Ekspert: 6 møbler det bedst kan betale sig at købe på DBA
BoligLivsstil

Ekspert: 6 møbler det bedst kan betale sig at købe på DBA

Julie Schoen
Julie Schoen

Det er billigt, det har den rigtige patina, og du får en historie med. Der er mange argumenter for at købe brugt, og nogle gange er det simepelthen også bare mere moderne. Læs de 6 ting du ifølge en ekspert med fordel kan købe på DBA for at få en moderne indretning, her.

Vi kender det vist alle sammen: Glæden ved at spotte noget top moderne på et loppemarked til en billig pris. Sådan får man både noget moderne, noget med historie, en model din nabo nok ikke har, og du sparer penge.

I denne artikel øger vi dine chancer for, hvor tit disse situationer opstår. For vi har fået en designekspert til at pege på 6 moderne ting til indretningen, der er federe at finde brugt – og hvor du samtidig sparer en god sjat penge på at finde dem på second hand-markedet. Ting, der er moderne igen, og hvor du i nogle af tilfældene kun kan finde dem brugte.

Designeksperten er Niels Jørgen Jørgensen, der lige nu er aktuel i TV2-programmet ’Fantastiske Hammerslag’. Et program, han har medvirket i siden 2016. 

1. Flerfarvede keramik

Keramik er virkelig oppe i tiden, og rammer du ind i de helt rigtige mærker, de helt hotte modeller, kan du ende med at betale kassen.

Lige nu er flerfarvede keramik moderne, lyder det fra designeksperten, der dog også kan se på brugtmarkedet, at meget af det flerfarvede keramik også er tilsvarende dyrt.

Men der er en undtagelse. Den kan du læse om under dette billede:

Her kan du se noget flerfarvede keramik. Noget, som Niels Jørgen Jørgensen synes, er særligt smukt
Her kan du se noget flerfarvede keramik. Noget, som Niels Jørgen Jørgensen synes, er særligt smukt
Italiensk porcelæn kan noget. Italienerne har nogle fede retroting, som lægger sig meget op af det, der er moderne lige nu. Og det kan du faktisk finde ret billigt på DBA
lyder rådet fra Niels Jørgen Jørgensen.

I DBAs kategori ’Glas porcelæn og bestik’ kan du derfor søge efter ’italiensk’ eller ’Italy’, og her vil der dukke en del, forholdsvist billige ting frem. Du kan evenetuelt også søge ’keramik’, for at få frasorteret det italienske bestik, glas og porcelæn. Her kan du være heldig at finde det flotte keramik for kun 50-150 kroner.

Men det er med at gøre det snart, for om lidt får folk måske øjnene op for, at italiensk er det nye sort. Sådan går det nemlig ofte med de usete markeder:

- Førhen kunne du søge på ’West Germany’ på DBA, og så blev du præsenteret for 1.000 forskellige vaser fra mærker, der var billige. Men nu er det blevet moderne, og derfor er priserne steget, fortæller Niels Jørgen Jørgensen.

Italiensk keramik på DBA:

 1. Keramik, Kande, Buttet italiensk keramik kande 

Håndmalet og glaseret med den fineste gule farve.
K

  Keramik, Kande, Buttet italiensk keramik kande Håndmalet og glaseret med den fineste gule farve. Kanden er godkendt til fødevarer, kan også bruges som vase. Måler 17,5 i højden Fremstår uden skår

  179,00 kr.29-03-2023
 2. Keramik, Italiensk fin krukke, Italiensk fin krukke med blomster og låg. beige grundfarve og gul og

  Keramik, Italiensk fin krukke, Italiensk fin krukke med blomster og låg. beige grundfarve og gul og lyseblomster med lyserød med fødder og håndtag ca. 23 cm høj og 20 cm i diameter. med blomster og lå

  250,00 kr.29-03-2023
 3. Keramik, vase, 

Gammel italiensk vase med "ører". Pæn tilstand. H:29cm, B:17cm. Kun kontanter og p

  Keramik, vase, Gammel italiensk vase med "ører". Pæn tilstand. H:29cm, B:17cm. Kun kontanter og personlig afhentning på Amager, Jenagade.

