5 måder at spare penge på konfirmationsfesten
Bolig

5 måder at spare penge på konfirmationsfesten

DBA Guide
DBA Guide

Forventningerne er store, traditionerne er mange, og prisen er som regel høj. Det kan være rigtig krævende at holde konfirmation. Men fortvivl ej. Her får du fem tips til konfirmationsfesten, der letter på dit budget.

Der er en masse praktiske ting, der skal på plads, når man planlægger en konfirmation. Der skal findes borde, stole, service og det helt rigtige sæt tøj til konfirmanden – alt sammen noget, som hurtigt kan løbe op i et stort beløb. Selvom det meste kan lejes, så bliver dagsprisen hurtig dyr, især hvis man skal bruge store kvantiteter. Det kan derfor rigtig godt betale sig at finde tingene brugt.

Vi har lavet en guide til fem måder at bruge genbrug på, som først og fremmest vil være med til at gøre konfirmationsdagen helt unik og fin med et personlig præg, men som også vil spare dig for en masse penge.

1. Bord og stole
Skal konfirmationen holdes udenfor eller indenfor, og hvor mange er der plads til? Der er mange overvejelser at gøre, inden borde og stole til festen kan udvælges.

Hvis den store dag skal fejres udenfor, er det en god idé at gå efter plastikborde, da de kan tåle fugt og ikke tager skade af at stå på enten fliser eller direkte på en græsplæne. Plastikborde er heller ikke så tunge at rykke rundt på.

Køb bordet og stolene til konfirmationsfesten på DBA
Køb bordet og stolene til konfirmationsfesten på DBA

Når du skal finde stole til udendørsbrug, skal du også være opmærksom på, at stolebenene ikke er for smalle, hvis de skal stå på græs, for så vil stolen synke ned i græsset. Det er derfor en god ide at gå efter havestole, da de kan tåle fugt og oftest har lidt bredere stoleben – og hvis du med vilje vælger en del forskellige slags, er det faktisk et ret cool look! 

Lige nu er der 357 havestole til salg på DBA.

Find havestolene på DBA

 1. Havestole, 2 Stk : Stålstel med træ., Gamle stole , træet er ikke råddent.
Afhentes.

  Havestole, 2 Stk : Stålstel med træ., Gamle stole , træet er ikke råddent. Afhentes.

  725,00 kr.18-05-2024
 2. vidaXL bistrosæt til haven 3 dele med hynder polyrattan blandet beige

  vidaXL bistrosæt til haven 3 dele med hynder polyrattan blandet beige

  vidaXL bistrosæt til haven 3 dele med hynder polyr, Nyd en kop kaffe eller en snak med familie og venner i haven, på terrassen eller på altanen med dette komfortable bistrosæt! Slidstærkt materiale: P

  1.669,00 kr.20-03-2024
 3. vidaXL bistrosæt til haven 3 dele med hynder polyrattan sort

  vidaXL bistrosæt til haven 3 dele med hynder polyrattan sort

  vidaXL bistrosæt til haven 3 dele med hynder polyr, Nyd en kop kaffe eller en snak med familie og venner i haven, på terrassen eller på altanen med dette komfortable bistrosæt! Slidstærkt materiale: P

  1.620,00 kr.20-03-2024
 4. Malina havestol inkl. hynder grå.

  Malina havestol inkl. hynder grå.

  Malina havestol inkl. hynder grå., Førpris: 1760 kr. Tilbudspris: 1056 kr. ∙ Gratis fragt og hurtig levering ∙ Personlig kundeservice ∙ Individuel leveringsaftale ∙ Læs mere - klik på "gå til varen"

  1.056,00 kr.20-03-2024
 5. vidaXL spisebordssæt til haven 9 dele sort

  vidaXL spisebordssæt til haven 9 dele sort

  vidaXL spisebordssæt til haven 9 dele sort, Nyd et skønt måltid eller en kop te på dit udendørsområde med dette spisebordssæt til haven. Det har et elegant design, og det bliver fokuspunktet i din hav

  3.478,00 kr.18-04-2024
 6. vidaXL spisebordssæt til haven 7 dele antracitgrå

  vidaXL spisebordssæt til haven 7 dele antracitgrå

  vidaXL spisebordssæt til haven 7 dele antracitgrå, Nyd et godt måltid eller en skøn eftermiddagste i dit uderum med dette spisebordssæt. Det har et elegant design, så det bliver fokuspunktet i haven e

  3.819,00 kr.18-04-2024

Skal konfirmationen fejres indenfor, er det en god idé at gå efter borde, der har udtræksplade eller en ekstra plade med. På denne måde kan I nemt klemme flere mennesker ind ved at sætte en ekstra plade i, eller tage plader fra hvis pladsen bliver for trang.

