Sådan vælger du det rigtige regntøj til børn
Børn

Sådan vælger du det rigtige regntøj til børn

Louise Guldager
Louise Guldager

Det danske vejr gør ingen undtagelser: Har du små børn i institution, så skal du også købe regntøj til dem. Måske endda flere sæt. Har du tilmed flere børn, så kan det godt løbe op økonomisk. Derfor kan det være en god ide at kigge efter brugt regntøj. Her får du et par gode ekspertråd, så du vælger det rigtige regntøj til dine børn.

Regntøj har først og fremmest som fornemmeste funktion at holde dit barn tørt. Men derudover skal det også være behageligt for barnet at have på, så barnet kan bevæge sig frit i det – og sidst, men ikke mindst, så skal det være nemt at få af og på. Ikke bare for din egen og institutionens skyld; men også for dit barns skyld.

I denne artikel får du en guide til, hvad der er vigtigt for dig at vide, når du er på jagt efter regntøj til de små. Vi guider dig til nogle forskellige slags, og ikke mindst får du også tips og tricks til, hvad du skal vide, når du køber det på brugtmarkedet. Her er mange penge at spare, så det er en god idé!

For at gøre guiden så præcis som muligt har jeg allieret mig med Anne Marie van der Brugge, der er uddannet pædagog og dagligt souschef i Børnehuset ved den Kongelige Porcelænsfabrik.

Hun fremhæver at det især er vigtigt, at tøjet er nemt og bekvemt for barnet. Læs hendes mere konkrete råd, herunder:

Regntøj til børn til salg på DBA:

 1. Regntøj, Sæt, Celavi, str. 110, Bukser og jakke fra Celavi 

Str. 110 

Almindelig brugsspor. 
Den e

  Regntøj, Sæt, Celavi, str. 110, Bukser og jakke fra Celavi Str. 110 Almindelig brugsspor. Den ene elastik til at komme under støvle mangler Ellers fungerer alt. 40 kr. for hele sættet 75 kr.

  40,00 kr.24-09-2023
 2. Regntøj, Termo regndragt Aiko Wheat, Wheat, str. 116, Wheat Aiko termo regndragt junior
Farve: dried

  Regntøj, Termo regndragt Aiko Wheat, Wheat, str. 116, Wheat Aiko termo regndragt junior Farve: dried sage Str 116 (6 år) Købt for 699. Aldrig brugt (da vi havde to i samme str) Genial dragt der hold

  300,00 kr.24-09-2023
 3. Regntøj, Regnbukser, N. I, str. 110

  Regntøj, Regnbukser, N. I, str. 110

  10,00 kr.24-09-2023
 4. Regntøj, Regntøj, Hummel, str. 104, Regntøj fra Hummel str.104 

100kr

  Regntøj, Regntøj, Hummel, str. 104, Regntøj fra Hummel str.104 100kr

  100,00 kr.24-09-2023
 5. Regntøj, Regntøj, Mink-line, str. 110, Regntøj i str.110
Fin stand
50kr

  Regntøj, Regntøj, Mink-line, str. 110, Regntøj i str.110 Fin stand 50kr

  50,00 kr.24-09-2023
 6. Regntøj, Regnsæt + gummistøvler , Wheat, str. 104, Super lækkert regnsæt og gummistøvler fra Wheat.

  Regntøj, Regnsæt + gummistøvler , Wheat, str. 104, Super lækkert regnsæt og gummistøvler fra Wheat. Navy med maritimt print. Regnsæt str. 104, fremstår som nyt. Gummistøvler str. 27, helt nye. Sam

  449,00 kr.24-09-2023

Lige nu er der 3.076 annoncer med regntøj til børn til salg på DBA. Du kan søge på geografisk placering og/eller størrelse ude i venstre margen og indsnævre din søgning sådan. Ud af de 3.076 nuværende annoncer, så ligger hele 2.700 af dem til en pris under 199 kroner. Nypris for et regnsæt ligger typisk på minimum 400 kroner.

