Den perfekte, lille julegave: Hjemmelavede chokoladeskeer

Den perfekte, lille julegave: Hjemmelavede chokoladeskeer

5. december 2015

Hjemmelavede chokoladeskeer

Der findes næsten ikke noget bedre end varm chokolade. Især ikke nu hvor det er koldt og mørkt hver eneste dag.

 

Chokoladeskeer

Denne version er virkelig nem at lave og er en perfekt lille gave i juletiden. Eller måske kan du lægge den ved et julekort? Det eneste, modtageren skal gøre, er at varme en kop mælk og røre rundt med chokoladeskeen.

Chokoladesker ingredienser

Her er tre varianter, som tilføjer den traditionelle varme chokolade lidt ekstra smag og pynt. En med frysetørret hindbær, en med knuste pebermyntebolcher og den sidste med fine sukkerhjerter.

Pynt til chokoladeskeer

Jeg har brugt nogle gamle smukke sølvteskeer, som modtagen kan gemme og bruge en anden gang. Find fx smukke, antikke sølvskeer på DBA.

Sølvskeer

Sådan gør du

1. Du skal bruge nogle fine teskeer - så mange du har lyst! Brug DBA til at finde fine, antikke skeer. Mørk chokolade (ca. 100 g. pr. 4 teskeer). Krymmel, pebermyntebolcher, frysetørrede hindbær, mini skumfiduser, m&ms eller andet til at toppe skeerne med. Bagepapir. Vandbad.

2. Vask og tør skeerne, så de er klar til brug.

3. Smelt forsigtigt chokoladen i vandbad og læg et stykke bagepapir på en jævn overflade.

4. Når chokoladen er smeltet, fyldes hver ske, drysses med topping og lægges på bagepapiret.

5. Lad chokoladen størkne, det går hutigst i køleskabet.

6. Pak evt. ind i cellofan og forær væk.