Er I meget pressede på pladsen, er bænke en helt oplagt mulighed, da man altid lige kan klemme en ekstra eller to personer ind på en bænk.

2. Tallerkener og glas
Når bordene står klar, skal de dækkes op – og med dit valg af tallerkener, kopper og glas, kan du nemt skabe den stil, du gerne vil have. Vil I gerne have et klassisk bord, hvor tallerkener og stel ikke fylder for meget, er det en god idé at gå efter hvide tallerkener, da disse er helt enkle. Her kan I også finde helt enkle vinglas og vandglas.

Det kan have sin charme at dække op med forskellige tallerkener og glas til festen
Det kan have sin charme at dække op med forskellige tallerkener og glas til festen

Er I mere til det romantiske, feminine og sommerlige, kan I finde en masse forskellige, fine, blomstrede tallerkener. Det er kun skønt, at tallerkenerne ikke har ens mønster. I kan sætte dem sammen med glas og kopper, med fine gulddetaljer – det kan være kanten på glasset eller en fin guldstreg på koppen. Gulddetaljerne understreger det feminine og yndige, og vil passe så fint til blomsterne på tallerkenerne.

Skal der mere farve og fest over borddækningen, kan I gå efter tallerkener i farver. I kan enten holde jer til en enkelt farve og finde en masse tallerkener i samme farvenuance, eller I kan mikse det hele op og finde tallerkener i alle mulige farver. For ikke at fjerne for meget fokus fra tallerkenerne, er det her en god idé at køre helt neutrale glas, men man kan godt skrue op for farverne på kopperne, når kaffen skal serveres.

TIP: Kig i dine egne og familiens skabe, før du planlægger borddækningen – for det er selvfølgelig nemmest, hvis du bare skal tilføje lidt tallerkener og glas end at købe til hele selskabet.

3. Når bordet skal pyntes
Bordet er dækket – nu mangler det at blive pyntet. Du kan sætte prikken over i’et på din borddækning ved at finde de helt rigtige vaser, lysestager og bordpynt.

Alt efter hvilken stil du har valgt til din borddækning, kan du fuldende det klassiske udtryk ved at finde helt enkle sølvvaser eller klare glasvaser og sætte fine blomster i.

 

Farvede vaser, specielle lysestager og lyskæder - glem ikke at kæle for pynten på konfirmationsbordet
Farvede vaser, specielle lysestager og lyskæder - glem ikke at kæle for pynten på konfirmationsbordet

Er du mere til det feminine og sommerlige, kan du gå efter vaser i farver i dæmpede, lyse toner, eller vaser med små, fine gulddetaljer på. Skal der mere gang i den, kan du finde vaser i klart, farvet glas, eller keramikvaser i farver.

Det samme gælder lysestager, hvor du kan gøre rigtig meget for udtrykket, alt efter hvad du vælger – og det hele kan selvfølgelig findes på DBA! Så kig efter fyrfadsstager i klart glas til det enkle bord, messinglysestager til det mere feminine look, glaslysestager til det farverige bord – og hvis du virkelig skal have noget, der ses, så er det selvfølgelig de høje stager med flere arme.

Og så er der selvfølgelig alt det, du kan gøre med pynt – fra stofroser til smukke lyskæder og blomsterbuketter i de farver, der passer til jeres tema.

Find lyskæden på DBA

 1. Lyskæde, Casa Living, Se billedet

  Lyskæde, Casa Living, Se billedet

  100,00 kr.17-05-2024
 2. Lyskæde, Eco-230 50meter ledbånd, Har en rulle led bånd i overskud.
Kan sættes direkte i stikkontakt

  Lyskæde, Eco-230 50meter ledbånd, Har en rulle led bånd i overskud. Kan sættes direkte i stikkontakten eller styres med F.eks Philips hue via zigbee relæ. Sidste billede er montering i mit eget udhæ

  1.000,00 kr.17-05-2024
 3. Lyskæde, Lit230 - 50meter ledbånd, Har denne rulle led bånd i overskud. 
Kan sættes direkte i stikko

  Lyskæde, Lit230 - 50meter ledbånd, Har denne rulle led bånd i overskud. Kan sættes direkte i stikkontakten eller styres med F.eks Philips hue via zigbee relæ. Sidste billede er montering i mit eget

  2.000,00 kr.17-05-2024
 4. Lyskæde, Philips Hue, Outdoor 2 Meter. Sælges kun da den ikke bliver brugt mere.

  Lyskæde, Philips Hue, Outdoor 2 Meter. Sælges kun da den ikke bliver brugt mere.

