Så meget hitter genbrugsudklædning i februar
BørnLivsstil

Så meget hitter genbrugsudklædning i februar

DBA Guide
DBA Guide

276 % flere søger efter udklædning på DBA, når måneden siger februar målt i forhold til januar. Med så stor interesse for genbrugskostumer, anbefaler vi, at du bruger fastelavn til at tale med dit barn om genbrug og bæredygtighed. En undersøgelse, DBA står bag, viser nemlig, at vi gerne vil have vores børn til at forstå værdien af brugte ting, men kun 43 procent af børneforældrene har hjulpet deres barn med at købe brugt i stedet for nyt.

Fastelavn står for døren, og det betyder, at kostumerne skal findes frem fra gemmerne eller købes. Men gør det nu på brugtmarkedet. Lad de små Elsa’er, farlige løver, fine mariehøns og stærke supermænd være klædt på af kostumer, fundet brugt.

I en tid med tårnhøj inflation, hvor pengene er små for mange, kan det nemlig føles som en stor post at bruge et par hundrede kroner på et fastelavnskostume, der sandsynligvis kun skal bruges få gange.

Samtidig mener 9 ud af 10 forældre med hjemmeboende børn, at det er vigtigt, at deres børn lærer, at brugte ting kan have en værdi. Det viser DBAs Genbrugsindeks fra 2022, der tager pulsen på danskernes genbrugsvaner.

57 procent af børnefamilierne vil gerne vænne deres børn til at købe brugt. Men kun 43 procent af børneforældrene har hjulpet deres barn med at købe brugt i stedet for nyt, viser Genbrugsindekset 2022. Kostumet, du ser på billedet her, har Pernille fra Rødovre til salg. Hun håber at få 65 kroner for det. Med i prisen følger også nogle matchende bukser.
57 procent af børnefamilierne vil gerne vænne deres børn til at købe brugt. Men kun 43 procent af børneforældrene har hjulpet deres barn med at købe brugt i stedet for nyt, viser Genbrugsindekset 2022. Kostumet, du ser på billedet her, har Pernille fra Rødovre til salg. Hun håber at få 65 kroner for det. Med i prisen følger også nogle matchende bukser.

Børneforældrene vil gerne dette, men undersøgelsen viser, at børneforældrene ikke ”er i mål”

- Vi kan se i vores Genbrugsindeks, at børneforældre virkelig går op i, at deres børn får gode genbrugsvaner med sig videre i livet, og det er virkelig fedt. For eksempel svarer 57 procent af forældrene, at de synes, det er vigtigt, at deres børn bliver vant til at købe brugt. Men noget tyder på, at de kan blive endnu bedre, siger Julie Schoen, der er talsperson for DBA.

For kun 43 procent af børneforældrene har hjulpet deres barn med at købe brugt i stedet for at købe nyt, mens lidt over halvdelen har hjulpet deres barn med at sælge barnets brugte ting. Der er altså et stykke vej op til de 57 procent, der gerne vil vænne deres børn til at købe brugt.

Kostumer fra DBAs kategori ’Festartikler og underholdning’:

 1. Politi kostume, Nyt kostume med skjorte, bukser, bælte, kasket, politiskilt og solbriller. Str. larg

  Politi kostume, Nyt kostume med skjorte, bukser, bælte, kasket, politiskilt og solbriller. Str. large. Kan også bruges af str. m

  250,00 kr.07-06-2023
 2. Super Mario kostume, Super Mario kostume. Brugt én gang. Passer til person på 175 til 180 cm.

  Super Mario kostume, Super Mario kostume. Brugt én gang. Passer til person på 175 til 180 cm.

  90,00 kr.07-06-2023
 3. Jesus kostume m. Skæg, Jesus kostume m. Skæg og medfølgende vandgevær. Det passe til en person på 18

  Jesus kostume m. Skæg, Jesus kostume m. Skæg og medfølgende vandgevær. Det passe til en person på 180-185 cm. Har været på én gang og er fuldstændig som nyt.

