Søgningerne efter denne vare er steget med flere hundrede procent
Børn

Søgningerne efter denne vare er steget med flere hundrede procent

DBA Guide
DBA Guide

Søgningerne på brugt babyudstyr hitter som aldrig før. Det viser nye målinger fra DBA. Efterspørgslen på klapvogne, barnevogne og autostole er stor, og særligt søgningerne efter ét produkt stikker helt af. 1.130 procent mere blev der søgt efter dette produkt ved den seneste måling i forhold til målingen forinden.

Det er en omvæltning i sig selv at få en baby. Pludselig er der en lille sjæl, der er afhængig af dig, og mange ting ændres for altid. Men midt i den store lykke og for mange også lidt af et kaos, er der også en regning, der skal betales. Bogstaveligtalt. For de fleste skal ud og investere i en barnevogn, en autostol og trip trap-model til spisebordet for at være udstyret til den nye tilværelse. Og det er en dyr affære.

Men danskerne har i højere og højere grad fundet ud af, at babyregningen kan klares for omtrent halv pris ved at gøre denne ting anderledes: Købe tingene på brugtmarkedet.

Søgningerne på netop babyudstyr er nemlig steget med flere hundrede procent fra 2020 til 2021. Det viser nye tal fra DBA.

Det er der flere årsager til, fortæller DBA’s talsperson, Julie Schoen:

- Vi kan virkelig mærke en stigende efterspørgsel på babyudstyr. Mit bedste bud er, at corona har givet danskerne mere tid hjemme til at søge efter genbrug, herunder også babyudstyr. Samtidigt var der også et babyboom under corona, så det kan i sig selv give en øget søgning, siger Julie Schoen.

Men det er ikke kun det klassiske babyudstyr som barnevogn, autostol og babyalarmer, der flittigt bliver indtastet i DBAs søgefelt. Den populære slyngevugge og tilhørende motor er blevet meget efterspurgt på DBA fra 2020 til 2021, hvor søgningerne steg fra 2.185 til 26.889. Det svarer til en stigning på hele 1.131 procent.

Mathilde Posgaard har købt har købt babyudstyret brugt, og i teksten herunder kan du læse, hvorfor
Mathilde Posgaard har købt har købt babyudstyret brugt, og i teksten herunder kan du læse, hvorfor

Mathilde køber det meste babyudstyr brugt

En af de danskere, der har købt en slyngevugge og slyngevuggemotor på DBA, er Mathilde Posgaard, der blev mor i oktober 2020. Da hun og kæresten ventede deres første barn, var det et bevidst valg at købe babyudstyret brugt. Udover slyngevugge og slyngevuggemotor, har de også købt barnevogn, pulsekommode, ringslynge, autostol, bæresele, puslepude, legetøj og meget mere på DBA.

- Der er mange udgifter forbundet med at blive forældre, men vi har sparet mange penge ved at købe brugt. Der er flere ting, vi har købt til under halv pris i forhold til nyprisen, der var ubrugte eller i rigtig god stand. Enten fordi det har været et fejlkøb eller kun er blevet brugt i en ganske kort periode, fortæller Mathilde, der er studerende og mor til Naya på halvandet år, og fortsætter:

- Slyngevuggen og motoren købte vi til under halv pris, og det er helt klart vores absolut bedste køb på DBA og en ægte lifesaver, da vores datter ikke ville sove, siger Mathilde Posgaard.

Slyngevugger på DBA:

 1. Slyngevugge, Slyngevugge fra moonboon inkl. stativ og motor - fremstår rigtig fin og virker som den

  Slyngevugge, Slyngevugge fra moonboon inkl. stativ og motor - fremstår rigtig fin og virker som den skal. Der medfølger afstiver madras og kapok madras. Obs på kapok madras - der har været lidt uheld

  2.700,00 kr.18-06-2024
 2. Slyngevugge, Vugge med motor, Slyngevugge fra NatureSway sælges med Moonboon motor 1.0. 
Fjeder og d

  Slyngevugge, Vugge med motor, Slyngevugge fra NatureSway sælges med Moonboon motor 1.0. Fjeder og dørkarmbeslag medfølger. Brugt af 1 barn, men stadig meget god stand. Er fra røg - og dyrefrit hje

  1.200,00 kr.18-06-2024
 3. Slyngevugge, Tvillinge Membantu, Tvillinge vugge købt i slut februar, fremstår som ny, ingen gylp el

