5 måder at spare penge på konfirmationsfesten
Bolig

5 måder at spare penge på konfirmationsfesten

DBA Guide
DBA Guide

Forventningerne er store, traditionerne er mange, og prisen er som regel høj. Det kan være rigtig krævende at holde konfirmation. Men fortvivl ej. Her får du fem tips til konfirmationsfesten, der letter på dit budget.

Der er en masse praktiske ting, der skal på plads, når man planlægger en konfirmation. Der skal findes borde, stole, service og det helt rigtige sæt tøj til konfirmanden – alt sammen noget, som hurtigt kan løbe op i et stort beløb. Selvom det meste kan lejes, så bliver dagsprisen hurtig dyr, især hvis man skal bruge store kvantiteter. Det kan derfor rigtig godt betale sig at finde tingene brugt.

Vi har lavet en guide til fem måder at bruge genbrug på, som først og fremmest vil være med til at gøre konfirmationsdagen helt unik og fin med et personlig præg, men som også vil spare dig for en masse penge.

1. Bord og stole
Skal konfirmationen holdes udenfor eller indenfor, og hvor mange er der plads til? Der er mange overvejelser at gøre, inden borde og stole til festen kan udvælges.

Hvis den store dag skal fejres udenfor, er det en god idé at gå efter plastikborde, da de kan tåle fugt og ikke tager skade af at stå på enten fliser eller direkte på en græsplæne. Plastikborde er heller ikke så tunge at rykke rundt på.

Køb bordet og stolene til konfirmationsfesten på DBA
Køb bordet og stolene til konfirmationsfesten på DBA

Når du skal finde stole til udendørsbrug, skal du også være opmærksom på, at stolebenene ikke er for smalle, hvis de skal stå på græs, for så vil stolen synke ned i græsset. Det er derfor en god ide at gå efter havestole, da de kan tåle fugt og oftest har lidt bredere stoleben – og hvis du med vilje vælger en del forskellige slags, er det faktisk et ret cool look! 

Lige nu er der 357 havestole til salg på DBA.

Find havestolene på DBA

 1. vidaXL spisebordssæt til haven 5 dele antracitgrå

  vidaXL spisebordssæt til haven 5 dele antracitgrå

  vidaXL spisebordssæt til haven 5 dele antracitgrå, Skab en flot og sammenhængende æstetik på dit udendørsområde med dette spisebordssæt til haven. Dette havebord er fremstillet af massivt akacietræ, h

  2.533,00 kr.26-11-2023
 2. vidaXL spisebordssæt til haven 3 dele polyrattan sort

  vidaXL spisebordssæt til haven 3 dele polyrattan sort

  vidaXL spisebordssæt til haven 3 dele polyrattan s, Skab en flot og sammenhængende æstetik på dit udendørsområde med dette spisebordssæt til haven. Spisebordet og stolene er fremstillet af vedligehold

  1.266,00 kr.26-11-2023
 3. vidaXL spisebordssæt til haven 5 dele sort

  vidaXL spisebordssæt til haven 5 dele sort

  vidaXL spisebordssæt til haven 5 dele sort, Skab en flot og sammenhængende æstetik på dit udendørsområde med dette spisebordssæt til haven. Spisebordet er fremstillet af massivt akacietræ med en olief

  2.225,00 kr.07-03-2023
 4. Cinas. Havebord samt fem havestole. Model Houston / Mood (6)

  Cinas. Havebord samt fem havestole. Model Houston / Mood (6)

  Cinas. Havebord samt fem havestole. Model Houston , LotID: 6275178 Klik på den røde "Gå til varen"-knap, for at købe denne vare. Havemøbelsættet består af et rundt havebord med antracitfarvet stel og

  5.400,00 kr.28-09-2023
 5. vidaXL udendørs spisebordssæt 7 dele stål antracitgrå

  vidaXL udendørs spisebordssæt 7 dele stål antracitgrå

  vidaXL udendørs spisebordssæt 7 dele stål antracit, Nyd hverdagsmiddage med din familie omkring dette udendørs spisebordssæt! Dette spisebordssæt har et pulverlakeret stålstel, hvilket gør det stabil

  2.473,00 kr.02-07-2023
 6. Havestol 4 stk. Grå PRATO

  Havestol 4 stk. Grå PRATO

  Havestol 4 stk. Grå PRATO, Beliani, Træplast, Få 10% rabat på dit køb ved at benytte koden: DBA10DK (Giver 10% rabat). Koden kan ikke kombineres eller bruges sammen med andre rabatkoder. Optimal sidde

  2.799,00 kr.04-04-2023

Skal konfirmationen fejres indenfor, er det en god idé at gå efter borde, der har udtræksplade eller en ekstra plade med. På denne måde kan I nemt klemme flere mennesker ind ved at sætte en ekstra plade i, eller tage plader fra hvis pladsen bliver for trang.