  125,00 kr.07-06-2023
 4. Hermione Granger, Strange Thing, Descendants, Hermione Granger kostume, 9-10 år. Nederdel følger med

  Hermione Granger, Strange Thing, Descendants, Hermione Granger kostume, 9-10 år. Nederdel følger med. Brugt to gange. 150 kr. Stranger Things Eleven kostume, voksen størrelse xs. 150 - 160 cm. Brugt

  150,00 kr.06-06-2023
 5. Militær kostume, Jeg sælger dette militær kostume fra Coax Copenhagen. Det er kun blevet brugt en en

  Militær kostume, Jeg sælger dette militær kostume fra Coax Copenhagen. Det er kun blevet brugt en enkelt gang, og er derfor helt som nyt. Kostumet er i størrelse M og nyprisen har været 590kr:) 450kr

  450,00 kr.06-06-2023
 6. Kostume, 2 stk Bananer i pyamas kostume
One size
Passer til en person der har en højde på 175-185 cm

  Kostume, 2 stk Bananer i pyamas kostume One size Passer til en person der har en højde på 175-185 cm Det første billede er ikke et billede jeg har taget af de kostumerne jeg har til salg. Dem jeg har

  800,00 kr.05-06-2023

Stigning på 276 procent: Udklædning hitter på DBA.dk

For de forældre, der gerne vil opdrage deres børn til bedre genbrugsvaner, er fastelavn en oplagt begivenhed, mener Julie Schoen. For der er mange kostumer til få penge at finde, hvis man kigger på genbrugsmarkedet. Og genbrugsudklædning hitter på dba.dk omkring fastelavn. I februar 2022 søgte 276 procent flere på ’udklædning’ på DBA sammenlignet med januar 2022.

- Lige præcis kostumer er en virkelig oplagt genbrugsvare. Mange børn vokser jo lynhurtigt ud af deres tøj, og udklædningstøj, der ikke bliver brugt så tit, er derfor ofte i rigtig god stand. Det betyder også, at udklædningstøjet potentielt har værdi i rigtig mange år – og kan bruges af rigtig mange forskellige, siger Julie Schoen og fortsætter:

Derfor er fastelavn en virkelig god anledning til at tale med sit barn om, at ikke alt nødvendigvis skal købes fra ny. At mange brugte ting kan være lige eller næsten lige så gode som nye

fortæller Julie Schoen.

Af samme grund som det er oplagt at købe brugt udklædning, giver det også god mening at sælge tøjet videre, når fastelavn er forbi, eller når kostumet ikke længere passer. Derfor kommer Julie Schoen med en række gode råd til de forældre, der gerne vil hjælpe deres barn med at sælge fastelavnskostumet videre.

1.772 kostumer kan du lige nu finde på DBA i børnekategorien ’Andet legetøj’ og selekter ’Udklædningstøj’. Dit barn kan eksempelvis blive forvandlet til denne bi, hvis du punger ud med 100 kroner til Linda fra Hillerød, der i skrivende stund har kostumet til salg
1.772 kostumer kan du lige nu finde på DBA i børnekategorien ’Andet legetøj’ og selekter ’Udklædningstøj’. Dit barn kan eksempelvis blive forvandlet til denne bi, hvis du punger ud med 100 kroner til Linda fra Hillerød, der i skrivende stund har kostumet til salg

Sådan kan du sammen med dit barn handle et brugt kostume

1. Lav en sjov fotosession
Gode billeder er essentielle, når du skal sælge dine ting. Få dit barn til at hjælpe med at tage sjove billeder, der får udklædningen til at shine. Brug gerne rekvisitter, men husk at skrive i annoncen, hvilke ting der er med i prisen.