Lynlås eller knapper?

En lynlås er nødvendig i regnjakken. Det er den, fordi trykknapper kan være sværere at lukke for børnene, fordi det kræver mange kræfter. Samtidig giver knapper alene også risiko for, at der trænger vand ind i mellemrummet mellem knapperne, så barnet bliver våd på maven.

Knapper hen over en lynlås er dog en fin løsning, så vandet ikke løber gennem lynlåsen, der ikke nødvendigvis er helt vandtæt.

Heldragt eller todelt?

- Fra omkring 3-års alderen kan dit barn godt øve sig på at lyne jakken selv. Man kan som voksen holde på den forneden, og så kan barnet selv hive lynlåsen op. Det betyder meget for dit barn at finde ud af, at de kan klare den slags ting selv, fortæller Anne Marie van der Brugge.

Hun mener, man skal overveje, om eksempelvis heldragter (læs: der findes både hel-regndragter og hel-termodragter) er en god ide for et barn i 3-års alderen og op:

Min erfaring er, at det ikke er ideelt til børnene, når de passerer 3-års alderen. Vi oplever ofte, at det besværliggør dét at få tøjet af og på selv. Her virker to-delte sæt umiddelbart nemmere for børnene.
Fra venstre en ubrugt termodragt fra Wheat i størrelse 68, Maria fra Kalundborg skal have 150 kroner for den. Mens Carina fra Østerbro sælger denne MarMar termovest i størrelse 80 til 100 kroner. Kirsten fra Skanderborg sælger sættet fra Base Camp i størrelse 128 til 100 kroner samlet
Fra venstre en ubrugt termodragt fra Wheat i størrelse 68, Maria fra Kalundborg skal have 150 kroner for den. Mens Carina fra Østerbro sælger denne MarMar termovest i størrelse 80 til 100 kroner. Kirsten fra Skanderborg sælger sættet fra Base Camp i størrelse 128 til 100 kroner samlet

Køb gerne to sæt regntøj til dit barn – og undgå at stresse

Det kan være en god ide at købe to sæt, så man har et til hjemmebrug og et, der ligger fast i dit barns institution. Det sikrer, at I ikke skal huske at tage det med frem og tilbage, da den slags nemt kan ende op i, at man glemmer det lige akkurat dén dag, hvor Sommerfuglestuen skal på heldagstur i skoven i silende regn.

Har I hjælp fra bedsteforældre eller andre, der en gang imellem henter, så er der heller ingen tvivl om, hvorvidt de har taget det rigtige sæt med. En god huskeregel er altså, at have et sæt liggende fast på dit barns plads. Og i stedet for at betale fuld pris for 2 x regntøj og gummistøvler til hver af dine børn, så kan det være en ide at kigge brugt først.

Termotøj til salg på DBA:

 1. Jakke, Termo , Name it, str. 104

  Jakke, Termo , Name it, str. 104

  100,00 kr.21-09-2023
 2. Termotøj, Termo, Calvi, str. 104

  Termotøj, Termo, Calvi, str. 104

  149,00 kr.19-09-2023
 3. Termotøj, Todelt termosæt, WHEAT, str. 104, Det lækreste termo sæt sælges. Der er huller tommelfinge

  Termotøj, Todelt termosæt, WHEAT, str. 104, Det lækreste termo sæt sælges. Der er huller tommelfingeren i jakken og lommer i begge sidder. Refleks i logoet bag på jakken. Der er en lille smule farve f

  185,00 kr.14-09-2023
 4. Blandet tøj, Jakke termo tøj mm , Hummel remia tec name it mm, str. 116, Blandet overtøj det hele br

  Blandet tøj, Jakke termo tøj mm , Hummel remia tec name it mm, str. 116, Blandet overtøj det hele brugt på nær termo jakken fra name it og termojakker i leopard alt er str 116 Det hele for 500 kr

  500,00 kr.11-09-2023
 5. Jakke, NY Termo regnjakke , Wheat, str. 116, Jakken har aldrig været brugt, da min datter havde to s

  Jakke, NY Termo regnjakke , Wheat, str. 116, Jakken har aldrig været brugt, da min datter havde to sæt og hun kunne bedst lide det andet. Den er super fin. Se også mine andre annoncer.