  100,00 kr.29-03-2023
 4. Keramik, Italiensk, skål og vase, Italy Bitossi, Perfekt stand. Ingen skår, ridser, eller krakelerin

  Keramik, Italiensk, skål og vase, Italy Bitossi, Perfekt stand. Ingen skår, ridser, eller krakeleringer. Vasens højde: 13 cm Skålens diameter: 12.5 cm Kan afhentes i Brønshøj eller Karlslunde. Ved

  125,00 kr.29-03-2023
 5. Keramik, Krus og tallerkner , Casagent, 3 krus og 2 tallerkner fra Casagent: “Campagna” sælges. Pæn

  Keramik, Krus og tallerkner , Casagent, 3 krus og 2 tallerkner fra Casagent: “Campagna” sælges. Pæn og perfekt stand uden krakeleringer eller afslag. Har ikke været i opvaskemaskine, så glasuren er pæ

  115,00 kr.29-03-2023
 6. Fajance, Simregryde, Volcano, Smuk italiensk terracotta gryde til gas. Perfekt til suppe og simreret

  Fajance, Simregryde, Volcano, Smuk italiensk terracotta gryde til gas. Perfekt til suppe og simreretter. Holder godt på varmen. Bruges med træ eller plast redskaber.

  100,00 kr.28-03-2023

Lige nu er der 79 resultater, når du søger efter ’italiensk & ’keramik’’ i ’Glas, porcelæn og bestik’-kategorien.

Leder du efter flerfarvede keramik, kan du med fordel kigge efter det i rosa-nuancer og /eller gyldne nuancer, råder designeksperten.

Senere hen vil de brune nuancer inden for flerfarvede keramik også blive moderne, men personligt er jeg der ikke helt endnu
forklarer Niels Jørgen Jørgensen.

Som en bonusinformation afslører han, at han, når det gælder keramik, er han helt vild med hængepotter.

2. Denne slags sofaer er moderne og bedst på DBA

1.600 kroner skal du slippe, hvis du vil eje denne banansofa, som Daniel fra Svendborg har til salg i skrivende stund, på DBA
1.600 kroner skal du slippe, hvis du vil eje denne banansofa, som Daniel fra Svendborg har til salg i skrivende stund, på DBA

LÆS OGSÅ: Supersælger på DBA: Her er mine 8 bedste salgstricks

- I 2020 bevæger tendenserne sig over i de lidt mørkere nuancer, når det gælder boligindretning, og derfor bliver sofaerne lidt tungere. Men også organiske, forklarer Niels Jørgen Jørgensen, der straks bliver bedt om at definere ’organiske’:

- Med ’organisk’ mener jeg møbler, der er mindre komfortable, men de har bløde kurver og er lidt tungere i udtrykket. De er det modsatte af 'kvadratiske sofaer', uddyber eksperten.

Den slags møbler kan du finde mange af på DBA. De er typisk fra 70’erne, men du må ikke fortabe dig helt i fortiden – det skal samtidig være møbler, som har en stil anno 2020, før det er smart, påpeger Niels Jørgen Jørgensen, der står parat med et konkret eksempel:

Banansofaer bliver meget moderne igen, og dem kan du finde en god håndfuld af på brugtmarkedet. Du kan finde rigtig mange fine ting af den slags på DBA
forklarer han.

Find gerne sofaerne i velour, råder TV-stjernen.

Banansofaer til salg på DBA:

 1. Sofa, læder, 3 pers., Fed banan designersofa i orangerødt blødt kvalitetslæder. Ingen brugsspor.
Mål

  Sofa, læder, 3 pers., Fed banan designersofa i orangerødt blødt kvalitetslæder. Ingen brugsspor. Mål: 178 cm x 113 cm.