2. Tal med dit barn om prisen
Er det dit barn, der får pengene for salget, så inddrag ham eller hende i, hvad det skal koste. Tag udgangspunkt i, hvad I selv har givet for kostumet, og tal om, hvilken stand tøjet er i. Er det så godt som nyt, eller er der et lille hul et sted? Det kan også være en god ide at kigge på andre lignende annoncer og sammenligne priserne.

3. Fortæl de gode historier
De sjove eller personlige annoncetekster er altid de bedste. Inddrag derfor dit barn, når du skal skrive annoncen. Måske har han eller hun en sjov historie, som I kan knytte til kostumet, eller I har en god ide til, hvilke rekvisitter der er oplagte at anskaffe sig, som I kan give videre til køberen.

 

Udklædning til børn:

 1. Udklædningstøj, Ridder, Ridder skjold med træsværd og to forskellige skeder til sværdet. 

Ridderskj

  Udklædningstøj, Ridder, Ridder skjold med træsværd og to forskellige skeder til sværdet. Ridderskjold Legetøj Bønesværd Middelalder Vistnok fra Nationalmuseets butik Sælges samlet

  100,00 kr.07-06-2023
 2. Udklædningstøj, Maske , Star wars, Som ny fra 6 år

  Udklædningstøj, Maske , Star wars, Som ny fra 6 år

  25,00 kr.07-06-2023
 3. Udklædningstøj, Fekostume, Andet, Fin lille fedragt str. 98-104. Lilla og med små vinger. Kr. 75,-

  Udklædningstøj, Fekostume, Andet, Fin lille fedragt str. 98-104. Lilla og med små vinger. Kr. 75,-

  75,00 kr.07-06-2023
 4. Udklædningstøj, Freddy Krueger handske, Velholdt Freddy Krueger hanske. Kommer fra et røgfrit hjem.

  Udklædningstøj, Freddy Krueger handske, Velholdt Freddy Krueger hanske. Kommer fra et røgfrit hjem. Sender den gerne.

  25,00 kr.05-06-2023
 5. Udklædningstøj, Ridder udstyr, Dress up by design, Hættetrøje str 3-5 år, skjold og sværd

  Udklædningstøj, Ridder udstyr, Dress up by design, Hættetrøje str 3-5 år, skjold og sværd

  75,00 kr.05-06-2023
 6. Udklædningstøj, Udklædningstøj, 3 fine sæt udklædningstøj
Samlet 75kr
Afhentes i Korsør 
Sendes plus

  Udklædningstøj, Udklædningstøj, 3 fine sæt udklædningstøj Samlet 75kr Afhentes i Korsør Sendes plus porto Mobilpay??

  75,00 kr.05-06-2023

Tal fra Genbrugsindekset 2022:

Tallene dækker over forældre med hjemmeboende børn:

 • 87 procent finder det vigtigt, at deres børn lærer, at brugte ting kan have en værdi.
 • 57 procent finder det vigtigt, at deres børn bliver vant til at købe secondhand.
 • 56 procent har hjulpet deres børn med at sælge deres brugte ting, før de købte nye, for at lære om genbrug.
 • 43 procent har hjulpet deres børn med at købe brugte ting for at lære om genbrug.

Om Genbrugsindekset

Hvert år udarbejder DBA et genbrugsindeks, der kortlægger danskernes genbrugsvaner. DBA har kortlagt den danske genbrugsøkonomi ved at gennemføre en befolkningsundersøgelse blandt mere end 2.000 repræsentative respondenter og analyseret brugeradfærden på DBA. Data til Genbrugsindekset 2022 er indsamlet via Epinions panel i perioden 25. februar til 7. marts 2022. Læs hele Genbrugsindekset 2022 her.

Du har massere af muligheder for at forvandle dit barn til en prinsesse til fastelavn. 70 kroner vil Tanja fra København V for eksempel have for denne kjole, der passer en 3-5-årig.
Du har massere af muligheder for at forvandle dit barn til en prinsesse til fastelavn. 70 kroner vil Tanja fra København V for eksempel have for denne kjole, der passer en 3-5-årig.

Relaterede artikler