i

  Møbler, Sælges.... 2 stk. Teak kommoder, 1 i massiv og 1 i finer. I god stand. 1 stk. Gang møbel i teak i god stand. 1 stk. ukendt lampe. Prisen er for det hele.

  1.800,00 kr.15-06-2024

Nogle gange handler de gode genbrugsfund også om at se alternative muligheder  i ting, der egentlig er lavet til noget helt andet. På teaktræskommoden står der en porcelænsskål og en krystalskål, der bruges til Karolines smykker. Du kan nemt gøre hende tricket efter.

Det er lidt en cliché, men det er virkelig de små detaljer, der gør forskellen, også når det gælder indretning. De kan være det, der gør hjemmet personligt
Det er lidt en cliché, men det er virkelig de små detaljer, der gør forskellen, også når det gælder indretning. De kan være det, der gør hjemmet personligt

Jeg tror, at jeg fik ideen til at bruge skålene som smykkeholder, fordi de var så små. Jeg synes, det er super fedt, når man kan se andre funktioner i genbrugsfund, end det de egentlig er lavet til. Jeg var egentlig ikke på udkig efter dem, men da jeg tilfældigt fandt dem, var de bare så fine og billige, at jeg ikke kunne lade være med at købe dem. Jeg gav 20 kroner i alt for dem, og så kom de direkte med hjem og blev mine nye smykkeholdere. De har lidt charme og farve, som er med til at pifte lejligheden op.

Vil du også have en krystalskål som smykkeholder - eller måske til sæben på badeværelset eller til dine vatrondeler, så er der 53 annoncer på DBA lige nu.

Er du på udkig efter en lille porcelænsskål, finder du det selvfølgelig også her – se et lille udvalg i galleriet herunder.

Små porcelænsskåle til salg på DBA:

 1. Porcelæn, Diverse jordbær ting, 1 stor skål 1 lille skål 2 frokosttallerkner og 1 kande, sælges sam

  Porcelæn, Diverse jordbær ting, 1 stor skål 1 lille skål 2 frokosttallerkner og 1 kande, sælges samlet til kr 40,00, sendes ikke, afhentes I Herlev

  40,00 kr.16-06-2024
 2. Porcelæn, Blomstret stel, Vintage, Smukt blomstret stel med lyserøde roser. 5 middagstallerkener 24

  Porcelæn, Blomstret stel, Vintage, Smukt blomstret stel med lyserøde roser. 5 middagstallerkener 24 cm i diameter. 3 dybe tallerkener 25 cm i diameter. Lille skål 23 x 14,5 cm. Stor dyb skål 20 x 20 c

  20,00 kr.16-06-2024
 3. Porcelæn, Tekopper og skål, Fattigmandsmussel, Tekopper, diameter 7,5 cm, lille skål med diameter 13

  Porcelæn, Tekopper og skål, Fattigmandsmussel, Tekopper, diameter 7,5 cm, lille skål med diameter 13,5 cm. Fattigmandsmussel.

  40,00 kr.16-06-2024
 4. Porcelæn, Royal Copenhagen / Dahl Jensen  skål, Royal Copenhagen / Dahl Jensen, Lille Royal Copenha

  Porcelæn, Royal Copenhagen / Dahl Jensen skål, Royal Copenhagen / Dahl Jensen, Lille Royal Copenhagen skål uden skår og brugsspor

  100,00 kr.16-06-2024
 5. Porcelæn, Kaffe- og mokkastel, Rosenborg fra Københavns Porcelains maleri, Rosenborg kaffestel - all

  Porcelæn, Kaffe- og mokkastel, Rosenborg fra Københavns Porcelains maleri, Rosenborg kaffestel - alle dele har pæn guldkant: 1 kaffekande 1 sukkerskål med en figur på låget 1 flødekande 10 kopper (2

  450,00 kr.16-06-2024
 6. Porcelæn, Kaffestel, Hvid Polar Desiree, Kaffestel 12 pers. sælges
Tallerken 17 cm - der er et lille

  Porcelæn, Kaffestel, Hvid Polar Desiree, Kaffestel 12 pers. sælges Tallerken 17 cm - der er et lille skår på 2 tallerkner Underkop 13 cm Kop høj 6 cm diam. 8 cm Skål med låg høj 5 cm diam. 10 cm

  200,00 kr.16-06-2024

Karoline er ikke færdig med at finde genbrugsgodter til lejligheden endnu, og der er lagt en plan for, hvad der nu skal søges efter.