  Slyngevugge, Tvillinge Membantu, Tvillinge vugge købt i slut februar, fremstår som ny, ingen gylp eller andre uheld. Afstiver madrasser ekstra fjeder og transport pose. Kan styres med app og den bedst

  4.500,00 kr.18-06-2024
 4. Slyngevugge, Moonboon slyngevugge, Moonboon slyngevugge med Moonboons 2.0 motor, karmbeslag og afsti

  Slyngevugge, Moonboon slyngevugge, Moonboon slyngevugge med Moonboons 2.0 motor, karmbeslag og afstivermadras til når barnet er lidt større. Fremstår næsten som ny, på nær at sikringssnoren har siddet

  1.450,00 kr.17-06-2024
 5. Slyngevugge, Moonboon, Vi sælger vores dejlige Moonboon slyngevugge da vi ikke bruger den længere.
D

  Slyngevugge, Moonboon, Vi sælger vores dejlige Moonboon slyngevugge da vi ikke bruger den længere. Der mangler en knap der let kan syes på igen og absolut ingen betydning har for funktionen af vuggen.

  2.000,00 kr.17-06-2024
 6. Slyngevugge, Moonboom slyngevugge med motor og stativ brugt 3 m, Købt nov 23 taget i brug i marts 24

  Slyngevugge, Moonboom slyngevugge med motor og stativ brugt 3 m, Købt nov 23 taget i brug i marts 24. Stadig 1.5 års garanti

  3.700,00 kr.17-06-2024

266 slyngevugger er lige nu til salg på DBA. 103 af dem har motor.
  

Store besparelser – både på netbanken og klimakontoen

Barnevogne er det mest søgte stykke babyudstyr på DBA. I 2021 blev der mere end en million gange søgt på barnevogn, hvilket er en stigning på 197 procent fra året før. Emmaljunga er det mest populære barnevognsmærke på DBA med hele 295.004 søgninger i 2021. En ny Emmaljunga barnevogn koster i omegnen af 8.000 kroner, men på DBA kan du finde den samme barnevogn 2.000 kroner billigere.

- En af de gode grunde til at købe brugt babyudstyr er naturligvis, at nybagte forældre kan spare mange penge. Men brugt babyudstyr er også et fornuftigt valg, når vi taler bæredygtighed, fordi man kun bruger det i få måneder, før baby vokser ud af det. Jeg forventer, at danskernes efterspørgsel på babyudstyr fortsat vil vækste, fordi danskerne generelt har fået mere fokus på genbrug og bæredygtighed, siger Julie Schoen.

Bæredygtighed er også en af årsagerne til, at Mathilde Posgaard køber det meste babyudstyr brugt.

- Det er vigtigt for os, at vi ikke har et stort overforbrug. For selvom vi har brug for mange ting til vores datter, kan vi minimere vores overforbrug og belastningen på miljøet ved at købe brugt. Særligt fordi vi også selv sælger videre, når vores datter er blevet for stor til eksempelvis slyngevuggen. På den måde kan andre kan få glæde af det, og vi kan tjene lidt på det. Det er win-win, siger Mathilde Posgaard.

LÆS OGSÅ: 10 børnemøbler, du bør købe brugt

2.700 kroner håber Nana fra Horsens at få for denne barnevogn, som hun lige nu har til salg på DBA. På DBA skriver hun: ’Velholdt barnevogn fra 2015. Brugt meget sparsomt. Har altid stået indendørs. Inkl. lift, regnslag, barnevognssele og gode madrasser til både lift og barnevognsdel’
2.700 kroner håber Nana fra Horsens at få for denne barnevogn, som hun lige nu har til salg på DBA. På DBA skriver hun: ’Velholdt barnevogn fra 2015. Brugt meget sparsomt. Har altid stået indendørs. Inkl. lift, regnslag, barnevognssele og gode madrasser til både lift og barnevognsdel’

DBA har samlet et overblik over fem af de mest søgte babyudstyr på DBA, og hvad du kan spare ved at købe disse brugt fremfor nyt:

1. Barnevogn: Barnevogn er det mest søgte babyudstyr på DBA. I 2021 steg søgningerne til 1.045.903 fra 352.607 i 2020. Det er en stigning på 197 procent. Barnevogne findes i mange forskellige mærker, variationer og farver, og de koster i gennemsnit 5.000-13.000 kroner. På DBA findes der barnevogne i alle prisklasser og helt ned til 500 kroner.