  1.500,00 kr.11-03-2023
 2. Sofa, fløjl, 3 pers. , Banan, PROJEKT 

Sælger denne fine gamle banansofa jeg selv har ompolstret i

  Sofa, fløjl, 3 pers. , Banan, PROJEKT Sælger denne fine gamle banansofa jeg selv har ompolstret i flaskegrøn velour Den sælges som et projekt da den skal ompolstres på ny Træværket er forstærket

  700,00 kr.20-12-2022
 3. Sofa, stof, 3 pers. , Banan sofa, Charmerende ældre banansofa. Okkergul flot farve  Se målene på B

  Sofa, stof, 3 pers. , Banan sofa, Charmerende ældre banansofa. Okkergul flot farve Se målene på Billed 1 Kan tilbyde fragt til kantsten ikke 3 sal ?? Der er en mindre defekt , som kan laves Se bi

  1.250,00 kr.24-11-2022

Klik her og se de banansofaer, der lige nu er til salg på DBA.

3. Det her stel er ’in’ igen

Hvis du ikke kun vil bo moderne – hvis du også vil spise moderne - så er det med at få fat i noget Mågestel. Bing & Grønsdals ”fuglestel” er nemlig moderne igen. Det fortæller Niels Jørgen Jørgensen.

SE OGSÅ: VIDEO: Søs har en kæmpe samling af Mågestellet. Men arvingen er til Mussel. 

Der findes en masse Mågestel på DBA, og det er Søs blandt andet glad for. Hun samler nemlig. Du kan se hendes kæmpe, kæmpe samling ved at klikke på linket over dette billede
Der findes en masse Mågestel på DBA, og det er Søs blandt andet glad for. Hun samler nemlig. Du kan se hendes kæmpe, kæmpe samling ved at klikke på linket over dette billede

Han afslører, hvordan du nemt selv kan spotte, hvornår de gamle stel er på mode igen:

Når de kendte mærker som for eksempel Royal Copenhagen udgiver nye serier, der lægger sig op af eksisterende serier, så bliver den eksisterende serie pludselig også lidt mere attraktiv. Når firmaerne begynder at reproducere det gamle stel i nye udgaver, er det tegn på, at stellet er moderne igen.

Et eksempel på dette er Royal Copenhagens gamle serie ved navn ’Blå blomst’. I dag er det moderne igen, fordi der nu er udkommet en ny serie fra ”porcelæns-kompagniet”, der hedder ’Blomst’ og minder om Blå Blomst.

Og det samme gælder Mågestellet. I dag kan du købe en ”ny version”, der hedder ’HAV’, og blandt andet det kan være med til at skabe en ny hype omkring Mågestellet.

- De nye serier er ofte dyre at købe fra nye, så her kan du spare penge ved at købe halvelen af det gamle stel, som jo altså ligner og minder om de nye stel, og halvt af det nye. Samtidig bliver dit dækkede spisebord kun mere originalt af, at du mixer de to stel, lyder rådet fra Niels Jørgen Jørgensen.

Blå Blomst-stellet til salg på DBA:

 1. Porcelæn, kagetallerken, blå blomst, 10 fine kagetallerkner royal copenhagen blå blomst

  Porcelæn, kagetallerken, blå blomst, 10 fine kagetallerkner royal copenhagen blå blomst

  400,00 kr.29-03-2023
 2. Blå Blomst Flettet Flødekande nr. 8025

  Blå Blomst Flettet Flødekande nr. 8025

  Flødekande, Blå Blomst Flettet Flødekande nr. 8025, Royal Copenhagen, Klik "Gå til varen" for at bestille og få flere informationer -> Model: 10/8025. Højde: 9 cm. Diameter: 7 cm.

  200,00 kr.01-12-2022
 3. Blå Blomst Svejfet med guldkant

Trekantet fad

  Blå Blomst Svejfet med guldkant Trekantet fad

  Porcelæn, Blå Blomst Svejfet med guldkant Trekantet fad, Blå Blomst Svejfet med guldkant Trekantet fad, Royal Copenhagen Blå Blomst Svejfet med guldkant, trekantet fad. Ud fra fabriksmærket ses det

  675,00 kr.01-12-2022
 4. Blå Blomst Svejfet med guldkant

Kringlefad

  Blå Blomst Svejfet med guldkant Kringlefad

  Porcelæn, Blå Blomst Svejfet med guldkant Kringlefad, Blå Blomst Svejfet med guldkant Kringlefad, Royal Copenhagen Blå Blomst Svejfet med guldkant, kringlefad. Ud fra fabriksmærket ses det, at denn