  350,00 kr.01-09-2023
 6. Termotøj, Termo bukser, Wheat, str. 116, Næsten som nye brugt ganske lidt

  Termotøj, Termo bukser, Wheat, str. 116, Næsten som nye brugt ganske lidt

  130,00 kr.30-08-2023

Termotøj er en god kombination sammen med regntøj. Regntøj er ikke fabrikeret med det henblik at holde på varmen, hvorfor det kan være en kold fornøjelse at opholde sig udenfor i regnvejret blot med regntøj. Lige nu er der 477 annoncer med termotøj og dragter på DBA – og så er du klar til det danske vejr.

Derfor giver det mening at købe regntøj brugt

Anne Marie van der Brugge ser flere fordele i at købe regntøjet brugt:

De fleste små børn vokser ret hurtigt, så ofte vil tøjet faktisk ikke være ret brugt/slidt.

Hun påpeger, at man naturligvis skal tjekke barnets faktiske størrelse, så tøjet passer. Hun forslår også, at man kan måle dit barns længde. Husk, du kan søge på specifikke størrelser ude i venstre margen på DBA, når du leder efter ting på DBA. Du kan også eventuelt skrive ”regnjakke 98” i søgefeltet, for så dukker denne størrelse frem.

Samtidig behøver du ikke være sart over for tøjet, når dit barn leger og går i skoven med alle vennerne i institutionen. Forældre, der har hentet et barn efter en mudderindsmurt rutsjetur i skoven, ved, hvorfor det er spildte kræfter.

LÆS OGSÅ: Institutionsstart på budget  

Den blå regnjakke sælges af Maria fra København S til bare 50 kroner. Mens den grå termo Barbaras Choice jakke i størrelse 110 sælges for 400 kroner. Den er ubrugt og nypris var 599 kroner. Den sælger Melissa i Ballerup. Det lilla regnsæt fra Ticket to Heaven har fleece indvendigt, der kan tages af, er i størrelse 98 og koster 100 kroner. Det kan hentes hos Maja i Lyngby
Den blå regnjakke sælges af Maria fra København S til bare 50 kroner. Mens den grå termo Barbaras Choice jakke i størrelse 110 sælges for 400 kroner. Den er ubrugt og nypris var 599 kroner. Den sælger Melissa i Ballerup. Det lilla regnsæt fra Ticket to Heaven har fleece indvendigt, der kan tages af, er i størrelse 98 og koster 100 kroner. Det kan hentes hos Maja i Lyngby

Regntøj der kan ses

Især nu, hvor det er efterår, er detvigtigt, at børnene kan ses i trafikken i de mørke måneder, særligt når I tager af sted om morgenen. Kig derfor efter, om et regnsæt har reflekser både foran og bag på arme og ben.

Reflekserne skal helst sidde lavt, så lyskeglen fra bilernes forlygter kan ramme dem. Sådan lyder anbefalingen fra Rådet for Sikker Trafik.

Stropper i bukserne

En anden ting, det er vigtigt at tjekke, når du køber regntøj, er stropper i bukserne:

- Stropperne sikrer, at buksebenet bliver nede omkring støvlen, så det ikke glider op, og barnet kan blive våd på bukserne og benet, forklarer Anne Marie van der Brugge.

For vandet kan nemlig løbe ned af benet og ind i støvlen, hvis du ikke kan hive buksebenet ud over støvlen og sætte det fast med en strop. Og så er det lige vidt med gummistøvler.

Regntøj til salg på DBA:

 1. Overalls, beskytter mod regn.

  Overalls, beskytter mod regn.

