Disse Disney-film er steget i værdi
BørnTech

Disse Disney-film er steget i værdi

Julie Schoen
Julie Schoen

Båndspaghettii og film, der flimre. Det var realiteten, dengang VHS-bånd var vores adgang til fiktionens visuelle verden. Og selvom det er mange år siden, håber vi, du har gemt dine gamle bånd, for her er vi klar med en guide til dig, der vil vide, hvilke af dine gamle Disneyfilm du i dag kan høste en god fortjeneste på.

’Løvernes Konge’, ’Snehvide’ og ’Junglebogen’. Det er alle eksempler på gamle Disney-klassikere, som de fleste af os kender, og mange af os kunne kun få adgang til denne verden, hvis vi stoppede videobåndet ind i VHS-afspilleren og trykkede ’play’.

I dag lever Disneys eventyr på streaming, hvilket gør VHS-båndene og DVD’erne overflødige. Derfor har mange nok ryddet op og ryddet ud i de gamle, nostalgiske VHS-bånd og DVD-skiver. Men var det en fejl? Burde du have gemt de gamle Disney-film i tilfældet af, at deres værdi i dag er steget?

Det hjælper vi dig med svar på i denne artikel, hvor vi har allieret os med Martin Damsgaard, der til dagligt arbejder i Mint Records, som sælger nye og brugte LP’er og CD’er, samt spil og film på blu-ray og DVD.

Læs hans svar under disse DBA-annoncer.

Børnefilm til salg på DBA:

 1. Børnefilm, Disney, Kan sendes eller afhentes i Vejle

  Børnefilm, Disney, Kan sendes eller afhentes i Vejle

  50,00 kr.04-12-2023
 2. Børnefilm, Pokemon, 6 Pokemon VHS sælges:
- Nummer 4 - SOLGT
- Nummer 6 - Pokemon: Squirtle-holdet s

  Børnefilm, Pokemon, 6 Pokemon VHS sælges: - Nummer 4 - SOLGT - Nummer 6 - Pokemon: Squirtle-holdet slår til - Nummer 7 - SOLGT - Nummer 11 - Pokemon: Abra og det telepatiske opgør - Nummer 12 - Pokemo

  30,00 kr.03-12-2023
 3. Børnefilm, Ca 22 forskellige, en kasse med gode videofilm / børnefilm / VHS film

Alle tiders Julema

  Børnefilm, Ca 22 forskellige, en kasse med gode videofilm / børnefilm / VHS film Alle tiders Julemand - Pyrus Bamse (fra DR-serien) Emil fra Lønneberg Græsrødderne Gummi Tarzan Hannibal & Jerry Helt

  20,00 kr.01-12-2023
 4. Børnefilm, Asterix film. Ingen mug. Virker. 10 kr pr stk

Sender gerne, eller afhentes i Ishøj

  Børnefilm, Asterix film. Ingen mug. Virker. 10 kr pr stk Sender gerne, eller afhentes i Ishøj

  10,00 kr.01-12-2023
 5. Børnefilm, Sjov med engelsk , instruktør Disney, Tegnefilm, Sjov med engelsk, instruktør disney Vhs

  Børnefilm, Sjov med engelsk , instruktør Disney, Tegnefilm, Sjov med engelsk, instruktør disney Vhs sjov med engelsk

  50,00 kr.30-11-2023
 6. Børnefilm, Bamses Julerejse, Bamses Julerejse.
To videofilm.
24 sjove afsnit, er samlet på dobbeltka

  Børnefilm, Bamses Julerejse, Bamses Julerejse. To videofilm. 24 sjove afsnit, er samlet på dobbeltkassette. Dansk tale. SMS eller ring.

  75,00 kr.29-11-2023

Klik her og find børnefilm på DBA.

Derfor har mange Disneyfilm mistet deres værdi

2 kroner, eller køb 10 styk for 15 kroner.

Det er nok mere et prisniveau som dette, de fleste forestiller sig at kunne få for deres gamle VHS-bånd og DVD-skiver. Men Martin Damsgaard oplever engang imellem gamle film, der har holdt deres værdi fra dengang, og som måske endda er steget i pris siden hen. Deriblandt også nogle af Disneys fortællinger.