  575,00 kr.01-12-2022
 5. Blå Blomst Svejfet

Bouillionkop #1872

  Blå Blomst Svejfet Bouillionkop #1872

  Porcelæn, Blå Blomst Svejfet Bouillionkop #1872, Blå Blomst Svejfet Bouillionkop #1872, Royal Copenhagen Blå Blomst Svejfet, Bouillionkop med tilhørende underkop. Dekorationsnummer 10/1872. 2. sor

  375,00 kr.01-12-2022
 6. Porcelæn, Æggebæger, Royal Copenhagen, SOLGT! 4 flettet Blå Blomst æggebægre fra Royal Copenhagen. F

  Porcelæn, Æggebæger, Royal Copenhagen, SOLGT! 4 flettet Blå Blomst æggebægre fra Royal Copenhagen. Første sortering. Ingen skår. Mærket 10 8179. De to undertallerkener er 2. sortering men uden skår.

  400,00 kr.29-03-2023

914. Så mange annoncer med Blå Blomst-stellet er lige nu til salg på DBA. 84 af tingene er sat til salg for mindre end 100 kroner.

En bonusinformation: Designeksperten fortæller, at dybe tallerkener og kaffekopper er upopulære, fordi de funktionsmæssigt er ”udfaset”. I dag har skålene taget over for de dybe tallerkener, og de små kaffekopper er upraktiske, fordi de ikke kan rumme særlig meget kaffe. Måske kan du derfor købe netop disse to ting ekstra billigt på DBA.

4. Dette møbel er både pænt og praktisk – og kan ikke nemt købes fra ny

- Noget, der kan passe rigtig godt ind i den moderne indretning, er nogle af de antikke møbler som for eksempel de gamle spilleborde i Mahogni, fortæller Niels Jørgen Jørgensen.

Spillebordene er nemlig relativt små, så de passer godt ind i de små københavnerlejligheder, hvor spisepladsen helst ikke må fylde for meget.

LÆS OGSÅ: Nostalgi: Indretningstendenser fra fem årtier

Her kan du se antik-eksperten Niels Jørgen Jørgensen
Her kan du se antik-eksperten Niels Jørgen Jørgensen

- De fylder ingen ting, de er god kvalitet, og de kan de slåes ud. Og så er de ikke mindst billige, siger designeksperten og tilføjer:

Gå med fordel efter spilleborde med ’empire’-ben. For mange spilleborde har svungende ben – cabriole ben - hvilket ikke passer helt så godt til tidens tendenser. Empire-ben er lidt mere strømlinet.

Møbler med Empire-ben på DBA:

 1. Spisebordsstol, Mahogni, Empire, Lækker og meget velholdt stol

  Spisebordsstol, Mahogni, Empire, Lækker og meget velholdt stol

  500,00 kr.23-03-2023
 2. Spisebord, Massiv mahogni, b: 90 l: 160, Empire bord , massiv mahogni med 2 klapper , 
Mål med klapp

  Spisebord, Massiv mahogni, b: 90 l: 160, Empire bord , massiv mahogni med 2 klapper , Mål med klapper nede : 51 cm . Mindre brugsspor på den ene klap , kan slibes

  1.000,00 kr.02-03-2023
 3. Spisebordsstol, Træ, empire, b: 79 l: 43, H = 95 cm.. 4 Empire stole. Er fra omkring år 1900.
Pæne b

  Spisebordsstol, Træ, empire, b: 79 l: 43, H = 95 cm.. 4 Empire stole. Er fra omkring år 1900. Pæne brugte stole. Eventuel direkte henvendelse, 30635476- 42191391.

  800,00 kr.03-07-2022
 4. Andet, Træ og broderi, Empire, Velholdt og behagelig at sidde i.  broderet over det hele . fejler i

  Andet, Træ og broderi, Empire, Velholdt og behagelig at sidde i. broderet over det hele . fejler intet

  120,00 kr.01-04-2022
 5. Andet, mahogni, Dansk empire, b: 55 l: 85, Smuk Dansk empire stil armstol i mahogni 1920 med tilspid

  Andet, mahogni, Dansk empire, b: 55 l: 85, Smuk Dansk empire stil armstol i mahogni 1920 med tilspidsede ben. skal have nyt sæde, hurtig handel lav pris

  1.050,00 kr.05-07-2021

Klik her og find møbler med Empire-ben på DBA. Du kan også finde spilleborde ved at klikke her.

