Så meget hitter genbrugsudklædning i februar
BørnLivsstil

Så meget hitter genbrugsudklædning i februar

DBA Guide
DBA Guide

276 % flere søger efter udklædning på DBA, når måneden siger februar målt i forhold til januar. Med så stor interesse for genbrugskostumer, anbefaler vi, at du bruger fastelavn til at tale med dit barn om genbrug og bæredygtighed. En undersøgelse, DBA står bag, viser nemlig, at vi gerne vil have vores børn til at forstå værdien af brugte ting, men kun 43 procent af børneforældrene har hjulpet deres barn med at købe brugt i stedet for nyt.

Fastelavn står for døren, og det betyder, at kostumerne skal findes frem fra gemmerne eller købes. Men gør det nu på brugtmarkedet. Lad de små Elsa’er, farlige løver, fine mariehøns og stærke supermænd være klædt på af kostumer, fundet brugt.

I en tid med tårnhøj inflation, hvor pengene er små for mange, kan det nemlig føles som en stor post at bruge et par hundrede kroner på et fastelavnskostume, der sandsynligvis kun skal bruges få gange.

Samtidig mener 9 ud af 10 forældre med hjemmeboende børn, at det er vigtigt, at deres børn lærer, at brugte ting kan have en værdi. Det viser DBAs Genbrugsindeks fra 2022, der tager pulsen på danskernes genbrugsvaner.

57 procent af børnefamilierne vil gerne vænne deres børn til at købe brugt. Men kun 43 procent af børneforældrene har hjulpet deres barn med at købe brugt i stedet for nyt, viser Genbrugsindekset 2022. Kostumet, du ser på billedet her, har Pernille fra Rødovre til salg. Hun håber at få 65 kroner for det. Med i prisen følger også nogle matchende bukser.
57 procent af børnefamilierne vil gerne vænne deres børn til at købe brugt. Men kun 43 procent af børneforældrene har hjulpet deres barn med at købe brugt i stedet for nyt, viser Genbrugsindekset 2022. Kostumet, du ser på billedet her, har Pernille fra Rødovre til salg. Hun håber at få 65 kroner for det. Med i prisen følger også nogle matchende bukser.

Børneforældrene vil gerne dette, men undersøgelsen viser, at børneforældrene ikke ”er i mål”

- Vi kan se i vores Genbrugsindeks, at børneforældre virkelig går op i, at deres børn får gode genbrugsvaner med sig videre i livet, og det er virkelig fedt. For eksempel svarer 57 procent af forældrene, at de synes, det er vigtigt, at deres børn bliver vant til at købe brugt. Men noget tyder på, at de kan blive endnu bedre, siger Julie Schoen, der er talsperson for DBA.

For kun 43 procent af børneforældrene har hjulpet deres barn med at købe brugt i stedet for at købe nyt, mens lidt over halvdelen har hjulpet deres barn med at sælge barnets brugte ting. Der er altså et stykke vej op til de 57 procent, der gerne vil vænne deres børn til at købe brugt.

Kostumer fra DBAs kategori ’Festartikler og underholdning’:

 1. Kostume

  Kostume

  Steampunk kjole, Temafest kostume sælges billigt, nypris 349,- Kan hentes på vores kontor i København / kan sendes. Str. L Træd ind i en verden af ​​retro-futurisme og viktoriansk elegance med dette

  119,00 kr.01-02-2024
 2. Kostume

  Kostume

  Oppusteligt kondom kostume, Kostume sælges billigt, nypris 329,- Sælges fra vores kontor i København / kan sendes At være Mr Safety First er intet at skamme sig over, for det er og har aldrig været c

  149,00 kr.01-02-2024
 3. Hjorte kostume

  Hjorte kostume

  Rensdyr / hjorte kostume, Kostume til børn nypris 329,- Fastelavnskostume st. 128 (6-7 år) Hjorte / rensdyr kostumet til børn er en sød overall, hvortil der er syet en hætte med rensdyrgeviret og øre