2. Trip Trap-stol: Trip trap stolen er en klassiker hos danske børnefamilier. I 2021 var der 580.222 søgninger på Trip Trap stol på DBA. 1.359 kroner skal du slippe for en Trip Trap stol fra ny, mens en brugt Trip Trap stol koster 0-700 kroner.

3. Puslebord: Babyer betyder mange bleskift. I 2021 var der 569.094 unikke DBA-søgninger på puslebord. Et nyt puslebord koster i gennemsnit 500-2.000 kroner. Der er lige nu 656 annoncer på pulsebord på DBA for en pris mellem 0-500 kroner.

4. Autostol: Autostol til baby er nødvendigt, hvis du har en bil. I 2021 var der 520.401 søgninger på autostol på DBA, hvilket er en stigning på 221 procent fra året før. Til en sikker og godkendt autostol til en nyfødt hører der ofte en ISOFIX-base til, og hvis du skal løbe den fra ny, koster den i gennemsnit 1.500-4.000 kroner. Lignende modeller – med ISOFIX-base – koster 350-2.000 kroner på DBA.

5. Tremmeseng: Selvom du skal forvente afbrudt nattesøvn, så sover babyer da heldigvis nogle gange. Der blev søgt efter tremmeseng 253.435 gange på DBA i 2021. Her kan du finde en brugt tremmeseng mellem de 2.445 annoncer, der ligger i prislejet 0-3.000 kroner. En ny tremmeseng koster alt mellem 500-6.000 kroner.

Tremmesenge på DBA:

 1. Tremmeseng, Seng der vokser med barnet. Kan bruges fra 0-10 år. Der følger 2 springmadrasser med, hv

  Tremmeseng, Seng der vokser med barnet. Kan bruges fra 0-10 år. Der følger 2 springmadrasser med, hvoraf den store af dem aldrig er brugt og derfor stadig i original emballage. Puslebordet kan bruges

  1.500,00 kr.18-06-2024
 2. Tremmeseng, Ikea, Rigtig fin Ikea tremmeseng, der kan indstilles i to højder. Vores datter har krads

  Tremmeseng, Ikea, Rigtig fin Ikea tremmeseng, der kan indstilles i to højder. Vores datter har kradset lidt maling af i den ene side, men den fungerer upåklageligt på trods ??. Hvis det ønskes kan de

  200,00 kr.18-06-2024
 3. Tremmeseng, Jeg sælger denne SMÅGÖRA
Tremmeseng, med madras. Den har kun været brugt i 6 måneder. Så

  Tremmeseng, Jeg sælger denne SMÅGÖRA Tremmeseng, med madras. Den har kun været brugt i 6 måneder. Så den fremstår næsten som ny. Kom evt med et bud. Den befinder sig i Hvidovre.

  700,00 kr.18-06-2024
 4. Tremmeseng, Ikea tremmeseng, Ikea tremmeseng med 2 højdeindstillinger.
Madras medfølger
Der medfølge

  Tremmeseng, Ikea tremmeseng, Ikea tremmeseng med 2 højdeindstillinger. Madras medfølger Der medfølger sengehest der kan påsættes hvis den ene side tages af.

  200,00 kr.18-06-2024
 5. Tremmeseng, Junoseng, En revne i hjørnet af bunden og et bræt der er knækket i bunden, som ses på bi

  Tremmeseng, Junoseng, En revne i hjørnet af bunden og et bræt der er knækket i bunden, som ses på billederne. Men kan sagtens bruges alligevel. Tidligere været autolakeret. Alm Madras + forlænger m

  700,00 kr.18-06-2024
 6. Tremmeseng, b: 50 l: 100, Baby tremmeseng ca. 100 år gammel.

Sengen blev lavet til min morfar da ha

  Tremmeseng, b: 50 l: 100, Baby tremmeseng ca. 100 år gammel. Sengen blev lavet til min morfar da han blev født. Obs. Sengen er uden bund

  400,00 kr.18-06-2024

529 annoncer er lige nu aktive på DBA med tremmesenge.

Hvis du er en af dem, der står med en positiv graviditetstest for første gang, og derfor nok mangler den firehjulede karat til din guldklump, kan du med fordel læse med her. Artiklen guider dig nemlig til, hvad du skal vide, når du køber både en brugt og en ny barnevogn.

Hvordan ser DBAs dyreste dukkehus ud? I videoen herunder kan du klikke play og komme med indenfor, hvor vi inviterer dig på kaffe i de højloftet dukkestuer:


Du kan se, om dukkehuset stadig er til salg ved at besøge denne artikel på DBA Guide, her.

Relaterede artikler