5. Bordlampen, som er moderne igen

Niels Jørgen Jørgensen forklarer, at det nærmest er en slikbutik at kigge rundt i DBAs bordlampe-kategori. For her er rigtig mange, til en god pris. Også nogle, der passer ind i moden.

- For eksempel er den hvide sakura Holmegaardslampe, der var meget populær, og som er fra 1980’erne, moderne igen. Den er moderne, fordi den har den mamorede effekt og den runde form, siger eksperten.

LÆS OGSÅ: Niels har nok Danmarks dyreste skilsmisseseng til salg på DBA

Denne lampe skal du punge 1.200 kroner ud for, hvis den skal blive din. Det er Dorthe fra Pandrup nær Blokhus, der har lampen til salg på DBA
Denne lampe skal du punge 1.200 kroner ud for, hvis den skal blive din. Det er Dorthe fra Pandrup nær Blokhus, der har lampen til salg på DBA

Lampen kan du finde for 300 kroner på DBA, og du kan måske finde den endnu billigere, hvis du benytter dig af Niels Jørgen Jørgensens trick:

Nogle gange skal man bare søge på alle bordlamper og se, hvad der kommer frem. For det er ikke alle, der ved, at lampen er fra Holmegaard. Så disse menneskers annoncer vil ikke komme frem, hvis du søger på ’Holmegaard’
forklarer han.

Holmegaards bordlamper til salg på DBA:

 1. Anden bordlampe, Holmegaard, Holmegaard Torino bordlampe
Fra ca 1992
Uden skår - virker
Afhentning
S

  Anden bordlampe, Holmegaard, Holmegaard Torino bordlampe Fra ca 1992 Uden skår - virker Afhentning SMS & opkald tak;)

  350,00 kr.29-03-2023
 2. Anden bordlampe, Holmegaard, Lampe Helios lille

  Anden bordlampe, Holmegaard, Lampe Helios lille

  300,00 kr.29-03-2023
 3. Lampe, Holmegaard, Opalineglas lampe fra 1960’erne, højde inkl. holder til lampeskærm, højde 54 cm o

  Lampe, Holmegaard, Opalineglas lampe fra 1960’erne, højde inkl. holder til lampeskærm, højde 54 cm og bredde i bunden 16 cm. Fejlfri stand.

  850,00 kr.29-03-2023
 4. Par Le Klint bordlamper
Kr. 5800,-

  Par Le Klint bordlamper Kr. 5800,-

  Par Le Klint bordlamper Kr. 5800,-, WWW.ANTIKPJOT.DK Gunnar Biilmann-Petersen/Le klint og Holmegaard par bordlamper model 343 i glas og messing. Produceret ca. 1990'erne. Pæn brugt stand, frem står m

  5.800,00 kr.27-02-2023
 5. Anden bordlampe, Holmegaard, Vi sælger denne smukke Holmegaard lampe i klart glas. 

Designet af Mar

  Anden bordlampe, Holmegaard, Vi sælger denne smukke Holmegaard lampe i klart glas. Designet af Maria Berntsen. Den står som ny. Det er den store model. Højde: 38 cm Diameter: 35 cm.

  500,00 kr.28-03-2023
 6. Holmegaard bordlampe

  Holmegaard bordlampe

  Anden bordlampe, Holmegaard, Per Arnoldi fra Holmegaard. Fremstillet til Holmegaards 150-årige jubilæum i 1975 i begrænset antal. H inkl. fatning 39cm i alt 54cm. Skærm følger med. Står pænt uden bru

  3.500,00 kr.28-03-2023

129 bordlamper fra Holmegaard kan du lige nu finde på DBA.

6. De små ting i hjemmet, som gør en forskel

- Nogle gange kan du også give dit hjem et moderne utryk alene ved de små ting i hjemmet, som både har en visuel effekt, men også en praktisk, forklarer Niels Jørgen Jørgensen, der er klar med et par eksempler:

- Der er for eksempel rigtig mange flotte, gamle avisholdere på DBA. For eksempel i messing. Og køber du dem i vintagebutikker, koster de en formue. Og det samme gør de fra nye i interiørbutikker.

