Brug champagneglassene og det fine porcelæn til hverdag
Bolig

Brug champagneglassene og det fine porcelæn til hverdag

DBA Guide
DBA Guide

Brug champagneglassene og det fine porcelæn til hverdag

Jeg er virkelig ikke et vintermenneske. Jeg er ikke god til kulde, regn eller sne, og jeg er i særdeleshed ikke god til mørket, som er så altoverskyggende i Danmark på denne tid af året. Når mit ur ringer om morgenen, og det stadig er mørkt, skal jeg virkelig finde selvdisciplinen frem til for at få benene ud over sengekanten.

For at gøre mine vintermorgener lidt lettere at komme igennem, sørger jeg altid for, at der er noget lækkert og hyggeligt at stå op til. Jeg står op i god tid, tænder radioen, laver te i mine fine porcelænskander og serverer morgenmaden på mit bedste stel. Selvom menuen står på noget så basalt som havregrød, te og æblejuice, er der jo ingen grund til ikke at finde champagneglas og sugerør frem. Jeg har efterhånden samlet en del forskelligt gammelt porcelæn, skåle, glas og andet godt, og jeg elsker at mikse det på kryds og tværs. Selvom det ser fint ud, er alt genbrug og har det ikke kostet særlig meget - det tåler derfor at blive brugt hver dag, og det bliver det!

Her er et par simple ideer til, hvordan man nemt og billigt kan få lidt ekstra elegance på et helt almindeligt morgenbord

1. Server dit kogte æg i et i et likør- eller snapseglas. Måske kan du finde et glas, som passer til dit æg. Ellers kan du gøre, som jeg har gjort og sætte et æggebæger ned i glasset. Find glas her!

2. Hæld juicen på en fin kande eller en gammel flaske. Det er super appetitligt og meget flottere at se på end den klassiske juicekarton. Find flasker her!

3. Lav en blåbær-shake på frosne blåbær, banan og mandelmælk og drik den i champagneglas med sugerør. Find champagneglas her!

4. Brug gamle champagneskåle som små morgenmadsskåle. De er helt perfekte til yougurt med müsli eller en lille portion grød. Find champagneskåle her!


Find det på DBA

 1. Glas, Glas, Luminarc, 2 flotte gamle røde glas fra Luminarc, made in France. Perfekt stand 25,-/stk.

  Glas, Glas, Luminarc, 2 flotte gamle røde glas fra Luminarc, made in France. Perfekt stand 25,-/stk. Sælges kun samlet.

  25,00 kr.01-06-2023
 2. Keramik, Vase, Søholm, Søholm vase 3837, indvielse af fabrik 1989, givet til Bornholms Tidende
Højde

  Keramik, Vase, Søholm, Søholm vase 3837, indvielse af fabrik 1989, givet til Bornholms Tidende Højde 19 cm Har lille afslag på nederste kant Pris 100kr Kan sendes iflg aftale

  100,00 kr.01-06-2023
 3. Glas, Mixed double bonbonniere sæt, Holmegaard, Stor og lille Mixed double bonbonniere sæt. Desinet

  Glas, Mixed double bonbonniere sæt, Holmegaard, Stor og lille Mixed double bonbonniere sæt. Desinet af Michael Bang. Kun stået til pynt. Sendes på købers regning eller afhentning Smørum eller Sønderbo

  150,00 kr.01-06-2023
 4. Keramik, Skål 28 cm i, Marga Elsi keramik, Unik glasur m gyldent udtryk.
Fra et ikke ryger hjem

  Keramik, Skål 28 cm i, Marga Elsi keramik, Unik glasur m gyldent udtryk. Fra et ikke ryger hjem

  225,00 kr.01-06-2023
 5. Keramik, Kande, Dansk Keramik, Charmerende 1 stk Autentisk håndmalet gammel oldemorserie fra Det pri

  Keramik, Kande, Dansk Keramik, Charmerende 1 stk Autentisk håndmalet gammel oldemorserie fra Det prikkede stel Dots Mål: H10.5 Ø11 Almueblå Indigoblå Lyseblå Keramikkande, praktisk mellem str. Vandkan

  150,00 kr.01-06-2023
 6. Porcelæn, Kaffestel, Ældre stel fra Lidköbing, Fra et ikke ryger hjem

  Porcelæn, Kaffestel, Ældre stel fra Lidköbing, Fra et ikke ryger hjem

  150,00 kr.01-06-2023

Relaterede artikler