  500,00 kr.17-05-2024
 5. Lyskæde, Led lyskæde
Der er ca 1 m inde midt på der ikke lyser ellers virker resten
Tilkobles direkt

  Lyskæde, Led lyskæde Der er ca 1 m inde midt på der ikke lyser ellers virker resten Tilkobles direkte 240v Ca 50 meter Giver et fint lys Har været brugt til julebelysning Kan selvfølgelig testes ved a

  300,00 kr.14-05-2024
 6. Lyskæde, Det Gamle Apotek, Lyskæde til udendørs brug (IP44) med kulørte lamper.

1x starter sæt: 5m

  Lyskæde, Det Gamle Apotek, Lyskæde til udendørs brug (IP44) med kulørte lamper. 1x starter sæt: 5m ledning og 4,5m lyskæde med 10 pærer og 2x forlængere: 4,5m lyskæde med 10 pærer. I alt 5m ledning,

  300,00 kr.12-05-2024


TIP: Vil du gøre det hele endnu mere budgetvenligt, så sælg det hele igen på DBA bagefter! Sørg for at tage billeder af tingene på konfirmationsdagen, så har du smukke billeder klar til dine annoncer.

4. Teltet
Man kan aldrig rigtig vide med det danske vejr, så skal du holde konfirmationen udenfor, kan det være en rigtig god investering med et telt eller pavillon, som kan slås op i haven.

Hvis konfirmationsfesten foregår udenfor, er det nok en god investering at få købt et havetelt. Men spar pengene og køb det brugt
Hvis konfirmationsfesten foregår udenfor, er det nok en god investering at få købt et havetelt. Men spar pengene og køb det brugt

På den måde kan I dække bordet dagen forinden uden at skulle bekymre jer om nattens vejr, og skulle det uheldigvis regne, er alle sikret tørvejr ved bordene. Et telt kan også være med til at skabe ekstra stemning.

Du kan finde helt klassiske telte med sider i alle mulige størrelser alt efter jeres behov, så skal i bare bestemme jer for, hvordan det skal pyntes op.

Find teltet til konfirmationen i haven, på DBA

 1. Havepavillion, Flextent Extreme 4 x 4 meter, Hyggeligt og rummeligt telt til sommerens fester mm
Nyp

  Havepavillion, Flextent Extreme 4 x 4 meter, Hyggeligt og rummeligt telt til sommerens fester mm Nypris 8616 kr hos Flextents Er kun brugt fire gange Nemt at slå op og tage ned 4 x 4 meter Praktisk o

  3.200,00 kr.17-05-2024
 2. Partytelt Festtelt Exclusive 5x12m PVC, Hvid

  Partytelt Festtelt Exclusive 5x12m PVC, Hvid

  Partytelt Festtelt Exclusive 5x12m PVC, Hvid, Dancover, Partytelt Festtelt Exclusive 5x12m PVC, Hvid Produktspecifikationer: Bredde: 5,00 m. Længde: 12,00 m. Sidehøjde: 2,00 m.

  9.910,00 kr.08-12-2021
 3. Terrassevarmer, Haws, Terrassevarmeren er ideel til begivenheder udendørs, på
terrasser, i telte ell

  Terrassevarmer, Haws, Terrassevarmeren er ideel til begivenheder udendørs, på terrasser, i telte eller til have pavillionen. Med den lette og praktiske terrassevarmer kan du nemt holde varmen de kolde

  500,00 kr.09-05-2024
 4. Andet, Natur, Natur, Kost håndkost i naturmaterialer, 30 cm høj som ny, med et lille Løkke, så den k

  Andet, Natur, Natur, Kost håndkost i naturmaterialer, 30 cm høj som ny, med et lille Løkke, så den kan hænge på et søm eller knage eller knagerække. Lille fejekost lige til at feje lidt skidt og evt

  135,00 kr.02-05-2024
 5. Andet, Natur, Natur, Kost håndkost i naturmaterialer, 25 cm høj som ny, med et lille Løkke, så den k

  Andet, Natur, Natur, Kost håndkost i naturmaterialer, 25 cm høj som ny, med et lille Løkke, så den kan hænge på et søm eller knage eller knagerække. Lille fejekost lige til at feje lidt skidt og evt

  125,00 kr.02-05-2024
 6. Andet, Dancover , Jern, Dancover telt ramme 300x200x200 
Gammel men fuld funktionsdygtig, opbevaring

  Andet, Dancover , Jern, Dancover telt ramme 300x200x200 Gammel men fuld funktionsdygtig, opbevaring el.drivhus projekt.... Skal skilles ad og der følger ikke transport pose med. Skal hentes i Melby

  600,00 kr.29-04-2024

5. Konfirmationstøjet
Konfirmationsdagen er en stor dag, og det er vigtigt, at konfirmanden føler sig godt tilpas i det tøj, han eller hun skal have på. Vi har lavet en guide til at finde det helt perfekte konfirmationstøj lige her.

Relaterede artikler