Avisholderen er stadig aktuel til at holde på dine dameblade ved siden af sofaen eller på badeværelset.

LÆS OGSÅ: Hvor blev den af? Vandsengen

250 kroner vil Gustav fra København NV have for denne avisholder i messing
250 kroner vil Gustav fra København NV have for denne avisholder i messing

Paraplyholderen, bakkeborde og serveringsbakker kan også være stilfulde at have stående -  og samtidig opfylde en funktion.

Bakker med blomster på er ret meget oppe i tiden lige nu. Eller med andre farvede motiver på. Der findes også bakker med udstoppede sommerfugle på, og de er min personlige favorit
fortæller Niels Jørgen Jørgensen.

De kulørte bakker kan du nemt ende med at skulle slippe 700-1.000 kroner for, hvis du går i en butik. På DBA kan du sagtens finde en flot én til 200 kroner, forsikrer Niels Jørgen Jørgensen.

Bakker med blomster til salg på DBA:

 1. Malet lille bakke, Smuk, lille metalbakke med håndmalede blomster og guldkanter og pynt. Overfladen

  Malet lille bakke, Smuk, lille metalbakke med håndmalede blomster og guldkanter og pynt. Overfladen er krakeleret og kanten har knubs. Men det klær den ;-) Cirka 30 x 21 cm. Hent eller få sendt: Ka

  125,00 kr.29-03-2023
 2. Bakke, Yndig gammel træbakke med broderet blomster. L. inkl. hank: 37 cm, B: 25 cm. 
Venligst se min

  Bakke, Yndig gammel træbakke med broderet blomster. L. inkl. hank: 37 cm, B: 25 cm. Venligst se mine andre annoncer.

  150,00 kr.27-03-2023
 3. Bakke, Smuk antik svensk træbakke med påmalede blomster I fin stand. Fra begyndelsen af det 19.århun

  Bakke, Smuk antik svensk træbakke med påmalede blomster I fin stand. Fra begyndelsen af det 19.århundrede. kan også på væggen. L 46 cm, B 38 cm H 7 cm.

  300,00 kr.20-03-2023
 4. Serveringsbakker, fra 50,-, 

Billede 1:
- Zinkbakke. 22 x 40cm. 50kr.
- Plastbakke, lysegrøn. 38,8

  Serveringsbakker, fra 50,-, Billede 1: - Zinkbakke. 22 x 40cm. 50kr. - Plastbakke, lysegrøn. 38,8 x 42,7cm. 50kr. - Menu stålbakke. Ø29,5cm. 50kr. - Stålbakke. Ø29,4cm. 50kr. - Træbakke med udskærin

  50,00 kr.19-03-2023
 5. Bakke, Antik bakke, Sød bakke i mahogni med indlæg af fladsyning med blomster.
Mål 40 x 29

  Bakke, Antik bakke, Sød bakke i mahogni med indlæg af fladsyning med blomster. Mål 40 x 29

  200,00 kr.19-03-2023
 6. Bakke, H: 50 CM D: 30 CM

Køb med 

Unik og smuk spejlbakke lavet i hånden i oxideret glas. Bakken e

  Bakke, H: 50 CM D: 30 CM Køb med Unik og smuk spejlbakke lavet i hånden i oxideret glas. Bakken er perfekt til stuen med smukke lysestager på og en sød lille potte med kunstige blomster i.  Er helt

  350,00 kr.16-03-2023

Der findes en masse bakker med blomstermotiver på DBA.

Kelimpuder er meget oppe i tiden, og hvis du ikke har råd til de kostbare puder, så har vi et ”trick” til dig, så du kan få nogle i din bolig lidt billigere.

Daybeds er også moderne, og sådan en kan du lave ud af en gammel dør. Hvordan det helt konkret skal gøres, kan du få svar på i videoen.

Hvordan får man det gamle, grimme kakkelbord til at blive moderne? Få svaret i videoen, herunder:Du kan læse mere om, hvordan du gør med kakkelbordet trin for trin, her.

Relaterede artikler