Men der er en helt særlig årsag til, at det kun er få eksemplarer, du kan høste en god værdi for:

- Udfordringen er, at alle Disneys eventyr nu er tilgængelige konstant. Alle filmene er udkommet på DVD og Blue-ray efterfølgende, og mig bekendt kan du i dag købe samtlige Disney-film lige nu og her, hvis du vil, fortæller Martin Damsgaard.

Dengang DVD var det nye, udkom Disney kun engang imellem med deres film. Det kunne sagtens være, det var muligt at købe dem i et halvt år for, at de så i op til to år forsvandt fra markedet. Det gjorde filmene mere attrative og hev priserne op i perioder ad gangen. Det samme gjalt VHS-båndene, som blev udgivet med større mellemrum:

- Dengang filmene kun udkom på VHS, blev de frigivet i klynger. Så udkom de i december, og pludselig var de ikke til at købe igen, og det skabte også et samlermarked, forklarer eksperten.

LÆS OGSÅ: Ny forskning: Legoklodserne skal laves i nyt materiale

300 kroner vil Karin fra Taastrup have for sin Løvernes Konge 2-VHS-film, som hun sælger lige nu på DBA. VHS-båndet er meget velholdt og meget lidt brugt, skriver hun, og oplyser også, at det er udgået fra markedet. Også som DVD
300 kroner vil Karin fra Taastrup have for sin Løvernes Konge 2-VHS-film, som hun sælger lige nu på DBA. VHS-båndet er meget velholdt og meget lidt brugt, skriver hun, og oplyser også, at det er udgået fra markedet. Også som DVD

Disse Disneyfilm har en god værdi i dag

Når der så alligevel er enkelte film, som du i dag kan få en god sum penge for, skyldes det, at Disneys genudgivelser af de helt gamle film er optimerede udgaver.

- De Disney-film, der er fra 90’erne, ligner mere de digitalt animeret udgaver, som vi ser i dag med de nye Disneyfilm. Men de helt gamle film, dem fra 30’erne, 40’erne, og op til 70’erne, som er lavet på baggrund af tegninger, har man optimeret på, fortæller Martin Damsgaard.

Det er blandt andet film som Tornerose, Askepot, Snehvide og Pinnocio. At de gamle udgaver har fået sig en tur i forskønningsmaskinen, huer ikke alle Disney-samlere:

- Disney har remasteret mange af deres gamle titler, hvilket vil sige, at de har renset de gamle billeder, scannet dem ind digitalt og lagt ind som nye billeder. Farverne er blevet mere kraftige nu, og det hævder nogle Disney-fans har betydet, at detaljerne er forsvundet, fortæller Martin Damsgaard, der tilføjer, at spørgsmålet om, hvorvidt de remastret udgaver er gode eller dårlige, deler vandene lidt hos Disney-fans.

Kritikere mener, at filmene nu er designet til, at børn ser dem på deres iPads, og her skal farverne kunne matche den kvalitet, børnene ellers kigger på, når de ser andre videoer. For eksempel mener folk, at flere af detaljerne i Tornerose-filmen er forsvundet på den bekostning.

Da Disney kun producerer de remastret udgaver, er flere af Disneyfilmene i de ikke-remastret udgaver i dag gode penge værd.

DVD-film med Disney til salg på DBA:

 1. Disney tegnefilm, instruktør Disney, DVD, tegnefilm, Filmene er i perfekt stand, uden ridser og brug

  Disney tegnefilm, instruktør Disney, DVD, tegnefilm, Filmene er i perfekt stand, uden ridser og brugsspor. 10. Atlantis, det forsvundne rige 30 kr Atlantis, Milo vender tilbage

  80,00 kr.05-12-2023
 2. Disney Jul, DVD, tegnefilm, Alle 4 film for 30 kr

  Disney Jul, DVD, tegnefilm, Alle 4 film for 30 kr

  30,00 kr.05-12-2023
 3. Muppets juleeventyr, DVD, TV-serier, Muppets juleeventyr Jule-DVD
Jubilæums udgave (Anniversary edit

  Muppets juleeventyr, DVD, TV-serier, Muppets juleeventyr Jule-DVD Jubilæums udgave (Anniversary edition) Hoved gæst: Medvirkende: Michael Caine Historien bygger på den klassiske historie "Et Juleevent

  75,00 kr.05-12-2023
 4. Blandet dvd'er sælges, DVD, andet, Sælger disse dvd'er. Prisen er pr. stk.