Er I meget pressede på pladsen, er bænke en helt oplagt mulighed, da man altid lige kan klemme en ekstra eller to personer ind på en bænk.

2. Tallerkener og glas
Når bordene står klar, skal de dækkes op – og med dit valg af tallerkener, kopper og glas, kan du nemt skabe den stil, du gerne vil have. Vil I gerne have et klassisk bord, hvor tallerkener og stel ikke fylder for meget, er det en god idé at gå efter hvide tallerkener, da disse er helt enkle. Her kan I også finde helt enkle vinglas og vandglas.

Det kan have sin charme at dække op med forskellige tallerkener og glas til festen
Det kan have sin charme at dække op med forskellige tallerkener og glas til festen

Er I mere til det romantiske, feminine og sommerlige, kan I finde en masse forskellige, fine, blomstrede tallerkener. Det er kun skønt, at tallerkenerne ikke har ens mønster. I kan sætte dem sammen med glas og kopper, med fine gulddetaljer – det kan være kanten på glasset eller en fin guldstreg på koppen. Gulddetaljerne understreger det feminine og yndige, og vil passe så fint til blomsterne på tallerkenerne.

Skal der mere farve og fest over borddækningen, kan I gå efter tallerkener i farver. I kan enten holde jer til en enkelt farve og finde en masse tallerkener i samme farvenuance, eller I kan mikse det hele op og finde tallerkener i alle mulige farver. For ikke at fjerne for meget fokus fra tallerkenerne, er det her en god idé at køre helt neutrale glas, men man kan godt skrue op for farverne på kopperne, når kaffen skal serveres.

TIP: Kig i dine egne og familiens skabe, før du planlægger borddækningen – for det er selvfølgelig nemmest, hvis du bare skal tilføje lidt tallerkener og glas end at købe til hele selskabet.

3. Når bordet skal pyntes
Bordet er dækket – nu mangler det at blive pyntet. Du kan sætte prikken over i’et på din borddækning ved at finde de helt rigtige vaser, lysestager og bordpynt.

Alt efter hvilken stil du har valgt til din borddækning, kan du fuldende det klassiske udtryk ved at finde helt enkle sølvvaser eller klare glasvaser og sætte fine blomster i.

 

Farvede vaser, specielle lysestager og lyskæder - glem ikke at kæle for pynten på konfirmationsbordet
Farvede vaser, specielle lysestager og lyskæder - glem ikke at kæle for pynten på konfirmationsbordet

Er du mere til det feminine og sommerlige, kan du gå efter vaser i farver i dæmpede, lyse toner, eller vaser med små, fine gulddetaljer på. Skal der mere gang i den, kan du finde vaser i klart, farvet glas, eller keramikvaser i farver.

Det samme gælder lysestager, hvor du kan gøre rigtig meget for udtrykket, alt efter hvad du vælger – og det hele kan selvfølgelig findes på DBA! Så kig efter fyrfadsstager i klart glas til det enkle bord, messinglysestager til det mere feminine look, glaslysestager til det farverige bord – og hvis du virkelig skal have noget, der ses, så er det selvfølgelig de høje stager med flere arme.

Og så er der selvfølgelig alt det, du kan gøre med pynt – fra stofroser til smukke lyskæder og blomsterbuketter i de farver, der passer til jeres tema.

Find lyskæden på DBA

 1. Lyskæde, Konstsmide, Lyskæde. Aldrig brugt.

  Lyskæde, Konstsmide, Lyskæde. Aldrig brugt.

  200,00 kr.18-02-2024
 2. Lyskæde, 2 stykker flot g næsten ny.
De er brugt kun 1 gang
Kontakt 91 63 83 64

  Lyskæde, 2 stykker flot g næsten ny. De er brugt kun 1 gang Kontakt 91 63 83 64

  99,00 kr.16-02-2024
 3. Lyskæde, Ca. 100 m lyskæder - LED.
10 og 25 m stykker.
Rød vandtæt samleboks følger med.

  Lyskæde, Ca. 100 m lyskæder - LED. 10 og 25 m stykker. Rød vandtæt samleboks følger med.