  129,00 kr.01-02-2024
 4. Kostume

  Kostume

  fastelavns kostume, Sælges billigt, normalpris 239 Kostume til din næste temafest? Str. M Dette prægtige, traditionelle kostume til mænd består af en Kurta med knapper og et par bukser med elastiklin

  119,00 kr.01-02-2024
 5. Kostume

  Kostume

  Bokser kostume, Sælges biligt, nypris 289,- Kan hentes på vores kontor i København / kan også sendes. Str. S Kostumet til din næste temafest. Bokser kostume med shorts, kappe med hætte og stof bokseh

  119,00 kr.01-02-2024
 6. Kostume

  Kostume

  Fantasy / skov alf kostume, Sælges billigt nypris 349,- Kan hentes på vores kontor i København / kan også sendes. Str. XXL Kostume til din næste temafest. Med dette søde kostume, kan du blive forvand

  119,00 kr.01-02-2024

Stigning på 276 procent: Udklædning hitter på DBA.dk

For de forældre, der gerne vil opdrage deres børn til bedre genbrugsvaner, er fastelavn en oplagt begivenhed, mener Julie Schoen. For der er mange kostumer til få penge at finde, hvis man kigger på genbrugsmarkedet. Og genbrugsudklædning hitter på dba.dk omkring fastelavn. I februar 2022 søgte 276 procent flere på ’udklædning’ på DBA sammenlignet med januar 2022.

- Lige præcis kostumer er en virkelig oplagt genbrugsvare. Mange børn vokser jo lynhurtigt ud af deres tøj, og udklædningstøj, der ikke bliver brugt så tit, er derfor ofte i rigtig god stand. Det betyder også, at udklædningstøjet potentielt har værdi i rigtig mange år – og kan bruges af rigtig mange forskellige, siger Julie Schoen og fortsætter:

Derfor er fastelavn en virkelig god anledning til at tale med sit barn om, at ikke alt nødvendigvis skal købes fra ny. At mange brugte ting kan være lige eller næsten lige så gode som nye

fortæller Julie Schoen.

Af samme grund som det er oplagt at købe brugt udklædning, giver det også god mening at sælge tøjet videre, når fastelavn er forbi, eller når kostumet ikke længere passer. Derfor kommer Julie Schoen med en række gode råd til de forældre, der gerne vil hjælpe deres barn med at sælge fastelavnskostumet videre.

1.772 kostumer kan du lige nu finde på DBA i børnekategorien ’Andet legetøj’ og selekter ’Udklædningstøj’. Dit barn kan eksempelvis blive forvandlet til denne bi, hvis du punger ud med 100 kroner til Linda fra Hillerød, der i skrivende stund har kostumet til salg
1.772 kostumer kan du lige nu finde på DBA i børnekategorien ’Andet legetøj’ og selekter ’Udklædningstøj’. Dit barn kan eksempelvis blive forvandlet til denne bi, hvis du punger ud med 100 kroner til Linda fra Hillerød, der i skrivende stund har kostumet til salg

Sådan kan du sammen med dit barn handle et brugt kostume

1. Lav en sjov fotosession
Gode billeder er essentielle, når du skal sælge dine ting. Få dit barn til at hjælpe med at tage sjove billeder, der får udklædningen til at shine. Brug gerne rekvisitter, men husk at skrive i annoncen, hvilke ting der er med i prisen.

2. Tal med dit barn om prisen
Er det dit barn, der får pengene for salget, så inddrag ham eller hende i, hvad det skal koste. Tag udgangspunkt i, hvad I selv har givet for kostumet, og tal om, hvilken stand tøjet er i. Er det så godt som nyt, eller er der et lille hul et sted? Det kan også være en god ide at kigge på andre lignende annoncer og sammenligne priserne.