  Regntøj, Overalls, beskytter mod , Primark , str. 98, Overalls, beskytter mod regn. Næsten ny, brugt 2 gange. Den har bomuldsfor i hele jumpsuiten og nylonfor i ærmerne.

  75,00 kr.24-09-2023
 2. Regntøj, ?, Rengsæt, str. 98, Næsten ikke brugt

  Regntøj, ?, Rengsæt, str. 98, Næsten ikke brugt

  100,00 kr.24-09-2023
 3. Regntøj, Sødeste regnsæt str 90 i mintgrøn og guldlynlås, Petit cherie, str. 92, Selve regntøjet fre

  Regntøj, Sødeste regnsæt str 90 i mintgrøn og guldlynlås, Petit cherie, str. 92, Selve regntøjet fremstår ubrugt. Det eneste brugsspor er på buksestroppen som skal under støvlen. Kunne godt trænge ti

  150,00 kr.24-09-2023
 4. Regntøj, ., Didrikson (90), str. 92

  Regntøj, ., Didrikson (90), str. 92

  50,00 kr.24-09-2023
 5. Regntøj, Regntøj, Disney, str. 92, Regntøj I str 92
Bukserne kan knappes ind i siden.
Sender gerne
E

  Regntøj, Regntøj, Disney, str. 92, Regntøj I str 92 Bukserne kan knappes ind i siden. Sender gerne Ellers hentes i Odense NØ Fast pris

  75,00 kr.23-09-2023
 6. Regntøj, Regnsæt, Småfolk, str. 92, Lækkert, brugt regnsæt i str. 92-98 fra røgfrit hjem.
Ubetydelig

  Regntøj, Regnsæt, Småfolk, str. 92, Lækkert, brugt regnsæt i str. 92-98 fra røgfrit hjem. Ubetydelig misfarvning i jakken, se billede. Sendes gerne - se også mine andre annoncer :)

  149,00 kr.23-09-2023

Klik her og find regntøj på DBA.

To typer rengtøjsmateriale

Selvom både regntøj og også gummistøvler udelukkende købes for, at vi kan sikrer, at vores børn er tørre trods vind og vejr, så kræver det trods alt også, at man forinden gør sig klart, hvordan det skal bruges, fortæller Anne Marie van der Brugge.

På samme vis gælder det, at du kan starte med at overveje hvilken type barn, du har, og hvordan barnet er udenfor og leger, inden du køber regntøj. For regntøj til børn kommer typisk i to forskellige typer: 

- Regntøj lavet kun af polyester
- Regntøj, hvor ydersiden er lavet af polyurethan – kaldet PU.   

Du skal altså kort sagt vælge, om du/I er mest til polyester, som er mere åndbart og mindre vandtæt, eller omvendt PU, som er meget vandtæt, men mindre åndbart, (med en risiko for, at dit barn kommer til at svede). Begge dele kan have sine fordele.

Om regnsættet har en PU-overflade kan du altid se på mærket i regntøjet. Spørg sælgeren, hvis du er i tvivl.

Gummistøvler til børn til salg på DBA:

 1. Gummistøvler, str. 22, Bundgaard, unisex, Fine termostøvler (foret med uld) i sort - brugt meget lid

  Gummistøvler, str. 22, Bundgaard, unisex, Fine termostøvler (foret med uld) i sort - brugt meget lidt.

  120,00 kr.25-09-2023
 2. Gummistøvler, str. 34, X, piger, Med for

  Gummistøvler, str. 34, X, piger, Med for

  20,00 kr.25-09-2023
 3. Gummistøvler, str. 25, Andet, unisex, Super fede gummistøvler - kun brugt få gange. 
Fra et ikke ryg

  Gummistøvler, str. 25, Andet, unisex, Super fede gummistøvler - kun brugt få gange. Fra et ikke ryger hjem og fra et hjem uden dyr

  50,00 kr.24-09-2023
 4. Gummistøvler, str. 21, Celavi, unisex, Gummistøvle fra CELAVI str 21 indvmål 13,5cm ubrugte til salg

  Gummistøvler, str. 21, Celavi, unisex, Gummistøvle fra CELAVI str 21 indvmål 13,5cm ubrugte til salg.