I øjeblikket kigger jeg meget på plakater og billeder. Jeg er først fornyeligt flyttet ind i min lejlighed, så der mangler lidt pynt til væggene. Jeg vil gerne finde noget, som ikke hænger i alle hjem, så lige nu kigger jeg på meget forskelligt.

Trænger du også til nyt på væggene, så er der 10.353 annoncer under 'Plakater, tryk og litografier' på DBA at vælge imellem.

Annoncer i kategorien 'Plakter, tryk og litografier' på DBA:

 1. Ramme , b: 78 h: 108, Stor ramme 
108 cm høj. 78 cm bred. 

Afhentes i Brønshøj

  Ramme , b: 78 h: 108, Stor ramme 108 cm høj. 78 cm bred. Afhentes i Brønshøj

  125,00 kr.16-06-2024
 2. Plakat, Ole Aakjær, motiv: Kvinder, b: 70 h: 100, Smuk Ole Aakjær plakat med mange fine deltaljer.

  Plakat, Ole Aakjær, motiv: Kvinder, b: 70 h: 100, Smuk Ole Aakjær plakat med mange fine deltaljer. Signeret og der er kun 300 stk i omløb Bemærk at plakaten har lidt patina, se billedet 3. ?? Sender

  1.495,00 kr.16-06-2024
 3. Poster, motiv: Demon Slayer, b: 52 h: 38, Brugt men ok. 

Sendes ikke. Fra ikke ryger hjem.

  Poster, motiv: Demon Slayer, b: 52 h: 38, Brugt men ok. Sendes ikke. Fra ikke ryger hjem.

  25,00 kr.16-06-2024
 4. Billede , Johannes Meyer Andersen, motiv: Skagen, Smukt stort billede fra Johannes Meyer Andersen.
M

  Billede , Johannes Meyer Andersen, motiv: Skagen, Smukt stort billede fra Johannes Meyer Andersen. Motiv, Skagen. Fra 1989. Og er også signeret med blyant. Tilmed i flot sølv ramme.

  800,00 kr.16-06-2024
 5. Linoleumstryk, Ole Sporring, b: 80 h: 67, Linoleumssnit indrammet bag glas.
Eget Tryk,- signeret Ole

  Linoleumstryk, Ole Sporring, b: 80 h: 67, Linoleumssnit indrammet bag glas. Eget Tryk,- signeret Ole Sporring 1986

  800,00 kr.16-06-2024
 6. Linoleumstryk, Ole Sporring, b: 80 h: 67, Linoleumssnit indrammet bag glas.
Eget Tryk,- signeret Ole

  Linoleumstryk, Ole Sporring, b: 80 h: 67, Linoleumssnit indrammet bag glas. Eget Tryk,- signeret Ole Sporring 1986

  800,00 kr.16-06-2024

Et af de steder, Karoline finder inspiration til indretningen, er på de sociale medier, hvor hun følger folk, som hun synes er gode til at se muligheder i deres indretning. Derudover har hun et råd til alle, der gerne vil bo lækkert uden at bruge hele budgettet på det.

- Jeg vil sige, at man kan købe de fleste ting brugt og stadig holde sit hjem pænt. Personligheden synes jeg netop kommer til udtryk, når man køber brugte ting – på den måde sikrer man sig, at det ikke er noget, alle har, samtidig med, at man sparer penge, siger Katrine som afslutning.

Hvis du elsker genbrug lige så højt som Karoline, så er DBA Guide meget interesseret i at høre fra dig. Måske du er den næste genbrugselsker, vi aflægger et besøg.

Hvis du er interesseret i at åbne dørene til dit genbrugshjem for DBA Guide, så kontakt redaktionen på jschoen (@) ebay.com

Vil du gerne have mere inspiration til at indrette studieboligen? Så se Guldlogs guide til trendy genbrugsmøbler til studieboligen og Lise og Michaels DIY-guide til en god garderobeløsning

Elsker du også genbrug?
Hvis du har indrettet dit hjem med flere genbrugsfund, og du er frisk på at vise billeder af - og fortælle om – dit hjem, så skriv til os på dbaguide@ebay.com. Så kan det være, det er dit hjem, vi bringer en artikel om næste gang. Skriv gerne i mailen, hvis du også er frisk på, at vi kommer hjem til dig og filmer en lille video med dig og dit hjem.

Relaterede artikler