8 Mile
District 9
Horrib

  Blandet dvd'er sælges, DVD, andet, Sælger disse dvd'er. Prisen er pr. stk. 8 Mile District 9 Horrible Bosses The wolf of wall street Pirates of Caribbean vol 1. Alle 5 dvd'er kan købes samlet til 80

  20,00 kr.05-12-2023
 5. Benji The Hunted. Ny i folie., DVD, familiefilm, 

Ny i folie.
Sender kun med Dao.
Med Danske Undert

  Benji The Hunted. Ny i folie., DVD, familiefilm, Ny i folie. Sender kun med Dao. Med Danske Undertekster. Disney. 6

  120,00 kr.05-12-2023
 6. Tarzan 2, instruktør Walt Disney, DVD, tegnefilm

  Tarzan 2, instruktør Walt Disney, DVD, tegnefilm

  45,00 kr.05-12-2023

Klik her og find Disney-DVD-film på DBA. Om det er Tornerose, Junglebogen eller Aristocats, kan du finde filmene på DBA.

Sådan kan du vurdere, om du har de udgaver, der er noget værd i dag

Martin Damsgaard fortæller, at det ikke er til at sige, hvilke udgaver der er remastret eller ej. Det er desværre ikke noget, Disney skilter med. Du vil ikke kunne læse dig klogere på det bagpå.

- De første Disney-DVD’er udkom i 2006. Derefter, i årerne 2008-2010, er mange af dem blevet genudgivet som ’Platinum-edition’ og ’Special-edition’ og for eksempel som dobbelt dish med ekstramateriale. Men i hvilket årstal, Disney begyndte at indføre remastret udgaver, ved jeg ikke, og de gjorde det løbende, så det er ikke til helt konkret at fastslå, hvilke film der er remastret, og hvilke der ikke er, fortæller Martin Damsgaard.

Det er ikke kun farverne, der er blevet ”redesignet” på de gamle Disney-film. Nogle af figurerne har også fået tildelt nye stemmer og (måske) endda nye replikker, så sproget er mere ’up to date’.

Derfor er en tommeltingerregel, at du muligvis har en original (ikke remastret) udgave, hvis du har en version med de gamle stemmer. Du kan også finde ud af, om din udgave er den remastrede ved at sammenligne med de farver, som udgaverne på streamingtjenesterne er i. Matcher farverne og detaljeringsgraden, har du ikke en remastret udgave.

De VHS-film, der blev udgivet i helt gamle dage med Disneyfilm, og som derfor med sikkerhed ikke er remastret, kan du genkende på kasetten. Den er rød. 

De gamle filmsynkroniseringer brugte de på de første VHS’er. De originale stemmer findes vist kun på VHS. Jeg mener, at de fleste, for ikke at sige alle DVD’erne er forsynet med nye stemmer
forklarer eksperten.

Så en anden tommelfingerregel er, at det sandsynligvis kun er dine Disney-VHS’er, der udgør en væsentlig værdi.

LÆS OGSÅ: LISTE: Alfons Åberg, Snøvsen og andre mindeværdige figurer fra barndommen

150 kroner kan du købe disse to VHS-bånd for på DBA lige nu. Sælgeren, som bor i København K, skriver, at filmene kun sælges samlet, og at båndene er med dansk tale
150 kroner kan du købe disse to VHS-bånd for på DBA lige nu. Sælgeren, som bor i København K, skriver, at filmene kun sælges samlet, og at båndene er med dansk tale

Det er de værd

Der vil altid være en hype blandt samlere om de helt gamle, originale Disney-film
fortæller Martin Damsgaard.

Han vurderer, at en Disneyfilm i den ikke-remastret udgave kan sælges for mellem 100-300 kroner. Men det afhænger ekstremt meget af standen:

- Er DVD-skriven ridset, kan du ikke for noget for den. Og du kan ikke rense en DVD. Der findes mange myter med tandpasta-tricks og alt muligt, men hovedet på sømmet er der ikke noget at gøre, hvis først din DVD er ridset, lyder den hårde dom fra eksperten.