  110,00 kr.24-09-2023
 5. Gummistøvler, str. 37, Petit by Sofie Schnoor, piger, Grå/sølv/glimmer. Med teddy foer. Brugt meget

  Gummistøvler, str. 37, Petit by Sofie Schnoor, piger, Grå/sølv/glimmer. Med teddy foer. Brugt meget lidt. Nypris 300 kr.

  150,00 kr.24-09-2023
 6. Gummistøvler, str. 29, Ukendt , unisex, Helt nye gummistøvler str. 29- brugt en gang. 
Fra røgfrit h

  Gummistøvler, str. 29, Ukendt , unisex, Helt nye gummistøvler str. 29- brugt en gang. Fra røgfrit hjem. Kan sendes men forsendelse er på købers regning

  60,00 kr.24-09-2023

I skrivende stund er der 2.353 annoncer med gummistøvler til børn til salg på DBA. Ud af disse koster 2.200 af dem under 200 kroner. Det er cirka halv pris af nypris. Læs nedenfor, hvordan du passer bedst på gummistøvlerne.

Køber du brugte gummistøvler, skal du huske dette

Børnegummistøvler skal (ligesom regntøjet) holde vandet ude, kunne tåle slid og være skridsikre, så dit barn står ordentligt fast.

På samme vis som med regntøjet, så vokser de fleste små børn så hurtigt, at du med god samvittighed kan købe gummistøvlerne brugt, da de typisk ikke vil være slidte i bunden. Der er også mange forældre, som gerne vil være lidt på forkant med sæsonernes skifte, og derfor køber de forud – for så at opdage, at junior lige er hoppet to størrelser op. Du vil derfor ofte kunne finde mange helt ubrugte gummistøvler på DBA til en favorabel pris.

Ser gummistøvlerne slidte ud, kan du se nærmere på dem, for måske det alene bare er lidt skidt og snavs. Dette kan nemt fjernes med en klud eller svamp. Brug ikke en børste, da det vil slide på gummiets overflade.

Vedligehold løbende gummistøvlerne med olie eller silikone, hvis du gerne vil have dem til at holde længere. Har du ikke dette, kan du faktisk også bare bruge helt almindelig madolie. Har gummistøvlerne hvide revner, kan dette være tegn på udtørring, fordi naturgummi gradvist tørrer ud.

Anne Marie van der Brugge anbefaler desuden, at man ikke falder i modefælden med de ankelhøje af slagsen:

De holder oftest ikke til en hoppetur i vandbytterne. Barnet ender bare med våde fødder. Skaftet skal gå højere op.
De lyserøde termo gummistøvler i størrelse 24 fra Aigle koster 100 kroner og kan hentes hos Kristina i Brønshøj, mens de navy gummistøvler i størrelse 29 fra Bisgaard med uldfoer koster 350 hos Michael i Roskilde. De er ubrugte og kan sendes for 25 kroner
De lyserøde termo gummistøvler i størrelse 24 fra Aigle koster 100 kroner og kan hentes hos Kristina i Brønshøj, mens de navy gummistøvler i størrelse 29 fra Bisgaard med uldfoer koster 350 hos Michael i Roskilde. De er ubrugte og kan sendes for 25 kroner

Kender du forskellen på en barnevogn og en kombivogn? Og hvad er det egentlig, at de kostbare Emmaljunga-vogne kan, som andre kombi- og barnevogne øjensynligt ikke kan? Læs denne guide til dig, der som førstegangskøber skal finde ud af, hvilken vogn I skal have.

Du kan også her få 8 bud på oplagte gaver til børn, du med fordel kan købe brugt. Brugte gaver til børn er nemlig god stil. Ikke bare for miljøet og pengepungen. Men også for modtager og giver. Og visse ting kan det faktisk bedst betale sig at finde brugt.

Relaterede artikler