  400,00 kr.16-02-2024
 4. Lyskæde, Twinkly, Twinkly Icicle Lyskæde - Gold Edition - AWW - 190 lys

jeg har 4 stk til salg
550

  Lyskæde, Twinkly, Twinkly Icicle Lyskæde - Gold Edition - AWW - 190 lys jeg har 4 stk til salg 550 pr. stk

  550,00 kr.11-02-2024
 5. Lyskæde, SIRIUS, 1 stk Sirius Top-Line LED ultra plus cluster lyskæde, 500 varmhvide lys, 3m. STARTS

  Lyskæde, SIRIUS, 1 stk Sirius Top-Line LED ultra plus cluster lyskæde, 500 varmhvide lys, 3m. STARTSÆT + 1 stk Sirius Top-Line LED ultra plus cluster lyskæde 1000 varmhvide lys 6m. FORLÆNGER + 1 stk S

  700,00 kr.01-02-2024
 6. Lyskæde, Novel, Sælges:

Diverse lyskæder, alle helt nye i plomberede pakninger og har aldrig været

  Lyskæde, Novel, Sælges: Diverse lyskæder, alle helt nye i plomberede pakninger og har aldrig været brugt. 5 stk med app styring 230v 5 små kæder med batteri 2 alm kæder med henholdvis 200 og 300 pæ

  280,00 kr.19-01-2024


TIP: Vil du gøre det hele endnu mere budgetvenligt, så sælg det hele igen på DBA bagefter! Sørg for at tage billeder af tingene på konfirmationsdagen, så har du smukke billeder klar til dine annoncer.

4. Teltet
Man kan aldrig rigtig vide med det danske vejr, så skal du holde konfirmationen udenfor, kan det være en rigtig god investering med et telt eller pavillon, som kan slås op i haven.

Hvis konfirmationsfesten foregår udenfor, er det nok en god investering at få købt et havetelt. Men spar pengene og køb det brugt
Hvis konfirmationsfesten foregår udenfor, er det nok en god investering at få købt et havetelt. Men spar pengene og køb det brugt

På den måde kan I dække bordet dagen forinden uden at skulle bekymre jer om nattens vejr, og skulle det uheldigvis regne, er alle sikret tørvejr ved bordene. Et telt kan også være med til at skabe ekstra stemning.

Du kan finde helt klassiske telte med sider i alle mulige størrelser alt efter jeres behov, så skal i bare bestemme jer for, hvordan det skal pyntes op.

Find teltet til konfirmationen i haven, på DBA

 1. Pavillon /Havepavillon Ibiza, 3x3m, Sand

  Pavillon /Havepavillon Ibiza, 3x3m, Sand

  Pavillon Havepavillion Ibiza, 3x3m, Sand, Dancover, Pavillon /Havepavillon Ibiza, 3x3m, Sand Produktspecifikationer: Bredde: 3,00 m. Længde: 3,00 m. Sidehøjde: 2,00 m.

  1.983,00 kr.08-12-2021
 2. Pavillon /Havepavillon Ibiza, 4x4m, Sand

  Pavillon /Havepavillon Ibiza, 4x4m, Sand

  Pavillon Havepavillion Ibiza, 4x4m, Sand, Dancover, Pavillon /Havepavillon Ibiza, 4x4m, Sand Produktspecifikationer: Bredde: 4,00 m. Længde: 4,00 m. Sidehøjde: 2,00 m.

  3.087,00 kr.08-12-2021
 3. Havepavillion, Flextents foldetelt, Stål/Polyester, Teltet er af ældre dato ca. 3x4,5 m. stål stænge

  Havepavillion, Flextents foldetelt, Stål/Polyester, Teltet er af ældre dato ca. 3x4,5 m. stål stænger trænger til maling, dugen er med lidt pletter men hel, stærkt pavillon der kan tåle lidt blæst, ud

  500,00 kr.06-02-2024
 4. Partytelt Festtelt Pagoda PRO 4x6m, PVC

  Partytelt Festtelt Pagoda PRO 4x6m, PVC

  Partytelt Festtelt Pagoda PRO 4x6m, PVC, Dancover, Partytelt Festtelt Pagoda PRO 4x6m, PVC Produktspecifikationer: Bredde: 4,00 m. Længde: 6,00 m. Sidehøjde: 2,00 m.

  6.651,00 kr.06-03-2023
 5. Andet, Fjallraven, Telt, Fjallraven Abisko endurance 2 i grøn. Brugt én gang. 
Pris fra ny 8.199kr p

  Andet, Fjallraven, Telt, Fjallraven Abisko endurance 2 i grøn. Brugt én gang. Pris fra ny 8.199kr på outnorth.dk

  4.800,00 kr.16-07-2023
 6. Terrassevarmer, Rustfri stål, Flot og effektiv terrassevarmer, gasvarmer til terrasse, overdækning,

  Terrassevarmer, Rustfri stål, Flot og effektiv terrassevarmer, gasvarmer til terrasse, overdækning, telt, fest osv.

  550,00 kr.15-05-2023

5. Konfirmationstøjet
Konfirmationsdagen er en stor dag, og det er vigtigt, at konfirmanden føler sig godt tilpas i det tøj, han eller hun skal have på. Vi har lavet en guide til at finde det helt perfekte konfirmationstøj lige her.

Relaterede artikler