Har du en version med dobbelt dish, kan du måske også høste lidt ekstra penge for DVD’en, for ifølge Martin kan der være ting på den dobbeltd ish, du ikke kan få andre steder. Ekstramateriale, der ikke er frigivet andre steder.

Find Disney-børnebøger på DBA:

 1. Lær om kæledyr, Disney, Lær om kæledyr
Af Disney
Fra 2002
God stand

Sender gerne til pakkeshop: Fas

  Lær om kæledyr, Disney, Lær om kæledyr Af Disney Fra 2002 God stand Sender gerne til pakkeshop: Fast pris 45 kr, op til 10 kg. Se også mine andre annoncer. Man siger, at hunden er menneskets bedste

  20,00 kr.05-12-2023
 2. Bedstemor ands hemmelige kagebog, Disney, bedstemor ands hemmelige kagebog og lækre drikke

Opskrift

  Bedstemor ands hemmelige kagebog, Disney, bedstemor ands hemmelige kagebog og lækre drikke Opskrifter og tegneserie Spørg gerne ?? Skal hentes i Bildsø (4200) eller Løve (4270) efter aftale. Sende

  50,00 kr.05-12-2023
 3. Disneys skatkammer, Disney, Stor Disney bog med 12 historier.
Se billeder

Spørg gerne ??

Skal hent

  Disneys skatkammer, Disney, Stor Disney bog med 12 historier. Se billeder Spørg gerne ?? Skal hentes i Bildsø (4200) eller Løve (4270) efter aftale. Sender gerne med dao på købers regning reserve

  140,00 kr.05-12-2023
 4. Disney Bogklub, Flere Se Billede 1, Julegave Jule Gave Ide : Ældre Retro Samlinger Samleobjekter Bøg

  Disney Bogklub, Flere Se Billede 1, Julegave Jule Gave Ide : Ældre Retro Samlinger Samleobjekter Bøger 30 stk fine brugte Disney bøger, købt nye i 80`erne Titler kan ses på billederne Pr. Bog Børnebog

  20,00 kr.05-12-2023
 5. Disneys BABIES Godnat historier, Disney, 30x23 cm
44 historier
112 sider

  Disneys BABIES Godnat historier, Disney, 30x23 cm 44 historier 112 sider

  100,00 kr.05-12-2023
 6. Den store eventyr bog , Disney

  Den store eventyr bog , Disney

  60,00 kr.05-12-2023

Klik her og find Disney-børnebøger til salg på DBA.

Bonus-informationer:

1. ’Da Blurayen kom til for 5-8 år siden, gik DVD-markedet lidt i stykker’.

2. ’Vidste du, Ove Sproges søn har indtalt den nye stemme i det mere nutidige sprog til de figurer, hans far havde lagt stemme til i sin tid?’

LÆS OGSÅ: Her kan du få et overblik over alle DBAs tech-produkter

6.400 kroner. Det er prisen på den dyreste annonce, der lige for tiden er at finde i DBAs video-kategori. Prisen dækker dog over flere DVD-film, som ejeren Regner fra Hanstholm håber at får afsat via DBA. Generelt kan du på DBA finde enkelte dyre videofilm, og det kan hjælpe dig med at få et prej om, hvilke film du selv kan få en god skilling for
6.400 kroner. Det er prisen på den dyreste annonce, der lige for tiden er at finde i DBAs video-kategori. Prisen dækker dog over flere DVD-film, som ejeren Regner fra Hanstholm håber at får afsat via DBA. Generelt kan du på DBA finde enkelte dyre videofilm, og det kan hjælpe dig med at få et prej om, hvilke film du selv kan få en god skilling for

Hvis du stadig har en samling VHS’er derhjemme, som ikke er Disney, og som du overvejer at kyle ud, bør du stoppe en halv. Tjek denne liste, hvor vi står klar med titler på VHS-bånd, som du i dag kan høste en god sum penge for.

Du kan også blive klogere på, om dine CD’er er steget i værdi, for i denne artikel har vi skrevet dig en liste med de CD’er, som i dag er mere værd.

Noget andet, der er steget i værdi, er de gamle spolebåndsoptagere. Se mere om det i videoen herunder, eller læs mere i artiklen, her.

Relaterede artikler