3. Fortæl de gode historier
De sjove eller personlige annoncetekster er altid de bedste. Inddrag derfor dit barn, når du skal skrive annoncen. Måske har han eller hun en sjov historie, som I kan knytte til kostumet, eller I har en god ide til, hvilke rekvisitter der er oplagte at anskaffe sig, som I kan give videre til køberen.

 

Udklædning til børn:

 1. Udklædningstøj, Kapper, 3 stk. Består af 1 stk. røde Batman kapper der måler 75 cm i længden, 1 supe

  Udklædningstøj, Kapper, 3 stk. Består af 1 stk. røde Batman kapper der måler 75 cm i længden, 1 supermand sæt overdel måler 65 cm i længden og buks måler 75 i længden, 1 Zoro kappe måler 70 cm i længd

  20,00 kr.28-02-2024
 2. Udklædningstøj, Optimus prime, Transformers, Sjov maske ned 3 forskellige lydniveauer - video kan se

  Udklædningstøj, Optimus prime, Transformers, Sjov maske ned 3 forskellige lydniveauer - video kan sendes som pb.

  120,00 kr.28-02-2024
 3. Udklædningstøj, Drage, Str .128. Prøvet på 2--3 gange. Er vokset fra den. Meget flot. Hentes I gørlø

  Udklædningstøj, Drage, Str .128. Prøvet på 2--3 gange. Er vokset fra den. Meget flot. Hentes I gørløse eller ballerup.

  90,00 kr.27-02-2024
 4. Udklædningstøj, Pingevin udklædning, Den er 100 cm hej dragten og 60 cm på det bredest, Helt nyt

  Udklædningstøj, Pingevin udklædning, Den er 100 cm hej dragten og 60 cm på det bredest, Helt nyt

  60,00 kr.27-02-2024
 5. Udklædningstøj, Disney, Prinsesse udklædningskjoler. Askepot, Elsa, Bell m.fl. 
Prisen er for dem al

  Udklædningstøj, Disney, Prinsesse udklædningskjoler. Askepot, Elsa, Bell m.fl. Prisen er for dem alle samlet.

  250,00 kr.26-02-2024
 6. Udklædningstøj, Hårbøjle., Middahl's magiske værksted., Enhjørnings hårbøjle.
Håndlavet, horn snitte

  Udklædningstøj, Hårbøjle., Middahl's magiske værksted., Enhjørnings hårbøjle. Håndlavet, horn snittet i træ. Fås i sort eller hvid. (Plastik bøjle)

  75,00 kr.26-02-2024

Tal fra Genbrugsindekset 2022:

Tallene dækker over forældre med hjemmeboende børn:

 • 87 procent finder det vigtigt, at deres børn lærer, at brugte ting kan have en værdi.
 • 57 procent finder det vigtigt, at deres børn bliver vant til at købe secondhand.
 • 56 procent har hjulpet deres børn med at sælge deres brugte ting, før de købte nye, for at lære om genbrug.
 • 43 procent har hjulpet deres børn med at købe brugte ting for at lære om genbrug.

Om Genbrugsindekset

Hvert år udarbejder DBA et genbrugsindeks, der kortlægger danskernes genbrugsvaner. DBA har kortlagt den danske genbrugsøkonomi ved at gennemføre en befolkningsundersøgelse blandt mere end 2.000 repræsentative respondenter og analyseret brugeradfærden på DBA. Data til Genbrugsindekset 2022 er indsamlet via Epinions panel i perioden 25. februar til 7. marts 2022. Læs hele Genbrugsindekset 2022 her.

Du har massere af muligheder for at forvandle dit barn til en prinsesse til fastelavn. 70 kroner vil Tanja fra København V for eksempel have for denne kjole, der passer en 3-5-årig.
Du har massere af muligheder for at forvandle dit barn til en prinsesse til fastelavn. 70 kroner vil Tanja fra København V for eksempel have for denne kjole, der passer en 3-5-årig.

Relaterede artikler